Jump to content

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Photo

Teleszkópok - általános eszmecsere

- - - - -

• This topic is locked This topic is locked
16970 replies to this topic

thez

thez

maximus

• fórumtag
  • 26,354 posts
ennyire szükségünk van arra hogy egy másodpercet se veszítsünk, hanem szigorúan megnyerjünk minden maratont, cc versenyt etc?

na de ti tudjátok:)
ngem sokkal jobban meggyõzött a u turn minõsége és tartóssága, mint az eta.

de ez én vagyok:)

xian

xian

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3,280 posts
  • LocationTahitótfalu (ritkán Ózd)
vaze, egy mozdulat a lock, kis útja mégis marad, nem fent, vagy akárhol rögzül hanem lent, jó vele másznyi...egy mozdulat és újra teljes út, mindezt menet közben.

a Duke-ot a MM-on 63-on felejtettem a Kékes után és jött vagy 10 kilcsi jó köves ejtõzés...

Vegyipari Technikus, Biológia Tanár, Specialized Epic Marathon, Lumix G80, Golden retrievers

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21,267 posts

és akkor miben is jobb egy uturn-tól?:)
naív kérdés...:P
amit így leírtatok az egy igen gyenge lábakon álló okfejtés...
nem épp meggyõzõre sikeredett:)

nem köll tekergetni....annyiban jobb
"Az Ég szemébe nézve, Széttárt karral áll, Halálos viharra vár egy haldokló világ "
Az idézet a Nemesis együttes Éden c. számából való

thez

thez

maximus

• fórumtag
  • 26,354 posts
és akkor miben is jobb egy uturn-tól?:)
naív kérdés...:P
amit így leírtatok az egy igen gyenge lábakon álló okfejtés...
nem épp meggyõzõre sikeredett:)

xian

xian

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3,280 posts
  • LocationTahitótfalu (ritkán Ózd)
a mostani ETA olyan hogy elfordítod, lenyomod, lent marad, de vagy 2 cm útja így is marad

jó találmány

megelõztek...:-)

Vegyipari Technikus, Biológia Tanár, Specialized Epic Marathon, Lumix G80, Golden retrievers

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21,267 posts

na ezt nem értem énse
rátehénykedsz, leül 10 centire.
jön egy bukkanó üsszeül mégjobban, akkor már csak 6 centiig megy vissza

hogyisvan?

(komolyan nemtom, nincs marzóm, az 2 állású volt amit láttam)

no üsszeül , de ha jön egy bukkanó nem ül össze jobban, csak a kevesebb mozgással kimozogja...értelmes ember meg nem használja összetolva lejtözésnél, csak mászásnál, ott meg jóval kisebb a tempó...
"Az Ég szemébe nézve, Széttárt karral áll, Halálos viharra vár egy haldokló világ "

thez

thez

maximus

• fórumtag
  • 26,354 posts
na ezt nem értem énse
rátehénykedsz, leül 10 centire.
jön egy bukkanó üsszeül mégjobban, akkor már csak 6 centiig megy vissza

hogyisvan?

(komolyan nemtom, nincs marzóm, az 2 állású volt amit láttam)

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21,267 posts

Zuzashoz szerintem inkabb az RS, mint a Marzo Marathon. Viszont Dignek van igaza, a feher gyonyoruseges. Az ETA meg jo. Nem az van, hogy osszecsukva is mozog valamit, csak lockolva nem? Legalabbis Beg mittomen milyen marzoja osszecsukva is mozog, csak akkor nem ha zarja is.

Al, nem zúzásra lesz, ugyanarra mint a mostanim, csak a coiler erre a célra kb úgy túl van építve alám mintha PSZH-val járnék a kõrúton....

Thez, 2 állás alatt mit értesz ?
ETA úgy mûxik ha jól tom, hogy kar elfordít teló lenyom és úgy marad, valamennyit mozog, és attól függ mennyit megy össze hogy mennyire tehénkedsz rá...vagy rosszul tudom...
hehe ha zöld váz, fehér teló akkor fradi bicikli...:)

thez

thez

maximus

• fórumtag
  • 26,354 posts
a fehér az kötelezõ...
már mondjuk lemondtam a 66ról, mert nemtudom mit bírna, de...az fehérben, ÁLOM!

:)

Al: régi marzó volt
akkor még õk sem tudták mit gyártanak
lehet azóta hasznáhatóvá alakították ezt a rendszert.

de továbbra is 2 állásos? mert az nekem még imndig unszimpatikus.

al01

al01

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 4,364 posts
Zuzashoz szerintem inkabb az RS, mint a Marzo Marathon. Viszont Dignek van igaza, a feher gyonyoruseges. Az ETA meg jo. Nem az van, hogy osszecsukva is mozog valamit, csak lockolva nem? Legalabbis Beg mittomen milyen marzoja osszecsukva is mozog, csak akkor nem ha zarja is.

Enyim Paripa

Excuses are like assholes... Everybody's got one, and they all stink

Let the people speak

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21,267 posts

Szerintem Marzo, fehérben.
És akkor mehetünk csajozni:p
De te lejtõzni is szeretsz szóval..

hát csajozásról már lemaradtam :) - gyürüzött madár vagyok én már
mondjuk szín eddig nem izgatott, de a fehér az nem ideál nekem, mert elég hamar összesározom, bringát takarítani meg nem szeretek...
de ha már szín a váz az vagy szürkésbarna, vagy "coiler kék", vagy narancssárga, vagy sötétzöld lesz....majd kiderül...

thez

thez

maximus

• fórumtag
  • 26,354 posts
de keményedik csak nemtom h észrevehetõen-e, mivel nem a rugó összenyomásával ül le:) csak egy picit.

a marzót meg nemtudom, én amit próbáltam az egy 2003as DO volt, na azon semmit se ért az összeültetés...
13 cm-rõl 6ra le, onnantól meg már mozogni sem akart....
persze nem is örökéletü dolog, kb fél évet élt a belsõség....

Dig

Dig

maximus

• fórumtag
  • 10,884 posts
Szerintem Marzo, fehérben.
És akkor mehetünk csajozni:p
De te lejtõzni is szeretsz szóval..
Vedd be a piros kapszulát, és kitágul az univerzum.

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21,267 posts

a rs akkor is normálisan mozog,ha összetekered,a marzo meg nem.jól tudom?

keményedik a rs is (legalábbis a rugós) a levegõst nem tom..
mondjuk összetolva úgyis csak a durvább emelkedökõn lesz, ott meg ugyse megyek 30-al, sza annyit mozognia nem kell...viszont kökemény lock outot sem kérek...

Thez, pont a pike-ból tudom hogy lusta vagyok tekergetni, azért írtam...bár végülis belefér...

rocsipeti

rocsipeti

bentlakó

• fórumtag
  • 6,770 posts
a rs akkor is normálisan mozog,ha összetekered,a marzo meg nem.jól tudom?

thez

thez

maximus

• fórumtag
  • 26,354 posts
én csak annyiban kotyogok bele, hogy ne az alapján dönts hogy hány fordulat az út átállítása, hisz ezt úgyis csak egyszer egyszer fogod csinálni, akkor meg rá tudsz szánni pár másodpercet, és úgyse menet közben cisnálod!

inkább a mozgás, szerelhetõség, megbízhatóság és merevség legyen a kitétel....

(2 u turnos villát is használok párhuzamosan, mászásra is, és egyszer nem zavart hogy többet kell csavarnom mint egy marzo"ez bekattan oszt lecsücsül a villa"cchi-n......

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21,267 posts

A felsorolt 4 bõl 3-ommal mentem...
1. hihetetlen finom mozgás, a legszebb villa amit mostanában láttam...qrva drága...és nem könnyû
2.az spv rész szart sem ér, ha átalakítod akkor ok..80kilóhoz nagyon rugalmas,de legalább könnyû, mozgásra semmi extra, de jó
4.a befutó. Pike merevség,reba súly,sid mozgás:) sztem a legjobb vétel, ha hozzák az eddigi árakat...és még jól is néz ki...
Én az 1-4 közül választanék. Ha rámdõl a bank, akkor 4, ha nem akkor 4 :D
A foxot, a gyakori meghibásodás, és drágasága miatt zárnám ki...
Üdv:Thy
Ha gondolod a 4.rõl vannak fotóim, meg tech spec...

köszi (Dignek is)
a marzo tûnik befutónak, a manitu csak a távszabályzós útállítás miatt került be, a fox meg a rs meg a tekerõs rendszer miatt hátrébb, azért a marzot még mindig könnyeb leültetni, mint 6 fordulatot tekerni a rs-on...
kösz Thy, már átnyálaztam a rs tech spec-t....árazni meg 123 ra tette a biker a poplockos revolu-t , 114 a poplock nélküli, tehát kiló körül + lehet venni...
ráadásul valószínû a hátsó rugóstag is RS pearl 3,3 lesz, tehát ez meg akár a rs mellett szólhatna...na majd meglássuk :)
köszi mégeccer

al01

al01

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 4,364 posts
Na igen. De azert nem hiszem, hogy az osszes SL, race es team elfogyna most gyorsan.

feltéve hogy nem fogy el mielõtt leáraznák...
de még az sem biztos hogy nálam nem játszik, mert 85 mili azért jobb mászni, mint 100

Enyim Paripa

Let the people speak

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21,267 posts

Kozben editaltam. De ugyanezt irtam. Ideibol viszont van u-turn + air. De az csak 115mm, ezert kiesik neked. En viszont ugy tunik orulunk jatekban leszek. Megjonnek a '06-os telok es veszek ocsoer '05-os REBA-t. Franc tudja sl, race, team. De U-turn + air :)

feltéve hogy nem fogy el mielõtt leáraznák...
de még az sem biztos hogy nálam nem játszik, mert 85 mili azért jobb mászni, mint 100

al01

al01

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 4,364 posts
Kozben editaltam. De ugyanezt irtam. Ideibol viszont van u-turn + air. De az csak 115mm, ezert kiesik neked. En viszont ugy tunik orulunk jatekban leszek. Megjonnek a '06-os telok es veszek ocsoer '05-os REBA-t. Franc tudja sl, race, team. De U-turn + air :)

az...de jövõre a rebából nem lesz u-turnos csak fix 100 v 115 mili...

Enyim Paripa

Let the people speak