Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Teleszkópok - általános eszmecsere

- - - - -

• Lezárt topik Lezárt topik
16970 hozzászólás a témában

Vole

Vole

bentlakó

• fórumtag
  • 7.561 hozzászólás
Az U-turn nem maszkal a rugoban, hanem a rugo csavarodik a nyomorud fejen. A nyomorud feje ugy van kialakitva, hogy menetes az oldala, a rugo pedig ugyanilyen menetu ( tekercselesu ), ezaltal ugy viselkedik mint egy csavar az anyaval. A rugo az anya, a nyomorud feje pedig maga a csavar. Ezert nem lehet tonkretenni, mivel nincs benne igazabol mozgo alkatresz.
A rugonak megvaltozik a tekercselese X mm utan, ezert tudsz csak annyit tekerni rajta, amennyit a villara irtak, kulonben be lehetne ultetni teljesen.
Ride fast or be last!
I`m as fast as nobody!

tamaska

tamaska

Beast of the East

• globális moderátor
  • 19.996 hozzászólás
a lockout minden psyloban tönkremegy. a u-turn meg egy darab kis müanyag, ami mászkál le-fel a rugóban, az tényleg nem könnyü elrontani. (mint a csapágygolyót)
YETI CYCLES - RIDE DRIVEN SINCE 1985. BEFORE MOUNTAIN BIKING WAS EVEN CONSIDERED AN INDUSTRY.

RAUH-Welt
B E G R I F F

thez

thez

maximus

• fórumtag
  • 26.355 hozzászólás
lockout volt az teeeeee:-)
az nekem is szép lassan elszáll, mint ahogy mindekninek. (aki használta)
már csak 6 centinél keményedik meg a villa..
de ugyis szét fogom szedni nemsoká(mihelyt nagyon mocsok idö lesz - de ne legyen mert addig jó)

Dig

Dig

maximus

• fórumtag
  • 10.884 hozzászólás
Még nem láttam ez igaz csak egy rakás psylot amiben tönkrement;)hozzáteszem VALAMI nem biztos hogy a U turn de állítani nem lehetett;)

Ja azt kihagytam hogy letörést ugráltak és lejtõztek a villával, szóval nem úgy és nem amire.
Vedd be a piros kapszulát, és kitágul az univerzum.

hulp01

hulp01

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.667 hozzászólás
Kösz rob az egyértelmû választ.

rocsipeti

rocsipeti

bentlakó

• fórumtag
  • 6.770 hozzászólás
ez tenyleg eleg fasza,hogy itt mindenki ert mindenhez.
valaki boxxer rideot akart itt venni.2 het mulva megmondom milyen.

thommey

thommey

bentlakó

• fórumtag
  • 6.344 hozzászólás
Igen..én is tudok olvasni a sorok között,de akik újak feljönnek,és olvasnak..azok nem...sajna

rob

rob

This is the way

• globális moderátor
  • 16.879 hozzászólás
thommey sajnos igazad van, de mi alapján döntsek? hiszen nincs egyértelmû kritérium arra, mennyit kell menni valamivel, hogy megítéldd, meg azt sem tudhatom, ki mit lódít... meg egyáltalán. sajnos ez egy ilyen rendszer. meg kell tanulni olvasni a sorok között. meg adni vole, elcsé, lor, thez, meg még pár ember véleményére. mondjuk a tiedre is. ennyi.
a junior és a boxxer is 32-es becsúszókkal jön, és a '05 junior nem qr20-as amugy, mert keverjük már a szezont a f*szommal....

albert: 151-es boxxer.
hulp01: boxxer ride.
dig: ha láttál volna már u-turnt szétszedve, akkor nme mondasz ilyen baromságot, hogy tönkremegy. mivel annak az esélye a nullával egyenlõ. csak szándéskosan lehet benne kárt okozni.....

"A man always has two reasons for doing anything: a good reason and the real reason." J.P. Morgan

"Science is not a democracy that can be voted on with the popular opinion." Earl R. Geddes P.h.D.

thommey

thommey

bentlakó

• fórumtag
  • 6.344 hozzászólás
Mondtam,hogy nem neked szántam a dolgot,és lehet rossz a példa:D
Nem te ingereltél fel,hanem ez az egész ami itt folyik a tech-ben...

Dig

Dig

maximus

• fórumtag
  • 10.884 hozzászólás
De azt ugye tudod hogy hülyeségeket írsz?
Pl láb átmérõ..
De mindegy azt hiszem ha majd lehet egyszerre megint sokat törölni fognak is;)

SIMMONS

SIMMONS

vendég

• fórumtag
  • 172 hozzászólás
Tesómnak volt boxxer Race is, azért tudtam róla tapasztalatot mondani.Teóm már jó pár éve versenyzik, tehát tudja mi a jó.Amúgy bocs ,hogy felingereltelek.

thommey

thommey

bentlakó

• fórumtag
  • 6.344 hozzászólás

Szerintem JuniorT.Sokkal szebben mozog, jobban is néz ki.Amúgy meg a Boxxer Race szerintem vékonyka, olyan kolbász lábai vannak a JuniorThez képest. A Qr20tól meg szerintem nem kell félni, nem olyan rossz megoldás mint amennyien fikázzák.

Szerintem a moderálással az a baj,hogy olyanok is írhatnak véleményt,akik nem is próbáltak egy villán kívül mást,és ez a hozzászólás meg is marad...tehát valaki aki felnéz a fórumra,és olvassa,az azt hiheti,hogy a tanácsot komoly megbízható ember adta neki...aki már sokat ment az adott cuccal,legyen az bármi!
Itt legtöbbször olyasmiket olvasok,hogy xy-nak van valamilyen telója,de más villákat csak a fogas elõtt,vagy a parkolóban próbált ki....
Ez meg urambocsá nem vélemény!!
A azt hiszem,gondolom,és egyéb hasonló határozatlan kifejezések jelzik,a fingom sincsen róla,de beledumálok tipikus esetét....
Most amit itt idéztem,az lehet,hogy nem jó példa,bár Simmons hozzászólásait visszaolvasva az jön le nekem,hogy neki van egy DJ-je,meg a tesójának egy Jr.T. tehát jelen esetben a Boxxer Race-hez nem sok köze van,hiszen nem volt neki....a JrT a tesójáé,ebbõl gondolom,hogy nem tett bele már több száz km-t...
De ez csak egy kiragadott példa az ezer ehhez hasonló baromság közül.
Jó lenne,ha azok mondanák el a véleményüket (ami lehet ugyan hogy elfogult,de legalább közelít az igazsághoz),akik tényleg mentek az adott darabbal, és már értékelhetõ véleményük van róla...
Tudom ezzel csak a levegõbe beszélek,de lassan elmegy a kedvem az egész fórumozástól (fõleg) a tech-ben,mert tele van ilyen ostobaságokkal...
Régen nem ez volt a helyzet:(
Vannak itt egy páran..nem túl sokan,akik tényleg ott vannak a témában pl:Vole Ha õ azt mondja egy általa használt cuccra,hogy jó(nem túl bõbeszédû a drága) akkor az valószínûleg úgy is van,hiszen versenyzik vele,és szétszedte,tuningolta,összerakta (mûködõképesre),tehát megpróbálta a legjobbat kihozni belõle!
Sajna ilyen példa elég kevés van.
De én személy szerint, a nem megalapozottnak tûnõ hozzászólásokat eltüntetném a süllyesztõbe....
Üdv:Thy (az örök elégedetlen)

kölyök8

kölyök8

maximus

• fórumtag
  • 13.478 hozzászólás

kingpin?
amugy a sorrend: 151, jrt, pazzaz/tatanka már mind1 :D

Ez a fordított sorrend... Az én nézeteim szerint... :D

A Kokkknak nem az életkora határozza meg az agymenéseit, hanem a tényleges tartózkodási helye és az általa felvett órák idején a sulja közti távolság által keltett feszültség nagysága. Meg, hogy hogy kelt. :D

málna

málna

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.117 hozzászólás
kingpin?
amugy a sorrend: 151, jrt, pazzaz/tatanka már mind1 :D

kölyök8

kölyök8

maximus

• fórumtag
  • 13.478 hozzászólás

valami sorrendet föl lehet állítani ezek közt:
151es boxxer,pazzazusd,tatanka,01es junior

Talán: pazzaz, tatanka, junior, boxxer... De függ, hogy mire kell! (és a boxxer ideges... :D:D:D)

vag ha szimplavállas akkor a drop offot meddig lehet rugóútnövelni?
150köré még egészségesen meg?mennyire hoszúak a becsúszók benne!??

Sztem egészsételen lenne egy drop offot 150-en használni... De te tudod! ;)

A Kokkknak nem az életkora határozza meg az agymenéseit, hanem a tényleges tartózkodási helye és az általa felvett órák idején a sulja közti távolság által keltett feszültség nagysága. Meg, hogy hogy kelt. :D

albertfish

albertfish

Posztolányi Dezső

• fórumtag
  • 8.749 hozzászólás
  • LocationPécs
valami sorrendet föl lehet állítani ezek közt:
151es boxxer,pazzazusd,tatanka,01es junior

vag ha szimplavállas akkor a drop offot meddig lehet rugóútnövelni?
150köré még egészségesen meg?mennyire hoszúak a becsúszók benne!??

Egy Házam van, annak az Égbolt a teteje,padló a végtelen Föld, falak nincsenek.Apám a Nap, Hold Anyám, Csillagok a gyermekek,határtalan horgolják illatok a kertemet.Óceánkád, láng a lámpa, arcom tóban mosom,hegytetõ az irodám, ottan, józan gondolkozom..

BDPST melókeresés in progressz..ha tudsz valamit ne titkolózz! 

SIMMONS

SIMMONS

vendég

• fórumtag
  • 172 hozzászólás
Szerintem JuniorT.Sokkal szebben mozog, jobban is néz ki.Amúgy meg a Boxxer Race szerintem vékonyka, olyan kolbász lábai vannak a JuniorThez képest. A Qr20tól meg szerintem nem kell félni, nem olyan rossz megoldás mint amennyien fikázzák.

málna

málna

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.117 hozzászólás

az a fránya QR már persze ha a régi junior a téma ha az új nem szóltam.
Egyébként akkor is a ride mert szeretném tudni hogy az állító szétmegy e lejtõzés közben:D

akkor beszéld rá és majd megtudod jól :D
mondjuk nem is egy ketegória a rideal szvsz.

Dig

Dig

maximus

• fórumtag
  • 10.884 hozzászólás
az a fránya QR már persze ha a régi junior a téma ha az új nem szóltam.
Egyébként akkor is a ride mert szeretném tudni hogy az állító szétmegy e lejtõzés közben:D

Vole

Vole

bentlakó

• fórumtag
  • 7.561 hozzászólás
Az asszimetrikus felepites semmit nem befolyasol. Attol meg ugyanugy mozog.
Ride fast or be last!
I`m as fast as nobody!