Jump to content

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Photo

Teleszkópok - általános eszmecsere

- - - - -

• This topic is locked This topic is locked
16970 replies to this topic

iljicS

iljicS

zsonglõr

• fórumtag
  • 6,613 posts
Stance vásárlása elõtt érdemes tájékozódni a Manirou visszahívásáról !

Mer' egy állat vagyok !

Three attributes of a good mountaineer are high pain threshold, bad memory, and ... I forget the third.

thez

thez

maximus

• fórumtag
  • 26,355 posts
90-140ig ha jól tom.
csak kár h magyarországon természetesen hiánycikk.
igen, ez a másik. döntsd el hogy a manitou-t szereted, vagy a rock shox-ot. ennyi.
(én a pike mellett döntenék mindenképpen ebben a "vitában")

Bosnyak

Bosnyak

vendég

• fórumtag
  • 116 posts
vagy talaltam 1 masikat uj Manitou Stance (ilyen van az uj Author Exe-ben )

Errõl mit gondoltok?
:bananadan :hehe: :bananadan

Bosnyak

Bosnyak

vendég

• fórumtag
  • 116 posts
Ja ok es mar csak az a kerdes hogy mennyibe kerül???

thez

thez

maximus

• fórumtag
  • 26,355 posts
jah:
ha meg nem, akkor meg legalább valaki tesztelte, és elmondja hogy tört el:)

ez vicc volt, nehogy komolyan vedd bosnyak!

Vole

Vole

bentlakó

• fórumtag
  • 7,561 posts
A Pike neked lett kitalalva ;)

:circle:
Ride fast or be last!
I`m as fast as nobody!

Bosnyak

Bosnyak

vendég

• fórumtag
  • 116 posts

de akkor könyörgöm, ne azt mondja, hogy sztítre kell neki.
én sem mondom, hogy déhás vagyok.... (vagy freerider) szimpla (L)user vagyok.
csak akkor igy álljunk neki a témának. mert a street az, amit a videokban látsz.

jo akkor ugy mondom hogy sztreet SZERÛ és dirt SZERÛ dolgokra kéne...

Amugy akkor az ilyen sztreet SZERÛ és dirt SZERÛ dolgokra milyen RUGÓS VILLÁT ajánlanatok nem tul dragan??

thez

thez

maximus

• fórumtag
  • 26,355 posts
igen. csak mindeki mondja h mekkora dirtes, meg ilyenek, miközben épp ívberakják a biciklit.(jóesetben)(vagy bead egy egykezet, táblást. ami persze szép trükk, meg én nem is tudok ilyet, de kb a villa számára egyenlõ azzal hogy épp ívberakja)
még ami pl a treasure-kben van, azt is röhögve kibírja bármely RS (pike, psylo) villa...
pedig azért már nem kispályások a srácok, igencsak elhúztak ebben a pár hónapban...

rob

rob

This is the way

• globális moderátor
  • 16,879 posts
de akkor könyörgöm, ne azt mondja, hogy sztítre kell neki.
én sem mondom, hogy déhás vagyok.... (vagy freerider) szimpla (L)user vagyok.
csak akkor igy álljunk neki a témának. mert a street az, amit a videokban látsz.

"A man always has two reasons for doing anything: a good reason and the real reason." J.P. Morgan

"Science is not a democracy that can be voted on with the popular opinion." Earl R. Geddes P.h.D.

málna

málna

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3,117 posts
nem törik el

Bosnyak

Bosnyak

vendég

• fórumtag
  • 116 posts
na szoval kezdjuk azzal hogy en mostanaban akkorok befektetni egy street bringa-ba mert eddig egy bmx-em volt de azt nagyon nem bírtam hogy ugrok egy nagyobbat es az kicsit elrontom es rosszul erkezem :egy 7ig nem bírom mozgatni a csuklom...
Ezert jutott eszembe az hogy szeppen osszerakok egy 26"-os street bringat es abba veszek telot és ugy meg van oldva a "csuklo toresi" problema...
De mivel nem akarok elcseszni egy halom penzt arra hogy veszek egy telot es az eltorik 1 honapon belul, inkebb korbe kerdezem az embereket a velemenyukrol...
Es szoval ezert ven egy par hulye kerdesem!!!

thez

thez

maximus

• fórumtag
  • 26,355 posts
nemtudom feltünt-e valakinek hogy a fórumosok közül igen kevesen nyomják úgy, hogy akár egy felnit eltörjenek.
ez van.
szal minden másnak egy pike hibátlan lesz streetre, dh-ra, cc-re is....
fõleg ha valaki itt kérdi, annak 100% h jó lesz

Vole

Vole

bentlakó

• fórumtag
  • 7,561 posts
Hagyd mar azt a merevvillat... egyszeru emberekre kell gondolni, nem olyanokra mint akik a filmekben streetelnek meg dirtelnek. Megveszi es hasznalja. Jo lesz neki. Jo villa, vegye csak meg.
Ha tonkreteszi az meg az o baja.
Ride fast or be last!
I`m as fast as nobody!

rob

rob

This is the way

• globális moderátor
  • 16,879 posts
tudod mit? vedd meg.
de ha eltörted, vagy valami baja lett, akkor ne hozzánk gyere...

ha meg csak divatstreetes vagy, akkor meg nem is lesz baja. attól nem lehet. (mert aki komolyan csinálja a street-et, az tudja, hogy milyen teleszkóp ell oda: semmilyen)

"A man always has two reasons for doing anything: a good reason and the real reason." J.P. Morgan

"Science is not a democracy that can be voted on with the popular opinion." Earl R. Geddes P.h.D.

Bosnyak

Bosnyak

vendég

• fórumtag
  • 116 posts
Vissza térve a Pike-ra azt én ugy gondoltam hogy amikor street-elek leviszem az utat 95re (mert ugyebar allithato 95-140mm-ig) és amikor janos hegyre megyek akkor meg ki huzom az utjat 120-130-ra...

málna

málna

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3,117 posts
a beépítés magasság a fontos. az evil szertem hasraesne a pikeal :D
de én eleve inkább egy vtbe raknám a pikeot, oda való. vagy pl egy switchben is nagyon fincsi lehet.

tAmS

tAmS

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 4,796 posts
banshee morphine ;)

iljicS

iljicS

zsonglõr

• fórumtag
  • 6,613 posts

Tényleg Rob, tudsz olyan merev vázat amelyik örül 140-nek?
Elég vad célokra tervezhetik az olyat.

Evil Imperial pl.

Mer' egy állat vagyok !

Three attributes of a good mountaineer are high pain threshold, bad memory, and ... I forget the third.

málna

málna

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3,117 posts
a mavic 680 gramm, a rhino meg max 550.
és igen, a fékerõ is nõne, könyebb kerékkel.
ha szerinted nem néz ki bután akkor jó. én megmondom õszintén, elmosolyodnék rajta.
és valóban nem kell súlyra menni, de annak mi értelme van, hogy egy cc villába DH felni? van egy bizonyos ésszerû kompatibilitás a dolgok közöt. de tökmind1, azt csinálsz, amit gondolsz.

rob

rob

This is the way

• globális moderátor
  • 16,879 posts
nos a tisztánlátás miatt:
a pike akkor sem dirt/street teló, ha valakinek nincs pénze 6 biciklit fenntartani.
a pike 140 mm-ével alacsonyabb, mint a 2003 óta gyártott marzok 130 mm úttal, tehát nem áll bután egy px-ben sem.

tehát elsõ körben le kellene tisztáznia magában, hogy mit akar. olyan, hogy mindenrejó, olyan nincs, mert akkor az mindenre rossz is.... tekintve hogy a gyártó minden egyes tetves alkatrésznek ad felhasználási terültetet. hogy vannak olyanok, akik nem erre használják, az nem jelent az átlagjuzernek követendõ példát!!

a véleményem továbbra is: ha dirt vagy street, akkor telópótló merevvilla (tárcsafékszemes is van már) ha meg jános hegy, akkor meg pike.

nekem is csak egy biciklim van. próbáltam olyat építeni, ami mindenre jó lett volna, de egy kalap sz*r lett. ne essünk ebbe a hibába. egyet kell csinálni, de akkor az jó legyen.

kerék: minden egyes gramm a kereked kerültén 3*-os súllyal számít, hiszen lendületbe is kell hozni, meg le is kell fékezni. szóval 120*3= 360 (most vegyünk kb-ra 350-et) és már ugrott is a teló súlyából eredõ könnyebbség, de azt tegyük hozzá, hogy a telók súlyánál gyári adatk mindig csalnak, általában lefelé ;)