kösz a segítséget de ezeket már letöltöttem
egy olyan ábra kellene mint amit te adtál csak az egész telóról mert:
a levegõs szárban a nyomórúd és a szelepes-alumínium sapka között van egy citromsárga színû hengeres gumi a közepénn eggy 3mm átmérõlyû lukkal.Ez kb 2.3 cm hosszú, pont passzol a bexsúszóba és alig összenyomható.Gyárilag a szelep tövéig van nyomva és a nyomva és teljes összenyomódásnál is van még az alja és a nyomórúd között kb 5 cm.Szóval azonkívül hogy pont annyi levegõt szorít ki a légkamrából mint ami a 80 és a 100 mm -es között van más (tartó) szerepe nincs.
Azon gondolkozok már vagy fél éve hogy ez lehet hogy bekéne rakni ahova most javasoltad.ezért lenne ez a kis sárga bizbaz?A így negatív rugó 2.3 cm-rel jobban benyomná a benyomót és igy 100 -> 80 mm lenne azonos nyomáson. Igen ám de ekkor a légkamra hossza 2.3 cm-rel megnõne mivel nincs ott a mûanyag pogácsa, nem szorítja ki azt a 2.3 cm-nyi levegõt (tömör)! Szóval ha a bizbazt berakom a rugó elé akkor a telom 2.3 cm-rel alacsonyabb lessz és semmilyen más paramétere nem változik ,rugóút marad 100. ilyenrõl még nem hallottam, remélem nem én vagyok a hülye. Van fotóm is róla de hogy adjam át? Ha lenne gyári ábrám akkor tudnám hogy mit tegyek a bizbazzal de nélküle nem akarom elcseszni a telóm.Szerinted?
Az a sárga basz a légkamra szûkítés, mivel létezik XC Air csak 80mm-ben is. nekem olyan volt. A légkamrát azért kell leszûkíteni 10centihez, mert különben túl lineáris lenne az út és könnyebben lekoppan a villa. Ha leszabályzod a rugóutat azzal, hogy a nyomórúd feje alá beteszel egy 2centis baszt, akkor a sárga baszt szedd ki a légkamrából. Azt meg nem hiszem, hogy 8centi úthoz tartozó beépítési magasságból kihozod a 10centi utat. Ahhoz 2centit le kellene vágni a becsúszószárak aljából, ami már igen nagy gányolásnak számít szerintem.
Ja, ha berakod a nyomófej alá a cuccot, azzal lényegében 2centivel összenyomtad a villát, vagyis a becsúszószár alja és a külsõszár alja közti táv lecsökkent 2centivel. És 10-2=8cm! Ehhez nem kellett volna fél évet tökölni!