Jelentkezz be Regisztrálj

Teleszkópok - általános eszmecsere
Írta 2005. február 03. - 01:48

Persze ez csak jó tanács, mert az okos ember nem a saját kárából tanul!!!
Írta 2005. február 02. - 22:42

Akkor asszem egy ilyen szerszám beszerzése muszáj lesz, de nem gáz, az egyetlen buktató most már csak az lehet, h a régi jó öreg fogóval úgy szétmartam a mintát, h nem kap bele a speckó szerszám se...de a másik oldalon menni fog. A hosszú imbuszos dologra magamtól az életbe nem jöttem volna rá... ki gondolná, h be kell nyúlni a nyomórúdba... hû. Na majd megpróbálom, azt max leküldöm a szervízbe, de arra nem szeretnék vetemedni...
Írta 2005. február 02. - 22:37

Írta 2005. február 02. - 22:30

8-as imbusz meg:
mondom kutass a crova készletben, szokott benne lenni hosszabbító vas, amire ha rányomod az imbuszfejû izét akkor pont befér a becsúszó belsejébe...
de ha lemondasz az elõfeszítés állításáról akkor csinálhatsz aluból kupakot.
Írta 2005. február 02. - 22:26

"A man always has two reasons for doing anything: a good reason and the real reason." J.P. Morgan
"Science is not a democracy that can be voted on with the popular opinion." Earl R. Geddes P.h.D.
Írta 2005. február 02. - 22:12

egy közérdekû ötlet a barkács tehetségek számára:
ha otthon cserélsz a telódban szimmeringet, mielõtt elkezdenéd, rakd be az újat a fagyasztóba!
aztán ha minden készen áll, kapd ki és gyorsan üsd a helyére amíg még hideg, mert így sokkal könnyebben be tudod rakni, mert a hidegben összemegy;)
én is szívtam egy csomót, aztán megfagyasztottam és úgy simán bement a helyére...
Írta 2005. február 02. - 22:07

EXR Comp? nem az a vDani villa? a
Hopp, egy újabb sör !

Mer' egy állat vagyok !
Three attributes of a good mountaineer are high pain threshold, bad memory, and ... I forget the third.
Írta 2005. február 02. - 21:24

mint már párszor leírtam:
hajdúban kaptam 2 évvel ezelõtt rst kulcsot 300ft-ért. az direkt ehhez van.
nemtom lehet-e még kapni valahol.
ha szét akarod kapni, kell egy ilyen szerszám.
lekapod a fekete kupakot. kihúzod a rugót. benyúlsz egy kb 25cm-es 8-as imbusszal és megfogod a nyomorúd tetejét vele.
közben alul a láb alján kitekered az imbuszt.
utána széthúzod a telót.
hosszú imbusz: megkeresed fater crova készletét, és abban nekem volt imbusz fej, meg jó hosszú rúd, így elég hosszú volt.
Írta 2005. február 02. - 21:06

a másik oldal alja(ahol az elõfeszítést állítod és sokszögletû fekete basz van a tetején) levan zárva és egy fém csõ jön ki az alján (?). nekem boltban, ha jól értettem azt mondták, hogy ebbe a csõbe kell egy bazihosszú nemtudommár hányas imbusz és azzal ?!
de vidd el hozzáértõ szervízbe és ott megmondják a frankót
Írta 2005. február 02. - 21:01

nekem egy RST Gila TL-em van, vmi 2003 vagy elõtti, nem kell szidni, tudom én is. Amúgy árához képest nem vészes, csakhát az árban benne van ugye a mûanyag tekerentyû, de mint látjuk, a RSban is... szal a kérdésem, hogy a fenébe lehet kíméletesen kiszedni a rugózó elemet? nekem az elõfeszítést már csak az egyik szárban lehet állítani (sztem, de tél van, szal nem érzem, LoL), a másikban nehezen mozgott a dolog, kezelésbe vettem fogóval, azt most nem reagál... ez is mûanyag
nade ki akarom szedni a rugózó elemeket, mer ki kéne szedni belõle a gigászi ganéjt, ami már a lábakban gyûlik, meg ekkor már lehet, h egy puhább rugót teszek bele, mert a rugóút harmadát használom a legagyobb melegben is...
ehhez ugye ezt a 8 csúcsú csillag alakú design-csavart ki kéne tekerni, de nem igazán sikerül, csak morzsálódik. Mit lehet tenni? Próbáltam 100féle pózban, lefele-felfele, többféle fogóval...már kezd a körhöz hasonlítani, és ezt el szeretném kerülni. Szervízben mit csinálnak egy ilyennel?
És le lehet cserélni ezt fémre? Mondjuk abból sem ártana az olyan, ami nem kenõdik, mint a vaj...
vendég_nhunor_*
Írta 2005. február 02. - 09:17

A 2005ös KONA Blast -ban is Mzcomp van. Egyik haverom pont olyat készül venni:D
Mind1. NEm kell durvulni.
Köszi a válaszokat!!!
Írta 2005. február 01. - 19:24

és most ugyanezt a cuccot mzcomp néven futtatják, ahogy tam írta
edit:
na most megnézegettem a marzó honlapját, és amit írtam, az a 2003as modellekre igaz, 2004-ben már az exr compban is van csilli:
"
OEM fork
EXR COMP
Damping system 1 side: Open Bath SSV system with air
1 side: long coil
Adjustability PL
External (AIR) preload adjuster
Spring type 1 side: long coil spring
1 side: air
Travel 85,105 mm
Steer tube Steel
"
és 2004-ben az MZ comp lett a régi EXRcomp:
"
OEM fork
MZ COMP
Damping system Coil/MCU
Adjustability PL
External preload adjuster
Spring type Coil
Travel 80,100 mm
Steer tube Hi-Ten Steel
"
Írta 2005. február 01. - 18:38

szóval: Streetre, dirtre: NEM, freeride: NEM, downhill: NEM.
amugy minden ok.
RAUH-Welt
B E G R I F F
Írta 2005. február 01. - 17:41

vendég_nhunor_*
Írta 2005. február 01. - 17:17

2) Ezt a telót csak ugrálásra [DJ] érdemes venni ? olyan a mozgása? vagy lehet másra is...
H:-
Írta 2005. február 01. - 14:18

http://www.mtbr.com/...ct_122140.shtml
2:Csak DJ érdemes ilyet venni. DH? FR?
ez mit jelent?
ha arra gondolsz, hogy dj-re kell, akkor nem. merevvilla, vagy dj sorozat valamelyike
dhfr>>> duplavállas csodák. -mozo
szerk:
Dig ajánlására:
nyalogasd a fatyomaty

Írta 2005. február 01. - 10:42

RAUH-Welt
B E G R I F F
Írta 2005. február 01. - 00:31

nem pici az a juniorhoz képesT?!?!?
Szerintem is a boltba vidd amjd õk pöcsölek vele,aztán viszakapod szép kupakkal
meg még annyt hogy ha van valakinek akkor lehet-e az utat kicsit feljebb tornászni?!??!
Egy Házam van, annak az Égbolt a teteje,padló a végtelen Föld, falak nincsenek.Apám a Nap, Hold Anyám, Csillagok a gyermekek,határtalan horgolják illatok a kertemet.Óceánkád, láng a lámpa, arcom tóban mosom,hegytetõ az irodám, ottan, józan gondolkozom..
BDPST melókeresés in progressz..ha tudsz valamit ne titkolózz!
Írta 2005. január 31. - 18:01

bár volt itt a fórumon valaki aki rugót cserélt keményebbre egy psyloban, de nem tudom már hogy ki...
õ biztos tudja, hiszen le kellett szednie valahogyan...
de már nem emlékszem...keresõ meg erre nem igazán jó...:-/