Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Teleszkópok - általános eszmecsere

- - - - -

• Lezárt topik Lezárt topik
16970 hozzászólás a témában

Endroo

Endroo

bentlakó

• fórumtag
  • 7.030 hozzászólás
tehát könyebb meghajlítani egy azonos átmérõjû rudat mint egy csövet? és a falvastagsága sem számít?

rob

rob

This is the way

• globális moderátor
  • 16.879 hozzászólás

miért is merevebb a csõ? könyebbnek könyebb az tuti és ezért jobb.

merevebb is a csõ mint a tömör tengely.

"A man always has two reasons for doing anything: a good reason and the real reason." J.P. Morgan

"Science is not a democracy that can be voted on with the popular opinion." Earl R. Geddes P.h.D.

thez

thez

maximus

• fórumtag
  • 26.354 hozzászólás
igazából ami számíthat az egyedül a súly és a beleölt meló.
de nem hinném h 2 újabb beállításnál nehezebb lenne belefúrni egy lyukat...
de ez legyen a legnagyobb gond.
a hátsó tengelyem a kisbicóban tömör volt, a nagyban üreges, különbség semmi se volt köztük. max súly.
tehát amelyik jobban tetszik;)

madve

madve

törzsvendég

• fórumtag
  • 537 hozzászólás
ja azt én is tom hogy jobb a csõtengely, mint a merev, de a szaki azt mondta, hogy nem jelentõs a különbség úgyhogy minek csak drágább.vagy nem akart szenvedni

madve

madve

törzsvendég

• fórumtag
  • 537 hozzászólás
láttam már eltörött DJ fékhidat, leginkább ezért akarom az anyás tengelyesítést!
nem is olyan rossz fék az a deore.simán megfog.
a tojás meg sokkal erõsebb lenne ha tömítõ anyaga is héj lenne, csak akkor minek is lenne?

thez

thez

maximus

• fórumtag
  • 26.354 hozzászólás
aham. asszem. falun. jól.:P
de a keltetõgépek már tudják a fícsört....:P
na de telók.

Endroo

Endroo

bentlakó

• fórumtag
  • 7.030 hozzászólás
és szerencsére az összes tojás tudja azt a ficsört hogy mint a cövek áll a tyúk alatt és nem dõl el semerre :) voltál te már tyúkolban?

jaj itt a nagy állattenyésztés közben el is sikkadtam a tárcsafék kérdés mellett :o szóval valszeg sok mindent nem fog befolyásolni de ez köszönhetõ annak, hogy a bovdenes deore azért nem egy erõmûvész szóval ott nem az agy-villa kapcsolat a leggyengébb láncszem. meg azért egy dj-ben van anyag rendesen.

thez

thez

maximus

• fórumtag
  • 26.354 hozzászólás

miért erõsebb szerkezet a tojás minden másnál?:)

azér mer jön a b*szomnagy tyúkanyó, és fogja magát, ráül a tojásaira... ezér kell függõlegesen kibírnia nagy terhelést. :D:Dviszont ha tömör lenne akkoris kibírná,csak nehezebb lenne, és nem lenne belõle se rántotta, se tükörtojás, se kisTSIBE:p

zolle

zolle

bentlakó

• fórumtag
  • 8.703 hozzászólás
miért erõsebb szerkezet a tojás minden másnál?:)
nyomd össze a két végénél, ugyehogy flotty, hoppá :D

Endroo

Endroo

bentlakó

• fórumtag
  • 7.030 hozzászólás
miért is merevebb a csõ? könyebbnek könyebb az tuti és ezért jobb.

kalaius

kalaius

maximus

• fórumtag
  • 11.904 hozzászólás
yobban yársz üreges tengellyel,könnyebb is,merevebb is

madve

madve

törzsvendég

• fórumtag
  • 537 hozzászólás
Köszi szépen!
hát a súly nem számít, már így is ösztelós súlyban van a gépem, én meg erõs:)
és a tárcsafékre nézve milyen hatásai lesznek?valamint a tárcsafék milyen hatással lesz a villám lábára?
mondjuk lehet eddig sem volt brutál hatással(deore 160-as bowdenes<-->Marzo DJ)

Endroo

Endroo

bentlakó

• fórumtag
  • 7.030 hozzászólás
azért az átütõtengelytõl még mindíg messze leszel, de észrevehetõen merevebb a csavaros rögzítés, pláne ha a tengely kialakítása is olyan, hogy a merevséget fokozza. viszont egy merevebb tengely lényegesen nehezebb lesz mint az eredeti.
ez mondjuk pont egy hátsó agyhoz készült tengely, de az elsõben is hasonlóan lehet kialakítani, hozzátéve azt hogy a két csapágy közötti rész végig lehet nagyobb átmérõjû, ami hátsónál macerásabb a szabadonfutó miatt.
Feltöltött kép

a 20-as átütõtengelynél azért még számít hogy lényegesen nagyobb átmérõjû a tengely, nagyobb a felfekvõ felülete a villalábban a tengelynek és mivel a tengelyt még plusz csavarok is rögzítik, így elfordulni is sokkal nehezebben tud. egyszóval azért lényegesen jobb megoldás, de ha nincs rá keret akkor ezzel a csavarossal is elõrébb leszel.

madve

madve

törzsvendég

• fórumtag
  • 537 hozzászólás
sziasztok!
olyan kérdésem lenne, hogy szerintetek egy anyás rögzítésû tömör acéltengely jobb(merevebb) villa-agy kapcsolatot nyújt, mint egy gyorszár+alu csõtengely?
nekem a lényeg, hogy átütõtengelyhez hasonló rendszert kapjak!
azesztergályos azt mondta simán essz olyan erõs a tengely, mint az eredeti...szerintetek?próbált már valaki ilyet?
légyszi válaszoljatok!
köszi!, üdv:madve

Endroo

Endroo

bentlakó

• fórumtag
  • 7.030 hozzászólás

2006-ban hol és mennyiért lehet újonnan 2005-ös pike-ot kapni?

belenéztem a kristálygömböbe és láttam, hogy rád nehéz napok várnak hamarosan :) úgy hallottam a sarki hentestõl hogy nála lesz majd 2006-ban 2005-ös pike és kilóra fogja kimérni. :air:

Coldrock--->NRS

Coldrock--->NRS

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.291 hozzászólás

Hi, azt is vegyétek figyelembe, hogy kezdõ vok, most akarom pl a manuált normálisan megtanulni, és hasonlók, ez lesz az elsõ ilyen bicajom.
az ilyenhez is spylo-t ajánlotok?:) (meg nemnagyon tudom mi az, hogy jó állapotban) találtam spylo xc-t, de 40-45 és nekem csak 30-am van:(

NE foyyon az olaj, ne eresszen a levegõ, lehet azt látni, hogy hogy volt használva.
Én is kezdõ vok, én is így kezdtem, de jól választottam. Alkudd le a Psylot :D
Nem csak a deszkásoké a világ !
Amíg a Föld kerek,éljenek a rájderek !

Izé

Vole

Vole

bentlakó

• fórumtag
  • 7.561 hozzászólás
LOL.
Boltban ahol maradt meg, vagy ha maradt a nagykerben, akkor szinte barhol. Vagy maganszemelytol, akinek van idei uj, es addig nem adja el.
Ennel hulyebb kerdest ritkan latni..
Ride fast or be last!
I`m as fast as nobody!

Trueman

Trueman

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.302 hozzászólás
http://www.biker.hu/...at=Pike sorozat
Szerintem

rmx rider

rmx rider

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.790 hozzászólás
2006-ban hol és mennyiért lehet újonnan 2005-ös pike-ot kapni?

nkarcsi

nkarcsi

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.380 hozzászólás
Hidd el, hogy életem legjobb döntése :) egy rossz szavam nincs rá, mert még azt is kimozogja, amit odaképzelek. Csak, hamár tudok rajta finomhangolni, amit kérdeztem is, akkor megteszem. De te ne bánts engem :) boxxim nem lesz soha (vót má). És nem szívok vele!