Jump to content

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Photo

Teleszkópok - általános eszmecsere

- - - - -

• This topic is locked This topic is locked
16970 replies to this topic

rob

rob

This is the way

• globális moderátor
  • 16,879 posts
ZooLee

Attól függ, mennyire vagy igényes, bár az XT tárcsafék meghatároz egy szintet.
nos szerény véleményem szerint hiába cc a kívánt felhasználási terület, egy Marzo DJvalamennyi tenne igazán jót, méghozzá átütõtengellyel. Rosszabb esetben Psylo XC, de Tullios. A Shermanok már túl nehezek. De 110 kg-hoz kell erõ a villába, és tárcsafék mellé én nyugodt szívvel csak Bolt-On-osat ajánlok (QR20, Tullio, mindegy hogy nevezzük)

nickjames

nickjames

vendég

• fórumtag
  • 75 posts
Ha már szóba került a Pilot... A hétvégén rájöttem, hogy valami gáz van a telóval. Már említettem itt is, hogy könnyû felütni. Próbálkoztam a nyomás növelésével, de az itt tett javaslatot (kis olaj bele) még nem próbáltam. Viszont lemértem, hogy hol is koppan! 48 mm-nél!!!! A 72-bõl!!! Mi a sz@r lehet vele???

ZooLee

ZooLee

vendég

• fórumtag
  • 42 posts
Sziasztok,

Telót szeretnék, de eddig (bár még nem értem a topic végére teljesen) nem találtam meg a választ a topicban:
Szóval erõsebb CC-hez, városi közlekedéshez kellene (ez ugye tudjuk, hogy NagyFaluban mit jelent :( viszont 110 kiló vagyok. Nem kell a nagy rugóút, egy 80mm is elég, inkább a jól állítható, finom mûködés. Jó lenne, ha 70-80 pénzbe beleférne, mivel jönne majd utána az elsõ tárcsa (szintén az említett súly->megállás probléma miatt) és ott inkább tennék XT-t, mint Deore-t, oda is kell a pénz...

Elõre is köszi, ZooLee voltam

rob

rob

This is the way

• globális moderátor
  • 16,879 posts
Vole, Begbie: köszi mindkettõtöknek, mostmár értem, miért nem tudtam széthúzni kézzel a villát az alsó csavarok kivétele után.
De ez mire jó? Van értelme annak, hogy bele van szorulva?

ggx: szvsz a Judy XC állítható csillapítású, míg a Pilot C nem az. Én akkor már azt venném, amit tudok is tekergetni. (még ha nem is fogom, csak minden évben egyszer.) de valójában kb. ugyanazt tudják, nem hiszem, hogy bármelyikkel komolyabban befürödnél.

ggx

ggx

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,613 posts
Csao ezt ismét megkérdezném, hátha tud valaki irni rá valamit:

"Ha össze kéne hasonlítani egy Rock Rhox Judy XC 2004-et egy Rock Shox Pilot C 2003-al, akkor szerintetek melyik lenne jobb? Ugyanis majdnem azonos áron vannak, és ha jól tudom, akkor mind a kettõ olajcsillapításos!!! "

kössz :)

Vole

Vole

bentlakó

• fórumtag
  • 7,561 posts
A RockShox telok nagy atlagban ugy vannak osszerakva, hogy amikor az also csavart csavarod bele a nyomorudba ( osszerakasnal) akkor nem csak a csavar megy bele, hanem a nyomorudat ezzel egyutt belepreseled a labba. Persze direkt igy van kialakitva, igy igazabol nem is preseled, csak belehuzod, hogy szoruljon. Ezert van, hogy amikor a csavart kiszeded, akkor nem ugrik meg szet a villa, hanem ki kell utni a nyomorudat a lab also reszebol. Erre egy jo megoldas amit Beg is javasolt, megpedig hogy a csavart felig betekerve megutod.
( ez most nem csak Rob -nak szolt, hanem minden uj RS tulajnak ;) :D )

Begbie

Begbie

törzsvendég

• fórumtag
  • 1,228 posts
Aha, sztem úgy próbáld meg, ahogy írtad!

De elötte, azért csekkold le a postaládádat (biztos amit biztos) :)

rob

rob

This is the way

• globális moderátor
  • 16,879 posts

Alsó csavarok meglazít, gyengéden ráütsz pl gumikalapáccsal. Ezután már teljesen ki tudod tekerni õket!

Az alsó csavarokat már kiszedtem. most rakjam vissza félig, és üssem meg? Ennyi? Mert kitekerni kitudtam mindkettõt, de nem esik szét a villa, mint minden másik....

Begbie

Begbie

törzsvendég

• fórumtag
  • 1,228 posts
Alsó csavarok meglazít, gyengéden ráütsz pl gumikalapáccsal. Ezután már teljesen ki tudod tekerni õket! Aztán kihúzhatod a becsúszókat, és ott fog fityegni belöllük a nyomórúd! :)

rob

rob

This is the way

• globális moderátor
  • 16,879 posts
Elször azt kellene tisztázni, hol lötyög....

más:

szétszedném a Boxxert, de nem értek hozzá. nem olyan, mint az általam eddig látott Marzo RST és ShockWorks villák. :-\
állapot jelenleg: rugó és olaj kiszedve, alul csavar kicsavarva mindkét lábból. de a becsúszó nem jön ki. belenézve valami fehér bizbasz van benne (gondolom az All-Travel kütyüje lehet) de nem t'om mivel szedhetõ ki. célszerszám kell? vagy kókányolni is lehet, nem lesz baja?

help me

kelemenm

kelemenm

újonc

• fórumtag
  • 3 posts
Hi.
Beraktam a kerómba egy telót, de nagyon kotyogott. (Az elõzõ gazdájának meg nem). Aztán meg kicseréltük a rózsát Headlock-ra, de még mindig nem jobb. Szerintetek mi lehet a rossz? Talán a fejcsapágyam?

ggx

ggx

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,613 posts
Ha össze kéne hasonlítani egy Rock Rhox Judy XC 2004-et egy Rock Shox Pilot C 2003-al, akkor szerintetek melyik lenne jobb? Ugyanis majdnem azonos áron vannak, és ha jól tudom, akkor mind a kettõ olajcsillapításos!!! :-\

vendég__*

vendég__*
  • vendég

Fruit: van megin egy 2000-es réjsz a zapróban 25e-ért! ;)

kössz, te leszel a kedvenc közvetítõm ;D lehet hogy ez a rejsz jo lesz.. ;D

lor

lor

phorumus maximus

• globális moderátor
  • 24,199 posts
nekem nem tecc!
annyiert mar jobbat lehet venni

Morton

Morton

vendég

• fórumtag
  • 96 posts
Üdv!

Véleményekre lennék kiváncsi hogy a Shock Works JOY teleszkóp megéri az árát? ??? Elvileg 60-ért lehet kapni újonnan. Ennyit megér, vagy ennyiért, netalán kicsit többért jobb telót kapok? ::)

Elõre is kössz!

NagyFõnök

NagyFõnök

vendég

• fórumtag
  • 40 posts
Sziasztok!
Voltunk ma streetelgetni és a telóm (mozo rm500) egy tompa puffanással megadta magát és teljesen összeült. Otthon kibeleztem de ugyanúgy áll mint eddig Nem jövök rá hogy mi tartja még össze mert már tök üres. Segítsetek PLÍÍÍZ!!

eric

eric

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,147 posts
Fruit: van megin egy 2000-es réjsz a zapróban 25e-ért! ;)

Winethoo

Winethoo

törzsvendég

• fórumtag
  • 482 posts
Judy SL:50 rugó,115mm-t moccan,U-Turn,28.6-os acél becsúszók,www.rockshox.com ;)

vendég__*

vendég__*
  • vendég
azt halottam, hogy van vmi olyan judy ami elmocorog 110 korul, tudtok rola vmit ??? csak azert erdekel, mert az ujak csak 80 korul vannak az meg hat keves. jah es ize.. nem az xlcre gondoltam.

legszebbcsavo

legszebbcsavo

bentlakó

• fórumtag
  • 5,125 posts

Azért gondoltam, hogy rugót is kell cserélni, mert a DH1-ben csak a jobb szárban van rugó, a DH3-ban mind a két szárban van rugó és elasztromer is.Ezért ebben az esetben egy kétszer erõsebb és hosszabb rugó kellene.

ja télleg ez igaz, akkor :-\