az havonta van?!?!? nahát..
persze ez gondolom inkább a vesenyszerû felhasználás mellett ajánlott karbantartás..nem?
megnéztem, 100 óránként kéne szétszedni, olajcsere, stb..hát ez kész anyagi csõd..mégha csak az olaj árát nézem, akkoris...
Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!Jelentkezz be Regisztrálj
Teleszkópok - általános eszmecsere
Indította
Bikemag
, 2001. június 02. 02:46
Írta 2005. november 07. - 13:58
Írta 2005. november 07. - 13:57
Írta 2005. november 07. - 13:52
dede. a zsírnak nem kint kéne lennie, hanem bent, ahol pl. a becsúszó -nevéhez méltóan- becsúszik a perselyekbe.
persze, Manitou-éknál ez lehet akár normális jelenség is...
persze, Manitou-éknál ez lehet akár normális jelenség is...
Vegyipari Technikus, Biológia Tanár, Specialized Epic Marathon, Lumix G80, Golden retrievers
Írta 2005. november 07. - 13:51
gondolom olajcserére se viszitek a kocsit, mert minek az? megy az még ...
dehogynem viszem, csak nem havonta, hanem mindig megkérdem a szerelõt, hogy mikor jöjjek újra...
te havonta teljesen átnézeted a kocsidat?
mégegy: nem kötözködésbõl firtatom, hogy miért szeded szét ilyen gyakran, csak elképzelni sem tudom, hogy miért....
Van állásom...:bananadan
Írta 2005. november 07. - 13:48
málna: figy, én is hasonló karbantartási perióduson vagyok, csak annyi hogy még nem szedtem szét a villát
Amúgy szerintem nekem felesleges lenne havonta szétszedni a telót, fõleg így télen, mert csak aszfalton tudok menni (korán sötétedik és mire munkából hazaér az ember... )
A becsúszón nekem látni ha bezsírozom a telót, illetve inkább "érezni", ha megfogod, hogy van rajta a trutyiból.
Akkor látni a kencét, ha a gumiharang tetején kosz van, mert azt a visszaútnál felszedi a becsúszó. Ettõl függetlenül nem hinném hogy rosszak lennének a szimeringek ennyi idõ után, sõt szerintem az a jó ha a becsúszók fala nem "száraz".
Xian, ugye nem erre gondoltál?
Amúgy szerintem nekem felesleges lenne havonta szétszedni a telót, fõleg így télen, mert csak aszfalton tudok menni (korán sötétedik és mire munkából hazaér az ember... )
A becsúszón nekem látni ha bezsírozom a telót, illetve inkább "érezni", ha megfogod, hogy van rajta a trutyiból.
Akkor látni a kencét, ha a gumiharang tetején kosz van, mert azt a visszaútnál felszedi a becsúszó. Ettõl függetlenül nem hinném hogy rosszak lennének a szimeringek ennyi idõ után, sõt szerintem az a jó ha a becsúszók fala nem "száraz".
Xian, ugye nem erre gondoltál?
Írta 2005. november 07. - 13:47
Írta 2005. november 07. - 13:44
szervízbe de nem salához:D
Vedd be a piros kapszulát, és kitágul az univerzum.
Írta 2005. november 07. - 13:44
az Sala volt.. ami pedig a szervízbe vittem esete ("ha nem értesz hozzá, vidd SZERVÍZbe" címû itt igencsak sokszor elhangzott prédikáció volt)...
de most tényleg, ilynkor szétszeded, konstatálod, hogy pont ugyanolyan, mint egy hónappal korábban, és összerakod? vagy azt a 4 szem port kitisztítod belõle? :/
jameg edit: eszem ágában nincs szétszedni, amíg jól mûködik, én biztos nem nyúlok hozzá...
de most tényleg, ilynkor szétszeded, konstatálod, hogy pont ugyanolyan, mint egy hónappal korábban, és összerakod? vagy azt a 4 szem port kitisztítod belõle? :/
jameg edit: eszem ágában nincs szétszedni, amíg jól mûködik, én biztos nem nyúlok hozzá...
Írta 2005. november 07. - 13:43
ha jól mûködik valami akkor is karban kell tartani idõnként, hogy sokáig jól mûködjön.
a teló nem éppen a legolcsóbb eleme egy bringának, szóval megéri odafigyelni rája
a teló nem éppen a legolcsóbb eleme egy bringának, szóval megéri odafigyelni rája
Vegyipari Technikus, Biológia Tanár, Specialized Epic Marathon, Lumix G80, Golden retrievers
Írta 2005. november 07. - 13:37
málna: nem gecizésbõl: hogy ne legyen olyan szar mint a tiéd.
kislust: te most inkább tényleg ne szedd szét, mert ha megint elgurul ...
kislust: te most inkább tényleg ne szedd szét, mert ha megint elgurul ...
Írta 2005. november 07. - 13:31
endroo:most nem gecizésbõl, de ilyen használat mellett minek?
baalna: én anno a blacket 3-4 havonta zsíroztam, mondjuk koszt nem igen találtam benne. csak vettem 1 nagy adag zsírt (azóta is van még belõle..) a drága manitouból, gondoltam akkor már használjam is valamire
baalna: én anno a blacket 3-4 havonta zsíroztam, mondjuk koszt nem igen találtam benne. csak vettem 1 nagy adag zsírt (azóta is van még belõle..) a drága manitouból, gondoltam akkor már használjam is valamire
Írta 2005. november 07. - 13:27
miért? sosem értettem, hogy ha valaminek nincs baja, akkor minek szétszedni?
bár ha értenék hozzá, akkor lehet és is piszkálnám..
bár ha értenék hozzá, akkor lehet és is piszkálnám..
Írta 2005. november 07. - 13:26
olaj csak a csillapítási részben van, egy zárt egységben. én kicserélném azt is a szétszedéssel egyidejûleg. de hozzáteszem, hogy én ~havonta szét szoktam kapni a villát
Írta 2005. november 07. - 13:02
szóval van a gyári ajánlás. ha te ezt felülbírálod az a te dolgod...:-)
ebben segít pl. az, hogy látsz-e zsírt a becsúszón. ha a zsír nem tud kijönni, akkor a kosz/víz sem tud bemenni, szóval jók a szimmeringek és a belseje is valószínûleg tiszta.
olajcserét szvsz elég évente megejteni, de van aki ritkábban szokja...
ebben segít pl. az, hogy látsz-e zsírt a becsúszón. ha a zsír nem tud kijönni, akkor a kosz/víz sem tud bemenni, szóval jók a szimmeringek és a belseje is valószínûleg tiszta.
olajcserét szvsz elég évente megejteni, de van aki ritkábban szokja...
Írta 2005. november 07. - 12:50
Endroo - hát ahogy mondta, azt bánta meg, hogy elb*sztt vele egy csomó idõt a nagy semmire Az mondjuk igaz, hogy legközelebb már nem 0 xp-vel fog neki a szervíznek.
xian - elolvastam... ha betartanám ami abban van, akkor kb kéthavonta szét kéne szedni... Tulajdonképpen pont ezért kérdeztem.
Ja és az a szétszedés-tisztítás magában foglalja az olajcserélt is? - szorri ájm NOOB ebben a témában...
xian - elolvastam... ha betartanám ami abban van, akkor kb kéthavonta szét kéne szedni... Tulajdonképpen pont ezért kérdeztem.
Ja és az a szétszedés-tisztítás magában foglalja az olajcserélt is? - szorri ájm NOOB ebben a témában...
Írta 2005. november 07. - 12:40
baalna: egy-két javaslatot fogsz találni a teló felhasználói kézikönyvében, amit
-megkaptál a telóval
és/vagy
-meg tudsz keresni a gyártó honlapján
-megkaptál a telóval
és/vagy
-meg tudsz keresni a gyártó honlapján
Írta 2005. november 07. - 12:32
elméletileg ha nem használod túl extrém körülmények között (por, sár, stb.) akkor elég lehet ha évente/másfél évente egyszer szétszeded és kipucolod, úrazsírozod. egyébként meg havonta nyomsz egy kicsit a microlubon.
nem tudom mit lehetett rajta megbánni? lett volna valami hasznosabb elfoglaltsága?
nem tudom mit lehetett rajta megbánni? lett volna valami hasznosabb elfoglaltsága?
Írta 2005. november 07. - 12:25
Üdvözlet!
A véleményeteket szeretném kérni abban a tekintetben, hogy mennyire elegendõ a telómat (Manitou Black Sport) a microlubeon zsírozni, illetve mikor és mennyire lenne szükséges azt szétszedni, olajat cserélni, stb?
Kb másfél éve használom, de még nem volt vele semmi problémám, nagy trutyiba sem vittem bele, por azért volt , meg egy maratont is csináltam vele - tavaly a Mátrán már ezzel mentem.
Még nem szedtem szét, csak zsírozni szoktam, az pedig szépen végigkeni a becsúszókat így az nekem elegendõnek tûnik.
Nemrég egy manitou-felhasználó (M Axel - Comp talán) azt mondta nekem, hogy õ egy év után szétszedte a villáját, de megbánta, mert semmi kosz nem volt benne, úgyhogy bõven elég lett volna zsíroznia.
Na akkor kérnék szépen egy-két javaslatot
A véleményeteket szeretném kérni abban a tekintetben, hogy mennyire elegendõ a telómat (Manitou Black Sport) a microlubeon zsírozni, illetve mikor és mennyire lenne szükséges azt szétszedni, olajat cserélni, stb?
Kb másfél éve használom, de még nem volt vele semmi problémám, nagy trutyiba sem vittem bele, por azért volt , meg egy maratont is csináltam vele - tavaly a Mátrán már ezzel mentem.
Még nem szedtem szét, csak zsírozni szoktam, az pedig szépen végigkeni a becsúszókat így az nekem elegendõnek tûnik.
Nemrég egy manitou-felhasználó (M Axel - Comp talán) azt mondta nekem, hogy õ egy év után szétszedte a villáját, de megbánta, mert semmi kosz nem volt benne, úgyhogy bõven elég lett volna zsíroznia.
Na akkor kérnék szépen egy-két javaslatot
Írta 2005. november 07. - 10:33
ehhh,attól,h én írom,még le7 yó,de majd szépen ráültetetem Thezt vmi kellemesen hideg napon h kipróbálja és akkor nem lesz több vita
Írta 2005. november 07. - 09:23
én a travisre leszek már kiváncsi....
Kala: ja, aztán egészségesen folyik ki MINDEN az ilyen módon keveréket használó villából. fincsi:D
nyamm.
én maradok a gyári olajos villáknál, a mozóm óta... vhogy ez megnyugtat hogy mozog;)
Kala: ja, aztán egészségesen folyik ki MINDEN az ilyen módon keveréket használó villából. fincsi:D
nyamm.
én maradok a gyári olajos villáknál, a mozóm óta... vhogy ez megnyugtat hogy mozog;)