Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!Jelentkezz be Regisztrálj
Teleszkópok - általános eszmecsere
Indította
Bikemag
, 2001. június 02. 02:46
Írta 2005. december 22. - 16:48
tehát könyebb meghajlítani egy azonos átmérõjû rudat mint egy csövet? és a falvastagsága sem számít?
Írta 2005. december 22. - 16:43
merevebb is a csõ mint a tömör tengely.miért is merevebb a csõ? könyebbnek könyebb az tuti és ezért jobb.
"A man always has two reasons for doing anything: a good reason and the real reason." J.P. Morgan
"Science is not a democracy that can be voted on with the popular opinion." Earl R. Geddes P.h.D.
Írta 2005. december 22. - 15:48
igazából ami számíthat az egyedül a súly és a beleölt meló.
de nem hinném h 2 újabb beállításnál nehezebb lenne belefúrni egy lyukat...
de ez legyen a legnagyobb gond.
a hátsó tengelyem a kisbicóban tömör volt, a nagyban üreges, különbség semmi se volt köztük. max súly.
tehát amelyik jobban tetszik;)
de nem hinném h 2 újabb beállításnál nehezebb lenne belefúrni egy lyukat...
de ez legyen a legnagyobb gond.
a hátsó tengelyem a kisbicóban tömör volt, a nagyban üreges, különbség semmi se volt köztük. max súly.
tehát amelyik jobban tetszik;)
Írta 2005. december 22. - 13:28
ja azt én is tom hogy jobb a csõtengely, mint a merev, de a szaki azt mondta, hogy nem jelentõs a különbség úgyhogy minek csak drágább.vagy nem akart szenvedni
Írta 2005. december 22. - 13:24
láttam már eltörött DJ fékhidat, leginkább ezért akarom az anyás tengelyesítést!
nem is olyan rossz fék az a deore.simán megfog.
a tojás meg sokkal erõsebb lenne ha tömítõ anyaga is héj lenne, csak akkor minek is lenne?
nem is olyan rossz fék az a deore.simán megfog.
a tojás meg sokkal erõsebb lenne ha tömítõ anyaga is héj lenne, csak akkor minek is lenne?
Írta 2005. december 22. - 12:34
aham. asszem. falun. jól.
de a keltetõgépek már tudják a fícsört....
na de telók.
de a keltetõgépek már tudják a fícsört....
na de telók.
Írta 2005. december 22. - 12:31
és szerencsére az összes tojás tudja azt a ficsört hogy mint a cövek áll a tyúk alatt és nem dõl el semerre voltál te már tyúkolban?
jaj itt a nagy állattenyésztés közben el is sikkadtam a tárcsafék kérdés mellett szóval valszeg sok mindent nem fog befolyásolni de ez köszönhetõ annak, hogy a bovdenes deore azért nem egy erõmûvész szóval ott nem az agy-villa kapcsolat a leggyengébb láncszem. meg azért egy dj-ben van anyag rendesen.
jaj itt a nagy állattenyésztés közben el is sikkadtam a tárcsafék kérdés mellett szóval valszeg sok mindent nem fog befolyásolni de ez köszönhetõ annak, hogy a bovdenes deore azért nem egy erõmûvész szóval ott nem az agy-villa kapcsolat a leggyengébb láncszem. meg azért egy dj-ben van anyag rendesen.
Írta 2005. december 22. - 11:45
miért erõsebb szerkezet a tojás minden másnál?
azér mer jön a b*szomnagy tyúkanyó, és fogja magát, ráül a tojásaira... ezér kell függõlegesen kibírnia nagy terhelést. :Dviszont ha tömör lenne akkoris kibírná,csak nehezebb lenne, és nem lenne belõle se rántotta, se tükörtojás, se kisTSIBE:p
Írta 2005. december 22. - 10:45
miért erõsebb szerkezet a tojás minden másnál?
nyomd össze a két végénél, ugyehogy flotty, hoppá
nyomd össze a két végénél, ugyehogy flotty, hoppá
Írta 2005. december 22. - 10:40
Írta 2005. december 22. - 10:30
Írta 2005. december 22. - 10:27
Köszi szépen!
hát a súly nem számít, már így is ösztelós súlyban van a gépem, én meg erõs:)
és a tárcsafékre nézve milyen hatásai lesznek?valamint a tárcsafék milyen hatással lesz a villám lábára?
mondjuk lehet eddig sem volt brutál hatással(deore 160-as bowdenes<-->Marzo DJ)
hát a súly nem számít, már így is ösztelós súlyban van a gépem, én meg erõs:)
és a tárcsafékre nézve milyen hatásai lesznek?valamint a tárcsafék milyen hatással lesz a villám lábára?
mondjuk lehet eddig sem volt brutál hatással(deore 160-as bowdenes<-->Marzo DJ)
Írta 2005. december 22. - 10:17
azért az átütõtengelytõl még mindíg messze leszel, de észrevehetõen merevebb a csavaros rögzítés, pláne ha a tengely kialakítása is olyan, hogy a merevséget fokozza. viszont egy merevebb tengely lényegesen nehezebb lesz mint az eredeti.
ez mondjuk pont egy hátsó agyhoz készült tengely, de az elsõben is hasonlóan lehet kialakítani, hozzátéve azt hogy a két csapágy közötti rész végig lehet nagyobb átmérõjû, ami hátsónál macerásabb a szabadonfutó miatt.
a 20-as átütõtengelynél azért még számít hogy lényegesen nagyobb átmérõjû a tengely, nagyobb a felfekvõ felülete a villalábban a tengelynek és mivel a tengelyt még plusz csavarok is rögzítik, így elfordulni is sokkal nehezebben tud. egyszóval azért lényegesen jobb megoldás, de ha nincs rá keret akkor ezzel a csavarossal is elõrébb leszel.
ez mondjuk pont egy hátsó agyhoz készült tengely, de az elsõben is hasonlóan lehet kialakítani, hozzátéve azt hogy a két csapágy közötti rész végig lehet nagyobb átmérõjû, ami hátsónál macerásabb a szabadonfutó miatt.
a 20-as átütõtengelynél azért még számít hogy lényegesen nagyobb átmérõjû a tengely, nagyobb a felfekvõ felülete a villalábban a tengelynek és mivel a tengelyt még plusz csavarok is rögzítik, így elfordulni is sokkal nehezebben tud. egyszóval azért lényegesen jobb megoldás, de ha nincs rá keret akkor ezzel a csavarossal is elõrébb leszel.
Írta 2005. december 22. - 10:06
sziasztok!
olyan kérdésem lenne, hogy szerintetek egy anyás rögzítésû tömör acéltengely jobb(merevebb) villa-agy kapcsolatot nyújt, mint egy gyorszár+alu csõtengely?
nekem a lényeg, hogy átütõtengelyhez hasonló rendszert kapjak!
azesztergályos azt mondta simán essz olyan erõs a tengely, mint az eredeti...szerintetek?próbált már valaki ilyet?
légyszi válaszoljatok!
köszi!, üdv:madve
olyan kérdésem lenne, hogy szerintetek egy anyás rögzítésû tömör acéltengely jobb(merevebb) villa-agy kapcsolatot nyújt, mint egy gyorszár+alu csõtengely?
nekem a lényeg, hogy átütõtengelyhez hasonló rendszert kapjak!
azesztergályos azt mondta simán essz olyan erõs a tengely, mint az eredeti...szerintetek?próbált már valaki ilyet?
légyszi válaszoljatok!
köszi!, üdv:madve
Írta 2005. december 21. - 22:23
belenéztem a kristálygömböbe és láttam, hogy rád nehéz napok várnak hamarosan úgy hallottam a sarki hentestõl hogy nála lesz majd 2006-ban 2005-ös pike és kilóra fogja kimérni. :air:2006-ban hol és mennyiért lehet újonnan 2005-ös pike-ot kapni?
Írta 2005. december 21. - 19:51
Hi, azt is vegyétek figyelembe, hogy kezdõ vok, most akarom pl a manuált normálisan megtanulni, és hasonlók, ez lesz az elsõ ilyen bicajom.
az ilyenhez is spylo-t ajánlotok? (meg nemnagyon tudom mi az, hogy jó állapotban) találtam spylo xc-t, de 40-45 és nekem csak 30-am van:(
NE foyyon az olaj, ne eresszen a levegõ, lehet azt látni, hogy hogy volt használva.
Én is kezdõ vok, én is így kezdtem, de jól választottam. Alkudd le a Psylot
Írta 2005. december 21. - 19:38
LOL.
Boltban ahol maradt meg, vagy ha maradt a nagykerben, akkor szinte barhol. Vagy maganszemelytol, akinek van idei uj, es addig nem adja el.
Ennel hulyebb kerdest ritkan latni..
Boltban ahol maradt meg, vagy ha maradt a nagykerben, akkor szinte barhol. Vagy maganszemelytol, akinek van idei uj, es addig nem adja el.
Ennel hulyebb kerdest ritkan latni..
Ride fast or be last!
I`m as fast as nobody!
I`m as fast as nobody!
Írta 2005. december 21. - 19:38
Írta 2005. december 21. - 19:35
Írta 2005. december 21. - 17:36
Hidd el, hogy életem legjobb döntése egy rossz szavam nincs rá, mert még azt is kimozogja, amit odaképzelek. Csak, hamár tudok rajta finomhangolni, amit kérdeztem is, akkor megteszem. De te ne bánts engem boxxim nem lesz soha (vót má). És nem szívok vele!