Jump to content

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Photo

Teleszkópok - általános eszmecsere

- - - - -

• This topic is locked This topic is locked
16970 replies to this topic

ZSIROSMACSKA

ZSIROSMACSKA

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1,931 posts
alumíniumötvözetnek is lehet akkora szakítószilárdsága mint egy "átlagos" acélnak. (egyébkéntmeg "csak acél": már maga az, hogy "acél" ötvözetet jelent: vas + legalább szén)

acél kevésbé fárad pl szóval inkább acél nyak ha már választani lehet és nem cseréled le mittomén 2 év múlva, ahhogy azt ezek a cégek képzelik.
Too many times your body can't take
Too many times you've made a mistake
Too many times you haven't realized
Too many times your mind became paralyzed

A biciklim. Saját konstrukció.

vmi állást én is keresnék. esetleg ha vki tudna vmi testhezállót, egészen nyugodtan ne fogja vissza magát...

husevotelefonfulke

husevotelefonfulke

visszatérő

• fórumtag
  • 2,368 posts

meg alu vs acél?
az már nem is alu amit ma használnak ...minenfélével teletömik az ötvözetet hogy jobbkedvezöbb tulajdonságai legyenek.

Elárulom hogy nincs is szinte olyan anyag a bringaiparban de máshol se nagyon amit tisztán alkalmaznának.Az acéltárgyak sem csak acélból álnak.Azt is ötvözik,variálják össze vissza.Talán úgy 2-3000 évvel ezelõtt csináltak utóljára homogén anyagokból tárgyakat.

CorsairXMS

CorsairXMS

vendég

• fórumtag
  • 100 posts
meg alu vs acél?
az már nem is alu amit ma használnak ...minenfélével teletömik az ötvözetet hogy jobbkedvezöbb tulajdonságai legyenek.
"a swallow don't make a summer but tomorrow has to start somewhere" és faithless-nél reklamáljatok a nyelvtani helyesség miatt :)

rob

rob

This is the way

• globális moderátor
  • 16,879 posts
nkarcsi: nme forog elméletileg körbe a másik szárban sem, ott valami nem okés, vagy az imbusz része van elnyalva.
elcsé: holnap átküldöm, most már késõn olvastam ezt, hogy még megnyissak egy levelezõt, meg stbstb. tudod, lustaság fél egészség. reggel megy. (amugy ugy õrzöm, mint egy bibliát, szerintem ki is nyomtatom, nehogy valami baja legyen :))
pike ügyben: szerintem akinek nem számit a súly, annak a kívülrõl állítható floodgate sem kell, esetleg a poploc, aminek van értelme.
f1: dj-t semmiképpen ne, idei tavalyi nem mozog rendesen (a'la dávid tomi - ugrálni jó CSAK) én black-re szavazok.

"A man always has two reasons for doing anything: a good reason and the real reason." J.P. Morgan

"Science is not a democracy that can be voted on with the popular opinion." Earl R. Geddes P.h.D.

husevotelefonfulke

husevotelefonfulke

visszatérő

• fórumtag
  • 2,368 posts
Sztem ez a melyik anyag az erõsebb csak addig volt aktuális amíg nem kezdtek el minden területen rohadtul könnyíteni.Az oké hogy a régi csepel acélvázas bringák még mindig bírják holott...
de most már mindenbe csak tényleg annyi anyagot raknak amennyi feltétlenül szükséges.Innentõl kezdve pedig...

thez

thez

maximus

• fórumtag
  • 26,355 posts
én ebben a "tév"eszmében élek, hogy mint ahogy a vázaknál, a telónyakban is erõsebb az acél. és meg is maradok ebben a tévihitben jól. meg sztem nem is akkora tévhit...
de ki tudja.

málna

málna

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3,117 posts
ne érts félre, olyan villát veszel amilyet szeretnél, csupán azon a kijelentésen értetlenkedtem, hogy az acél nyak erõsebb. persze az acél, ha már az alut nem lehet fokozni, de a pike még nincs a ezen határon szvsz.

thez: direkt csinálod? ;)

thez

thez

maximus

• fórumtag
  • 26,355 posts
én ara gondoltam, amit connor is irt. hogy alu nyak nekem nemszeretem.
psylo is megvan vele, de ha egyszer van acélnyakas verzió is... akkor miért ne azt vegyem. hisz erõsebb anyag, több súly is van, nincs a váll sem kiüregítve.... most az hogy nem tudok mindent állítani rajta... nem izgat. én használni akarom a villát, nem állítgatni.(állítgatni azok szokták, akik nem használják, cserébe mikor átmennek aszfaltról terepre, rögtön félreállnak, és ujra belövik, majd mikor macskakõ jön, újra)
na szal acélnyak erõsebb, nekem tökéletes lesz, és heló'

málna

málna

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3,117 posts
conor: Tudom csak azt nem, hogy mire gondolt.

más kérdés, hogy van e értelme a szimplavállnak bizonyos méret felett, de ne menjünk bele. tényleg ne.
de a véleményem akkor is az, hogy ekkora méretnél nem véletlen, hogy bele merték rakni az alu nyakat. egy 66ba én se tennék, max 1,5 col mellet, majdnem tömören, de a pike egy csöppet más kategória.

conor1326

conor1326

bentlakó

• fórumtag
  • 5,055 posts
duplavállnál nem éri akkora terhelés a nyakcsövet.
nem fog eltörni/elhajolni, mert hamarabb szakad le a fejcsõ...

míg szimplánál éppen ezért számít mibõl van...

legalábbis sztem
Autist Team:)

málna

málna

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3,117 posts
ha több, akkor progresszívebb

thez: igen
"Steerer Tube: Easton butted Aluminum"
persze, lehet, hogy azt irtad, hogy duplavállal rendben, csak szimplával (szerinted) nem, csak ezzel a fogalmazással kb azt éred el, hogy rajtad kivül senki nem tudja mire gondolsz...

thez

thez

maximus

• fórumtag
  • 26,355 posts

jaaa
és neked mikor lesz meg? mert majd meg szeretném nyomogatni:)

edit a lentihez: thez: én is így vagyok ezzel...

jövö honapra jön meg.
legyenmár legyenmár, kell falidísznek a psylo.

nkarcsi

nkarcsi

törzsvendég

• fórumtag
  • 1,380 posts
Hát akkor marad a szétszedés. Az mit befolyásol, ha kevésebb ill. több olaj van a szárakban?

thez

thez

maximus

• fórumtag
  • 26,355 posts
alu nyak, igen, duplavállal:-)
nemtudom. nekem jó az sl, tojok az állításra, psylo-hoz sem nyultam hozzá fél éve.
egyszer belõni, és heló'

conor1326

conor1326

bentlakó

• fórumtag
  • 5,055 posts
jaaa
én is így gondoltam, csak félreértettelek;)

és neked mikor lesz meg? mert majd meg szeretném nyomogatni:)

edit a lentihez: thez: én is így vagyok ezzel...

málna

málna

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3,117 posts
szertem nem feltétlen.. meg lehet az alut is csinálni jóra, nem véletlen, hogy tesznek a pikeba olyat is. az új boxxik nyaka is alu, nem?

nkarcsi: van végállása, nekem leglábbis. valaki pár oldallal ezelött azt mondta, hogy 02es wcben van kis és nagy seb. kompresszió, ez igaz? mer' akkor a 151es be is kéne legyen? vagy az túl régi ehhez?

off
nkarcsi: ha már itt vagyunk, ide irok: mégsem jó a vállcsere, probáltam egyet ma (tök véletlen..) és nem volt igazán passzentos. meg elég sokat kéne vágni a nyakból is... újfajta vállat meg nem akarok.. no mind1
on

sala

sala

Telóguru

• fórumtag
  • 13,254 posts
  • LocationSvájc

De nektek van végállása a kompressziós tekerentyûnek? Mert én végtelenségig tekerhetem, de nem akad meg sehol, a jobb szárban érezhetõen megáll a csavarás.

Nekem speciel van....

fuck me, i'm famous!
-- Go ahead, Droids! --->

https://www.veloinfanger.ch/

thez

thez

maximus

• fórumtag
  • 26,355 posts
pont ezaz
az acél nyak kell!
legalábbis én ez alapján választottam. sokkal erõsebb.

nkarcsi

nkarcsi

törzsvendég

• fórumtag
  • 1,380 posts
De nektek van végállása a kompressziós tekerentyûnek? Mert én végtelenségig tekerhetem, de nem akad meg sehol, a jobb szárban érezhetõen megáll a csavarás.

conor1326

conor1326

bentlakó

• fórumtag
  • 5,055 posts
acél nyakkal nincs semmi bajom...erre meg a lockout állíthatóságra (meg az üreges váll mínusz pár grammjára) meg nincs +20 ezrem...:(

Endroo: nekem nem kell lockout, szal érted:)