Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Teleszkópok - általános eszmecsere

- - - - -

• Lezárt topik Lezárt topik
16970 hozzászólás a témában

-Henger-

-Henger-

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.181 hozzászólás
Sziasztok!

Megtörném egy kicsit a "rövidlábú" vonalat.

Hamarosan megépülõ SS montimba keresek telót. 75 kg vagyok, és szigorúan CC az alkalmazási terület. V fék.
A szóba jövõ típusok:
RST Gila T4
Manitou Six Sport '04
SR Suntour XCP-D LO

elolvastam a testbike.hu-t, mtbr.com-ot, és nem vagyok teljesen biztos a dolgomban. Pár ezres az eltérés (RST->Suntour).
Az elsõ kettõ teljesen alap villa, míg a Suntour csillapított, plusz lockout is jár hozzá, ami jól jön néha. Hátránya, hogy használt.

Szóval, véleményeket, tanácsokat kérek szépen, Ti melyiket vennétek meg- és miért?

Kösszi!

Peace: Visszaolvastam 30 oldalt, de nem találtam ezekrõl semmi infot, ezért kérdezem meg.

thez

thez

maximus

• fórumtag
  • 26.355 hozzászólás
csõ a csõben vicces, nekem jó tapasztalatom még nem volt vele.
recseg mint a Zállat.
ezek a telók igen, hajlamosak megficcenni a nyaknál.
a belsõség meg marhára nem a láb, legalábbis sztem.
elég könnyû azt is tropára vágni, és ha már a nyak meghajlott, akkor könnyen lehet, hogy a csillapítás, meg a hasonló okosságok is megvannak ficcenve benne
mást kérdezek: komolyan egy leamortizált, kihajlott villát akarsz venni? biztos meggondoltad? ha már ennyi pénzt összespóróltál, 50e-bõl vehetsz jót is...
de te tudod.
alapból úgy kezdeni h szervízjárás, idegeskedés, 10e-k ráköltése, helyrerakás....
én ezt nem játszanám be fõleg hogy ennyi pénzbõl jó is kapható.

rott3n

rott3n

törzsvendég

• fórumtag
  • 263 hozzászólás
Mondjuk a festes legyen a legkevesebb... Csak mukodjon fajan a telo ;) Asszem nem pufolok +csovet a nyakba, mert aztan ha eladasra kerul a sor a vevo kerdese egybol az lessz, hogy "ez ma cserelt? vagy ferde volt?". Inkabb remelem, hogy kihuzza addig. (Semmi bajom vele egyenlore, remelem nem is lesz, imadom amugy) Az uj Z1 viszont nagyon vonz. :P

Csak szakadna ram az OTP ;)

Mosolyogj a vilagra es a vilag visszamosolyog rad :w_morde:

Shaman

Shaman

vendég

• fórumtag
  • 237 hozzászólás
a festést jó ha tudod sehol sem viszok túlzásba:)
Keep hands on bike at all times....

albertfish

albertfish

Posztolányi Dezső

• fórumtag
  • 8.749 hozzászólás
  • LocationPécs
nah az utsó posthoz csatalakoznék én is..
ez engem is érdekel...

Egy Házam van, annak az Égbolt a teteje,padló a végtelen Föld, falak nincsenek.Apám a Nap, Hold Anyám, Csillagok a gyermekek,határtalan horgolják illatok a kertemet.Óceánkád, láng a lámpa, arcom tóban mosom,hegytetõ az irodám, ottan, józan gondolkozom..

BDPST melókeresés in progressz..ha tudsz valamit ne titkolózz! 

Endroo

Endroo

bentlakó

• fórumtag
  • 7.030 hozzászólás
do comp-nál általában a nyak hajlik meg valamiért. talán mert olcsó acél nyak? :chin: a festése meg kritikán aluli az összes Z1-nek. még az FR-eknek is. :mad:

rott3n

rott3n

törzsvendég

• fórumtag
  • 263 hozzászólás
En 50-ert vettem drop-off compot hasznaltan (fel evest) 1-2 festeklepattogzason kivul semmi gondja nincs. (sajna ezekrol jon a festek, ha csak odatamasztod vhova akkor is...) Ez "nyaktores" telleg ilyen suru ezeknel a teloknal? Kezdek filozni rajta, hogy beleutok meg1 csovet a nyakba. Szerintetek er az valamit? Lekopogom, nekem nem ferdult el a nyak, csakhat jon a para. :) Amugy imadom ezt a telot, az en ~60 kilomhoz tokeletesen be tom loni, szepen mozog, minden fain. =) Csak az atutotengely hianyzik, de majd, ha nyerek a lotton veszek 1 uj Z1-est :P

Mosolyogj a vilagra es a vilag visszamosolyog rad :w_morde:

Cornel

Cornel

törzsvendég

• fórumtag
  • 645 hozzászólás
Még kb. egy 10-es rámegy! ----> Nyak, csere, olaj...

Ranger^41

Ranger^41

törzsvendég

• fórumtag
  • 953 hozzászólás
"ami van az is kb 2 hónap után vesztette el valszeg a funkcionalitását."
ezalatt mit értesz? A láb alján látható sérülésekre aztmondta az arc, hogy csak a festék pattogott le.

[whitetrash.hardcore.rock&roll.fuckyou]

thez

thez

maximus

• fórumtag
  • 26.355 hozzászólás
ha elintézi a nyakcserét.
mekkorát borult pont a nyak miatt az az ember akit legutóbb ilyet telóval láttam menni...
(szép mondat volt)
na szal ha már problémamentesen adja a kezedbe, vagy le van zsírozva a nyakcsere, és belátható összegen belül van, akkor megér ennyit.
amúgy az a jó ebben a villában, hogy semmi sincs benne, ami van az is kb 2 hónap után vesztette el valszeg a funkcionalitását.
óvatosan vele, ki tudja mit kapott, hogy nyakcsere kell(ami kitört az kapott síkra 2 métert, minimál ívre 3 métert, orrba szájba nózvilmos, stb)

Ranger^41

Ranger^41

törzsvendég

• fórumtag
  • 953 hozzászólás
Feltöltött kép

Szerintetek eza teló ilyen állapotban megér 40ezret? Nyakcsere az kell nekije... képen is láccik.

Coldrock--->NRS

Coldrock--->NRS

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.291 hozzászólás
Egy Manitou Axel supert akarok az új bringámba, de most olvasom, hogy nem tetszene neki a 185-ös tárcsafék ?! Egy Avid BB7-est akarok... Jah, és mit jelent az, hogy a fék kicsavarja a telót ??? Szerintetek jó lesz, vagy megint keressek új telót ?

Ranger^41

Ranger^41

törzsvendég

• fórumtag
  • 953 hozzászólás

Suntour duro-d rõl mi a vélemény? 2 kilós 130at mozgó dirt villa...

Hmm ez engem is érdekelne. Valaki?

kalaius

kalaius

maximus

• fórumtag
  • 11.904 hozzászólás
http://cgi.ebay.com/...ssPageName=WDVW

brutális erõsség,szuper érzékenység (!!USD!!)
nem hüjjeség a duplavállas,csak ne mozogjon túl sokat,h a váz is 1bemaradjon:)

yahh;és vkinek innen Fórumról is volt 1 ilyen Ladó villája,igaz,nem mostanság volt az,hanem még múlt évben vagy azelött vagy vmikor...

vendég_Charon_*

vendég_Charon_*
  • vendég
Valami olcsóbb szimpla? ;)

Alapvetõen maratonos felhasználás egyébként.

tom_mirra

tom_mirra

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.889 hozzászólás
valami könnyebb duplavállas?
2010.09.22. CM

néha kerékpáros.

vendég_Charon_*

vendég_Charon_*
  • vendég
HeadShok Moto FR tandem - tom_mirra képe után nyomozva

Egyébként tandembe mit ajánlanátok 90-130mm-ig? Pike, stance, DJ, Z1 jött eddig szóba. Ár miatt Z1 rögtön kiesik, a stance nem IS szabvány tárcsás.
Amit tudni kell, hogy ketten 130 kilót nyomunk max, és kb 45-55% a súly megoszlása egy tandemen elõre és hátra.

Pl. egy 2004 Judy SL U-turntõl félek, hogy az elsõ lejtõn kitörik alólunk, bármennyire is olcsón (kb 20e) lehetne most hozzájutnom (használtan).

Re4p3R

Re4p3R

vendég

• fórumtag
  • 73 hozzászólás
Suntour duro-d rõl mi a vélemény? 2 kilós 130at mozgó dirt villa...

--->>PolarX2005<<---
Lecseréltem már egy SS-re!

ZSIROSMACSKA

ZSIROSMACSKA

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.931 hozzászólás
ugye headshok az az lenne aminek a nyaka mozog. vagy tévedek. azért head, mert headtube.
Too many times your body can't take
Too many times you've made a mistake
Too many times you haven't realized
Too many times your mind became paralyzed

A biciklim. Saját konstrukció.

vmi állást én is keresnék. esetleg ha vki tudna vmi testhezállót, egészen nyugodtan ne fogja vissza magát...

exxpert

exxpert

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.288 hozzászólás
Ez egy "Moto" teló, a régi cannondale-ek közül valamelyik dh-gépet szerelték ezzel! Van belõle még asszem narancssárga és fekete szín! Valahol van róla leírásom, még a 90es évek végi MBAH-ban!