Jump to content

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Photo

Teleszkópok - általános eszmecsere

- - - - -

• This topic is locked This topic is locked
16970 replies to this topic

[VA]Johny

[VA]Johny

vendég

• fórumtag
  • 41 posts

Tiger: meggyõztél, nem kötöszködtem, kérdeztem!
igazatok van

Johny: nem erõs

nem mozog, szemben a bátyám mozo r200-ával

ha ez a judy erõt ütést kap, szép lassan kipúposodik elöl a külsõszár is.
egy rakat hulladék.

ha mozog, megszívja magát levegõvel, így nem fog mozogni(befelé minden megy, kifelé meg csak a zsír, a levegõ nem
így olyan nyomás lesz benne hogy ki van zárva hogy mozogjon

ha a levegõt kiengeded, fél óra és újra tele lesz...
ha megoldod hogy a szimeringeknél kicsit levegõzzön, akkor meg ömlik ki belõle a zsír....

na jó villa? érdemes megvenni?

és szted miért kerül a polarx 110e ft-ba?
mert a teló úgyis cserélve lesz, csak kezdõnek van benne hogy olcsó legyen

és hogy ne egy drága dolgot kelljen a kukába dobni utána

EHM! akkor még 1szer! Én nem mondtam hogy érdemes megvenni!!egy szóval se !!!a púposodás igaz mert hajlik mint a kolbász! a levegõzzéssel viszont nem értek egyet mert amig még jó volt nem csinálta!

Aztán a polar-x rõl annyit hogy a 2005ösben valami rst van az asszem 20 000ft ba van. a bicó mégse olcsób!ez miért van?nem csináltak vele semmi mást még a váz ára se lett több 30 000ft al!!
www.va-clan.gportal.hu

KoRn :guitar: System Of A Down

thez

thez

maximus

• fórumtag
  • 26,354 posts

Johny']hmm én elismerem hogy szar!mert az! másrészt bicóban volt(polar-x 04).

és akármilyen szar is a mozo szintû kicsit erõs nem?

Tiger: meggyõztél, nem kötöszködtem, kérdeztem!
igazatok van

Johny: nem erõs

nem mozog, szemben a bátyám mozo r200-ával

ha ez a judy erõt ütést kap, szép lassan kipúposodik elöl a külsõszár is.
egy rakat hulladék.

ha mozog, megszívja magát levegõvel, így nem fog mozogni(befelé minden megy, kifelé meg csak a zsír, a levegõ nem
így olyan nyomás lesz benne hogy ki van zárva hogy mozogjon

ha a levegõt kiengeded, fél óra és újra tele lesz...
ha megoldod hogy a szimeringeknél kicsit levegõzzön, akkor meg ömlik ki belõle a zsír....

na jó villa? érdemes megvenni?

és szted miért kerül a polarx 110e ft-ba?
mert a teló úgyis cserélve lesz, csak kezdõnek van benne hogy olcsó legyen

és hogy ne egy drága dolgot kelljen a kukába dobni utána

[VA]Johny

[VA]Johny

vendég

• fórumtag
  • 41 posts
hmm én elismerem hogy szar!mert az! másrészt bicóban volt(polar-x 04).

és akármilyen szar is a mozo szintû kicsit erõs nem?
www.va-clan.gportal.hu

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21,267 posts

nemrossz!

tényleg szükség van ennyi rugóútállításra?
azaz
cc váz ugye
(gondolom én, az emelkedõbõl kifolyólag)
abba úgyis 8-10cm-es teló mehet
namármost....
2 centit összenyomni? 4-6 centivel már fejreesõs..... tehát egyszerübb belokkolni mint hogy....

de továbbra is mondom hogy ez az én véleményem csak!
abba is hagyom:)

igen de nálam ....5" rugóut hátul ...120 mm teló kb 69fok fejcsõ elég hanyattesõs mászni
4-5 centit összemegy, annyit mozog amennyit mászáshoz kell fejcsõ lesz kb 70. 70,5
felérve kienged, mozoghat...kis emelkedöhõz meg sikra nem kell rövidíteni, lejtõn meg minél több annál jobb...sza ilyenek...
"Az Ég szemébe nézve, Széttárt karral áll, Halálos viharra vár egy haldokló világ "
Az idézet a Nemesis együttes Éden c. számából való

thez

thez

maximus

• fórumtag
  • 26,354 posts

Johny']amugy annyit a ql müanyag bizbaszról ami a U-turnben van hogy annyira silány anyag!!(legalábbis a judy-mban)hogy az hihetetlen! az enyém pl beszart! bevitem boltba ahol mondta a srác 2nap mulva hogy az u-turn darabokra esett meg is mutatta! és 15000ft bele az uj cucc! pedig nem csûrtem keményen akkor még csak lightoskodás volt semmi nagy ugribugri! szal nekem megvan a véleményem a RS -ról!jah kiegészítésként hozzáteszem hogy a szárak tetején a fedõkupakok(müanyagok) 1bolti szétszedéstõl úgy szarrá mentek hogy még egyszer le nem lehet õket onnan szedni! gondolom a jobb villáknál nem így van a de ez is 50 000ft volt(04es sl u-turn) és azért ekkora igénytelenséget! áá inkább MANITOU!!

lol
sajnáljalak hogy egy mozo szintü villáért kiadtál 50et, mikor azért TELÓT lehet kapni?

kb valós értéke annak a villának valahol 10 és 12e ft között van
és amúgysem extrémkedésre való

próbálj már egy rendes RS-ben ilyet csinálni...
duke, psylo, pike boxxer
soha nem fog sikerülni
a bolti szétszedéstõl szétmenõ kupakok..
Járj rendes boltba ahol nem gyányolnak
és nem menet közben állítsd az utat.
hanem mikor nem kap terhelést.
vedd csak a manitout

a stance meg a splice téged vár!

zolle: jaja.
nemtom, nem volt telóm mikor cc-ztem, most meg már nem csinálom nagoyn, ezért csak elvi síkon mondom, ezért is hagyom abba, nem vagyok ilyen téren tapasztalt.

etám sincs, csak kérdezgettem hogy mi meg hogy.

zolle

zolle

bentlakó

• fórumtag
  • 8,703 posts
ha azt veszed hogy a 475ös beépítési magasságból marad 430, az egybõl 2-3 fok külöMbség ami azért észrevehetõ

a fenti építõ kritikára nem mondok semmit
aki nem bírja megállni hogyha megáll a tekerõ, ne tekerje tovább, bassza tönkre bátran az uturnt

[VA]Johny

[VA]Johny

vendég

• fórumtag
  • 41 posts
amugy annyit a ql müanyag bizbaszról ami a U-turnben van hogy annyira silány anyag!!(legalábbis a judy-mban)hogy az hihetetlen! az enyém pl beszart! bevitem boltba ahol mondta a srác 2nap mulva hogy az u-turn darabokra esett meg is mutatta! és 15000ft bele az uj cucc! pedig nem csûrtem keményen akkor még csak lightoskodás volt semmi nagy ugribugri! szal nekem megvan a véleményem a RS -ról!jah kiegészítésként hozzáteszem hogy a szárak tetején a fedõkupakok(müanyagok) 1bolti szétszedéstõl úgy szarrá mentek hogy még egyszer le nem lehet õket onnan szedni! gondolom a jobb villáknál nem így van a de ez is 50 000ft volt(04es sl u-turn) és azért ekkora igénytelenséget! áá inkább MANITOU!!
www.va-clan.gportal.hu

thez

thez

maximus

• fórumtag
  • 26,354 posts
nemrossz!

tényleg szükség van ennyi rugóútállításra?
azaz
cc váz ugye
(gondolom én, az emelkedõbõl kifolyólag)
abba úgyis 8-10cm-es teló mehet
namármost....
2 centit összenyomni? 4-6 centivel már fejreesõs..... tehát egyszerübb belokkolni mint hogy....

de továbbra is mondom hogy ez az én véleményem csak!
abba is hagyom:)

xian

xian

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3,280 posts
  • LocationTahitótfalu (ritkán Ózd)
thez: képzeld el hogy tekersz a hegyekben. jön egy emelkedõ. nem szállsz le, csak lenyúlsz, eltekered. az elsõ nagyobb bemozdulásnál úgy is marad, lent. geo pont mászáshoz való. persze marad némi útja ami kell is ahhoz hogy felfelé se akadjon el a kerék mindenféle tereptárgyban. felérsz, lenyúlsz, eltekered, teljes út. mehetsz lefelé.

ha már vettél egy 105-öt mozdó villát, akkor a lefeléken minek tekernéd lejjebb? felfelé pedig nem ANÁL jobb minél lentebb van az orra? ha a válasz "yes", akkor meg megint nem használnád a köztes lehetõségeket

ez most mé rossz???

mindemellet nagyon f@sza a Duke-om is. csak ezt nem tudja...

mindegy, befejeztem...:-)

Vegyipari Technikus, Biológia Tanár, Specialized Epic Marathon, Lumix G80, Golden retrievers

thez

thez

maximus

• fórumtag
  • 26,354 posts
pontosan
bármekkora lehet bárhol lockolható
szemben az eta-val
aminek van 2 állása(még mindig a régi dropoffra gondolok) és nem tünik olyan meggyõzõen erõsnek a mechanizumusa
meg lent lockolni meg fent vagy mi van?

áhh...
RS baja egyedül az hogy sokat kell csavaratni
de ez sem baj, csak lustaságok nemszeretik:)

de eddig ez a legéletrevalóbb rugóútállítás.
semmi kis fém bizbasz, semmi sérülékeny dolog, egy szimpla mûanyag csiga a rugóban
egyszerü és nagyszerü
de a rugó menetemelkedésébõl adódóan sokat kell csavarni.
ez van:)
megéri.

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21,267 posts

szvsz az ETA nagy találmány, a tartósságáról nincs infóm; a haverom MX Comp ETA-jához másfél év alatt hozzá se kellett nyúlni.

egyébként a zárható RS-ok lent, vagy fent zárnak?

végül is nem sok idõ le, vagy feltekerni az U-turn bizbaszt, de az kellemetlen, hogy le kell hozzá szállni a cangáról

u-turnös meg ott ahova épp tekerve vagyon..
"Az Ég szemébe nézve, Széttárt karral áll, Halálos viharra vár egy haldokló világ "

xian

xian

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3,280 posts
de miért van azzal elbaszva a geo, ha egy kb. 100 mm-t mozgó villát mászáskor leültetsz úgy, hogy 20-30 mm útja marad???

mászásnál elõnyösebb a meredekebb fejcsõszög nem?

Vegyipari Technikus, Biológia Tanár, Specialized Epic Marathon, Lumix G80, Golden retrievers

zolle

zolle

bentlakó

• fórumtag
  • 8,703 posts
értelme hogy elbassza a geót, lerugod a lábad a kerékkel, és nem tudsz kanyarodni :)
tökjó!

xian

xian

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3,280 posts

fent
de attól még mozog 3-5 centit

na ezaz, az ETA meg lent, ahol értelme is van

Endroo

Endroo

bentlakó

• fórumtag
  • 7,030 posts
pl/c/r/tst/eta/tas

zolle

zolle

bentlakó

• fórumtag
  • 8,703 posts
fent
de attól még mozog 3-5 centit

xian

xian

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3,280 posts
szvsz az ETA nagy találmány, a tartósságáról nincs infóm; a haverom MX Comp ETA-jához másfél év alatt hozzá se kellett nyúlni.

egyébként a zárható RS-ok lent, vagy fent zárnak?

végül is nem sok idõ le, vagy feltekerni az U-turn bizbaszt, de az kellemetlen, hogy le kell hozzá szállni a cangáról

Lord_Leslie

Lord_Leslie

Házigazda

• globális moderátor
  • 17,297 posts

begé meg sokkal több mindent tud, mert nem csak eta hanem az összes hárombetûs benne van.

ABS? ASR? ESB? stb? :D
Fekete Bárány........ Táltos Csacsi
.......+++Eladó "kacatok"+++...........:openarms: Lokálpatrióta Házigazda

Endroo

Endroo

bentlakó

• fórumtag
  • 7,030 posts
abban hogy nem kell tekergetned egy órát hogy összemenjen és egyszerre rövidíti a villát (ergó meredekebb fejcsõszög, ami mászásnál jól jön) + blokkolja is (szintén mászás), de azért mozog a pici köveken. bár az enyimhez elég komoly erõ kellett hogy összenyomva rugózzon. begé meg sokkal több mindent tud, mert nem csak eta hanem az összes hárombetûs benne van.

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21,267 posts

ennyire szükségünk van arra hogy egy másodpercet se veszítsünk, hanem szigorúan megnyerjünk minden maratont, cc versenyt etc?

na de ti tudjátok:)
ngem sokkal jobban meggyõzött a u turn minõsége és tartóssága, mint az eta.

de ez én vagyok:)

nem is az idõ, de egy átlag 50-60 kilcsis bringázásba van mondjuk 5 mászás, ugyanennyi lejtõ, egy idõ után uncsi a uturnt tekergetni....