Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!Jelentkezz be Regisztrálj

Teleszkópok - általános eszmecsere
Started by
Bikemag
, 2001. June 02. 02:46
Posted 2004. October 06. - 22:11

Posted 2004. October 06. - 22:04

Dig: Állj be a sarokba 
Thez: oké hogy nem fr villa. De akkor áruld el te miket nyomsz a tullioddal?
4-5 centi : jó-jó, nem állítottam, hogy egy psylot is lenntartok csak megkérdem. Marsot lent lehetett, de ezek szerint a psylo pogózik mint barom?
Ja, és ha én 120 kiló vagyok, akkor sem tudnám lenntartani?

Thez: oké hogy nem fr villa. De akkor áruld el te miket nyomsz a tullioddal?
4-5 centi : jó-jó, nem állítottam, hogy egy psylot is lenntartok csak megkérdem. Marsot lent lehetett, de ezek szerint a psylo pogózik mint barom?
Ja, és ha én 120 kiló vagyok, akkor sem tudnám lenntartani?
Posted 2004. October 06. - 21:58

fuckbkv:
remélem tudod mi az az irónia, fõleg az önirónia.
ezt alkalmazta dig, mikor látta, egyedül van.
mio is tudjuk h mást írt, meg is mosolyogtuk ezt a javítást hidd el, és mivel semmi információt nem vont meg tõled, ezért ne sajnáld.
dig :-*
----
más:
egyik psylo SEM freeride villa.
vagy ha valaki szerint az, kezdjen el letörést ugrálni vele nagyüzemben. én majd tapsolok hozzá, fõleg mikor beépítette a stucnit az arcába. nem lesz szép látvány.
csak ennyit szerettem volna mondani erre az egészre.
a psylo meg megmarad trail/enduro villának ha nem gond, illetve egy túlélõ kicsit nehézke cc villának.
mars lenttartva 4-5 centin.
odaadom a gépem kipróbálod hogy hogy tudod lenttartani 4-5 centin?
megnézném.
remélem tudod mi az az irónia, fõleg az önirónia.
ezt alkalmazta dig, mikor látta, egyedül van.
mio is tudjuk h mást írt, meg is mosolyogtuk ezt a javítást hidd el, és mivel semmi információt nem vont meg tõled, ezért ne sajnáld.
dig :-*
----
más:
egyik psylo SEM freeride villa.
vagy ha valaki szerint az, kezdjen el letörést ugrálni vele nagyüzemben. én majd tapsolok hozzá, fõleg mikor beépítette a stucnit az arcába. nem lesz szép látvány.
csak ennyit szerettem volna mondani erre az egészre.
a psylo meg megmarad trail/enduro villának ha nem gond, illetve egy túlélõ kicsit nehézke cc villának.
mars lenttartva 4-5 centin.
odaadom a gépem kipróbálod hogy hogy tudod lenttartani 4-5 centin?
megnézném.
Posted 2004. October 06. - 21:47

Posted 2004. October 06. - 21:44

Ok meg sem szólalok inkább megyek cc versenyre a dh extreme freeride bringámmal mert az erre is simán jó sõt..igazából a lefeléken szépen simít..
Thez:Tudod hogy mire gondolok..arra hogy a sima psylo xc nem free meg dirt villa hanem xc és enduro(köszönöjük lcs) az átütõs villával meg lehet állatkodni..de az is csak egy kemény enduro villa csak szépen meg lett tervezve és ezért jó alternatíva egy merev "fr" gépbe..ennyi.
Thez:Tudod hogy mire gondolok..arra hogy a sima psylo xc nem free meg dirt villa hanem xc és enduro(köszönöjük lcs) az átütõs villával meg lehet állatkodni..de az is csak egy kemény enduro villa csak szépen meg lett tervezve és ezért jó alternatíva egy merev "fr" gépbe..ennyi.
Posted 2004. October 06. - 21:43

Dig: Azért láttam ám az edit elõtti hozzászólásodat ;D akkor totál mást írtál.
Egyébként a srácnak eddig egy Mars-a volt, lock-out nélkül - aszonta, hogy fölfele pont úgy lent tudta tartani a telót, hogy 4-5 centi útja maradt folyamatosan, az pedig jó neki, mert kimozogja fölfele a kavicsokat, gyökereket - ergo a lock-out hiánya nem probléma.
Más ötlet egyébként? Gyakorlatilag enduro villát keres, de a black a 100millin levõ keménysége miatt nem igazán jönne szóba. Eselteg Minute? Bár az drága mulatság egy psylo-hoz képest...
Egyébként a srácnak eddig egy Mars-a volt, lock-out nélkül - aszonta, hogy fölfele pont úgy lent tudta tartani a telót, hogy 4-5 centi útja maradt folyamatosan, az pedig jó neki, mert kimozogja fölfele a kavicsokat, gyökereket - ergo a lock-out hiánya nem probléma.
Más ötlet egyébként? Gyakorlatilag enduro villát keres, de a black a 100millin levõ keménysége miatt nem igazán jönne szóba. Eselteg Minute? Bár az drága mulatság egy psylo-hoz képest...
Posted 2004. October 06. - 21:36

majdnem mindennel lehet cc-zni, psyloval is (pl nagyon nehéz, vagy durva emberkék), de attól még enduro teló, még ha XC van ráírva is.
akkor az SL meg superlight? 2 kiló felett? ;D
hopp kicsit elkéstem:)
akkor az SL meg superlight? 2 kiló felett? ;D
hopp kicsit elkéstem:)
Posted 2004. October 06. - 21:33

dig: xc és sl között egy a különbség:
egyik pure rendszerû, másik meg hc 2.
akkor ez azt jelenti hogy a pure az trail/endúró dolog, a HC2 pedig kifejezetten cc-s dolog?
érdekes.
és a psylo xc tullio?
esetleg a psylo race tullio?
ez utóbbi csak versenyre van? hiosz race...
a boxxer world cup pedig csak világbajnokságokra?
a team villa meg csak csapatoknak jár...
az race meg ugye versenyre... ??? 8)
egyik pure rendszerû, másik meg hc 2.
akkor ez azt jelenti hogy a pure az trail/endúró dolog, a HC2 pedig kifejezetten cc-s dolog?
érdekes.
és a psylo xc tullio?
esetleg a psylo race tullio?
ez utóbbi csak versenyre van? hiosz race...
a boxxer world cup pedig csak világbajnokságokra?
a team villa meg csak csapatoknak jár...
az race meg ugye versenyre... ??? 8)
Posted 2004. October 06. - 21:30

nekem sl van, de ez nem sokat jelent.
én ált 80-90 körül használom valahol, mindig.
kihúzva is jó puha, összenbyomva kicsire is jó puha...
nemsokban különbözik, valami 30%-ot hallottam valahol, de én nem sokat tapasztalok ebböl.
xc: ezen a villán köze nincs a cc-hez. amúgy meg 1.93 kb az egész villa, szal cc-re sem rossz választás, csak épp mászásnál a 8 centi folyamatosan pogózó rugóút igencsak kellemetlen lesz. meglehetõsen.
szal akkor már inkább lockoutot beleteremteni sûrgõsen..... persze csak akit ez zavar(engem eléggé tud egy emelkedõn tekerés közben zavarni hogy az összes energia a teló mozgatásában veszNE el, ha nem nyomNÁM be a lokáutot....)
én ált 80-90 körül használom valahol, mindig.
kihúzva is jó puha, összenbyomva kicsire is jó puha...
nemsokban különbözik, valami 30%-ot hallottam valahol, de én nem sokat tapasztalok ebböl.
xc: ezen a villán köze nincs a cc-hez. amúgy meg 1.93 kb az egész villa, szal cc-re sem rossz választás, csak épp mászásnál a 8 centi folyamatosan pogózó rugóút igencsak kellemetlen lesz. meglehetõsen.
szal akkor már inkább lockoutot beleteremteni sûrgõsen..... persze csak akit ez zavar(engem eléggé tud egy emelkedõn tekerés közben zavarni hogy az összes energia a teló mozgatásában veszNE el, ha nem nyomNÁM be a lokáutot....)
Posted 2004. October 06. - 21:29

szerintem nem meg... (álmos vagyok;) ) hülyeség, amin vitatkoztok.
de ha ennyire szörszálhasogatóak vagyunk, akkor: XCre semmiképpen nem való, maratonra már annál inkább.
oda nem baj, ha majd' 2 kiló, a 125 út meg elmegy, de le lehet venni a felfeléken, szoval ok.
ugrálni is lehet, mert erõs. szoval jó kis villa az, lehet vele cczni.
de ha ennyire szörszálhasogatóak vagyunk, akkor: XCre semmiképpen nem való, maratonra már annál inkább.
oda nem baj, ha majd' 2 kiló, a 125 út meg elmegy, de le lehet venni a felfeléken, szoval ok.
ugrálni is lehet, mert erõs. szoval jó kis villa az, lehet vele cczni.
Posted 2004. October 06. - 21:23

Edit:Szeretem az embereket és a psylo xc nem xc villa hanem fr dirt és miket ugranak vele különben is. :-X
Posted 2004. October 06. - 21:18

ja, arra gondoltam, amit írál Lor!
Dig: azt a jump-ot én olyan frírájdkodásként, lejtõzgetésenként is értem...
Nade ne mondd már, hogy xc teló a psylo xc, azért má... akkor miért ugrálnak vele egy csomóan?
xc= cross country ... a teló nevére értettem, mint Psylo XC = Psylo Cross Country...
(egyébként tudom hogy XC=CC=cross country)
namost nemtudom hogy érthetõ vagyok-e?
Dig: azt a jump-ot én olyan frírájdkodásként, lejtõzgetésenként is értem...
Nade ne mondd már, hogy xc teló a psylo xc, azért má... akkor miért ugrálnak vele egy csomóan?
xc= cross country ... a teló nevére értettem, mint Psylo XC = Psylo Cross Country...
(egyébként tudom hogy XC=CC=cross country)
namost nemtudom hogy érthetõ vagyok-e?
Posted 2004. October 06. - 21:12

jo a psylo cc-re is.
hoyg erted, hoyg nem valtozik a mozgasa?
kemenyebb kicsit behuzott allapotban mint mihuzottan.
ha erre gondoltal
hoyg erted, hoyg nem valtozik a mozgasa?
kemenyebb kicsit behuzott allapotban mint mihuzottan.
ha erre gondoltal
Posted 2004. October 06. - 21:10

Sajna az XC Cross Country-t jelent :'(
És Jump-ra kell a nyolcvan..annál több oda fölösleges..csak hogy belédkössek.
És Jump-ra kell a nyolcvan..annál több oda fölösleges..csak hogy belédkössek.
Posted 2004. October 06. - 21:04

Emberek! Psylo XC-t mennyire lehet cc-re használni? (tudom hogy az xc nem cross countryt jelent), Csak azért kérdem, mert egyik haverom (cc-s) most tervez összedobálni egy ugráló bicajt, és arra gondolt, hogy az ugri-bugri gépben használná ezt a villát, és csak cc versenyekkor szerelné át a cc gépbe (egyébként merevvillával használná a cc gépet). Mondjuk azért pont erre a villára esne a választás, mert 80-125 milli közt állítható (értelemszerûen 80=cc 125=jump), de megváltozik a mozgás karakterisztikája, mint a blacknél? Mert ott ugye nem ugyanúgy mozog 100 millin, mint 120-on...
Posted 2004. October 06. - 16:31

manitou stance duplaváll: fluid flow-os acél becsúszós sherman slider 20 mm. made in taiwan. az olcsóság a lényeg alapon csinálták, ennek megfelelõen iljics koma 120 körül kértérte a multkor, de majd jön és kijavít. mindenesetre boxxer race árban lesz, de nem olyan súlyban (plusz egy kg szvsz a becsúszók anyaga miatt)
megmondjam, mi lesz, ha szétszeded a zárt patront:kifo kiömlik az olaj, kijön a levegõ belõle (ha nyomás alatt volt, aminek elég nagy az esélye) és nem megy majd össze. tapasztalat
megmondjam, mi lesz, ha szétszeded a zárt patront:

Posted 2004. October 06. - 13:50

Posted 2004. October 06. - 12:33

És nincs ráírva a patronra, hogy "DO NOT OPEN"?
Hangsúlyozom, hogy az enyém nyílt patronos, foglamam sincs mi történik, ha szétszeded a zárt patront.
Hangsúlyozom, hogy az enyém nyílt patronos, foglamam sincs mi történik, ha szétszeded a zárt patront.
Posted 2004. October 06. - 12:24

Endroo: Köszi! Egyébként valóban. Nitrogén van a patronban, ezért nem mertem még szétszedni. Egyébként szétszedni szét lehetne. Lehet ezen is segítene, ha kiengedném a Nitrogént? Gondoltam hátha volt valaki olyan bátor. :-) Amúgy nem nagyon tetszik, hogy az olajpatron is "rugúzik" . Vagyis nehéz összenyomni. Egyébként nem Axon. de szerintem az is ugyan olyan mostanábn.
Posted 2004. October 06. - 12:14

Kedves +@Ma$I<A! Természetesen nem veszem magamra a piszkálódásodat, de változtass nevet sürgõsen különben csak @-nak foglak hívni. ;D (@, mint qkac)
Egyébbként is nekem nagyobb sávszélességem van mint neked bibibíííí.
Atancos: ha minden igaz az egy zárt nem szerelhetõ olajpatron (suxx), tehát nehéz lesz bene olajat cserélned, kivéve ha rendelkezel a megfelelõ gépsorral és némi nitrogénnel. Ja és véletlenül nem Axon D RL ? Mellesleg a régebbi suntouromban mindössze a levegõt kellett kiereszteni az olaj fölül és máris sokkal gyorsabban mozog. Persze ez még nyílt patronos.
Egyébbként is nekem nagyobb sávszélességem van mint neked bibibíííí.
Atancos: ha minden igaz az egy zárt nem szerelhetõ olajpatron (suxx), tehát nehéz lesz bene olajat cserélned, kivéve ha rendelkezel a megfelelõ gépsorral és némi nitrogénnel. Ja és véletlenül nem Axon D RL ? Mellesleg a régebbi suntouromban mindössze a levegõt kellett kiereszteni az olaj fölül és máris sokkal gyorsabban mozog. Persze ez még nyílt patronos.