Jump to content

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Photo

Teleszkópok - általános eszmecsere

- - - - -

• This topic is locked This topic is locked
16970 replies to this topic

Tiberius

Tiberius

törzsvendég

• fórumtag
  • 280 posts
De hogy és hol?

lor

lor

phorumus maximus

• globális moderátor
  • 24,199 posts
jah lokoutot lehet allitani
ki es be
allasok vannak

Tiberius

Tiberius

törzsvendég

• fórumtag
  • 280 posts
Hali!

Nem tudja valaki, hogy a Black Comp-on mit lehet állítani?
A Bikemagban olvastam egy bringatesztnél, hogy a Comp-nak milyen jó a Lockout-ja...
Lock out-ot lehet állítani? ???

xian

xian

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3,280 posts
  • LocationTahitótfalu (ritkán Ózd)
Ha jól tévedek a lockout a TPC szériatartozéka a zidén.

rob

rob

This is the way

• globális moderátor
  • 16,879 posts
ha nekem kellene választani, én a blacket venném a 30-as alu becsúszók miatt. de azt, ha jól tudom, semmiben nem lehet állitgatni, mig az axel super rtwd-je 100-ról 70-re tolja le a villát és az nem keményedik, van benne lockout, meg állítható csillapítás (ami nem derül ki a honlapról, hogy fluidflow vagy tpc)
szóval ha állitgatni akarod akkor az axel, ha nem, de a merevebb 8és esetlegesen könnyebb) villa kell, akkor a blöki.

szerintem!

Endroo

Endroo

bentlakó

• fórumtag
  • 7,030 posts
De volt ennek az X-vertnek is karbon / na jó karbonnal borított külsõ szárú változatai is nem?

iljicS

iljicS

zsonglõr

• fórumtag
  • 6,613 posts
Ez még nem DC, 01-ben hívták DC-nek a duplavállas nem karbon X-Vert-et, ez egy 00-res X-Vert T vagy R.
Az X-Vert Carbon DH meg kicsit más tészta.. ;)

Endroo

Endroo

bentlakó

• fórumtag
  • 7,030 posts
Xvert DC és azt hiszem van is itt a fórumon valakinek eladó. Ha érdekel utána is nézhetek.

lor

lor

phorumus maximus

• globális moderátor
  • 24,199 posts
vmi xvert
vagy xvert carbon
tobbi a te dolgod meg az internete

nkarcsi

nkarcsi

törzsvendég

• fórumtag
  • 1,380 posts
http://www.pinkbike....ew&image=248725

Ez milyen teló? Mikori évjárat? Mennyiért lehet kapni? Mennyit mozog?

vendég__*

vendég__*
  • vendég
Köszönöm rob.

Rob még egy kérdés.
Melyik a jobb vétel?Manitou Axel Super vagy a Manitou Black Comp.Mind a kettõ 60e pénz.

xian

xian

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3,280 posts
Akkor várok türelmesen...

tamaska

tamaska

Beast of the East

• globális moderátor
  • 19,996 posts
hát leforditani pedig nem fogom neked... ;D

a köv szám köbö egy hónap mulva, tekintve, hogy én tegnap kaptam meg az ehavit.

xian

xian

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3,280 posts
Nagyon jó lenne, de csak ángliusul tudok, meg aztán a zilyesmit szvsz a legjobb lenne közkinccsé tenni. A köv. szám mikor is jelenik meg?

tamaska

tamaska

Beast of the East

• globális moderátor
  • 19,996 posts
nem tudok ilyenrõl, de azt olvastam az ujságban, hogy össze lesznek hasonlítva a csillapítórendszerek a köv. számban.

Jameg van egy német bike-om, amiben hasonlitgatják az spv-t a ppd-vel, meg az 5th elementtel. érdekel? beszkennelem és átküldöm mélben ha kell.

xian

xian

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3,280 posts
Olyant nem tud valaki a neten, ahol össze vannaxedve a nagyobb (itthon is kapható cuccokat elõállító) telógyártók által alkalmazott technikai hókuszpókuszok? Gondolok itt olyasmire, mint SSV kontra SPV, stb. Mert ugye van aki ezt dícséri, van aki azt, és szerintem kevés olyan ember van aki nem elfogult az általa használt márka mellett. Én pl. most biztosan nem tudnám eldönteni, hogy mit is vegyek, mert bár a honlapokon felhasználási terület szerint csoportosítva vannak a telók, így is biztosan maradna 15-20 típus, ami mind más és más. ::)

rob

rob

This is the way

• globális moderátor
  • 16,879 posts
nos nem figyeltem, de elég sok kárba ment. attól, aki úgy gondolja, hogy valami értelmeset töröltem, elnézést kérek.
egészen egyszerûen nem volt türelmem nézni, mit törlök, csak vole nagy lélegzetvételû hozzászólása maradt meg, mert nagyon szépen összefogja, mi az, amit fel kellene fogni, akármilyen lejtõn is dh-zunk vagy cc-zünk. nem egy kategória, és sok ember dolgozik azon, hogy ne is legyen egy kategória. az, hogy ha te nem arra használod, amire való (függetlenül a körülményektõl!!), akkor vessél számot magaddal akkor, amikor tönkretetted. ennyi az egész.

szóval big ON innentõl, és jöhet a mehet, de csak értelmesen!

pocsék pofának üzenet: 70 ezerbõl újonnan nagyon necces, marzo exr pro van, vagy azt hiszem talán az eta nélküli mx comp is itt körül van, de az már nem tuti. vagy manitou black comp, vagy rockshox duke xc/air, és ha nem számít egy kis többletsúly (vagy a marzoval szemezel, ami 2100 gramm) akkor szóba jöhet egy psylo xc is.

Jorus

Jorus

ALFAHÍM

• globális moderátor
  • 11,799 posts
Ez annyira lol, hogy mielõtt lelépek nyaralni, le is zárom. Majd vmék kolléga kinyitja, ha úgy látja... Félelmetesek vagytok néha.

vendég__*

vendég__*
  • vendég
Üdv.

Teleszkópot vennék.Melyiket válasszam?Felhasználás túrázás,hegyen-völgyön át.A testsúlyom 85kg.
A pénzügyi keret 70ezer ft.
Az sem baj,ha van tapasztalatod az ajánlott telóval kapcsolatban.Kössz.

Vole

Vole

bentlakó

• fórumtag
  • 7,561 posts

én ezt nem értem! Nemtudom, hogy mitõl venné olyan nagyon igénybe a telót a dh?

Bocs, de valoszinuleg nem is erted igazabol, hogy mirol szol a DH versenyzes.

Az elso dolog, hogy mint sok mas technikai versenysportabn, itt is oriasi jelentosege van a sebessegnek. Vegyuk alapul azt, hogy ha valaki nagy sebesseggel megy le a palyan ( 50-60-as tempoval siman mennek versenyen) onnan bizony meg is kell allni, ha jon egy kanyar. Tehat minel rovidebb fektavon kel lelassitani mondjuk 60-rol 20-ra. Ehhez persze jo fek is kell, de mondjuk hogy adott egy Hayes fek 8"-os tarcsaval. Gondold el, hogy itt mekkora ero hat egy villara, foleg ha szimplavallas. Szerinted a Duke meddig birna ezt kotyogas nelkul?

A masik az ugralgatas. Szinte mindegyik palyaban van legalabb egy meteres ugrato, de akkor nem csinaltak nagyot. Ha ezt csak ketszer elszurod a gyakorlas alatt, akkor egy szimplavallas CC villa mit szol hozza mondjuk a 3. versenyen?

A kovetkezo a kanyarodas. Nagy sebessegnel egy kanyarban a villara eleg komoly erok hatnak. CC versenyen kozel sem kap olyan terhelest egy villa mint DH-nal. Ezert aztan kevesbe kell merevre es strapabirora tervezni egy villat. Ezek utan ez a "gyengitett" villa hogy birja az ilyen megterhelest?

Es ezen kivul meg eleg sok dolog van ami meghatarozza, hogy egy villat hol kell erosebbre, merevebbre tervezni DH-nal mint CC-nel.

Maradjunk annyiban, hogy el lehet indulni egyszer ketszer egy Duke-al DH versenyen is, ha az illeto nem kinozza annyira a technikat. Termeszetesen a Duke egy nagyon jo villa, sok mindenre jo, de hoszabb hasznalatnal van azert amit nem bir. Persze egy SID-nel sokkal erosebb, de szerinted mitol van az, hogy meg a Boxxerek, Dorado-k, Shiverek is tonkremennek neha?

Sok a kerdes, de a valasz szerintem egyertelmu ;) ;D