Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Teleszkópok - általános eszmecsere

- - - - -

• Lezárt topik Lezárt topik
16970 hozzászólás a témában

Kislust

Kislust

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.507 hozzászólás
én is, nekem is.. :D

tamaska

tamaska

Beast of the East

• globális moderátor
  • 19.996 hozzászólás
én ilyet nyuzok. Jól birja. :)

poli

poli

vendég

• fórumtag
  • 12 hozzászólás
Hi! most szereztem be egy Z1 drop off-ot ki nyúz ilyet?Érdekelne mennyire birja

Szmissz

Szmissz

újonc

• fórumtag
  • 2 hozzászólás
Xian szal azt mondod zsirozzam be? De nem gáz az ha odabenn vegyül az olajjal?? Még valami ötlet vkinek DJ3 csörgés ellen?

Viktor17

Viktor17

vendég

• fórumtag
  • 61 hozzászólás
Acélrugós megoldással próbálkoztam már (most is az van benne) de nemhasznál sokat, ugyanúgy felütõdik. :-\
Ja, valami nagyobb gumibakot kéne belerakni...

thez

thez

maximus

• fórumtag
  • 26.355 hozzászólás
tobbek kozott nagyobbra.
vagy kisebb rugot levagsz, es rarakod a nyomorudra, a gumibak helyere/ala....

Viktor17

Viktor17

vendég

• fórumtag
  • 61 hozzászólás
Sziasztok!

Kiszeretném cserélni a telómba a gumibakot (hogy ne koppanjon fel annyira...) szerintetek milyenre/mire lenne érdemes kicserélni???

henger

henger

törzsvendég

• fórumtag
  • 576 hozzászólás
Szevasztok!

Szemezek egy RST 181-essel (nem röhögni!)
Van rajta tárcsfékszem is, de ez nem szükséges.
Városi SS gépet akarok építeni.
Mit tudtok róla?
Mekkora a rugóútja? Állítható valami rajta?
Milyen nehéz?
Neten utánanéztem, és menetes kormányszárral, meg A-headessel is láttam. Most ez hogy van?
Át tudom alakítani a fejcsövemet, hogy beletehessem az 1"-os nyakat? (Outi jellegû a váz.)

mazso
Simson telórugó 250Ft/pár. De igaz, hogy olyan két éve vettem. Még megvan, ha kell, nem használtam.

mazso

mazso

újonc

• fórumtag
  • 4 hozzászólás

link=board=5;threadid=2338;start=4830#msg148001 date=1071142605]
persely, tömítés: a gyári zsír kifelé, új zsír bele, vagy új zsír egy kis olajjal vegyítése, és úgy bele.

Perselycsere, tömítéscsere, kenõanyagcsere: lehetne kicsit részletesebben? Pl ha igen, milyen fajták mostanság és melegebb idõben? >:(

rob

rob

This is the way

• globális moderátor
  • 16.879 hozzászólás

..Ha fizettem érte, jó lenne, ha funkcionálna is...

de azt ne feledd, hogy nem high-end villát vettél. sajnos ennyi pénzért nem kap mást az emberfia, ebbe bele kell törõdni.
vagy tuningolod, vagy nem használod télen. (ez amúgy is kíméli, és növeli a várható élettartamot)

mazso

mazso

újonc

• fórumtag
  • 4 hozzászólás
Bizonyos lejtõkön, bizonyos göröngyök között merev villával..háát..
Ha viszont ilyen egyszerû a rugózást megoldani (simsonrugó+2 tok) akkor mi a fenének vettem teleszkópot?Ha fizettem érte, jó lenne, ha funkcionálna is...

lor

lor

phorumus maximus

• globális moderátor
  • 24.199 hozzászólás
pedig a regi rst/mozo-k olyan tutti kis cumok voltak.
de a mostanik hat...

mi mar csinaltattunk hideg turo elasztomert.

rob

rob

This is the way

• globális moderátor
  • 16.879 hozzászólás
persely, tömítés: a gyári zsír kifelé, új zsír bele, vagy új zsír egy kis olajjal vegyítése, és úgy bele.

koga

koga

törzsvendég

• fórumtag
  • 584 hozzászólás
az én RST-s tapasztalataim szerint,nem csak az elasztomerekkel van a gond,hanem a perselyekkel,meg a tömítésekkel is

rob

rob

This is the way

• globális moderátor
  • 16.879 hozzászólás
vagy egészen egyszerûen kihajintod az elasztomereket az egyik szárból, és veszel simsonrugót, méretrevágod, beleteszed helyette, és kész, voilá, mûködik a villa.
az elasztomerek hajlamosak elveszteni a rugalmasságukat 5-6 fok hõmérséklet alatt.

koga

koga

törzsvendég

• fórumtag
  • 584 hozzászólás

Sziasztok!
Talán tud vki infóval szolgálni:kezdõként összerakattam egy szerényebb kerékpárt egy zsírúj RST MAG TL 26'' -os telóval: 89 mm-es rugóút, MCU gumibak +acélrugó, cro-m becsúszószár. A gondom az, h hidegben (pl most) nagymértékben veszít a rugalmasságából, hosszabb sík szakasz után , ha nincs mozgatva, egyszerûen beül: mintha nem is lenne, a döccenõkben úgy viselkedik, mint egy merev villa, ami igen kelemetlen, fõleg ha számítok a teleszkópra. Ez a típus sajátossága, bevásároltam volna vele? Esetleg a hidegben a telók hajlamosak így viselekedni? Tudok rajta javítani vhogyan? PLHM! ???

RST sajátosság :-\
bár más telókkal is elõfordul
mindenesetre jobban jársz,ha télire beszerzel egy merevvillát,legalább nem amortizálod le a telót(rugózásban nem veszel észre különbséget)

xian

xian

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.280 hozzászólás
  • LocationTahitótfalu (ritkán Ózd)
Szmissz:
Nekem is csörgött, de ez megszûnt, miután jól bezsíroztam a rugót.

mazso

mazso

újonc

• fórumtag
  • 4 hozzászólás
Sziasztok!
Talán tud vki infóval szolgálni:kezdõként összerakattam egy szerényebb kerékpárt egy zsírúj RST MAG TL 26'' -os telóval: 89 mm-es rugóút, MCU gumibak +acélrugó, cro-m becsúszószár. A gondom az, h hidegben (pl most) nagymértékben veszít a rugalmasságából, hosszabb sík szakasz után , ha nincs mozgatva, egyszerûen beül: mintha nem is lenne, a döccenõkben úgy viselkedik, mint egy merev villa, ami igen kelemetlen, fõleg ha számítok a teleszkópra. Ez a típus sajátossága, bevásároltam volna vele? Esetleg a hidegben a telók hajlamosak így viselekedni? Tudok rajta javítani vhogyan? PLHM! ???

rob

rob

This is the way

• globális moderátor
  • 16.879 hozzászólás

Üdv mindenkinek! Most vettem meg a DJ3am és az elsõ egy két centin mikor bemegy fura hangot ad nem is tudom mintha a rugó hozzáérne a becsuszóhoz. Hallotatok már ilyenrõ? Mi a véleményetek?

az elképzelhetõ, hogy veri a becsúszót belülrõl a rugó. vedd ki, és csavard be valamivel.

legszebbcsavo

legszebbcsavo

bentlakó

• fórumtag
  • 5.125 hozzászólás

úgy tudom hogy 1 bizonyos +oldással nem szedi szét és ezt a bicajszerelõ mondta amit Mogyi is +erõsített ugyhogy én bizakodom a technikában ;D
majd meglátjuk 8)

ezt megoszthatnád velünk ;)