én az itthoni választékból 40-ért kizárólag Pilot-ot vennék, az legalább mozog, HC2 tökjó, és karbantartás igénytelen, csak fekete:)
Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!Jelentkezz be Regisztrálj

Teleszkópok - általános eszmecsere
Started by
Bikemag
, 2001. June 02. 02:46
Posted 2004. July 09. - 01:04

Posted 2004. July 08. - 23:10

lehet, h nincsis vége a telódnak....addig nyomod amíg tudod 
Ohh, jah. valaki eltudja mondani pontosan mi is az a boxxer blackbox tuning? Valamennyit tudok, de nem tiszta.

Ohh, jah. valaki eltudja mondani pontosan mi is az a boxxer blackbox tuning? Valamennyit tudok, de nem tiszta.
Posted 2004. July 08. - 23:03

hát én mentem egy exr proval és nagyon elkeserített... nem "egységes" a mozgása. nagyon fura, az egész teló össze vissza mozog. befelé elég nehezen indul meg, de akkor szépen, de visszafelé... annyira "mû" a mozgása, hogy nem igaz. totél természetellenes az a sebesség amivel visszajön. jah és hadd ne mondjam, hogy hiába van csillapítás, az ebben csak arra jó, hogy lassítja a visszautat, ugyanúgy koppan a végén...
a manitoum valahogy el van varázsolva, mert lefelé hiába nyomom tökig, nem érzek koppanást, felfelé meg szintén. egész eccerûen eltûnik az eleje és a vége. és az egész olyan természetes. pölö egy djnek is ilyen a mozgása, amit próbálgattam.
szoval furi az idei exr pro.
a manitoum valahogy el van varázsolva, mert lefelé hiába nyomom tökig, nem érzek koppanást, felfelé meg szintén. egész eccerûen eltûnik az eleje és a vége. és az egész olyan természetes. pölö egy djnek is ilyen a mozgása, amit próbálgattam.

Posted 2004. July 08. - 22:07

Posted 2004. July 08. - 19:10

sliderplus: télleg olcsó, és mastiff: jól állna a fekete bullitodban a fekete slider 
40 ezerért villa: ha van pilot xc, akkor az, szerintem annyit simán tud, mint egy 2002-es judy xc, és 1800 gramm. igaz, csak feketében van, ha jól tudom
most nézegettem egy rst villát, omega t4. elég szépen mozgott (mit mondjak, k*baszottul jól) és amúgy is, jól nézett ki. 22 ezerért fõleg. csillapítás persze nincs benne.
van még 40 körül manitou axel, de abból bikemakk team tapasztalat szerint csak a tpc-set szabad venni, a fluidflow csillapításos egy kalap kaki.
vagy van 40 ezerért nem csillapított marzo mz comp acél becsúszókkal feketében. az is kaki, de legalább marzo.
gyüjts még 15 ezret, és vegyél egy exr pro-t. abban van olajcsillapítás, 100/120 mm, és aluból van a becsúszója.

40 ezerért villa: ha van pilot xc, akkor az, szerintem annyit simán tud, mint egy 2002-es judy xc, és 1800 gramm. igaz, csak feketében van, ha jól tudom

most nézegettem egy rst villát, omega t4. elég szépen mozgott (mit mondjak, k*baszottul jól) és amúgy is, jól nézett ki. 22 ezerért fõleg. csillapítás persze nincs benne.
van még 40 körül manitou axel, de abból bikemakk team tapasztalat szerint csak a tpc-set szabad venni, a fluidflow csillapításos egy kalap kaki.
vagy van 40 ezerért nem csillapított marzo mz comp acél becsúszókkal feketében. az is kaki, de legalább marzo.

gyüjts még 15 ezret, és vegyél egy exr pro-t. abban van olajcsillapítás, 100/120 mm, és aluból van a becsúszója.
Posted 2004. July 08. - 15:43

Posted 2004. July 08. - 15:23

na ja ... ezért mondom, hogy olcsó...
Mondjuk ami olcsó az a drága legalábbis nekem ez a tapasztalatom. Neked megvan még a Slider + ? Lehet megveszem.... csak még spórolok
Mondjuk ami olcsó az a drága legalábbis nekem ez a tapasztalatom. Neked megvan még a Slider + ? Lehet megveszem.... csak még spórolok
Posted 2004. July 08. - 15:18

mastiff:
az a villa az usában 300$. 60ezer ft. ennek ellenére nem húzták le nagyon a tesztekben. annyiban shiver,hogy ez is upside down.szóval nyeklik.
az a villa az usában 300$. 60ezer ft. ennek ellenére nem húzták le nagyon a tesztekben. annyiban shiver,hogy ez is upside down.szóval nyeklik.
Posted 2004. July 08. - 15:16

Posted 2004. July 08. - 15:05

Posted 2004. July 08. - 14:51

Sziasztok,
Errõl a villáról tud valaki valami okosat mondani?
http://www.dnmsuspen...om/usd_180.html.
Tapasztalatok,. vélemészek, próbálta már valaki, stb. Minden érdekel. Van egy hely ahol ezt most cseszsett olcsón meg lehetne venni. Elvileg a shiver alapján csinálták...mit mondtok ?
Errõl a villáról tud valaki valami okosat mondani?
http://www.dnmsuspen...om/usd_180.html.
Tapasztalatok,. vélemészek, próbálta már valaki, stb. Minden érdekel. Van egy hely ahol ezt most cseszsett olcsón meg lehetne venni. Elvileg a shiver alapján csinálták...mit mondtok ?
Posted 2004. July 08. - 13:56

Posted 2004. July 08. - 13:56

Szerintem érdemes a három ismertebb gyártó (RS, Marzo, Manitou) modellválasztékában böngészni, bár mostanában a Suntour is feljövõben van. A neten még FOX-ot, Marura-t találni, de ezek nemigen adnak ki a kezükbõl 40ezres telót. RST, Mozo, Zoom: én nem vennék.
A Pilot-ról és a HC2-rõl a honlapon biztosan találsz adatokat. Sûrûn matatni szvsz csak a ratyi szimmeringel felvértezett modelleket kell, a Polot (gondolom) azért nem ilyen...
Jah, írtam a Neuzer-nek, õk forgalmazzák a Suntourt.
A Pilot-ról és a HC2-rõl a honlapon biztosan találsz adatokat. Sûrûn matatni szvsz csak a ratyi szimmeringel felvértezett modelleket kell, a Polot (gondolom) azért nem ilyen...
Jah, írtam a Neuzer-nek, õk forgalmazzák a Suntourt.
Posted 2004. July 08. - 13:51

RST inkább csak saját felelõsségre, a Pilot már inkább ajánlható (HC2 - nyilt olaj füris csillapítás). Azért szerintem az elég meredek hogy egy 98-as teló még életében nem volt szétszedve.

Posted 2004. July 08. - 13:42

Suntour-ról én is alig találtam valamit sajna.
Ez a Pilot XC jól néz ki, csillapítása HC2, ez mit jelent?
Mennyire karbantartásigényes ez a Pilot? Nekem olyan cucc kéne amit nem kell sûrûn matatni, elég néha szervízbe vinni.
Meg ilyet találtam, hogy RST OMEGA SL, ez kb a pilottal egy árban van, de gondolom a Rocky jobb minõség?
Ez a Pilot XC jól néz ki, csillapítása HC2, ez mit jelent?
Mennyire karbantartásigényes ez a Pilot? Nekem olyan cucc kéne amit nem kell sûrûn matatni, elég néha szervízbe vinni.
Meg ilyet találtam, hogy RST OMEGA SL, ez kb a pilottal egy árban van, de gondolom a Rocky jobb minõség?
Posted 2004. July 08. - 10:20

1. Suntour modellek (árlistákban én nem nagyon találok ilyeneket)
2. RS Pilot széria
3. Használt cucc
2. RS Pilot széria
3. Használt cucc
Posted 2004. July 08. - 10:14

OK, köszi a felhomályosítást!
Ha már a cserére terelõdött a szó
, mondjatok már lécci olyan telót ami: minél könnyebb, nem fekete
, ára 40e alatt, rugóut 70-100mm, és legalább csillapítás van benne.
Ha már a cserére terelõdött a szó

Posted 2004. July 08. - 04:32

Thez: ;D
Amúgy meg ha van pl mostani Bikemagod akkor az enduró telók összehasonlitásánál találhatsz 1-2 képet ahol látszik eza bizonyos persely.
Amúgy meg ha van pl mostani Bikemagod akkor az enduró telók összehasonlitásánál találhatsz 1-2 képet ahol látszik eza bizonyos persely.
Posted 2004. July 08. - 01:42

képzelj el valamit, ami mozog egy másik dologban.
HÉÉ, NE ARRA GONDOLJ!!!
mert az felveszi a másik "dolog" formáját
szal pl mittomén, mind1.
képzeld el h van kettö csö, teleszkópszerüen egymásba csúsznak.
csakhogy a külsö csö belsö felében a sok becsukástól, kinyitástól elkopott egy felület, így a belsö csö egyre könyebben megy bele, míg végül lötyögni, kotyogni fog.
ez történik minden villával is a sok használat során.
ez a külsö csö belsö felülete a persely, mely egy müanyag/teflon (változó) bélése a villának.
e elkopása eredményezi a kotyogást, elkopása, sérülése esetén viszont hamar ki tudja kezdeni a becsúszószárat is, bár ez nem szükségszerü.
tehát ez történt a te villáddal is, legalábbis a persely elkophatott jól. amit egy '98-as villa lévén meg is értek.
eltörni meg természetesen ettöl nefog, ez csak a mozgásra, kotyogásra van hatással, vagyis a kotyogás emiatt történik.
majd ráérsz szétszedni, kicsit kiismered majd a villák lelki életét, bár én is egy mozón gyakoroltam be jól
azóta már egy monster sem állíthat meg
HÉÉ, NE ARRA GONDOLJ!!!
mert az felveszi a másik "dolog" formáját

szal pl mittomén, mind1.
képzeld el h van kettö csö, teleszkópszerüen egymásba csúsznak.
csakhogy a külsö csö belsö felében a sok becsukástól, kinyitástól elkopott egy felület, így a belsö csö egyre könyebben megy bele, míg végül lötyögni, kotyogni fog.
ez történik minden villával is a sok használat során.
ez a külsö csö belsö felülete a persely, mely egy müanyag/teflon (változó) bélése a villának.
e elkopása eredményezi a kotyogást, elkopása, sérülése esetén viszont hamar ki tudja kezdeni a becsúszószárat is, bár ez nem szükségszerü.
tehát ez történt a te villáddal is, legalábbis a persely elkophatott jól. amit egy '98-as villa lévén meg is értek.
eltörni meg természetesen ettöl nefog, ez csak a mozgásra, kotyogásra van hatással, vagyis a kotyogás emiatt történik.
majd ráérsz szétszedni, kicsit kiismered majd a villák lelki életét, bár én is egy mozón gyakoroltam be jól

Posted 2004. July 08. - 01:32

98as manitou spyder
Egyenlõre nem akarom szétszedni, majd akkor ha azt mondják a boltban hogy már muszály cserélni.
Vagy ha lesz pénzem újat venni! ;D
Attól hogy ez a cucc elkopott ugye azért nem fog szétesni vagy eltörni? Komolyan kérdem, még sose szedtem szét! :-[
Egyenlõre nem akarom szétszedni, majd akkor ha azt mondják a boltban hogy már muszály cserélni.

Attól hogy ez a cucc elkopott ugye azért nem fog szétesni vagy eltörni? Komolyan kérdem, még sose szedtem szét! :-[