Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Teleszkópok - általános eszmecsere

- - - - -

• Lezárt topik Lezárt topik
16970 hozzászólás a témában

exxpert

exxpert

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.288 hozzászólás
Srácok! Vigyázzatok a mûanyag tekerõkupakkal, nekem kétszer ugrás közben szakadt ki a menet! Az elsõnél elrepedt az állkapcsom, a másodiknál majdnem megvakultam és felszakadt a szemhéjam is! Ezek után egybõl esztergáltattam két kupakot aluból!
Persze ez csak jó tanács, mert az okos ember nem a saját kárából tanul!!!

McPherson

McPherson

vendég

• fórumtag
  • 135 hozzászólás
huh, köszi.
Akkor asszem egy ilyen szerszám beszerzése muszáj lesz, de nem gáz, az egyetlen buktató most már csak az lehet, h a régi jó öreg fogóval úgy szétmartam a mintát, h nem kap bele a speckó szerszám se...de a másik oldalon menni fog. A hosszú imbuszos dologra magamtól az életbe nem jöttem volna rá... ki gondolná, h be kell nyúlni a nyomórúdba... hû. Na majd megpróbálom, azt max leküldöm a szervízbe, de arra nem szeretnék vetemedni...
...And Justice For All

Lord_Leslie

Lord_Leslie

Házigazda

• globális moderátor
  • 17.297 hozzászólás
szvsz be kell rakni legpuhábbra, úgy mozog ~jól

conor1326

conor1326

bentlakó

• fórumtag
  • 5.055 hozzászólás
a szerszám nekem fémbõl van:)

8-as imbusz meg:
mondom kutass a crova készletben, szokott benne lenni hosszabbító vas, amire ha rányomod az imbuszfejû izét akkor pont befér a becsúszó belsejébe...

de ha lemondasz az elõfeszítés állításáról akkor csinálhatsz aluból kupakot.
Autist Team:)

rob

rob

This is the way

• globális moderátor
  • 16.879 hozzászólás
rst-be 8-as imbusz kell, és ha jól tudom, még van nekünk itthon egy olyan hosszú :) a kupak leszedéséhez pedig gyári (szintén mûanyag) szerszám kell. csere szinte teljes lehetetlenség, kivéve, ha csináltatsz, de nem biztos, hogy 5-10 ezret áldoznál egy ugyanannyit érõ villára.... kérdezz velotrade-s boltot, hátha mégis hoznak olyan kupakot (az tuti mûanyag lesz) és akkor kivághatod flexel a régit :D

"A man always has two reasons for doing anything: a good reason and the real reason." J.P. Morgan

"Science is not a democracy that can be voted on with the popular opinion." Earl R. Geddes P.h.D.

conor1326

conor1326

bentlakó

• fórumtag
  • 5.055 hozzászólás
:)
egy közérdekû ötlet a barkács tehetségek számára:
ha otthon cserélsz a telódban szimmeringet, mielõtt elkezdenéd, rakd be az újat a fagyasztóba!
aztán ha minden készen áll, kapd ki és gyorsan üsd a helyére amíg még hideg, mert így sokkal könnyebben be tudod rakni, mert a hidegben összemegy;)
én is szívtam egy csomót, aztán megfagyasztottam és úgy simán bement a helyére...

iljicS

iljicS

zsonglõr

• fórumtag
  • 6.613 hozzászólás

EXR Comp? nem az a vDani villa? a

Hopp, egy újabb sör ! :D

Mer' egy állat vagyok !

Three attributes of a good mountaineer are high pain threshold, bad memory, and ... I forget the third.

conor1326

conor1326

bentlakó

• fórumtag
  • 5.055 hozzászólás
na:
mint már párszor leírtam:
hajdúban kaptam 2 évvel ezelõtt rst kulcsot 300ft-ért. az direkt ehhez van.
nemtom lehet-e még kapni valahol.
ha szét akarod kapni, kell egy ilyen szerszám.
lekapod a fekete kupakot. kihúzod a rugót. benyúlsz egy kb 25cm-es 8-as imbusszal és megfogod a nyomorúd tetejét vele.
közben alul a láb alján kitekered az imbuszt.
utána széthúzod a telót.

hosszú imbusz: megkeresed fater crova készletét, és abban nekem volt imbusz fej, meg jó hosszú rúd, így elég hosszú volt.

Lord_Leslie

Lord_Leslie

Házigazda

• globális moderátor
  • 17.297 hozzászólás
nekem Aerosa-m van, amivel szétszedéskor odáig jutottam, hogy a jobb oldalt (simán csak egy rugó, amelyik oldalnál a rugóutat tudod állítani) ki tudtam szedni, pucolni.
a másik oldal alja(ahol az elõfeszítést állítod és sokszögletû fekete basz van a tetején) levan zárva és egy fém csõ jön ki az alján (?). nekem boltban, ha jól értettem azt mondták, hogy ebbe a csõbe kell egy bazihosszú nemtudommár hányas imbusz és azzal ?!

de vidd el hozzáértõ szervízbe és ott megmondják a frankót

McPherson

McPherson

vendég

• fórumtag
  • 135 hozzászólás
Látom más is szenved a mûanyag tekerõkkel, nem csak én...
nekem egy RST Gila TL-em van, vmi 2003 vagy elõtti, nem kell szidni, tudom én is. Amúgy árához képest nem vészes, csakhát az árban benne van ugye a mûanyag tekerentyû, de mint látjuk, a RSban is... szal a kérdésem, hogy a fenébe lehet kíméletesen kiszedni a rugózó elemet? nekem az elõfeszítést már csak az egyik szárban lehet állítani (sztem, de tél van, szal nem érzem, LoL), a másikban nehezen mozgott a dolog, kezelésbe vettem fogóval, azt most nem reagál... ez is mûanyag
nade ki akarom szedni a rugózó elemeket, mer ki kéne szedni belõle a gigászi ganéjt, ami már a lábakban gyûlik, meg ekkor már lehet, h egy puhább rugót teszek bele, mert a rugóút harmadát használom a legagyobb melegben is...
ehhez ugye ezt a 8 csúcsú csillag alakú design-csavart ki kéne tekerni, de nem igazán sikerül, csak morzsálódik. Mit lehet tenni? Próbáltam 100féle pózban, lefele-felfele, többféle fogóval...már kezd a körhöz hasonlítani, és ezt el szeretném kerülni. Szervízben mit csinálnak egy ilyennel?
És le lehet cserélni ezt fémre? Mondjuk abból sem ártana az olyan, ami nem kenõdik, mint a vaj...
...And Justice For All

vendég_nhunor_*

vendég_nhunor_*
  • vendég
Most már értem.

A 2005ös KONA Blast -ban is Mzcomp van. Egyik haverom pont olyat készül venni:D

Mind1. NEm kell durvulni.

Köszi a válaszokat!!!

ggx

ggx

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.613 hozzászólás
exr-ben volt nyílt olajfürdõ, az exr comp az rugó+elasztomer, nuku csillapítás, olyan mint a rockshox judy tt, csak még annál is keményebb....
és most ugyanezt a cuccot mzcomp néven futtatják, ahogy tam írta

edit:
na most megnézegettem a marzó honlapját, és amit írtam, az a 2003as modellekre igaz, 2004-ben már az exr compban is van csilli:

"
OEM fork
EXR COMP

Damping system 1 side: Open Bath SSV system with air
1 side: long coil
Adjustability PL
External (AIR) preload adjuster
Spring type 1 side: long coil spring
1 side: air
Travel 85,105 mm
Steer tube Steel
"

és 2004-ben az MZ comp lett a régi EXRcomp:

"
OEM fork
MZ COMP

Damping system Coil/MCU
Adjustability PL
External preload adjuster
Spring type Coil
Travel 80,100 mm
Steer tube Hi-Ten Steel
"

tamaska

tamaska

Beast of the East

• globális moderátor
  • 19.996 hozzászólás
EXR Comp? nem az a vDani villa? abban csúnyán nincs csillapítás. legalábbis olaj tutira nincs benne. kb olyan, mint amit most MZ Comp néven adnak. cromo becsúszós, teljesen alap villa. nincs vele gond, amig nem kezd el durvulni vele az ember.

szóval: Streetre, dirtre: NEM, freeride: NEM, downhill: NEM.

amugy minden ok.
YETI CYCLES - RIDE DRIVEN SINCE 1985. BEFORE MOUNTAIN BIKING WAS EVEN CONSIDERED AN INDUSTRY.

RAUH-Welt
B E G R I F F

Ranger^41

Ranger^41

törzsvendég

• fórumtag
  • 953 hozzászólás
Semmiképpen sem... Túl cingár ahhoz, meg csili is szétmenne benne. Inkább túra, CC. Van csilis meg van nemcsilis. Most fejbõl nemtom myelik melyik.. Olvass vissza, már volt róla szó.

vendég_nhunor_*

vendég_nhunor_*
  • vendég
OK.. csak mindenki mást mondott, van aki azt mondta, h 1általán nincs benne csill, van aki aszondta, h olajos csilll vann benne...

2) Ezt a telót csak ugrálásra [DJ] érdemes venni ? olyan a mozgása? vagy lehet másra is...
H:-

Kislust

Kislust

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.507 hozzászólás
1 google, 10 mp gépeléssel együtt :
http://www.mtbr.com/...ct_122140.shtml

2:Csak DJ érdemes ilyet venni. DH? FR?
ez mit jelent?

ha arra gondolsz, hogy dj-re kell, akkor nem. merevvilla, vagy dj sorozat valamelyike

dhfr>>> duplavállas csodák. -mozo

szerk:
Dig ajánlására:
nyalogasd a fatyomaty

:)
Van állásom...:bananadan

vendég_nhunor_*

vendég_nhunor_*
  • vendég
HALI!

az exr comp-ban van olajos csill.? van vmi x@r, vagy egyáltalán nicns benne?

Csak DJ érdemes ilyet venni. DH? FR?

H:-

tamaska

tamaska

Beast of the East

• globális moderátor
  • 19.996 hozzászólás
szerintem nem nagyon lehet piszkálni a u-turn os villa rugóútját. Meg ne is akard. az nem arra való. A Junior egy kicsit már durvulósabb kategória. A pike allmountain/enduro, a JT meg szoftos freeride. Ha déházni akarsz, akkor felejtsd el. Én nem akarok, ezért vágyok rá :)
YETI CYCLES - RIDE DRIVEN SINCE 1985. BEFORE MOUNTAIN BIKING WAS EVEN CONSIDERED AN INDUSTRY.

RAUH-Welt
B E G R I F F

albertfish

albertfish

Posztolányi Dezső

• fórumtag
  • 8.749 hozzászólás
  • LocationPécs
húú vaaki mg tudná modnani hogy a RS pike SL nek mennyi a beépítési hossza?!

nem pici az a juniorhoz képesT?!?!?

Szerintem is a boltba vidd amjd õk pöcsölek vele,aztán viszakapod szép kupakkal

meg még annyt hogy ha van valakinek akkor lehet-e az utat kicsit feljebb tornászni?!??!

Egy Házam van, annak az Égbolt a teteje,padló a végtelen Föld, falak nincsenek.Apám a Nap, Hold Anyám, Csillagok a gyermekek,határtalan horgolják illatok a kertemet.Óceánkád, láng a lámpa, arcom tóban mosom,hegytetõ az irodám, ottan, józan gondolkozom..

BDPST melókeresés in progressz..ha tudsz valamit ne titkolózz! 

conor1326

conor1326

bentlakó

• fórumtag
  • 5.055 hozzászólás
hát lehet hogy az lesz...
bár volt itt a fórumon valaki aki rugót cserélt keményebbre egy psyloban, de nem tudom már hogy ki...
õ biztos tudja, hiszen le kellett szednie valahogyan...
de már nem emlékszem...keresõ meg erre nem igazán jó...:-/