Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Teleszkópok - általános eszmecsere

- - - - -

• Lezárt topik Lezárt topik
16970 hozzászólás a témában

legszebbcsavo

legszebbcsavo

bentlakó

• fórumtag
  • 5.125 hozzászólás

Max-ra rátekerem a komp. csilit a kormányról(a kart nem nyomom rá csak a tekerõt tekerem) és nem vehetõ észre túl sok változás a mozgásban, hallom hogy müködik, de majdnem ugyanolyan, mint elõtte.

Ez tök normális. A Pike egy enduro villa, ahol a komp csili szempontjából csak finomállításra van szükség, ami szerintem nagyon jól sikerült az MCD-ben.
Ha mászol, akkor lock.

úgy hogy közepesen hagyom a gate-et és rányomom a lockout kart csak ez nem tudom mennyire tesz jót a telónak egy ugrásnál.
Nekem kifejezetten nincs szükségem közepes komp. csilire, elég a visszaút csili és a lockout, de ha valaki ugrál vele akkor hogy növeli a progresszivítást.

Csak ismételni tudom, ez egy enduro villa. Általában nem tesz jót a csillapításnak, ha lock-olva ugrálsz vele. Az olaj egyszer valahová mindenképpen távozni fog :)
Ugráláshoz használj DJ-t, az arra van belõve.

rob

rob

This is the way

• globális moderátor
  • 16.879 hozzászólás
azzal a floodgate-t állitod.

"A man always has two reasons for doing anything: a good reason and the real reason." J.P. Morgan

"Science is not a democracy that can be voted on with the popular opinion." Earl R. Geddes P.h.D.

MJani01

MJani01

maximus

• fórumtag
  • 15.907 hozzászólás
  • LocationSzékesfehérvár

van egy imbusz a dugó alatt.azzal tudod a kompressziótekerõ bizbasz határait állítani.
ha jól tudom.

Az az imbusz a gate, de az a teamen imbusz nélkül is állítható.

A sebesség mindent megold.

rocsipeti

rocsipeti

bentlakó

• fórumtag
  • 6.770 hozzászólás
van egy imbusz a dugó alatt.azzal tudod a kompressziótekerõ bizbasz határait állítani.
ha jól tudom.

xian

xian

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.280 hozzászólás
  • LocationTahitótfalu (ritkán Ózd)
nekem a duke MCD-n a komp. tekerõje 90 fokot fordul a vállon, de kb. 60 fokig nem történik semmi, aztán tovább fordítva a lock felé felkeményedik

Vegyipari Technikus, Biológia Tanár, Specialized Epic Marathon, Lumix G80, Golden retrievers

MJani01

MJani01

maximus

• fórumtag
  • 15.907 hozzászólás
  • LocationSzékesfehérvár
A pike team -ben lévõ mcd-rõl lenne néhány észrevételem, csak a saját pikeomat próbáltam eddig, nem tudom másnál is így müködik-e. Max-ra rátekerem a komp. csilit a kormányról(a kart nem nyomom rá csak a tekerõt tekerem) és nem vehetõ észre túl sok változás a mozgásban, hallom hogy müködik, de majdnem ugyanolyan, mint elõtte. El lehet vele érni elég jó komp. csillapítást, úgy hogy közepesen hagyom a gate-et és rányomom a lockout kart csak ez nem tudom mennyire tesz jót a telónak egy ugrásnál.
Nekem kifejezetten nincs szükségem közepes komp. csilire, elég a visszaút csili és a lockout, de ha valaki ugrál vele akkor hogy növeli a progresszivítást.

A sebesség mindent megold.

rocsipeti

rocsipeti

bentlakó

• fórumtag
  • 6.770 hozzászólás
Lcs:

ahogy megjelent,nekem megvolt:)mert elhittem,amit a manitou írt róla.
de a rockshox mindig kiforrott technológiát rak a villáiba.a manitou miért nem?
lehet,hogy a 2006os travis már jó lesz,de engem már elvesztettek,mint vásárlót.és nem csak az spv miatt.3 hónap alatt kikotyogott a villám, elmozdult a csúszópersely.
tehát nem hiszem,hogy azt a villát versenyzõk,vagy akár normál riderek kicsit is tesztelték.ha így lett volna,akkor nem dobnak piacra egy ilyen rakat sz.rt.

az MCD már bizonyított a Pike-okban, így valszeg nem fogok csalódni benne.

Dig

Dig

maximus

• fórumtag
  • 10.884 hozzászólás

Ezt nem a levegõsre mondták, hanem a Motion Control-ra... ;I

Akkor elnézést!:)
(gyere csak vissza msn;))
Vedd be a piros kapszulát, és kitágul az univerzum.

zolle

zolle

bentlakó

• fórumtag
  • 8.703 hozzászólás
MC télleg vacak:) ... így képrõl :D:D

iljicS

iljicS

zsonglõr

• fórumtag
  • 6.613 hozzászólás

Ja kint azt mondják hogy a levegõs boxxik olyanok mint egy nagy pike, érzésre.

Ezt nem a levegõsre mondták, hanem a Motion Control-ra... ;)

Yep, elsõ szériát nem érdemes semmibõl sem venni, mindennek vannak gyerekbetegségei, még a FOX 40-nek és a hazai gigacsászár Pike-nak is pl. ahogy volt a 888-nal '04-ben, a Dorado-nak '02-ben, stb.

Mer' egy állat vagyok !

Three attributes of a good mountaineer are high pain threshold, bad memory, and ... I forget the third.

legszebbcsavo

legszebbcsavo

bentlakó

• fórumtag
  • 5.125 hozzászólás

egy egész szezonomat kú.ta el egy sherman slider plus. többet volt szervízben,mint nálam. és bárcsak a szimering lett volna vele a legnagyobb baj...

nade rocsi:
Nem kötözködésileg, de kb mikor vetted a villát?
Arra próbálok kilyukadni mennyire volt friss dolog az SPV és, hogy mielõtt megvetted mennyit tudtál esetleg olvasni róla külföldi oldalakon?
Mert a villák esetében én úgy emlékszem már nagyon korán olvastam negatív véleményeket

Én mindenesetre nem vennék egy új technológiát, így a '06 Boxxer WC-t sem venném meg, legfeljebb ha kipróbáljuk és tetszik.
Jó tudom senki nem tudja kipróbálni, de azért voltak ott a jól bevált kis villák, pl '02-es Boxxi, '03 Super-t, '03 Dorado, stb. Használtba ezek még mindig jobbak, mert nem lutrik.

sztem

Ride '06: 155.000 Ft és nehéz: 3337 g (én mértem, nem hallottam vkitõl :) )

másik téma: kép alapján ítélkezés.
:D háát ez egy egészen új aspektus. érdekes, de egyben vicces is. mindegy, akinek jól esik, csinálja. ha jól nyomja a rizsát, ideig-óráig még akár hitelessé is válhat

Dig

Dig

maximus

• fórumtag
  • 10.884 hozzászólás

Dig sokallta az arat, nem en ;) Neki meg ugyis mindegy mert a hatszaz kilojahoz ugysem jo a Boxxi :D

kac kac pucaj popó;)
Volt boxxerem és tökéletes volt a merevsége a súlyomhoz.

Vole

Vole

bentlakó

• fórumtag
  • 7.561 hozzászólás
Dig sokallta az arat, nem en ;) Neki meg ugyis mindegy mert a hatszaz kilojahoz ugysem jo a Boxxi :D
Ride fast or be last!
I`m as fast as nobody!

rob

rob

This is the way

• globális moderátor
  • 16.879 hozzászólás
én csak azért irtam, mert sokalltátok az árát. gondolom, a 2005-ös team + mojo még mindig olcsóbb, mint a '06 worldcup, és sulyban sem lehet sokkal több.
de persze én nem értek hozzá.

"A man always has two reasons for doing anything: a good reason and the real reason." J.P. Morgan

"Science is not a democracy that can be voted on with the popular opinion." Earl R. Geddes P.h.D.

Vole

Vole

bentlakó

• fórumtag
  • 7.561 hozzászólás
Szerintem meg inkabb 06 WC es ha nem jo az MCD akkor Mojo tuning ;)
Ride fast or be last!
I`m as fast as nobody!

rob

rob

This is the way

• globális moderátor
  • 16.879 hozzászólás
akkor inkább egy 2005-ös team, és mojo boxxcart titán rugóval.

Dig

Dig

maximus

• fórumtag
  • 10.884 hozzászólás

Jolvan, akkor maj en jol kiprobalom a levegos mozgast, es majd megjobban beszamolok rola :)
Vagy csak sunyiban hasznalom. Meg nem dontottem el :D

Amugy RS nem szokott rossz lenni, legalabbis amit a versenyzok teszeltek, ugyhogy en bizom benne.
Kulonbenis, ez a legkonyebb DH villa :D

:)

A versenyzõk engem tényleg nem érdekelnek mert látom milyen a gyári dorado race tuning és látom hogy egy átlagos halandó mit tud kihozni a dorado-ból és köszönõviszonyban sincs a kettõ ezért mondom hogy majd kiderül mit bír, és mozogni mozog de az csak egy dolog.

Mellesleg a travis tényleg olyan olcsó..ebbõl le lehet vonni a következtetéseket, ki ki a magáét.

Vole

Vole

bentlakó

• fórumtag
  • 7.561 hozzászólás
Jolvan, akkor maj en jol kiprobalom a levegos mozgast, es majd megjobban beszamolok rola :)
Vagy csak sunyiban hasznalom. Meg nem dontottem el :D

Amugy RS nem szokott rossz lenni, legalabbis amit a versenyzok teszeltek, ugyhogy en bizom benne.
Kulonbenis, ez a legkonyebb DH villa :D
Ride fast or be last!
I`m as fast as nobody!

Dig

Dig

maximus

• fórumtag
  • 10.884 hozzászólás

Miert lenne draga 1400 -ert?
A legkonyebb DH versenyvilla, 200 milis uttal, MCD csillapitas, tovabbfejlesztett Maxle tengely, levegos rugozas. Aki emlekszik az tudja, hogy a Boxxer 2001- ben volt kb. 300e, 2002-ben pedig megdragabb. Ahoz kepest ez nem draga. Ha nem cseszik el a silany megmunkalassal vagy sporolassal, akkor az egyik legjobb villa lesz. Mennyi a Dorado? Mennyi a 888 ? Jah, hogy mindegyik dragabb, fasza ;)
Egyedul a Travis szorongathatja meg, de annak szerintem Iljics elnezte az arat, mert Ti rugoval nem lehet ilyen olcso.

888:$1185
Dorado meg de régen 1470 volt vagy 80.Mert ugye már nincs.
Szóval a boxxer drága, hiába könnyû meg pike.
A travis meg hát ugye:o

De mondom a mozgását jónak ítélték meg kint(persze én nem próbáltam így most hazudok és rosszat mondok:cry:)
Csak én ennyit villáért nem adnék, fõleg olyan konstrukcióért nem amit a nagyközönség nem tesztelt egy évig legalább és nem érdekel hogy peat két éve levegõssel megy, nem a VK számít nekem tesztnek hanem a tömeggyártott villák.

Tessék itt van a legtutibb:D
$1599.00 FOX40

Vole

Vole

bentlakó

• fórumtag
  • 7.561 hozzászólás
Miert lenne draga 1400 -ert?
A legkonyebb DH versenyvilla, 200 milis uttal, MCD csillapitas, tovabbfejlesztett Maxle tengely, levegos rugozas. Aki emlekszik az tudja, hogy a Boxxer 2001- ben volt kb. 300e, 2002-ben pedig megdragabb. Ahoz kepest ez nem draga. Ha nem cseszik el a silany megmunkalassal vagy sporolassal, akkor az egyik legjobb villa lesz. Mennyi a Dorado? Mennyi a 888 ? Jah, hogy mindegyik dragabb, fasza ;)
Egyedul a Travis szorongathatja meg, de annak szerintem Iljics elnezte az arat, mert Ti rugoval nem lehet ilyen olcso.
Ride fast or be last!
I`m as fast as nobody!