Vole, a rebában sztem nincs rugó....air u-turn, amúgy nyilván túra-maraton felhasználásra jó a dolog, ott belefér az állítgatás...cc race arcok + úgyis a 60-80 mm lefelé kézenállós-orraesõs geót szeretik...Az U-Turnt lefele sem erdemes menet kozben tekerni. Egesz egyszeruen a mukodesi elv miatt, hisz a rugo spiralja a menet, a nyomorud feje pedig a masik es ha a bringan ulsz, akkor a rugo megfeszul ( osszenyomodik ) ezaltal a spiral mar surubb menet lesz es az nem tesz jot a nyomorud fejen kikepzett resznek. Sajnos U-turn -nel arra a par masodpercre meg kell allni amig tekered. Maraton kozben nem veszes, de XC versenyen durva lenne
Jelentkezz be Regisztrálj
Teleszkópok - általános eszmecsere
Posted 2005. December 08. - 20:28
Az idézet a Nemesis együttes Éden c. számából való
Posted 2005. December 08. - 20:09
I`m as fast as nobody!
Posted 2005. December 08. - 19:51
a kettõ nem zárja ki 1mást....én mindenképp uturnös (illetve egyéb állítható utas) villát vennék....mondjuk a mission race-be egy idei uturnos rebát.....mert mászáshoz igen jó az a 85 mm, lefelé meg jól jön a 115 és elég is....szal a missionba sztem jobb egy 85-115 mint egy 100-130....persze a legjobb mondjuk egy 80-130 lenne (pl egy marzo maraton xc...csak az nem 100K árban)Igen, ezt a két dolgot kihagytam... Deore hidraulikus tárcsafék van egy Merida Mission Race bringán, ebben szeretném cserélni a telót. A U-Turn-re azt mondták nekem, hogy menet közben úgyis csak lefelé tudom tekerni, ha vissza akarom állítani akkor vagy megállok, vagy egykerekezek 10 métert közben (ez utóbitól olyan messze vagyok, mint ide Denver). Szóval érdemes a U-Turn-re mennem? Mert ha jól látom, vagy ez, vagy a kormányról állítható lock-out. Vagy nem?
Posted 2005. December 08. - 18:28
jövõ évi rebát akkor várd meg, ha szeretnél v-féket használni
...
revelationon meg sztem csak akkor gondolkodj ha egy kb 5"-t mozgó fulli vázad van, egyébként felesleges
Igen, ezt a két dolgot kihagytam... Deore hidraulikus tárcsafék van egy Merida Mission Race bringán, ebben szeretném cserélni a telót. A U-Turn-re azt mondták nekem, hogy menet közben úgyis csak lefelé tudom tekerni, ha vissza akarom állítani akkor vagy megállok, vagy egykerekezek 10 métert közben (ez utóbitól olyan messze vagyok, mint ide Denver). Szóval érdemes a U-Turn-re mennem? Mert ha jól látom, vagy ez, vagy a kormányról állítható lock-out. Vagy nem?
Posted 2005. December 08. - 10:04
jövõ évi rebát akkor várd meg, ha szeretnél v-féket használni, (bár a biker nem biztos hogy fog hozni vfék opcióst) bár én 89 kilóval nem erõltetném...+ a jövõ évibõl már nem lesz u-turnos, csak fix rugóutasak....Sziasztok. Teleszkópot szeretnék venni, max. 100E Ft-ot tudnék rászánni. A Rockshoxok közül szeretnék választani, most egy Manitou Skareb Comp-om van lockout nélkül. Mivel 89 kiló vagyok, sok teló nem jöhet szóba. A Rebákat nézegettem, a felhasználás XC lenne, évente egy-két maratonon is elindulok.
Kérdéseim:
1. Jó ötletnek tartjátok a Rebát?
2. Több fajtája van, Team, Race stb. Nem tudom eldönteni, hogy melyiket érdemes az én esetemben választani. (Talán a Race?)
3. Meg szabad venni egy 2005-ös modellt, vagy a 2006-osba érdemes beruházni?
4. Ezt a Revelation-t ismeri valaki?
5. Van valahol olyan leírás a neten, ami összefoglalja a teleszkópok tulajdonságait, esetleg segít a választásban?
Kösz.
változatok közt még a lényegi különbség hogy a teamre és a race-re tudsz tenni "távszabályzót" (kormányról kapcsolható lockout) az sl-re úgy emléxem nem...
szal ebben az árkategóriában szvsz a legjobb választás a reba mondjuk egy u-turn-ös race....
revelationon meg sztem csak akkor gondolkodj ha egy kb 5"-t mozgó fulli vázad van, egyébként felesleges
Posted 2005. December 08. - 01:36
Rock Shox Duke XC U-turn
Kiváló CC/maraton teló... Az ugrálást (kicsi íves dirt) valamint streetet mennyire bírja? Van valakinek tapasztalata hogy mire számíthatok? (70mmen használva)
NEM. nem arra való. egyáltalán nem arra való! felejtsd el.
"A man always has two reasons for doing anything: a good reason and the real reason." J.P. Morgan
"Science is not a democracy that can be voted on with the popular opinion." Earl R. Geddes P.h.D.
Posted 2005. December 08. - 00:56
Tarcsafeket radobod, es mehet a jo kis saros maratonra
05-osokrol nem hallottam roszatt, nem szeriahibasak ha erre gondolsz.
I`m as fast as nobody!
Posted 2005. December 08. - 00:38
Kérdéseim:
1. Jó ötletnek tartjátok a Rebát?
2. Több fajtája van, Team, Race stb. Nem tudom eldönteni, hogy melyiket érdemes az én esetemben választani. (Talán a Race?)
3. Meg szabad venni egy 2005-ös modellt, vagy a 2006-osba érdemes beruházni?
4. Ezt a Revelation-t ismeri valaki?
5. Van valahol olyan leírás a neten, ami összefoglalja a teleszkópok tulajdonságait, esetleg segít a választásban?
Kösz.
Posted 2005. December 08. - 00:22
Kiváló CC/maraton teló... Az ugrálást (kicsi íves dirt) valamint streetet mennyire bírja? Van valakinek tapasztalata hogy mire számíthatok? (70mmen használva)
Posted 2005. December 07. - 15:54
Splice Elite mennyire jo/rossz?
RAUH-Welt
B E G R I F F
Posted 2005. December 07. - 15:36
szerintem ez hehe
Pedig mivel egy én egy kicsit többet tudok róla, ez nem hehe.
Ha valakit érdekel, hogy kihez kell fordulni, meg hasonlók az írjon privit!
1st Year (Hull Campus)
Anaesthetist wannabe
Posted 2005. December 07. - 01:10
jólhangzik
Too many times you've made a mistake
Too many times you haven't realized
Too many times your mind became paralyzed
A biciklim. Saját konstrukció.
vmi állást én is keresnék. esetleg ha vki tudna vmi testhezállót, egészen nyugodtan ne fogja vissza magát...
Posted 2005. December 07. - 00:55
Ki mit halott róla,próbálta már valaki, mennyit kérnek érte?
Kinézetre és adatokat nézve brutkónak tünik, de mi a valóság?
Posted 2005. December 07. - 00:40
azaz:) aztán leesõ papucsok:D
az sauh volt.
egyesek szerint köves volt az akkori pálya.
azóta kivettek néhány tényleg köves részt.
pedig le lehetett menni merevvel is.
vmi állást én is keresnék. esetleg ha vki tudna vmi testhezállót, egészen nyugodtan ne fogja vissza magát...
Posted 2005. December 07. - 00:09
tényleg kéne vmi rendes dirt pálya a Jani hegy környékére(LEHET RÁ KAPNI EU TÁMOGATÁST!!!).
szerintem ez hehe
Posted 2005. December 06. - 22:42
1st Year (Hull Campus)
Anaesthetist wannabe
Posted 2005. December 06. - 19:54
meg dolog
továbbra is azt bírom hogy.. ami a hegyen folyik az nem dirt, nem dh és nem is fr, csak olyan kicsit ezt is kicsit azt is, erre tökjó minden teló....
ha komolyan tolja vki (itt senki kb és a kérdezõk sem tuti) a dirtet az úgyis tudja mivel akarja, és mivel jó neki, és nem fog tanácsot sem kérni...
no mind1.
én mozóval meg suntourral toltam minta Zállat... és tökjó volt.
4.5 kg körül, jaja.
vegába zsír!
Posted 2005. December 06. - 18:52
deszépisvolt...
Posted 2005. December 06. - 17:46
Pont emiatt latni sok hulyegyereket aki ugyan nagyokat ugrik, de ugy odaveri a gepet hogy rossz nezni. Nah, ok biztos hogy teloval tanultak meg dirtelni.
I`m as fast as nobody!