Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!Jelentkezz be Regisztrálj

Teleszkópok - általános eszmecsere
Started by
Bikemag
, 2001. June 02. 02:46
Posted 2003. December 13. - 15:20

Posted 2003. December 13. - 14:18

Igen, az van hogy a becsúszó mozog egy kicsit a vállban, ezáltal ha a bringát megmozgatom behúzott elsõ fékkel akkor úgy recseg mint a szemét. :-\ Ráadásul a levegõt is elereszti.
Asszem visszatérek a Marzocchi-hoz, azzal nem volt semmi gond, csak tisztítani kellett. :'(
Asszem visszatérek a Marzocchi-hoz, azzal nem volt semmi gond, csak tisztítani kellett. :'(
Posted 2003. December 13. - 14:05

Posted 2003. December 13. - 13:55

Posted 2003. December 13. - 11:23

Kösz a tanácsokat, kipróbálom! úgy látom a szervizelés is beindult online...link=board=5;threadid=2338;start=4845#msg148331 date=1071243414]
nem azt mondtam, hogy perselyt és szimmeringet is cserélni kell (nem ártana, de egyrészt drága, másrészt általában nem is kapsz hozzá) hanem azt, hogy a kenést kell megcsinálni rendesre: zsír - manitou prep m. a legjobb. drága, de jó. ha nincs rá pénzed, akkoor valami lithiumbázisú zsírt keverj el motorolajjal, hogy hígabb legyen, és azzal kendd be a villát. de elõtte takarítsd ki rendesen!
Posted 2003. December 13. - 02:42

A legegyszerûbb ha Atomnak írsz, de most ne várj gyors választ, mert nem nagyon van gépközelben 1-2 napig..
Posted 2003. December 13. - 01:46

Hi ALL 
Olvastam a Merida Trans-Missoin cikket, melyben Atom leírta, hogy érdemes jól belõni az spv tagot!
Ehhez szeretnék segítséget kérni!
Nemrég vett a barátom egy ilyen Marida-t, de nem tudja magának beállítani a rugostagot!
Ja, a bicó különben egy Merida Trans Misson Elite.
Ha valaki segítene, annak nagyon megköszönném!!!!
Marci

Olvastam a Merida Trans-Missoin cikket, melyben Atom leírta, hogy érdemes jól belõni az spv tagot!
Ehhez szeretnék segítséget kérni!
Nemrég vett a barátom egy ilyen Marida-t, de nem tudja magának beállítani a rugostagot!
Ja, a bicó különben egy Merida Trans Misson Elite.
Ha valaki segítene, annak nagyon megköszönném!!!!
Marci
Posted 2003. December 12. - 21:15

Köszi, rob!
Így már tiszta a kép. 8)
Ez egy ilyen nemállítható, rugó-elasztomeres fajta.
???
Így már tiszta a kép. 8)
Ez egy ilyen nemállítható, rugó-elasztomeres fajta.
???
Posted 2003. December 12. - 21:13

Próbáld meg vízvezeték szerelõ fogóval (vagy hogy hívják
) meg egy rongyal (hogy ne barmold szét)

Posted 2003. December 12. - 21:11

speciáliskulcs szuksz

lehet hogy megprobálom (ma már nem) valami fogó + "tömitõ" anyagal :

Posted 2003. December 12. - 21:08

Posted 2003. December 12. - 21:04

Tehát a szürke tekerõk alatti kis fekete "alátétet"?
Ha igen akkor mivel fogjam meg hogy ne barmoljam szét?
Ha igen akkor mivel fogjam meg hogy ne barmoljam szét?
Posted 2003. December 12. - 20:45

Posted 2003. December 12. - 20:42

Pont jókór jövök, úgy látom teritéken az RST 
Szal szétszedtem az Aerosa TL-emet (alsó csavar kicsavar--szétszed) nade tovább ???
Vagyis a becsúszok belsejébe hogy tudok beférközni? :

Szal szétszedtem az Aerosa TL-emet (alsó csavar kicsavar--szétszed) nade tovább ???
Vagyis a becsúszok belsejébe hogy tudok beférközni? :

Posted 2003. December 12. - 20:28

Posted 2003. December 12. - 17:36

akkor sorban:
mazso: nem azt mondtam, hogy perselyt és szimmeringet is cserélni kell (nem ártana, de egyrészt drága, másrészt általában nem is kapsz hozzá) hanem azt, hogy a kenést kell megcsinálni rendesre: zsír - manitou prep m. a legjobb. drága, de jó. ha nincs rá pénzed, akkoor valami lithiumbázisú zsírt keverj el motorolajjal, hogy hígabb legyen, és azzal kendd be a villát. de elõtte takarítsd ki rendesen!
henger: az rst villákat gyárilag nyak nélkül árulják, még a súlyukat is úgy adják meg. és mivel cserélhetõ, olyat raksz bele, amilyet akarsz, t.i.: meneteset, 1.1/8"-osat, bármilyet.
viktor: felfelé koppan a villa (mikor kiemeled a bicikli elejét, vagy amikor visszarugózott) vagy befelé?
ha kifelékoppan, akkor a nyomórúd feje alá kell rugó, ha befelé koppan, akkor erõsebb rugó/elasztomer kell. nézdd meg, milyen a szine és a márkája, és boltban mondd, hogy ez van, keményebb kell. általában tudják a szinkódokat.
szmissz: ahogy l.cs. mondta - bemész egy elektronikai boltba, és veszel olyan mûanyag csövet, amit a mûszerészek használnak, és hõre zsugorodik. különbözõ méretben (átmérõben) lehet kapni. azt ráhúzod a rugóra szépen (türelemjáték) és nem fogja verni a becsúszót. ideiglenesen celofán is jó lehet, de az nem hosszú életû.
vyger: ha nemvagy a zúzós fajta, jó lehet a skareb is, de ha el-el ereszted, akkor inkább a black. azon is gondolkozz, mennyit számít neked a súly.
(bár szvsz a levegõs skarebek szebben mozognak a levegõs black-eknél)
mazso: nem azt mondtam, hogy perselyt és szimmeringet is cserélni kell (nem ártana, de egyrészt drága, másrészt általában nem is kapsz hozzá) hanem azt, hogy a kenést kell megcsinálni rendesre: zsír - manitou prep m. a legjobb. drága, de jó. ha nincs rá pénzed, akkoor valami lithiumbázisú zsírt keverj el motorolajjal, hogy hígabb legyen, és azzal kendd be a villát. de elõtte takarítsd ki rendesen!
henger: az rst villákat gyárilag nyak nélkül árulják, még a súlyukat is úgy adják meg. és mivel cserélhetõ, olyat raksz bele, amilyet akarsz, t.i.: meneteset, 1.1/8"-osat, bármilyet.
viktor: felfelé koppan a villa (mikor kiemeled a bicikli elejét, vagy amikor visszarugózott) vagy befelé?
ha kifelékoppan, akkor a nyomórúd feje alá kell rugó, ha befelé koppan, akkor erõsebb rugó/elasztomer kell. nézdd meg, milyen a szine és a márkája, és boltban mondd, hogy ez van, keményebb kell. általában tudják a szinkódokat.
szmissz: ahogy l.cs. mondta - bemész egy elektronikai boltba, és veszel olyan mûanyag csövet, amit a mûszerészek használnak, és hõre zsugorodik. különbözõ méretben (átmérõben) lehet kapni. azt ráhúzod a rugóra szépen (türelemjáték) és nem fogja verni a becsúszót. ideiglenesen celofán is jó lehet, de az nem hosszú életû.
vyger: ha nemvagy a zúzós fajta, jó lehet a skareb is, de ha el-el ereszted, akkor inkább a black. azon is gondolkozz, mennyit számít neked a súly.
(bár szvsz a levegõs skarebek szebben mozognak a levegõs black-eknél)
Posted 2003. December 12. - 17:17

heló
Ha cc/maratonokban utazom és 75/80 kg vagyok akkor szerintetek elég a skareb vagy black telót vegyek?
???
Ha cc/maratonokban utazom és 75/80 kg vagyok akkor szerintetek elég a skareb vagy black telót vegyek?
???
Posted 2003. December 12. - 15:37

Üdv.
Nincs véletlenül valakinek köztetek infója a '99-es x-vert sc-rõl? Konkrétan lúzerz manuálra, vagy strukrurarajzra gondolok. thx
Nincs véletlenül valakinek köztetek infója a '99-es x-vert sc-rõl? Konkrétan lúzerz manuálra, vagy strukrurarajzra gondolok. thx
Posted 2003. December 12. - 15:33

Nekem a zegyixárban van a bazi rugó, az olaj meg a másikban egy vékonyka rugóval. A nagyot egyszer kivettem, megtisztítottam és zyír nélkül (TF2-vel befújva) raktam vissza. Zörgött. Kivettem, letöröltem, bezsíroztam, visszaraktam; nem zörög.
Ha a tied más felépítésû, lehet hogy más módszer megfelelõbb, lsd. visszább.
Ha a tied más felépítésû, lehet hogy más módszer megfelelõbb, lsd. visszább.
Posted 2003. December 12. - 15:20

Xian szal azt mondod zsirozzam be? De nem gáz az ha odabenn vegyül az olajjal?? Még valami ötlet vkinek DJ3 csörgés ellen?
mivel nyílt fürcsis én is azt javaslom amit rob: szerezz 2db szûk, vékony gumicsövet és húzd rá a rugóra (nem slag:)), vagy próbáld meg jobban elõfeszíteni