Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Teleszkópok - általános eszmecsere

- - - - -

• Lezárt topik Lezárt topik
16970 hozzászólás a témában

Gyalogkakukk

Gyalogkakukk

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.739 hozzászólás
eric: nemtom még él-e, én ezt a számot ismerem: +36-72-515-056

eric

eric

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.147 hozzászólás
Igen, az van hogy a becsúszó mozog egy kicsit a vállban, ezáltal ha a bringát megmozgatom behúzott elsõ fékkel akkor úgy recseg mint a szemét. :-\ Ráadásul a levegõt is elereszti.

Asszem visszatérek a Marzocchi-hoz, azzal nem volt semmi gond, csak tisztítani kellett. :'(

ggx

ggx

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.613 hozzászólás
valami probléma akadt a centerx-eddel?

eric

eric

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.147 hozzászólás
Nemtudja vki véletlenül a perbáli Hungary:a gyár telefonszámát?

mazso

mazso

újonc

• fórumtag
  • 4 hozzászólás

link=board=5;threadid=2338;start=4845#msg148331 date=1071243414]
nem azt mondtam, hogy perselyt és szimmeringet is cserélni kell (nem ártana, de egyrészt drága, másrészt általában nem is kapsz hozzá) hanem azt, hogy a kenést kell megcsinálni rendesre: zsír - manitou prep m. a legjobb. drága, de jó. ha nincs rá pénzed, akkoor valami lithiumbázisú zsírt keverj el motorolajjal, hogy hígabb legyen, és azzal kendd be a villát. de elõtte takarítsd ki rendesen!

Kösz a tanácsokat, kipróbálom! úgy látom a szervizelés is beindult online...

legszebbcsavo

legszebbcsavo

bentlakó

• fórumtag
  • 5.125 hozzászólás
A legegyszerûbb ha Atomnak írsz, de most ne várj gyors választ, mert nem nagyon van gépközelben 1-2 napig..

Litespeed

Litespeed

törzsvendég

• fórumtag
  • 343 hozzászólás
  • LocationBudapest
Hi ALL :)
Olvastam a Merida Trans-Missoin cikket, melyben Atom leírta, hogy érdemes jól belõni az spv tagot!
Ehhez szeretnék segítséget kérni!
Nemrég vett a barátom egy ilyen Marida-t, de nem tudja magának beállítani a rugostagot!
Ja, a bicó különben egy Merida Trans Misson Elite.
Ha valaki segítene, annak nagyon megköszönném!!!!

Marci

henger

henger

törzsvendég

• fórumtag
  • 576 hozzászólás
Köszi, rob!

Így már tiszta a kép. 8)

Ez egy ilyen nemállítható, rugó-elasztomeres fajta.
???

Viktor17

Viktor17

vendég

• fórumtag
  • 61 hozzászólás
Próbáld meg vízvezeték szerelõ fogóval (vagy hogy hívják :) ) meg egy rongyal (hogy ne barmold szét)

Lord_Leslie

Lord_Leslie

Házigazda

• globális moderátor
  • 17.297 hozzászólás
:P
speciáliskulcs szuksz :(
lehet hogy megprobálom (ma már nem) valami fogó + "tömitõ" anyagal ::)

Viktor17

Viktor17

vendég

• fórumtag
  • 61 hozzászólás
Az. Ahhoz spéci kulcs kell. Mondjuk az én RST -men kilazult, és kétujjal kicsavarom ;D

Lord_Leslie

Lord_Leslie

Házigazda

• globális moderátor
  • 17.297 hozzászólás
Tehát a szürke tekerõk alatti kis fekete "alátétet"?
Ha igen akkor mivel fogjam meg hogy ne barmoljam szét?

Viktor17

Viktor17

vendég

• fórumtag
  • 61 hozzászólás
Kicsavarod a izét, a kupakot-->kihúzod a rugót, elasztomert....

Lord_Leslie

Lord_Leslie

Házigazda

• globális moderátor
  • 17.297 hozzászólás
Pont jókór jövök, úgy látom teritéken az RST :)

Szal szétszedtem az Aerosa TL-emet (alsó csavar kicsavar--szétszed) nade tovább ???
Vagyis a becsúszok belsejébe hogy tudok beférközni? ::)

Viktor17

Viktor17

vendég

• fórumtag
  • 61 hozzászólás
Köszi!!!!

rob

rob

This is the way

• globális moderátor
  • 16.879 hozzászólás
akkor sorban:

mazso: nem azt mondtam, hogy perselyt és szimmeringet is cserélni kell (nem ártana, de egyrészt drága, másrészt általában nem is kapsz hozzá) hanem azt, hogy a kenést kell megcsinálni rendesre: zsír - manitou prep m. a legjobb. drága, de jó. ha nincs rá pénzed, akkoor valami lithiumbázisú zsírt keverj el motorolajjal, hogy hígabb legyen, és azzal kendd be a villát. de elõtte takarítsd ki rendesen!

henger: az rst villákat gyárilag nyak nélkül árulják, még a súlyukat is úgy adják meg. és mivel cserélhetõ, olyat raksz bele, amilyet akarsz, t.i.: meneteset, 1.1/8"-osat, bármilyet.

viktor: felfelé koppan a villa (mikor kiemeled a bicikli elejét, vagy amikor visszarugózott) vagy befelé?
ha kifelékoppan, akkor a nyomórúd feje alá kell rugó, ha befelé koppan, akkor erõsebb rugó/elasztomer kell. nézdd meg, milyen a szine és a márkája, és boltban mondd, hogy ez van, keményebb kell. általában tudják a szinkódokat.

szmissz: ahogy l.cs. mondta - bemész egy elektronikai boltba, és veszel olyan mûanyag csövet, amit a mûszerészek használnak, és hõre zsugorodik. különbözõ méretben (átmérõben) lehet kapni. azt ráhúzod a rugóra szépen (türelemjáték) és nem fogja verni a becsúszót. ideiglenesen celofán is jó lehet, de az nem hosszú életû.

vyger: ha nemvagy a zúzós fajta, jó lehet a skareb is, de ha el-el ereszted, akkor inkább a black. azon is gondolkozz, mennyit számít neked a súly.
(bár szvsz a levegõs skarebek szebben mozognak a levegõs black-eknél)

vyger

vyger

vendég

• fórumtag
  • 50 hozzászólás
heló

Ha cc/maratonokban utazom és 75/80 kg vagyok akkor szerintetek elég a skareb vagy black telót vegyek?

???

KeX

KeX

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.292 hozzászólás
Üdv.

Nincs véletlenül valakinek köztetek infója a '99-es x-vert sc-rõl? Konkrétan lúzerz manuálra, vagy strukrurarajzra gondolok. thx

xian

xian

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.280 hozzászólás
  • LocationTahitótfalu (ritkán Ózd)
Nekem a zegyixárban van a bazi rugó, az olaj meg a másikban egy vékonyka rugóval. A nagyot egyszer kivettem, megtisztítottam és zyír nélkül (TF2-vel befújva) raktam vissza. Zörgött. Kivettem, letöröltem, bezsíroztam, visszaraktam; nem zörög.
Ha a tied más felépítésû, lehet hogy más módszer megfelelõbb, lsd. visszább.

legszebbcsavo

legszebbcsavo

bentlakó

• fórumtag
  • 5.125 hozzászólás

Xian szal azt mondod zsirozzam be? De nem gáz az ha odabenn vegyül az olajjal?? Még valami ötlet vkinek DJ3 csörgés ellen?

mivel nyílt fürcsis én is azt javaslom amit rob: szerezz 2db szûk, vékony gumicsövet és húzd rá a rugóra (nem slag:)), vagy próbáld meg jobban elõfeszíteni