Jump to content

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Photo

Teleszkópok - általános eszmecsere

- - - - -

• This topic is locked This topic is locked
16970 replies to this topic

thez

thez

maximus

• fórumtag
  • 26,355 posts
itthon nem nagyon van úgyhiszem....
csak a fr3.
ha a tavalyiból indulunk ki:

MARZOCCHI Z1 FR ETA Ár: 183.500 Ft.
Csillapítás: nyílt olajfürds cartridge
kifele-befele sebességérzékeny szeleppel (HSCV)
Állíthatóság: elfeszítés, oda-visszaút, új légrásegítéses
rugókiegyenlítés, rugóút-lerövidítés (ETA)
Rugózás: tekercsrugó+levegs rásegítés
Rugóút: 130mm Becsúszószár: 32mm

idén a 3as 115e.
de ha ekkörül van az ára, akkor már inkább 66rc....

Zap

Zap

bentlakó

• fórumtag
  • 6,961 posts
Tud valaki árat mondani 2005-ös Marzocchi Z1 Fr1-re? Merhogy Marikanéni nem nagyon volt képben...

Aktuális civil

Endroo

Endroo

bentlakó

• fórumtag
  • 7,030 posts
Ha már a marzó elkezdte. Viszont kiváncsi vagyok hogy egy alig 1 kilós villára minek raknak tárcsafékkonzolt? Szvsz max dísznek jó, esetleg alivio tárcsához. :chin:

Eerie

Eerie

törzsvendég

• fórumtag
  • 514 posts

de egyszerûbb lett volna, ha ennyit csinálsz:
manitou r-seven 2006 ;)

Azért itt komoly fejlesztés van. Fekete becsúszók :D

Vole

Vole

bentlakó

• fórumtag
  • 7,561 posts
Barmelyik esztergas megcsinalja neked.
Ride fast or be last!
I`m as fast as nobody!

KissCADMan

KissCADMan

vendég

• fórumtag
  • 84 posts
Sziasztok, plíz help.

Hol lehet esztergáltatni szerintetetek fulltelós bicaj hátsó rugóstagjához adaptergyûrût. Azt a kis alu biszbasz tengelyt, amivel a rugóstag betehetõ a vázba? A régi rúgóstagomat cserélném másikra. Fox->DT Swiss.

Köszike.

Lord_Leslie

Lord_Leslie

Házigazda

• globális moderátor
  • 17,297 posts

és most a Julie fékekkel is majdnem pofára estem havas-sós hólében fékezve (minek a tárcsa cc-re, fõleg idehaza). V

azért a V-féknek esõben, sárban, vagy tán hóban igencsak megvannak a maga határai.
Fekete Bárány........ Táltos Csacsi
.......+++Eladó "kacatok"+++...........:openarms: Lokálpatrióta Házigazda

karakoram

karakoram

törzsvendég

• fórumtag
  • 1,568 posts
Bár én az ilyen "sületlenségekbõl" élek, tehát amíg az emberek vesznek 70-80 ezerért dvd-video combot, addig nem szolok semmit…..veszem én is a tárcsát, meg a sok felesleges dolgot.

rob

rob

This is the way

• globális moderátor
  • 16,879 posts
én mindig mondtam, hogy mo' travel, mo' fun

"A man always has two reasons for doing anything: a good reason and the real reason." J.P. Morgan

"Science is not a democracy that can be voted on with the popular opinion." Earl R. Geddes P.h.D.

Zap

Zap

bentlakó

• fórumtag
  • 6,961 posts
Parasztfakításnak vannak ezek mind. De a 15+ szal szívesen fakulok, mer beszarás jó!

Aktuális civil

rob

rob

This is the way

• globális moderátor
  • 16,879 posts
megmondjam "minek"? a kényelem miatt. kényelem miatt van a telefonban fényképezõ, a mikrohullámú sütõben kenyérpirító, és a teleszkópban 120 mm rugóút. ez a fejlõdés megállíthatatlan útja, nem tiltakozni kell, hanem rálépni. hiszen akkor egyáltalán minek vesz valaki teleszkópot ;) persze feleslegesen vitázunk.

"A man always has two reasons for doing anything: a good reason and the real reason." J.P. Morgan

"Science is not a democracy that can be voted on with the popular opinion." Earl R. Geddes P.h.D.

karakoram

karakoram

törzsvendég

• fórumtag
  • 1,568 posts

....de ha nem a verseny az elsõdleges, akkor miért ne viselnél el egy kis pluszsúlyt több rugóútért cserébe?....

Csak megértettem magam… Az idézet rész a lényeg, nem a Manitou – rs ellentét.
A plusz súly nem érdekes, nem ezért vettem azt amit, és nem mást. Szerintem van mindenek egy reális, logikai határa. Minek vegyek hobby cc-re hosszú utas villát, mikor nincsen rá szükségem. És ez igaz az össztelós cc vázra is, és a tárcsafékre. A HS33-as Magurával mindenhol meg tudtam állni, és most a Julie fékekkel is majdnem pofára estem havas-sós hólében fékezve (minek a tárcsa cc-re, fõleg idehaza). Vannak felesleges dolgok, amiket a cégek a lehetséges vásárlókra rá akarnak erõltetni, és szerintem sokunk ennek áldozata. (Minek a rohadt mobilokba fényképezõgép, színes kijelzõ stb….)

rob

rob

This is the way

• globális moderátor
  • 16,879 posts
szerintem mi most nem egyrõl beszélünk. :)
hiszen a reba mellett van sid is, és ez az r-seven pont annak a konkurrenciája, nem a rebának ;) a reba "ellen" van black. szóval a manitou nem azért csinálta szerintem, hogy húha, mindenki olyan hosszu utas villákat csinál, hogy most én nme fogok. a sid is 80/100 mm.
ha cc versenyvilla, akkor még mindig ez a menõ. de ha nem a verseny az elsõdleges, akkor miért ne viselnél el egy kis pluszsúlyt több rugóútért cserébe?

karakoram

karakoram

törzsvendég

• fórumtag
  • 1,568 posts
Ha volt, akkor sorry.
A "CC/FR/DH vázak" topicban beszéltünk arról, hogy bizonyos merevvázak + villák irreálisan drágák (Cannondale), ehhez nem nyújtanak eleget. (A Headshok csak 80 mm). Ezért a pénzért kapok pl. Rebat. Erre mondtam, hogy minek 115 mm-es villa nekem, és még sokan másoknak. És ez így van a 210-es tárcsákkal, össztelós vázakkal…… (szerintem) És talán ezt most a gyártók is érzik, melyre szerintem ez a teló is bizonyíték.

rob

rob

This is the way

• globális moderátor
  • 16,879 posts
ezt nem értem, és már volt ;)
ez egy cc verseny villa, és 80-a vagy 100-as van belõle. mi akkor a lényeg?

karakoram

karakoram

törzsvendég

• fórumtag
  • 1,568 posts
Ugyan nem ebben a topicban "vitatkoztunk" arról, hogy miért kell 110-115 mm-es villákat vennem akkor, mikor ugyan sokat tekerek, de csak hobby cc szinten (és ez igaz a tárcsákra is átvitt értelemben), de a hír ide való. Nos a Manitou ezek szerint 2006-ra gondol erre is….
http://www.singletra...le.php?sid=1572

Endroo

Endroo

bentlakó

• fórumtag
  • 7,030 posts

nézz kicsit felfelé, de ne egészen a te postodig, csak kicsit ;)

Azt én is látom, bár a santour villákat nem ismerem. :P Azt kérdeztem hogy melyik sántúr és melyik RS?

aki beszól hogy a suntour meg az rs az hasonlítsa össze a jett-et a xc-pro tdstfdgs mittoménmivel

Hallgatlak! :gwizd:

rob

rob

This is the way

• globális moderátor
  • 16,879 posts
nézz kicsit felfelé, de ne egészen a te postodig, csak kicsit ;)

Endroo

Endroo

bentlakó

• fórumtag
  • 7,030 posts

Ezek a villák jók?

Most én vagyok a hülye és nem látom, hogy melyik villák? (aki beszól hogy a suntour meg az rs az hasonlítsa össze a jett-et a xc-pro tdstfdgs mittoménmivel) :wtf:

albertfish

albertfish

Posztolányi Dezső

• fórumtag
  • 8,749 posts
  • LocationPécs
rs biytos jobb kidolgozás...

de ha nem okat tekersz vagy nem keményen akor a suntour is jó lesz
van jó villájuk is már

de ha minimális a külömbség akkor vedd a rock shoxot

Egy Házam van, annak az Égbolt a teteje,padló a végtelen Föld, falak nincsenek.Apám a Nap, Hold Anyám, Csillagok a gyermekek,határtalan horgolják illatok a kertemet.Óceánkád, láng a lámpa, arcom tóban mosom,hegytetõ az irodám, ottan, józan gondolkozom..

BDPST melókeresés in progressz..ha tudsz valamit ne titkolózz!