Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Teleszkópok - általános eszmecsere

- - - - -

• Lezárt topik Lezárt topik
16970 hozzászólás a témában

vendég_gibgab_*

vendég_gibgab_*
  • vendég
hello mindenkinek
azt szeretném kérdezni hogy hány ml olaj és milyen viszkozitásu olaj kell a dnm st-8rc rugóstagba és mekkora nyomás kell a tartályba??
a válaszokat ide vagy a lazagab@freemail.hu-ra várom
elõre is köszönöm
üdv.:lazagab

Mellon

Mellon

törzsvendég

• fórumtag
  • 697 hozzászólás
Az biztos, hogy nem mozog többet, kérdés, hogy belemegy-e egyátalán biztonságosan. Alapból +2cm elõfeszítés jó kemény lesz 8)

A 2002esen alul volt a rugóút állítás, 2003ban felül emiatt gondolom, hogy esetleg más kialakítású, bár nem valószínû.
A 2002esen megmarad a rugoút állítási lehetõség kemény rugóval is, itt az elõfeszítés állítás lehetõsége veszik el (mert az van felül).

rob

rob

This is the way

• globális moderátor
  • 16.879 hozzászólás
nem fog többet mozogni egy rugócserével.

lust: boxxernél a min, ameddig a vállat lenyomhatod: az alsó felett max. 160 mm lóg ki FELFELÉ vagy 178 + 5 mm a szimmeringtõl alulról.
(rockshox users manual ;))

vendég_norbert78_*

vendég_norbert78_*
  • vendég
Ez a gyors rugóút állítás lehetôsége elveszlôdik mivel medium feletti rugóhoz nem jár útállítás.Ez biztosítás hogy ne lôjje ki az útállító vackot ,így adnak hozzá egy biztonsági kupakot amit ennek a helyére raksz.

Mellon

Mellon

törzsvendég

• fórumtag
  • 697 hozzászólás

Nekem meg 80/100as RT I-es Blackbe való kemény rugóm van feleslegbe. Ezzel elveszik az elõfeszítés lehetõsége, de nem koppan fel egykönnyen. 2002es verzióba jó biztosan.
Black nem 2002tõl szerepelt a kínálatban? (azt 2001ben gyártják, az ok, de 2002es széria). 2003ban már RT II-vel jött a Black Elit, és választható volot 80/100 és 100/120 között.
Küldj egy mailt ha érdekel.

Csak jól emlékeztem. Szóval 2001 végén vehette, de attól még 2002es lehet.
2002 vs 2003: Nem csak a rugóút különbözik, hanem az RT I és RT II miatt a felépítés is, nem tudom a rugó emiatt változott-e (formailag)

vendég_norbert78_*

vendég_norbert78_*
  • vendég
Hát ez szerintem is így van Lust.Az answare honlapján csak 2002-tôl dokumentálják a black családot :o! Tehát mi az a 2001-es Black a srácnál? ???

Kislust

Kislust

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.507 hozzászólás
Magától a rugótól nem fog többet mozogni...

vendég_norbert78_*

vendég_norbert78_*
  • vendég
Blackes[glow=red,2,300][/glow] kérdés: Van egy 100-120-as 03elitbe való rugóm egy srácnak pedig 80-100 -as 2001-es elitbe kellene, namármost szerintem buzira nem jó bele, és ettôl nem fog többet mozogni mert ha az enyémet nézem(mert ehez értek), mivel csak az egyik szárban van rugó és ennek a szárnak a nyomórúdja tud csak kintebb jönni pár centit, mert a csillapított szár nyomórúdja egy milit sem fog kintebb jönni gyárilag, neki így bele kellene tuszkolni :-*, ha belemegy,így szerintem a kemény rugó annyira kemény lesz hogy hiába a kitt-hez kapott biztonsági zárókupakkal akkor is szájonlövi....Kérdésem : Jól tudom -e? Mert ha igen akkor nemszivesen adom neki oda! ???

Egyáltalán hogy néz ki egy 01-es black?TPC+ még nem is volt vagy tévedek?

Kislust

Kislust

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.507 hozzászólás
Aham, köszönöm. :)

Jorus

Jorus

ALFAHÍM

• globális moderátor
  • 11.799 hozzászólás
Igen, arra gondoltam. Persze, az teljesen normális. Annak idején, mikor az Alfalfám volt, 19 centi látszott ki a becsúszóból (pedig ugye csak 15-öt mozgott), mert így volt jó a fejcsõszög.

Kislust

Kislust

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.507 hozzászólás
Arra gondolsz, hogy azalsó vállat tudom fel-le mozgatni? És az normális, hogy nem meg ybe teljesen?

Jorus

Jorus

ALFAHÍM

• globális moderátor
  • 11.799 hozzászólás
180-nak mindenképp, a többi a fejcsõ méretétõl és a kívánt szögtõl függ (term a vége pontosan behatárolt ;D)

Kislust

Kislust

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.507 hozzászólás

link=board=5;threadid=2338;start=7545#msg188911 date=1086795980]
lust!

nem értem ugyan teljesen a problémádat, de amig az a rugó, ami éppen benne van, képes kimozogni 178 mm-t (akármilyen hosszú vagy rövid is legyen) addig szvsz mindegy.
ha nem, akkor kezdõdnek a gondok (a számla meg a gondnok.... ehh rapülõk, de szép is volt :))

Rob: Lemértem (illetve haver kiszámolta), a rövidebb rugó is ki tudja mozogni a 178 mm-t. Miért jobb ez a megoldás (értsd. miért alakították át ilyenre)? Progresszívebb lesz?
Mégegy kérdés: hány mm becsúszónak kell kilógnia a nagyboxxernél; rugó nélkül lenyomtam, amíg bírtam, így is mardt kb másfél-két centi. Sajnos elfelejtettem lemérni, hogy összesen hány mm-t ment be.... :-\

kislust

Sick

Sick

vendég

• fórumtag
  • 77 hozzászólás
Azért ha nyakat csináltatsz jól nézd meg,
hogy kivel, mert van egy ismerõsöm aki alól
az RST-hez utólag csinátatott nyak úgy kitört,
hogy két hétig kórházban volt.

A fejcsõ még az aszfaltból is kiszedett egy darabot..
Pff.

MaTT

MaTT

bentlakó

• fórumtag
  • 8.649 hozzászólás
létezik átalakító is 1-2 ezer forintér. nem tudom melyikkel jössz ki olcsóbban. több haverom is járt így hogy vett uj vázat de telóra még nincs pénze ezért csak ilyen átalakítóval tudtuk összerakni.

ruman

ruman

újonc

• fórumtag
  • 3 hozzászólás
Kösz, remélem jólesz. Elõször én is gondolkoztam, h. veszek egy újat, de mostanság elég ritka :) ismerõsöm 2 hónapja ilyet akar. És már megszoktam.

lor

lor

phorumus maximus

• globális moderátor
  • 24.199 hozzászólás
csinaltatsz egy esztergalyossal egy nyakata ami a csatlakozo (lent a vallnal) olyan, mint a mostani.
a tobbi reszen pedig 1 1/8-os.

bar en egy ilyen telonal nem szaroznek.
(igaz nem is vettem volna)
de inkabb eladnam es vennek egy masikat
vagy eg yjo merev villat. bocs csak kijott

ruman

ruman

újonc

• fórumtag
  • 3 hozzászólás
Nekem MoZo r120a-s telóm van csavaros nyakkal. Akkor mit tehetek?

PR

PR

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.651 hozzászólás
  • LocationRákosmente

1 Axel csúnyán nézne rám ha lightosabb ugribugrira, meg streetre használnám? :)

Nekem cc-t sem bírt nagyon. Most nem tudom azért, mert gyenge vagy mert selejtes volt, már nincs meg...

2003-as Axel Superem van. Tavaly júliusban vettem használtam három hónapig, aztán állt fél évet, utána 2 hónap alatt szétment a TPC-je és ki kellett cserélni az egészet. 62 kiló vagyok és inkább felfelé szeretek menni mint lefelé. Most rendben van, de streetelés közben biztos csúnyán nézne rád.

lor

lor

phorumus maximus

• globális moderátor
  • 24.199 hozzászólás
szukito?

milyen telorol van szo
eloszor is.
mert ha meg preselt a nyak akkor csupan ket feladattal kell elbanni
ha csavaros tehat kiszedheto konnyen akkor csak nyakat kell csinlatatni