Jump to content

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Photo

Teleszkópok - általános eszmecsere

- - - - -

• This topic is locked This topic is locked
16970 replies to this topic

ZSIROSMACSKA

ZSIROSMACSKA

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1,931 posts
A pozitív rugó nem nagyobb, ha nem kifele nyom, a negatív meg ellene dolgozik.

rob

rob

This is the way

• globális moderátor
  • 16,879 posts
vad: ahhoz, hogy a villa becsúszója többet kiálljon ahhoz több rugónak kell "kinyomnia" azt.
nézzük ezen a magura villán:
a 2003 felirat 2-esénél van egy fekete bizbasz. alatta a negativ, felette a sima rugó.
a becsúszó alja a negativ rugón ütközik felfelé. ha azt kiveszed, fentebb tud menni a becsúszó. eddig értem?
ha fentebb tud menni, és a 110 mm-eres rugó van benne, akkor ugyan ki tudod húzni 130-ra, de visszaesik, mert a rugó csak x magas. de a rugónak x+a negativ rugó magassága-nak kellene lennie, hogy a becsúszó ne essen vissza. értem?
most két lehetõség van:
a boxxer/judy all travel azt alkalmazza, hogy a negativ rugó és a fekete bizbasz között mûanyag darab van. ezt lehet feltenni a sima rugó alá (kivéve a negativ fölül át a bizbasz másik oldalára) és nem kell hosszabb rugó, mert meg van toldva.
ha a 110-es rugód ki tud mozogni 130-at is, akkor elég neked is csak megtoldani valamivel alulról. (amellett, hogy a negativ rugót a kívánatossal megrövidíted, vagy eltávolítod) - ha kiveszed a negativ rugót, akkor csúnyán fog koppanni a villa minden egyes visszarugózásnál, ami elég sz*r érzés.

bocika

bocika

törzsvendég

• fórumtag
  • 789 posts
Hi!

sajnos a 2002 dec-nov bikmakk nekem nincs meg.
valaki megmondaná, hogy mit írtak a sherman breakoutról 1,5?
köszönöm

t

vadkanur

vadkanur

törzsvendég

• fórumtag
  • 525 posts

link=board=5;threadid=2338;start=6030#msg166494 date=1078144801]
mérdd le, mekkora most a negativ rugó.

ekkor egyszerû a teendõ: negativ kicserél 19 mm-eresre, másik kicserél nagyra, és kész is.

ha nem, azaz a negativ rugó itt is csak 19 mm, akkor a nyomórúd alá is tenni kell valamit, amellett, hogy nagyobb rugót teszel bele.

Kosz Rob!

Az a baj, hogy vizualis tipus vagyok, ilyet meg ugye csak kepen lattam meg...
Lehet,hogy nem jol kapisgalom szavaid, de ezek szerint mindenkepp kell bele nagyobb (pozitiv) rugo a rugout noveleshez???

vad

lor

lor

phorumus maximus

• globális moderátor
  • 24,199 posts
minden levegos rendzsert szoktak olajpermettel ellatni.
mert az kicsit vedi keni az mozgo rezseket.
vagy nyomnak bele nitrogent.
de egyszerubb levego es egy kis olaj.

tehat csak az eresztes hiba.
de az nagy!

eric

eric

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,147 posts
A teló gondolom Marzo :), az enyémnél is anno spriccelt az olaj de az nem gáz. A másik probléma a szimmeringek miatt lehet.

ggx

ggx

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,613 posts
az igencsak gáz...
gariba azzonnal!!!

CD-málna

CD-málna

törzsvendég

• fórumtag
  • 902 posts
hát milyn teló?

minimanuska

minimanuska

újonc

• fórumtag
  • 1 posts
sziasztok!!

nekem van egy 2004 es kona stuffom ami alig egy hónapos.a lényegre térve a próblémám az hogy mivel nem nagyon volt idõm az idõ miatt használni igy most észre vettem amit adtak hozzá teló szerintem nem ugy mûködik ahogy kéne.elsõ próbléma nem tudom normális e egy ilyen telónál de 1 hét alatt leenged ha használom egy hegyrõl lefelében a hegy aljára nincs benne levegõ.amit még észre vettem hogy ha felpumpálom a teleszkópot és benyomm a szelepet mintha gejzir lenne törik elõ az olaj permet igen olaj.gyanitásom szerint ereszt a levegõ patron ha olyan van benne nem tudom és ahol ereszt ott olaj megy bele.mit tegyek ?? ez garanciális hiba vagy én rontottam el valamit?? válaszotokat köszönöm minimanuska

s1ru2

s1ru2

törzsvendég

• fórumtag
  • 300 posts
Danke ggx a bukós oldalt már megleltem de a Protektorosat nem tudtam.

ggx

ggx

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,613 posts
ez itt teleszkóp topik, s1ru2 továbbiakban ajánlom ezt a topikot:

http://www.bikemag.h...=2544;start=480

meg:

http://www.bikemag.h...=2305;start=390

meg:

http://www.bikemag.h...=3853;start=105

FreeStyler

FreeStyler

törzsvendég

• fórumtag
  • 1,036 posts
Jó a full bravo is,de a full comp is...
vegyé páncélt is,ha mész 'zúzni' a haverokkal... ;)

s1ru2

s1ru2

törzsvendég

• fórumtag
  • 300 posts
Összerakattam!
A gyári az elég gagyi volt(sztem).
Hát egyszer legurultam meg 1x leugrattam. Mondom kb Másfél óraja van meg. ::) nemtom én ki**szott happy vagyok. Egyet basztam el nem tárcsafékes agyakat vettem de ott egye meg a fene!még van 100 rugóm egy ki spécizésre meg a védõcuccokra

apropó védõcuccok: 661 Full Bravo ról vmi tapasztalat?

FreeStyler

FreeStyler

törzsvendég

• fórumtag
  • 1,036 posts
Gratula,végre eljött ez a nap is! ;D

Gyári a PolarX,vagy végül összerakattad? A Lépcsõt hogy érted? legurultál rajta,vagy leugrottad? ;)
Judy SL-t ismerem,télen kicsit megmerevedik,de ez az olaj hibája... ;D 110kg-os bocika alatt nem rogyott össze,pedig ott volt 6os lépcsõ,és egyéb nyalánkságok... 8)

s1ru2

s1ru2

törzsvendég

• fórumtag
  • 300 posts
Na megnéztem összesem 3mm plusszt vagy minuszt lehet rajta állítani(rockshox.com) Akkor ezért nem éreztem különbséget :)

Ja a váz és a teló:

Magellan POlarX(2003)+RS Judy TT(2004)=40000FT
a váz 39000 szóval a teló 1000ft

nemtom ennyit sztem megér

ggx

ggx

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,613 posts
1: hogyhogy ingyé? mennyi volt a váz+teló?

2: amit állítani lehet rajta, az az elõfeszítés. annyit csinál, hogy már alaból összenyomja egy kicsit a rugót

s1ru2

s1ru2

törzsvendég

• fórumtag
  • 300 posts
miért gonosz???????? ;)
hát nemtom merevvilla utan ....... szinte elélveztem a 3 lépcsõn :)

Ja és még vmi: elvileg a bal szár tetején lehet állítani a keménységét de ha megcsavarom azt a bigyulát akko azután semmi nem változik(legalábbis feelingre) vagy akkor hol lehet állítani?

de ingyér sztem megérte

ggx

ggx

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,613 posts
a képen rugók vannak, és elasztomerek, a rugót gondolom felismered, szal a másik az:

Feltöltött kép

-NoVa-

-NoVa-

vendég

• fórumtag
  • 178 posts

elasztomer????? wát iz it?

Az egy olyan dolog, amit +2 - 3 fok alatt nagyon fogsz szidni :).

-NoVa-

-NoVa-

vendég

• fórumtag
  • 178 posts

Mi a véleményetek a Suntour XC pro D-ta telóról zúzásra?

Fél éve használom, 3 teljesen különbözõ jellegû bringámban volt, az XC gépben szerettem a pillanatok alatt állítható rugóútja miatt, de XC-re túl kemény, és fölösleges 3 centivel emeli a bringa elejét, az össztelós XC vázban hasonlóképp, viszont a napalmomban végre a helyén van. A fejcsõszög is megfelelõ, dirtnél, lépcsõzgetésnél, lejtõzésnél jó, 12 centinél nem tudtam még többet mozgatni rajta, így lekoppantani sem tudom. A szimeringjei túlélték a telet, és nem engedik át a sarat, és egyéb szmötyit, eddig csak a tiszta hólénél vettem észre, hogy vizet engedett be (amíg nem száradt meg teljesen felpuhult, és a visszacsillapítás megszûnt 1-2 órára)
Ja, és persze hidegben nem igazán mozog, ez az ócsó telók átka.
Szóval nem ez a létezõ legjobb álomteló, amit valaha használtam, de ennyiért nagyon jó, és még sokat kell fejlõdnöm dirt + ugrálás irányba, hogy azt mondhassam, hogy ez a teló nem bírja... Vagy esnem 3-4 keményebb csõröst?