Jump to content

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Photo

Teleszkópok - általános eszmecsere

- - - - -

• This topic is locked This topic is locked
16970 replies to this topic

zolle

zolle

bentlakó

• fórumtag
  • 8,703 posts
azér nem mozogja ki végig mert a vége az az elasztomer ami tkp egy gumibak, aztán azt nagyobb erõvel kell odakúrni mintha csak a rugót nyomnád össze

al01

al01

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 4,364 posts
Arra gondoltam en is, hogy nincs szuksege tobbre. ;-) Most csak ilyen murva volt es a romai parton levo fold ut.

javaslok vmi durva meredek gyökeres lejtõt.....ki fogja mozogni a 8 centit...:)

Enyim Paripa

Excuses are like assholes... Everybody's got one, and they all stink

Let the people speak

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21,272 posts

Rock Shox Pilot C

Az miert van, hogy nem mozogja ki a 8cm utat? Ma igen poros reszeken tekertem es igy le tudtam merni mennyi a tiszta resz, 6,5cm-ert mertem. Otlet?

javaslok vmi durva meredek gyökeres lejtõt.....ki fogja mozogni a 8 centit...:)
"Az Ég szemébe nézve, Széttárt karral áll, Halálos viharra vár egy haldokló világ "
Az idézet a Nemesis együttes Éden c. számából való

al01

al01

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 4,364 posts
Rock Shox Pilot C

Az miert van, hogy nem mozogja ki a 8cm utat? Ma igen poros reszeken tekertem es igy le tudtam merni mennyi a tiszta resz, 6,5cm-ert mertem. Otlet?

Enyim Paripa

Let the people speak

zolle

zolle

bentlakó

• fórumtag
  • 8,703 posts
mindenképpen szedd szét, nem egy ördöngõsség, meg igazából csak minden tiszta olaj lesz, elkúrni nemtudod:D
nemtom mitõl, de nekem a psyloban a lockout halt meg félig, a rebound jó vót

Charon, mi lett a pike-al?

rott3n

rott3n

törzsvendég

• fórumtag
  • 263 posts
Oooo pont nemregiben vizslattam 2 duke-ot. Az egyik vadzsi uj, a masik mar ugy fel evet hasznalt volt. A vadzsi ujat sokkal jobban belassitotta a teknoc allas, mint a hasznaltat. En szerintem osszevissza a "bekopas" miatt van, de igazabol passzolom. Lenyeg, hogy a jelenseg masnal is elofordul, de a megoldast nemtom. :)

Huderimesvagyok :D

Mosolyogj a vilagra es a vilag visszamosolyog rad :w_morde:

Ranger^41

Ranger^41

törzsvendég

• fórumtag
  • 953 posts
Kérdés...

Ha a Psylomban teknõc felé tekerem a visszaútcsilit teljesen, akkor sokkal gyorsabban mozog, mint amikor régen ezt tettem, tehát régen jobban belassította, meg érdekes hangokat is ad ki... Nem csak szörcsög, hanem nemigazán tudom ezt így leírni... Szétkéne szednem pucolni, meg olajcsere, csak itthon nemtom hogy neki álljak-e... Esetleg az lehet h a csillapító szelepnél van gáz?

[whitetrash.hardcore.rock&roll.fuckyou]

golya

golya

törzsvendég

• fórumtag
  • 1,347 posts
hidracoil az nyílt-->külsõ szárban van az oil.
TPC,FFD ezek félnyílt patronok azaz a becsúszóban van az olaj.
volt régen vmi patronos csilli is egy teljesen külön patron volt. szeretett robbangatni.
meg van a semi-bath ami egy fél nyílt patron + egy kis olaj a külsõ szárban h az kennyen.

Oo_TurBO_Atti_oO

Oo_TurBO_Atti_oO

vendég

• fórumtag
  • 107 posts
furcsallottam, hogy a hidracoli nyilt de nem ertek hozza nem is szoltam bele
ez ilyen olaj patronos nem? (elv uaz, csak itt az oil tartaj nem a lab, hanem egy patron de azon belul the SAME)<-talan, kovezzetek, ha nem
:klony: Mégtöbb bringát a buliba!:klony:

rob

rob

This is the way

• globális moderátor
  • 16,879 posts

a HIDRACOIL=egy fajta csillapítási mód valami olajos megoldás de !!!nem!!! nyílt olajfürdõ!

de az. az van a boxxeremben, és ennél nyiltabb olajfürdõ nincs is.
ne beszélj h*lyeségeket légyszi.

"A man always has two reasons for doing anything: a good reason and the real reason." J.P. Morgan

"Science is not a democracy that can be voted on with the popular opinion." Earl R. Geddes P.h.D.

golya

golya

törzsvendég

• fórumtag
  • 1,347 posts
cask a manitu nyitott patronos(a becsúszóban van az oil) és csak kavés van a lábban.

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21,272 posts

Tehat az enyem akkor nyilt olajfurdos csillapitasu. A hydracoil pedig ennek a naluk hasznalt neve. Igy mar ertem, koszonom!

Viszont hoztal be ismet ismeretlen szavakat. Ez mi? "semi bath"

hasonló a manitukban..
"Az Ég szemébe nézve, Széttárt karral áll, Halálos viharra vár egy haldokló világ "

al01

al01

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 4,364 posts
Tehat az enyem akkor nyilt olajfurdos csillapitasu. A hydracoil pedig ennek a naluk hasznalt neve. Igy mar ertem, koszonom!

Viszont hoztal be ismet ismeretlen szavakat. Ez mi? "semi bath"

a hydracoil pedig az rs nyílt olajfürdõs csillapítása, ami ugyan nem olyan penge mint a marzóé de szvsz még mindíg jobb mint a semi bath.

Enyim Paripa

Let the people speak

Oo_TurBO_Atti_oO

Oo_TurBO_Atti_oO

vendég

• fórumtag
  • 107 posts

ööööö... nem elasztometer hanem elasztomer ami egy kis gumidarabka

Az elasztomer nem gumi, hanem habosított és nagy nyomáson, "fröccsöntõ" szerszámba préselt Polyurethan (olyasmi mint az a PUR-hab amivel ablakokat is tömítenek, csak ez egy jóval rugalmasabb keverék változata annak)
:klony: Mégtöbb bringát a buliba!:klony:

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21,272 posts

De a Pilot C-be nem irja, hogy volna elasztometer. Egyaltalan az mi?

a hc meghatározása biker katalogusból : olyan nyilt olajfürdös rendszer mely állandó kenést biztosít minden mozgó alkatrésznek...a hc2 meg ennek a továbbfejlesztett változata, állítható visszaút csilivel....

Endroo

Endroo

bentlakó

• fórumtag
  • 7,030 posts
mondjuk a stanceket át lehet alakítani félig olajfürdõsre ;) de a többivel nem probálkoznék. mitõl lesz jobb neked? csillapítás attól még nem születik bele és a zsír se annyira rossz kenõanyag, csak vegyél rendeset

a hydracoil pedig az rs nyílt olajfürdõs csillapítása, ami ugyan nem olyan penge mint a marzóé de szvsz még mindíg jobb mint a semi bath.

az elasztomert pedig a nem csillapított villákban alakalmazzák azért is hogy legyen valami minimális csillapított érzésed, mert ugyebár az nem olan gyorsan rugózik ki mint egy sima acélrugó. de arra is jó amit te írtál

ps1k3

ps1k3

vendég

• fórumtag
  • 32 posts
ööööö... nem elasztometer hanem elasztomer ami egy kis gumidarabka ami az ilyen "olcsó" telóknál attól véd elvileg hogy ne tudd össze koppantani a telót (tehát ne érjen össze)
MIKLOS BIKERS3

al01

al01

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 4,364 posts
De a Pilot C-be nem irja, hogy volna elasztometer. Egyaltalan az mi?

különbség: a judy-ba mindkét oldalt van rúgó de csak jobb oldalt csilli.
egyébként tök ugyanaz.
sixbe meg szerintem felesleges a csilli. szerintme ahhoz rugalmas h az egyik oldal tolja a másik meg húzza. nekem így is olyan mint a kolbász. persze ez függ attól h mikori six ha 2003 elõtti akkor nme szóltam.
én azon agyaltom h találtam menetet a six jobb kupakjába és h megkén csinálni azt az oldal olajosra+ levegõsre. de mivel kotyog hagytam a francba.

Enyim Paripa

Let the people speak

ps1k3

ps1k3

vendég

• fórumtag
  • 32 posts
FFD=Fluid Flow System ??

golya

golya

törzsvendég

• fórumtag
  • 1,347 posts
de az is elképzelhetõ h lehet bele vmilyen úton módon FFD-t eszkábálni csak az minimum 1 10-es.