Jump to content

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Photo

Teleszkópok - általános eszmecsere

- - - - -

• This topic is locked This topic is locked
16970 replies to this topic

-kisvajda-

-kisvajda-

törzsvendég

• fórumtag
  • 1,269 posts
ez mind szep es jo, söt meg igaz is ;)
de az amit ö csinal akkor is tulzas.
en papirgyarba dolgoztam, de elmondom neked hogy 1,5-2 honap alatt ami a nyar nagy resze, összeszedhetsz 100ezret siman.
22bol meg mar tudsz venni hasznalt deore 525ot vagy esetleg avidot.

thommey

thommey

bentlakó

• fórumtag
  • 6,344 posts
Na jó lenne valami tisztázni!
Nyougodtan lehet segítséget kérni, hogy melyik villa milyen de.....azt jól meg kellene nézni, hogy kitõl!
Sajnos sokan olyan emberekre néznek föl baromira, és bíznak meg 100%osan, akiknek nem sok közük van a témához, mert igazából csak a saját telójukat ismerik, vagy esetleg még egyet.Neveket nem említenék, mert nem akarok én senkinek sem rosszat 8)
Szerintem jobb lenne azoknak hinni, akik tényleg sokat mennek sokféle villával, de igaz ez a többi alkatrészre is.Most nem hazabeszélek, de a bikkmakk tesztelõknek tényleg több fogalmuk van a cuccokról, mint annak, aki nem rég kezdett bringázni. Nehéz ide csöppenve megtalálni azokat, akik tényleg vágják a témát, és nem csak a katalógusokat lapozták rongyosra:(
Szerintem teljesen felesleges lebaszni valakit azért, mert minden nap más villát kérdez. Ugye mikor tisztelt "nagyokos" urak is kezdõk voltak, õk rögtön azt vették meg amelyik a legjobb nekik....
Én emlékszem, hogy amikor bringázni kezdtem még nem is voltak telók, aztán bejöttek az MIT telók 12mm!!! rugóúttal, majd az elsõ Manitou 3-as, Trek Mogulback. Akkor ezek voltak az álomvillák! És nekem is olyan kellett volna, de csak egy Suntourra lett pénzem. Azóta jóra fordult a sorom, és túl vagyok, vagy 25 bringán, és legalább ennyi telón. De azért nem bûn néha visszanézni.
Persze ez a megvettem,csak még nincs meg stílusú dolgok engem is felbasznak idegilek, de ha több fórumot is látogattok,akkor láthatjátok, hogy ott is vannak ilyen emberek.Legjobb nem foglalkozni velük!
Na a sok pofázásom után csak annyit, hogy nézzétek meg nagyon, kitõl fogadtok el tanácsot!!!!! És mindig a legjobbra vágyjatok, mert csak úgy lehet fejlõdni...még ha lassan is!!
Üdv:Thy

legszebbcsavo

legszebbcsavo

bentlakó

• fórumtag
  • 5,125 posts
de

iljicS

iljicS

zsonglõr

• fórumtag
  • 6,613 posts

[/img]
X-vert Carbon:
Posted Image

Ez nem X-Vert Ti ?

-kisvajda-

-kisvajda-

törzsvendég

• fórumtag
  • 1,269 posts
s1ru, kedves.
mi a fa*znak kell 2 orankent uj telorol erdeklodnod hogy jo vagy nem jo vagy miaf@sz.
ottvan a google keresõ, beirod elmesz a roksox honlapra vagy valami oldalra ahol van rola szo, megnezed es kesz.
marhara idegesito am amit muvelsz.
majd ha ott a zsebedbe a penz, akkor kerdezgess ossze vissza.
amugy meg ha jol latom 17 eves vagy. nemigau h nem tudsz magad tajekozodni. sok forum van ahol mar leirtak a telokrol mindent.

s1ru2

s1ru2

törzsvendég

• fórumtag
  • 300 posts
2001 es Psylo SL en ugye van V-fék felfogatási lehetõség!?

tamaska

tamaska

Beast of the East

• globális moderátor
  • 19,996 posts
Juhi: amirõl Te beszélsz, az a sima X-vert T, vagy X-vert R, '99-es modellek, nem állitható TPC-vel, és 105mm úttal, de semmi karbon nincs bennük. szal nemtom miért lett felhozva.

X-vert:
Posted Image
X-vert Carbon:
Posted Image

Juhi

Juhi

törzsvendég

• fórumtag
  • 735 posts
de tudom mirõl beszélek!A havero telójáról ami 105 mm-ert mozog tpc csillapítás!És nem a carbon dh ez a teló!

tamaska

tamaska

Beast of the East

• globális moderátor
  • 19,996 posts
David: oda egy olyan adapter kell, ami csak egy centit emel sugárban. tehát nehogy 200mm-s tárcsához kérjétek, mert az nem lesz jó. Ha értelmes a boltos, akkor tudja, hogy a boxxer 200as adaptere mekkora. Esetleg meg lehet amugy jáccani, ha nagyon barkácsolni akartok, hogy egy hátsó féktestet összeköttök egy elsõ fékkarral, és felszerelitek elõre, ahhoz igy nem kell adapter meg semmi, csak becsusszanalá a nagy tárcsa. de akkor adódik a kérdés, hogy mit csinálsz a hátsó fékkarral, meg az elsõ nyereggel. Szal a legjobb valahonnan egy boxxi adaptert venni/szerezni/lopni/csináltatni etc. :)

Endroo: hétfõre tudok neked szolgáltatni adatot, de addigra már sztem valaki ugyis megválaszolja kérdésedet.

legszebbcsavo

legszebbcsavo

bentlakó

• fórumtag
  • 5,125 posts
Dávidka!

Boxxerhö alapba 180-as tárcsa a minimum.
-IS-es fékhez 180-assal egy az egybe, csak kell kb 5mm-nyi alátét.
-IS-es fékhez 200, 203-as tárcsával kell egy 1cm-t emelõ sima lemez adapter.
-PM-es fékhez is minimum 180-as --> IS->PM Boxxer! adapterrel.
-PM-es fékhez 200,203-ashoz --> 203-as IS->PM Boxxer! adapter (ilyet láthatsz a legutóbbi szám Saint bemutatóban).

-kisvajda-

-kisvajda-

törzsvendég

• fórumtag
  • 1,269 posts

duplavállas 10 centit mozog jól néz ki!
ami az apróba van az a haveromé és teljesen jó!Vedd meg azt nyugottan!Srác nem zúzta vele!

es meg jo hogy ugy irogat hogy ert is hozza :-X
juhi: ha nem tudod mirol ebszelsz inkabb csond.

CD-málna

CD-málna

törzsvendég

• fórumtag
  • 902 posts
ha az érdekel ami az apróban van, akkor psylo, de ha iljicsé kell, akkor az x vert ;)

iljicS

iljicS

zsonglõr

• fórumtag
  • 6,613 posts

Manitou Carbon X-vertrõl mit tudtok??????????????????????????????????

X-Vert Supernova - 125mm, TPC+, 20mm
X-Vert Carbon DH - 180mm, TPC+, 20mm

Mindkettõnek ugyanaz a külsõ része és a papucsai is majdnem, a Carbon DH-nak van egy kis túlnyúlása a hosszabb becsúszó miatt.

Juhi

Juhi

törzsvendég

• fórumtag
  • 735 posts
2003-as psylo sl-t 33 ért?Nem azt mondtad hogy nem akarsz psylot!? ???

David007

David007

törzsvendég

• fórumtag
  • 970 posts
Boxxerhö' akar a haverom 203-as tárcsával tárcsaféket... ehhez akkor most milyen munka henger kell?? 6" -os ? vagy valami specko adapter?
nemvágom... plz help!

s1ru2

s1ru2

törzsvendég

• fórumtag
  • 300 posts
Aha csak most lehet hogy tudok 1 PsyloSL (2003) 33 ért szerezni de még gondolkodom a Manitoun

Juhi

Juhi

törzsvendég

• fórumtag
  • 735 posts
duplavállas 10 centit mozog jól néz ki! ;)
ami az apróba van az a haveromé és teljesen jó!Vedd meg azt nyugottan!Srác nem zúzta vele!

s1ru2

s1ru2

törzsvendég

• fórumtag
  • 300 posts
Manitou Carbon X-vertrõl mit tudtok??????????????????????????????????

Endroo

Endroo

bentlakó

• fórumtag
  • 7,030 posts
Valaki meg tudja nekem mondani, hogy a 13 cm mozgó telóban milyen hosszú rugó van és mekkora a hozzá tartozó negatív rugó. A kérdés márkafüggetlen, inkább csak az arányokra lennék kiváncsi.

legszebbcsavo

legszebbcsavo

bentlakó

• fórumtag
  • 5,125 posts
bunkó:

ha szimplavállas akkor a biztonság kedvéért mindenképpen ragasztani is szokták, de feltétlenül jó szakira bízd és ha tudsz vegyél vagy acél nyakat vagy easton alut, az jobb.