Jump to content

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Photo

Teleszkópok - általános eszmecsere

- - - - -

• This topic is locked This topic is locked
16970 replies to this topic

iljicS

iljicS

zsonglõr

• fórumtag
  • 6,613 posts
Egy halom DJ-nek elrepedt a válla, mert nem sikerült a sárhányucsavarok furatát jól elhelyezni (amikre persze marhanagy szükség van...:mad:)

Mer' egy állat vagyok !

Three attributes of a good mountaineer are high pain threshold, bad memory, and ... I forget the third.

málna

málna

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3,117 posts
én sem értem mi rosszat tettél...
az uj djnek is elrepedt a válluk
ez nem igaz, mintahogy az sem, hogy a tavalyiaknak
volt aminek igen, többnek, mint a 04esek közül, de ha ésszel használják õket bírják. és ha ez nem lenne fényévekkel jobb teló lenne (arra amire mindenki akarja használni, nem dörtre) mint a 04es.

Mester14

Mester14

törzsvendég

• fórumtag
  • 1,353 posts

Szerintem is a 2003-as Dj volt a legjobb,mozgása nagyon király volt, de azoknak sajna elrepedt a válluk.Egy hónapig nyomattam ilyen telóval.Szerintem a 2004-es és a 2003-as dj-bõl kellene egyet összegyúrni és egy tökéletes teló lenne.

lehet hogy egyes DJ III-nak eltört a válla én a sajátomról beszélek ami nem tört,mondjuk én vagyok 60Kg,viszont az elõzõ tulajdonosa kb 110kg (amolyan kosaras magassággal) és õ nyúzta rendesn értem itt azt hogy a múltnyáron párszor lejöttünk a szilvási DH pályán és bírta(nem lassan hanem ahogy csak bírtunk)a ismeri a pályát az tudja hogy köves,sziklás ami eléggé igénybe veszi a telót és bírta.Én ,streetre használom pillanatnyilag ami kb abból áll hogy dupla lépcsõsorok(1lpcsõsor8db a 2 sor között kb1m pihenõvel,falak(kb1,5m magas),és néha kissebb kb 1,5m magas dirtre használom.
Azért írom ezt a postot ilyen részleteséggel mert probléma volt hogy nem vagyok eléggé pontos.Hát remélem ezzel meglesz elégedve mindenki....remélem....

SIMMONS

SIMMONS

vendég

• fórumtag
  • 172 posts
Szerintem is a 2003-as Dj volt a legjobb,mozgása nagyon király volt, de azoknak sajna elrepedt a válluk.Egy hónapig nyomattam ilyen telóval.Szerintem a 2004-es és a 2003-as dj-bõl kellene egyet összegyúrni és egy tökéletes teló lenne.

Mester14

Mester14

törzsvendég

• fórumtag
  • 1,353 posts

Basszus a boxxeremen nincsen gumiharang. Sõt, volt már 4 különbözõ Z1-em, azokon se volt. Folyton sz*r villákat osztanak rám...

pontosan miért is? mert reped a válla? vagy miért?

a sebeségérzékeny "rendszer" az egy csillapítófej, két lukkal. LoL

csak annyit hogy...
ÍÍmádom amikor a másikkal faszolnak mint ahogy most tamaska teszi velem:D
gúnyolódni azt tudtok...mint az óvódás gyerekek...

tamaska

tamaska

Beast of the East

• globális moderátor
  • 19,996 posts
Basszus a boxxeremen nincsen gumiharang. Sõt, volt már 4 különbözõ Z1-em, azokon se volt. Folyton sz*r villákat osztanak rám...

mivel 03-as ez a széria lett a legjobb....

pontosan miért is? mert reped a válla? vagy miért?

a sebeségérzékeny "rendszer" az egy csillapítófej, két lukkal. LoL
YETI CYCLES - RIDE DRIVEN SINCE 1985. BEFORE MOUNTAIN BIKING WAS EVEN CONSIDERED AN INDUSTRY.

RAUH-Welt
B E G R I F F

Mester14

Mester14

törzsvendég

• fórumtag
  • 1,353 posts
hayes!
Nem is olyan régen volt szó a RS judy Sl-rõl...
Errõl mondanék véleményt mindenkitõl függetlenül:
Szerintem 1 nagyonjó teló mivel én sok mindre használtam a túrától kezdve a DH-ig.
Nah azt azért gyorsan hozzátenném hogy nem kezdõ vagyok már :D,100mm út,nyílt olajfürdõ,gumiharang,teflonos becsuszók,ezek mind-mind önmagukért beszélnek.

Más: Én most 1 03'-as DJ III-at használok szerintem annak a judy-hoz képest keményebb a mozgása ami sztem annak tudható be hogy az dirt, freeride teló.Arról i scsak azt tudom mondani hogy mivel 03-as ez a széria lett a legjobb....sztem..és aza sebességérékeny rendszer..hmmm...nagyon hasznos funkció..

Loynis

Loynis

újonc

• fórumtag
  • 7 posts
hm... Hát eddig Manitou Axel Elitetel mentem. KÖszönöm a vélemyényeket:)

[pIFtA]

[pIFtA]

törzsvendég

• fórumtag
  • 825 posts
hát ez szerintem az elsõ vételnél/szar telónál igaz. én nem akarok mostmár merevvillát venni teló után, mert minidig oda vágnám, szokatlan lenne. de azért elgondolkodok rajta, mondjuk addig nem ugrok letörést, mert az biztos katasztrófa lenne, meg megmarad egy kis zsé is.

thommey

thommey

bentlakó

• fórumtag
  • 6,344 posts
És ha merev villával tanulsz meg ugrálni,akkor megtanulod nem odaverni a gépedet,mert az akkor fáj...és ezzel megelõzöl egy csomó törést...

rob

rob

This is the way

• globális moderátor
  • 16,879 posts
na jól van gyerekek, a tizenéveseknek üzenem, hogy fejezzék be egymás okítását, és várják meg, mig valaki érteles nyilatkozik a témában. a többit hagyjuk figyelmen kívül.

six/zoom/mozo témában meg az én véleményem:

tudom, hogy nem májer, ha nincs teleszkóp, de mikor tanuljátok már meg, hogy szarból nme lehet várat építeni? tapasztalatból mondom. az elsõ teleszkópomra negyvenezret költöttem, és az is használt volt. addig inkább merev villával mentem (több mint egy évet), és nem kellett ilyeneke kérdeznem, hogy "szerintetek bírja?" mert az bírja. igaz, nme nézik meg az utcán, és nme lehet a haverok elõtt menõzni vele, de egy: spórolhatsz addig normálisra, nem kell a pénzedet folyamatosan az épp aktuális szarra költeni javítás/tuning címen ill kettõ: tartósabb, folyamatosan lehet vele biciklizni, mert nem szarik be, és nem kell folyton szervizbe villni, könnyû, ami javítja a bicikli kezelhetõségét, valamint nem idegeskedsz, hogy nem mozog, mert nincs rugóútja, nem ugy mint egy mozonak aminek van 100 mm, mégse használ belõle télen egyet se....
és ha rendesebb merev villát veszel, talán még tárcsafékszem is lesz rajta.

"A man always has two reasons for doing anything: a good reason and the real reason." J.P. Morgan

"Science is not a democracy that can be voted on with the popular opinion." Earl R. Geddes P.h.D.

tamaska

tamaska

Beast of the East

• globális moderátor
  • 19,996 posts
ez pedig a 10000. post ebben a topikban. :spoko:
YETI CYCLES - RIDE DRIVEN SINCE 1985. BEFORE MOUNTAIN BIKING WAS EVEN CONSIDERED AN INDUSTRY.

RAUH-Welt
B E G R I F F

thommey

thommey

bentlakó

• fórumtag
  • 6,344 posts
fuckbkv:hány száz km-t is mentél a Manitouvel?
Csak szimpla érdeklõdés...

Vole

Vole

bentlakó

• fórumtag
  • 7,561 posts
Ha varsz egy kicsit, akkor a januari bikemagban olvashatsz a Stance Static-rol, lenyegeben ugyanaz vonatkozik a Flow -ra is.
Ride fast or be last!
I`m as fast as nobody!

fuckbkv

fuckbkv

törzsvendég

• fórumtag
  • 278 posts
Azt hiszem 65 körül lesz annak az ára (ha mégsem javítsatok ki), szerintem abszolút megéri. Sherman butítványról van szó, csak más alapanyagokból: alu helyett cro-mo cumók kerültek bele, ami nem feltétlen gyenge, inkább azt mondanám, hogy ez a villa a sherman "olcsóbb és nehezebb" verziója. Mindenesetre az említett villában levõ Fluid-flow csillapítás véleményem szerint nagyon trágya... én TPC párti vagyok. Mindenesetre ha még nincs villád, vagy nagyon alapod volt (mint pl. r500) akkor szerintem mindenképp érdemes rá beruházni, mert ennyiért egy új villa szerintem nagyon mégéri.

Loynis

Loynis

újonc

• fórumtag
  • 7 posts
Heló Emberek!

Én még új vagyok itt, de remélem azért egy kérdést feltehetek nektek és tudtok is segíteni:) Tulajdonképpen csak egy rövid vélemyényt szeretnék kérni a 2005-ös Manituo Stance Flow modelljérõl és hogy érdemes-e beruházni rá.
Elõre is köszi

[pIFtA]

[pIFtA]

törzsvendég

• fórumtag
  • 825 posts
hát az agy télleg problémás... mozo r500-at meg nézek használtan! bár viszont, akkor meg nem érdemes eladnom a sixemet. végülis bírja.

más: a sixem kikoppan amikor hirtelen fölhúzom. az eleján nem ovlt ilyen! lehet a hideg?

thez

thez

maximus

• fórumtag
  • 26,355 posts
vak vezet világtalant
mozo=r500=3.2 kiló tiszta gyönyör.
de még mindig könyebb, és szebb mozgású, mint a zoom usd szimplaváll.
azonosan olcsó tömítettség, azonos olcsó kivitelezés.
24-25e körül...
válassz mit szeretnél. nehéz usd, vagy nehéz normál villát...

Sosmogyika

Sosmogyika

törzsvendég

• fórumtag
  • 713 posts
R500 szerintem ne vegyél ismeek egy srácot nekei ienje van állandóan nyikorog és sokszor kell olajozni. Meg szerintem nehéz is. Én zsemélyszerint nem vagyok egy mozo párti.
az aláírásod nem lehet hosszabb három sornál!

[pIFtA]

[pIFtA]

törzsvendég

• fórumtag
  • 825 posts
igen vannak: alfalfa, sigma stb....
mennyibe is vannak?

edit: a mozora nekem azt mondták, hogy szar, böhöm villa. biztos erõs....hmmmm lehet hogy meggondolom. de vmi kép? vagy ugyanaz mint az R500? hasonló?