meg a kötegelQcucc a telólábon az vagesz. az már jelent vmit.Legtöbbször azt h mennyi az annyi.
Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!Jelentkezz be Regisztrálj

Teleszkópok - általános eszmecsere
Started by
Bikemag
, 2001. June 02. 02:46
Posted 2004. November 17. - 23:59

Posted 2004. November 17. - 23:54

A kotozo az a gyorskotozo, kabelkotegelo. Rarakod a becsuszora es letolod, majd szepen felmaszik amikor mozog a telo es igy tudod merni, hogy mennyit mozgott.
Amugy feleszmelve, telleg, csak a feeling lesz mas szerintem. Nemhinnem, hogy a telora tul nagy hatasa lenne a dolognak.
Amugy feleszmelve, telleg, csak a feeling lesz mas szerintem. Nemhinnem, hogy a telora tul nagy hatasa lenne a dolognak.
Posted 2004. November 17. - 23:54

nem nem nem csak érzésre más...
gyorskötözõ(k) vannak a becsúszoin (az egyik az a napi számláló
)
tehát nem csak érzésre, hanem centiben is változik
gyorskötözõ(k) vannak a becsúszoin (az egyik az a napi számláló

tehát nem csak érzésre, hanem centiben is változik
Posted 2004. November 17. - 23:51

csak érzésre változik..
de hogy is jött ide a "kötözõ"?
mert azt a postot nem teljesen értettem meg:)
de hogy is jött ide a "kötözõ"?
mert azt a postot nem teljesen értettem meg:)
Posted 2004. November 17. - 23:48

ööö már énse teljesen tudom mivan 
szal mégegyszer: puha gumival járkálok, mert csak így hajlandó "normálisan" müködni az emlitett példány (hála a rug+mcu rendszernek) nem is zavarna a puhaság, ha nem koppana néha kisebb ugrások után a felni (?)
ha mondjuk növelem benne a nyomást (keményítem) akkor a teleszkóp is oskkal keményebb lesz...
normális/nem normális ?

szal mégegyszer: puha gumival járkálok, mert csak így hajlandó "normálisan" müködni az emlitett példány (hála a rug+mcu rendszernek) nem is zavarna a puhaság, ha nem koppana néha kisebb ugrások után a felni (?)
ha mondjuk növelem benne a nyomást (keményítem) akkor a teleszkóp is oskkal keményebb lesz...
normális/nem normális ?
Posted 2004. November 17. - 23:38

Ha kemény a gumi, akkor oan, mintha a teló is keményebb lenne. Ahogy azt bölcs Thez is mondta. Ugyanakkor szentem Leslie is ezt mondja, csak ti félreértitek.
"...hogy tudsz-e kegyelmezni, Úgy ahogy neked soha soha senki
S ha igen, hát jó leszel annak, Aki hagyja magát, mások is hagynak
Majd mindig, s Te ott állsz szelíden Hajnalban az utcán, és jól esik minden"
Posted 2004. November 17. - 23:36

csodalkozom, hogy senki nem kerdezte meg meg.
ittal lord?
amugy meg nem birom felfogni mirol van szo majd del korul eszmelek
ittal lord?
amugy meg nem birom felfogni mirol van szo majd del korul eszmelek
NE ÍGY! NE ÍGY!
lor-inc g-boxx designer. . .sár. . .nem haldoklom, így élek. . .k.rva 3mm...
Posted 2004. November 17. - 23:32

Nya de ez a lenyeg, hogy neki kemeny guminal lesz puhabb szarazabb biztonsagosabb erzes.
Na akkor hogy is van ez?

Posted 2004. November 17. - 23:24

meg fordítva is.ha túl puha a teló fújd keményebbre a gumit, mert akkor a fíling keményebb lesz...=)
Absofuckinglutely infuckingcredible
Posted 2004. November 17. - 23:20

kb uaugy mozog...
csak a puha gumi mégtöbbet elnyel.
szal puhább gumi mellett sokkal komfortosabb minden rendesen mozgó villa.
(mikor elszökik a 4 bárból kb 2 vhogy, akkor rájövök h ez a villa mégpuhábbnak tünik mint ami....)
csak a puha gumi mégtöbbet elnyel.
szal puhább gumi mellett sokkal komfortosabb minden rendesen mozgó villa.
(mikor elszökik a 4 bárból kb 2 vhogy, akkor rájövök h ez a villa mégpuhábbnak tünik mint ami....)
Posted 2004. November 17. - 20:23

Akkor ezt a temat passzolnam. Nalam ez mar felboritotta a fizika torvenyeit. Laboratoriumi korulmenyek kozott bitos szep kiserleteket lehetne vegezni, Oveges ba'-val.

Posted 2004. November 17. - 20:19

Posted 2004. November 17. - 20:10

Hmmm az erdekes. Ugy erzed, hogy jobban mozog, vagy merve mozog jobban? Mert, ha ugy erzed, sztem akkor az attol van, mert a gumesz is csillapit.
Off
Elnezest a double post-ert. Miutan ranyomtam a kuldesre rajottem, h hulyeseg volt, csak torles gombot nem leltem.
ON
Off
Elnezest a double post-ert. Miutan ranyomtam a kuldesre rajottem, h hulyeseg volt, csak torles gombot nem leltem.

ON
Posted 2004. November 17. - 19:58

Posted 2004. November 17. - 19:54

Posted 2004. November 17. - 19:52

Gondolom, mert ha 1 baron van a gumesz akkor mar az sokmindent elnyel, ergo telo nem mozog annyit, ha 2.5 bar van gondolom tobbet ad at a telonak. Gondolom en

Posted 2004. November 17. - 19:52

mert a lapos gumi deformálódása elvszi azt a kis erõt, amivel megindítod a villát. a keményebb gumival gondolom jobban mozog.
"A man always has two reasons for doing anything: a good reason and the real reason." J.P. Morgan
"Science is not a democracy that can be voted on with the popular opinion." Earl R. Geddes P.h.D.
Posted 2004. November 17. - 19:43

Az miért lehet, hogy radikális különbség van egy teleszkóp mozgásában, ha a külsõ "lapos" ~1bar, vagy ha mondjuk 2,5bar... (2.35 ös conti Vertical)
Posted 2004. November 17. - 16:55

JOLO : Reba-t kell venni ! A Nellában már láttam. Reba SL 99ezer pénz. 1600gr, 32-es becsúszók, nagyon meggyõzõen néz ki. Egyébként 90kilós haverom 4 évig SID100-al járt, és semmi gond nem volt. No ugri-bugri, xc-túra persze.
üdv
üdv
Marci
Posted 2004. November 17. - 16:06

na, jah. nem egy jó érzés észrevenni, hogy a wallriedos vízmosásban már törött teleszkóppal közlekedtél...
inkább könnyebb felnit vegyél, a keréken könnyíteni olyan mint ha új biciklid lenne.
inkább könnyebb felnit vegyél, a keréken könnyíteni olyan mint ha új biciklid lenne.
Too many times your body can't take
Too many times you've made a mistake
Too many times you haven't realized
Too many times your mind became paralyzed
A biciklim. Saját konstrukció.
vmi állást én is keresnék. esetleg ha vki tudna vmi testhezállót, egészen nyugodtan ne fogja vissza magát...
Too many times you've made a mistake
Too many times you haven't realized
Too many times your mind became paralyzed
A biciklim. Saját konstrukció.
vmi állást én is keresnék. esetleg ha vki tudna vmi testhezállót, egészen nyugodtan ne fogja vissza magát...