Jump to content

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Photo

Teleszkópok - általános eszmecsere

- - - - -

• This topic is locked This topic is locked
16970 replies to this topic

[pIFtA]

[pIFtA]

törzsvendég

• fórumtag
  • 825 posts
mintha kezdenénk elmenni a 30-35ös árkategóriától.... black sportot találni nehéz. én találtam, de megvették, mondhatni nem is elõlem hanem utánam, mert már annyira biztosra megvettem volna. de mintha Mart azt írta volna, hogy nagyon drága neki a black. streetre van a d street a marzonál, mondjuk 05-ös modell ezért apróban nagyon nem találsz, ebikeon 50 volt az az egy darab ami volt, van a http://marzo.rulz.hu ahol valszeg olcsóbb...egyébként saját tapasztalatból: ha az én manitou sixem bírja a streetet akkor, sztem egy axel is bírná:) de ez csak egy meglátás
edit: ja és erre fölhívnám a figyelmed: http://bikemag.hu/ap...php?siteid=9025

rob

rob

This is the way

• globális moderátor
  • 16,879 posts
50 körül meg már _nagyon jó_ villák vannak az apróban. pölö egy használatlan psylo xc 2001-es simatengelyes. black inkább mint mz comp. caprine bír 100-as villát is. streetre jó a 80, de hamar kinõheted, ha mégsem csak street.
100-as black sport. szerintem.

"A man always has two reasons for doing anything: a good reason and the real reason." J.P. Morgan

"Science is not a democracy that can be voted on with the popular opinion." Earl R. Geddes P.h.D.

thez

thez

maximus

• fórumtag
  • 26,355 posts
comp/sport van, ezt nem is cáfolom.
neked meg hatalmas mázlid volt, hogy jót fogtál ki ennyiért, valószinüleg sürgõsen kellett neki a pénz, ezért vitte le az árat.
olcsó marzókat én sem erölteném.
inkább használt psylo, vagy black. ezek mozognak is. (és igényesek, és javíthatóak, és van bennük minden, ami egy villába kell.)

málna

málna

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3,117 posts

ez szép álom..
elite anno ujba volt 120, majd 90.
sport, comp meg 50-60.
ha az elite 35ért van az már valszeg nem jobb mint egy mozó..
tehát ha ilyen gyanúsan olcsó, ott valami alapvetõ hiányosság, hiba van, tehát nagyon odafigyelni!
(kb egy árban van a psylo-val a black. tehát 45-60 között. ez kor és állapotfüggõ ár. (gyorszárasok)

10 centis 02es elitet vettem 35ért... hibátlan állapot.

az mz comp egy nagy rakás szar. a szimeringnek csúfolt mûanyag nem áll nagyon ellen a sárnak, a zsír ömlik belõle, mozogni nem mozog szépen, csillapítás nincs. több ilyen is volt a környezetemben, ezekre alapozom a véleményem. messze nem egy kategória a blackel vagy psyloval.

amugy black comp már tényleg kell legyen 35ért, régebbi. azon nem lehet annyit állytani, de talán nem is baj. ha nincs akkor alku. én is 40nél indultam... a 8 centis az levegõs, az drágább

thez

thez

maximus

• fórumtag
  • 26,355 posts

amugy a black-ek nincsenek is 80mm-es uttal szerelve, mind 100m v annal tobb, ahogy a velotrade-en nezegetem öket.

van, ez opcionális
80/100
100
100/120
még ha nem is írják oda, akkor is elég sok villa állítható.
sõt meglepõdtem, mikor még az a black is állítható volt, amire rá volt vésve h csak 100.
nah mind1:-)

régi (szürke) judy-t szabad venni, ujat nem(ha már black-ot, és psylo-t is nézegetsz mellé.
uj judy-k nagyon fura szülemények.
lévén judy jo villa volt, mára alap lett.

kalaius

kalaius

maximus

• fórumtag
  • 11,904 posts
én aztat mondanám,h Judy SL...mármint régi,az újak kissé filigrán darabok...80 v 100 mm út,egész merev,de könnyû,yó állíthatósággal bír és erõs is...mi kell még?
ja igen;szép.
vagy ha vastagabb vagy,akkor Psylo
ha könnyû villát keresel,akkor a Marzok eleve ki vannak zárva:)

Mart

Mart

vendég

• fórumtag
  • 22 posts
Hümz, elnézve az aprohirdeteseket a Black valóban kicsit feljebb mozog árban, mint az én elképzelésem egyelõre.
Az rs judy-k jobbak lennének mint a pilot-ok?

amugy a black-ek nincsenek is 80mm-es uttal szerelve, mind 100m v annal tobb, ahogy a velotrade-en nezegetem öket.

thez

thez

maximus

• fórumtag
  • 26,355 posts

Black elite ahsználtan 35 (szerencsével?)
avgy comp/sport lehet ilyesmi árban új ban is

ez szép álom..
elite anno ujba volt 120, majd 90.
sport, comp meg 50-60.
ha az elite 35ért van az már valszeg nem jobb mint egy mozó..
tehát ha ilyen gyanúsan olcsó, ott valami alapvetõ hiányosság, hiba van, tehát nagyon odafigyelni!
(kb egy árban van a psylo-val a black. tehát 45-60 között. ez kor és állapotfüggõ ár. (gyorszárasok)

[pIFtA]

[pIFtA]

törzsvendég

• fórumtag
  • 825 posts
szerintem egy marzo mz comppal jól jársz. vagy egy másik ilyen kaliberû marzoval használtan. egy jobb blacket 30-35-ér szerencsével lehet találni. apróban 50-ér már ingyévan némelyek szerint. judyval télleg jól járnál, akár még a mostanival báááár az újonnan 50 körül mozog, apróban 30 körül. ja és ne felejtsük el a újraindult suntourt sem. ott az xcp 75 magnézium lábbal, olajos csillapitással meg lockouttal

Mart

Mart

vendég

• fórumtag
  • 22 posts
Lord_Leslie: Hát nem vitatkozom:) bár aki caprine dual-lal trialozna annak sok sikert:) plane h legalabb 2 es fel kilo ez a nagy vas darab:D

Szoval Ti egyelõre a manitou black mellett vagytok, es h streetre elegendo egy 80mm-es. (reszben en is hajlottam a kisebb telo miatt mer csak akadalyozna sztem a tul nagy)

Asszem atnezem az aprohirdeteseket megeccer
További válaszokat elõre is köszönöm

málna

málna

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3,117 posts
azt használtan értettem. én is annyiért szerváltam be nemrég ~2hónapja. azóta legfeljebb olcsóbb lett.
black könnyû erõs, eleget mozog. birja a durvább dolgokat is. nem kell aggódni érte

Lord_Leslie

Lord_Leslie

Házigazda

• globális moderátor
  • 17,297 posts
elég félreértelmezhetõen írtad ezt a csere dolgot ;)
Black elite ahsználtan 35 (szerencsével?)
avgy comp/sport lehet ilyesmi árban új ban is

Mart

Mart

vendég

• fórumtag
  • 22 posts
Lord_Leslie: caprine dual váz

Málna: hát ugy kb 75kg. Black-et is nezegettem igen, bár azt nem találtam így 30-35korul, lehet rossz helyen neztem.

Lord_Leslie

Lord_Leslie

Házigazda

• globális moderátor
  • 17,297 posts

sziasztok!

s igy lecsereltem par cuccot, legfokepp a vazat ...
... Kisebbfajta street elképzeléseim vannak, némi manual es bunny kiséretében, amire használni szeretném a telot.
...
Kérdésem elõször is hogy elegendõ-e egy 80mm-es telo, vagy jobb a hosszabb rugout es h jobban kiemeli a gép elejét a nagyobb villa? vagy ez

milyen vázat vettél?
mert leginkább a váztól, függ, hogy milyen nagy villával áll jól.
a 80mm alapban elegendõ street-r
Psylo-ról meg épp a teló topicban van szó.

málna

málna

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3,117 posts
hány kiló vagy?
egy régebbi judy sl el jobban járnál szvsz. vagy black az is jó, 30- 35 körül van. sõt talán ez a legjobb vétel ennyiért

Mart

Mart

vendég

• fórumtag
  • 22 posts
sziasztok!

segitseg miatt fordulok hozzatok (most en vagyok az ugyeletes milyen telot vegyek ha nincs sok penzem de nem akarok szart venni ujonc hozzaszolo)

egy caprine dual vazam van es eddig trialoztam de sajnos ido hianyaban nem tudtam eleget gyakorolni igy lecsereltem par cuccot, legfokepp a vazat h legyen egy olyan gepem amivel akar hosszabb tavra is tok tekerni.
Kisebbfajta street elképzeléseim vannak, némi manual es bunny kiséretében, amire használni szeretném a telot.
Figyelembe véve h nem szeretnem leharapni a stucnim ha vmi ratyisag kettetorik alattam, és figyelembe veve, hogy nem akarok sem versenyezni sem semmi komolyabb igénybevételre használni, mint h néha elmennyek tekerni haverokkal a környékre, szeretnék telot venni.
Kérdésem elõször is hogy elegendõ-e egy 80mm-es telo, vagy jobb a hosszabb rugout es h jobban kiemeli a gép elejét a nagyobb villa? vagy ez mind szubjektiv es megszokas kerdese?
manitou, marzo es rock shox-ok között szeretnék választani.
Szerintetek az rs pilot sl es hasonlo szintu telok csak rafizetések ilyen téren, mer ha meggyilkolom ugyis jobbat veszek es akkor meg rosszabbul jovok ki mintha most vennek egy jobbat (mar ha ez ertheto volt)?
ellenben penzem sem sok van tehat nekem az lenne a legjobb ha 35bol kb kijonnek.
Sokat emlegettetek itt a psylot, amit monnyuk hasznaltan bar dragabban de megtudnek szerezni relativ jo aron.
Ti személyszerint mit javasolnátok?
Köszi ha végig olvastál, és köszi ha válaszolsz.
hja es utoiratban azert a sulyt sem tartom egy teljesen elhanyagolhato tenyezonek.

Marty

málna

málna

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3,117 posts
hmm régen még csak +/- 3 mm volt az eltérés, ezt sikerült feltornászni 7re? hihi... hát igen sram lol, de váltóban még mindig rulz :afro:

rob

rob

This is the way

• globális moderátor
  • 16,879 posts
a lényeg, hogy egy debil egyszerû szerkezet, és minimum kalapács kell ahhoz, hogy tönkretedd. meg egy kínai, aki nem jól csinálja meg a rugó tekercselését a gyárban, és a villád 125 helyett 117-nél megáll kifelé. sram LOL

"A man always has two reasons for doing anything: a good reason and the real reason." J.P. Morgan

"Science is not a democracy that can be voted on with the popular opinion." Earl R. Geddes P.h.D.

Vole

Vole

bentlakó

• fórumtag
  • 7,561 posts
Tudtam hogy tudtad ;) :D :D
Ride fast or be last!
I`m as fast as nobody!

tamaska

tamaska

Beast of the East

• globális moderátor
  • 19,996 posts
mondtam én hogy mászkál... :D
YETI CYCLES - RIDE DRIVEN SINCE 1985. BEFORE MOUNTAIN BIKING WAS EVEN CONSIDERED AN INDUSTRY.

RAUH-Welt
B E G R I F F