Jump to content

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Photo

Teleszkópok - általános eszmecsere

- - - - -

• This topic is locked This topic is locked
16970 replies to this topic

XC_Rider

XC_Rider

törzsvendég

• fórumtag
  • 1,218 posts
3 haver is Foxot használ és nem a merevséggel és a mozgással van bajiuk nekik sem (a Fox mozog a legjobban szerintem is), mozgásra ûberf*sza, de a szimeringek és a tömítések mindegyiken szarok. Az olaj mindháromból folyik, (az egyikbõl már 2 hetesen, gariba cserélték ugyan de nem garantálták hogy ez sem fog folyni), a gyártó hozzáállása a dologhoz meg felháborító! Volt amelyikõjük felhívta az amcsi gyártót, és jol megmagyarázták neki hogy az úgy jó ha folyik az olaj belõle!!! Na ne már!!!! Fityisz fórumtárs is szívott a fox villájával, szemmel látható hézag volt a szimering és a becsúszó között, kotyogott mint állat. A Fox-osok meg külföldön is elhajtották azzal hogy "Jó ez még!!!"
Ezek után én nem vennék Fox-ot!!!!

:love: I Love Kolim!!!!!!!

Tüzes Paripám

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21,267 posts

Igen, erre mondjuk kíváncsi lennék, hogy igazak-e a FOx megbízhatóságáról (illetve annak hiányáról) szóló híresztelések. Én is hallottam hogy ereszti a levegõt stb. De olyan valakitõl nem hallottam panaszt, aki használt is ilyen telót. Azért is fontos lenne, mert szeretnék elõbb-utóbb új telót, olyat ami merevebb az MXC-nél, jól mozog és megbízható. Nézegettem a REBÁt, de nem tudtam rászánni magam.

nem ereszti...kb 4 hónap szekrényben állás után az elsõ használatnál volt a bal becsúszon egy "karika" olaj....mûködésben, talán a marzo maraton lehet egyenrangú vagy kicsit jobb (olyat még nrm próbáltam), merevségben az sem veri...
és az enyém 2003-as, télen nyáron használva, több ezer kilcsivel 0 karbantartással, (lehet egy olajcsere már ráférne) és soha nem voltam 87 kilónál kevesebb....

1 ébként ha megnézel egy - két tesztet, ahol felsõ közép kategóriás merev meg fully cc ill am gépeket tesztelnek kb 10 gépbõl 6 - ban fox teló van...nem hiszem hogy puszta sznobizmusból....

edit : ár-értékben meg a reba verhetetlen, sztem nyugodtan bevállalhatod...
"Az Ég szemébe nézve, Széttárt karral áll, Halálos viharra vár egy haldokló világ "
Az idézet a Nemesis együttes Éden c. számából való

Kisherceg

Kisherceg

fullamatőr kocabringás

• fórumtag
  • 8,026 posts

nekem mûxik q. jól....és egyik rs sem fog soha úgy mozogni mint egy róka, merevségrõl nem is beszélve...

Igen, erre mondjuk kíváncsi lennék, hogy igazak-e a FOx megbízhatóságáról (illetve annak hiányáról) szóló híresztelések. Én is hallottam hogy ereszti a levegõt stb. De olyan valakitõl nem hallottam panaszt, aki használt is ilyen telót. Azért is fontos lenne, mert szeretnék elõbb-utóbb új telót, olyat ami merevebb az MXC-nél, jól mozog és megbízható. Nézegettem a REBÁt, de nem tudtam rászánni magam.

"Nyugi. Minden a legnagyobb rendben csúszik ki a kezeim közül..."

"Itt vannak sárkányok, b@zdmeg???!!!"

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21,267 posts

A rugóstag az más, ne hasonlítsuk már egy villához!!!! Egyébként akkor miért lett levegõs a 2006-os Boxxer WC ha szar a levegõs rugózás?????
Egyébként a SID-et meg úgy lövöd be ahogy akarod. Ha úgy szeretnéd akkor a légypiszok is megindítja, és be lehet állítani betonkeményre is. Ez a lényege a Dual Air-nek.

Én úgy vagyok vele hogy a hiperlight cuccok 75kg-os testsúlyig ok, fölötte már necces, sokat romlik az élettartam!!!

Fox-ról meg annyit, hogy aki szereti hogy a féktárcsája olajhûtéses, vagy a becsúszó állandóan dzsuvás a ráragadt trutyitól az vegyen csak! Nem egy haverom van aki megbánta hogy Fox-ot vett mert csak a baj van vele!!!!!

nekem mûxik q. jól....és egyik rs sem fog soha úgy mozogni mint egy róka, merevségrõl nem is beszélve...
"Az Ég szemébe nézve, Széttárt karral áll, Halálos viharra vár egy haldokló világ "

XC_Rider

XC_Rider

törzsvendég

• fórumtag
  • 1,218 posts

nekem sid rugóstagom volt és nem volt olyan érzékeny ahogy akartam
pedig dual air
nem fizetnek/hsz, de eddig akárhányat nyomkodtam mind beton volt. ha nem beton akkor meg kipogózza ami tekersz, szal..

A rugóstag az más, ne hasonlítsuk már egy villához!!!! Egyébként akkor miért lett levegõs a 2006-os Boxxer WC ha szar a levegõs rugózás?????
Egyébként a SID-et meg úgy lövöd be ahogy akarod. Ha úgy szeretnéd akkor a légypiszok is megindítja, és be lehet állítani betonkeményre is. Ez a lényege a Dual Air-nek.

Én úgy vagyok vele hogy a hiperlight cuccok 75kg-os testsúlyig ok, fölötte már necces, sokat romlik az élettartam!!!

Fox-ról meg annyit, hogy aki szereti hogy a féktárcsája olajhûtéses, vagy a becsúszó állandóan dzsuvás a ráragadt trutyitól az vegyen csak! Nem egy haverom van aki megbánta hogy Fox-ot vett mert csak a baj van vele!!!!!

:love: I Love Kolim!!!!!!!

Tüzes Paripám

Kisherceg

Kisherceg

fullamatőr kocabringás

• fórumtag
  • 8,026 posts

eddig akárhányat nyomkodtam mind beton volt. ha nem beton akkor meg kipogózza ami tekersz, szal..

Beállítás (és technika) kérdése...

Havernak lassan három éves a SID, tárcsával használja, 80+ kg és semmi baja, szépen mozog. Ja, és nagyon gyors a srác felfelé/lefelé egyaránt. Szal nem kéne bántani a SID-et.

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21,267 posts

Elvitték...:cry:

nem csodálom....a legjobb áron a probikeban van (volt) de az is 120......

zolle

zolle

bentlakó

• fórumtag
  • 8,703 posts

SID:
Megint csak azt tom mondani, hogy ki kéne elõbb próbálni! Nem értem miért kell valamirõl kategórikusan véleményt írni, puszta feltételezések alapján.
Ezzel nem segítetek annak, aki kérdez, csak ártotok. Miért kell ez? Nektek fizetnek a hozzászólásokért / db vagy mi?

Nekem is volt SID és imádtam, pedig Boxxerhez szoktam.
Dual Air-nek pont az a lényege, hogy akármilyen érzékenyre be lehet lõni.
És mûködik is!
Úgyhogy lehet békénhagyni a sidet, mert tökéletes villa, arra amire való.

nekem sid rugóstagom volt és nem volt olyan érzékeny ahogy akartam
pedig dual air
nem fizetnek/hsz, de eddig akárhányat nyomkodtam mind beton volt. ha nem beton akkor meg kipogózza ami tekersz, szal..

Kisherceg

Kisherceg

fullamatőr kocabringás

• fórumtag
  • 8,026 posts

ha nem necces a cucc, akkor a legjobb telód lesz....

Elvitték...:cry:

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21,267 posts

Rárepültem...:bananadan

ha nem necces a cucc, akkor a legjobb telód lesz....

Kisherceg

Kisherceg

fullamatőr kocabringás

• fórumtag
  • 8,026 posts

én is....

Rárepültem...:bananadan

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21,267 posts

figy ez nem lenne jó:
http://www.apro.bike...hp?siteid=49598
én asszem ezt venném inkább

én is....

albertfish

albertfish

Posztolányi Dezső

• fórumtag
  • 8,749 posts
  • LocationPécs
figy ez nem lenne jó:
http://www.apro.bike...hp?siteid=49598
én asszem ezt venném inkább

Egy Házam van, annak az Égbolt a teteje,padló a végtelen Föld, falak nincsenek.Apám a Nap, Hold Anyám, Csillagok a gyermekek,határtalan horgolják illatok a kertemet.Óceánkád, láng a lámpa, arcom tóban mosom,hegytetõ az irodám, ottan, józan gondolkozom..

BDPST melókeresés in progressz..ha tudsz valamit ne titkolózz! 

rob

rob

This is the way

• globális moderátor
  • 16,879 posts
eddig 3 különbözõ évjáratból próbálgattam sid-eket. mind tökéletesen mozgott.
persze kolbász mint állat, de a mozgásra nem lehet panasz!!

"A man always has two reasons for doing anything: a good reason and the real reason." J.P. Morgan

"Science is not a democracy that can be voted on with the popular opinion." Earl R. Geddes P.h.D.

iljicS

iljicS

zsonglõr

• fórumtag
  • 6,613 posts
Lcs, reménykedhetek valamiben ? :cry:

Mer' egy állat vagyok !

Three attributes of a good mountaineer are high pain threshold, bad memory, and ... I forget the third.

legszebbcsavo

legszebbcsavo

bentlakó

• fórumtag
  • 5,125 posts
SID:
Megint csak azt tom mondani, hogy ki kéne elõbb próbálni! Nem értem miért kell valamirõl kategórikusan véleményt írni, puszta feltételezések alapján.
Ezzel nem segítetek annak, aki kérdez, csak ártotok. Miért kell ez? Nektek fizetnek a hozzászólásokért / db vagy mi?

Nekem is volt SID és imádtam, pedig Boxxerhez szoktam.
Dual Air-nek pont az a lényege, hogy akármilyen érzékenyre be lehet lõni.
És mûködik is!
Úgyhogy lehet békénhagyni a sidet, mert tökéletes villa, arra amire való.

zolle

zolle

bentlakó

• fórumtag
  • 8,703 posts
sztem meg nem mozoghat szépen egy olyan villa amiben levegõ van és emellé csak 8 centit mozog
képtelenség!!!
nincs egyszerüen annyi útja hogy úgy tompítson mindent ahogy ...
cécére jó, dualra is jó, meg 4xre is jó.. versenyezni

al01

al01

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 4,364 posts
Az is igaz :) Ezer lesz jo nekem, mert tarcsahoz REBA ;-) Moson kontrol, anyamkinja.

Vizdáknak wc van;)

Enyim Paripa

Excuses are like assholes... Everybody's got one, and they all stink

Let the people speak

Dig

Dig

maximus

• fórumtag
  • 10,884 posts
Vizdáknak wc van;)
Vedd be a piros kapszulát, és kitágul az univerzum.

al01

al01

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 4,364 posts
Mondjuk egy pilothoz kepest. Amugy ne hasonlitsatok mar a dh telokhoz a mozgasat. Szerintem is jol mocorog a sid. CC-re meg 8-10cm mozgas van, ezt kell szeretni. De lehet venni keccazer marzo maratont, csak ugye az a bringa arat minnya a duplajara emeli. Es ahogy olvasom a csavo sem sz.rja a penzt. Meg azert a SID-et szarozni olyan fura dolog. Nyertek mar SID-el nehany maratont es cc versenyt :) Meg ha pl. Vizdinek is jo, akkor talan a srac is ki fog vele bekulni. Uff.

mihez képest ? :)

Enyim Paripa

Excuses are like assholes... Everybody's got one, and they all stink

Let the people speak