Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Fox

- - - - -

• Lépj be és szólj hozzá
2442 hozzászólás a témában

Ati46

Ati46

törzsvendég

• fórumtag
  • 627 hozzászólás

u de amugy sem tudtam igazan megoldani a dolgot, mert tul kicsi a serules ill tul sima a kornyezete, hogy barmi megtapadjon benne. a lakkot pl siman alkohollal le tudtam utana szedni, de az epoxit is. a gyurmaszeru ragasztokat meg fel sem tudom ra vinni, mert egyszeruen mindenhez jobban tapad, mint a becsuszohoz. talan meg zomancfestekkel lehetne probalkozni, vagy pillanatragasztoval, de mindnel problemas, hogy megmaradjon ebben a kis resben.

Hiba az ön készülékében van

Ezért:

minden tekeres utan letisztitom szilikonos ronggyal.

Csak szlikon oldóval lehet eltávolítani, szilikonra nem tapad festék stb....

Tényleg komolyan gondoltad hogy egy becsuszó szárnál ilyen sz@rokkal ki tudod tölteni a "rést" és jó is lesz?
:D

arn

arn

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 7.205 hozzászólás
  • LocationBécs
ill meg egy kerdes: honnan lehet a legolcsobban fox cuccokat beszerezni a javitashoz? szimering, olaj, ez a fluid ize (ez mi amugy? suru olaj?).

arn

arn

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 7.205 hozzászólás
  • LocationBécs
ezt elolvastam, alternativ dolgok erdekelnenek :)

epyc

epyc

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.317 hozzászólás

de asszem majd megcsinalom en - mi kell hozza?

tomitoszett - az ok
olaj - milyen (green 10 eredetileg)?
meg irtak a "float fluidot" - ezt erdemes az originalt?

WebHelp

Baloldalt SERVICE->FORKS->villa kikeres, mindent megnéz/elolvas/ örül :) (emlékeim szerint olajból nem kell bele annyi, mint a gyári érték, különben nem fogja kimozogni az útját, de errõl sala többet tud neked mondani)

"Télen nagyon hideg van, nyáron nagyon meleg van, soha sincs jó idõ, mindig esik az esõ!"

arn

arn

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 7.205 hozzászólás
  • LocationBécs
de asszem majd megcsinalom en - mi kell hozza?

tomitoszett - az ok
olaj - milyen (green 10 eredetileg)?
meg irtak a "float fluidot" - ezt erdemes az originalt?

arn

arn

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 7.205 hozzászólás
  • LocationBécs
ugy latszik nem a serules miatt van... elotte is jobban tolja ki az olajat. de amugy sem tudtam igazan megoldani a dolgot, mert tul kicsi a serules ill tul sima a kornyezete, hogy barmi megtapadjon benne. a lakkot pl siman alkohollal le tudtam utana szedni, de az epoxit is. a gyurmaszeru ragasztokat meg fel sem tudom ra vinni, mert egyszeruen mindenhez jobban tapad, mint a becsuszohoz. talan meg zomancfestekkel lehetne probalkozni, vagy pillanatragasztoval, de mindnel problemas, hogy megmaradjon ebben a kis resben.

felhivtam a factort, azt mondtak, hogy ne foglalkozzak vele, mert nem lesz baja a villanak. ha zavar, akkor szimeringcsere. elmehet ez igy az idenyben? nem szivesen melloznem megint x hetig. mi tortenhet, ha huzamosabb ideig igy hasznalom? minden tekeres utan letisztitom szilikonos ronggyal.

ezt probalta vki? forumokban azt irjak, hogy jobban birja, mint a gyari fox.
http://www.endurofor...s.com/id17.html

arn

arn

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 7.205 hozzászólás
  • LocationBécs
az jo, akkor olyan nagy kart nem tehettem benne (eddig :) ). koszi az infokat.

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21.269 hozzászólás

meg valami eszembe jutott: a fox milyen bevonatot rak a becsuszoszaraira? mert polirozas utan nem ugy tunt, hogy vmit is leszedtem volna rola, olyan mintha egy felpolirozott kemenyre eloxalt felulet lenne.

kb az (kivéve az új kasimások)

"STANCHIONS
Hard Anodized"
"Az Ég szemébe nézve, Széttárt karral áll, Halálos viharra vár egy haldokló világ "
Az idézet a Nemesis együttes Éden c. számából való

MJani01

MJani01

maximus

• fórumtag
  • 15.907 hozzászólás
  • LocationSzékesfehérvár

nem most volt... meg ugye az a fura, hogy a serules utan ket hettel kezdi el. lehet amugy a serulesnek koze hozza, mert leeresztettem a telot (konnyebb legyen mozgatni), es megnyomkodtam ugy, hogy ne menjen fel eddig a szintig, es ugy nem tunt rossznak. persze ez is olyan merteku, hogy egy ora tekeres utan eszreveheto igazan. ha erosebben nyomkodom, akkor lathatoan tobbet ken ra, mint illene. ha megforditom a bringat, es ugy hagyom par orat, akkor sem jon belole semmi.

a javitasra hogyan tudok rakeresni? a hozzaszolasokra valo keresest sose talalom ebben a forumban.

meg valami eszembe jutott: a fox milyen bevonatot rak a becsuszoszaraira? mert polirozas utan nem ugy tunt, hogy vmit is leszedtem volna rola, olyan mintha egy felpolirozott kemenyre eloxalt felulet lenne.

Írj jocek03-nak privátot, elmond mindent.

http://forum.bikemag...html#post840738
http://forum.bikemag...html#post840925
http://forum.bikemag...html#post985305
http://forum.bikemag...html#post985315
http://forum.bikemag...html#post985327

A sebesség mindent megold.

arn

arn

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 7.205 hozzászólás
  • LocationBécs
nem most volt... meg ugye az a fura, hogy a serules utan ket hettel kezdi el. lehet amugy a serulesnek koze hozza, mert leeresztettem a telot (konnyebb legyen mozgatni), es megnyomkodtam ugy, hogy ne menjen fel eddig a szintig, es ugy nem tunt rossznak. persze ez is olyan merteku, hogy egy ora tekeres utan eszreveheto igazan. ha erosebben nyomkodom, akkor lathatoan tobbet ken ra, mint illene. ha megforditom a bringat, es ugy hagyom par orat, akkor sem jon belole semmi.

a javitasra hogyan tudok rakeresni? a hozzaszolasokra valo keresest sose talalom ebben a forumban.

MJani01

MJani01

maximus

• fórumtag
  • 15.907 hozzászólás
  • LocationSzékesfehérvár
Ez már olajfolyás, igen, kivéve ha most volt olajcserén.
Valamelyik telós topikban le van írva, hogy hol foglalkoznak becsúszó javítással, talán jocek írta.

A sebesség mindent megold.

arn

arn

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 7.205 hozzászólás
  • LocationBécs
hasznalt mar vki olyat, hogy aluminiumjavito ragaszto? ugy olvastam, hogy epoxi alapu cuccba kevernek aluminiumot. azzal talan be lehetne "foltozni".

arn

arn

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 7.205 hozzászólás
  • LocationBécs

tegnap szallitas soran sikerult a becsuszoszarat megserteni egy 2-3mmes dbon. mit lehet vele kezdeni? a sorjat leszedtem, nem kell kitolteni vmivel a rest, vagy ilyesmi?

hat lehet bebuktam - a heten elkezdett folyni belole az olaj. nem durvan, de eddig nem volt ilyen. az nem tudom, hogy szamit e, de nagyon poros palyan mentunk. lefotoztam a korabbi serulest, meg a folyas merteket is. sajna egy resze letorlodott a vedoboritas miatt.

velemeny? ez olajfolyas?
osszefugghet a serulessel? egy normal szakaszon kb eddig szokott mozogni, epp a hataron van. a serulest lesidoloztam, igy baromi sima, ujjbeggyel szinte nem is tapinthato. tesztkeppen beszineztem alkoholos filccel, hogy hol kopna, de a serules aljaig tuti nem er le semmi, mert nem kopott meg a jeloles.

Feltöltött kép
Feltöltött kép
Feltöltött kép

amugy fogalmam nincs, hogyan sikerult ilyen serulest osszeszedni... mert ha meghuzuk volna, az nem 2-3mm hosszban van, meg nem ilyen melyen. kavicsfelverodes?

katabaratja

katabaratja

vendég

• fórumtag
  • 25 hozzászólás
Hello
Azt szeretném kérdezni, hogy az f120-asat mennyire bonyolult 100-asra összehúzni? Tudomásom szerint nem egyezik meg az f100-assal, mert az f100 ashoz más tömeget adtak meg, tehát az f 120 az nehezebb úgyhogy valahol plusz anyagnak kell lennie benne. Rebánál tudom hogy csak távtartók kérdése de a foxnál ezek az eltérõ tömegadatok bezavartak:S

Elõre is köszönöm a válaszokat!

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21.269 hozzászólás

kashima nem csak RLC?

hát azért írtam arr a darabokból összerakottra , hogy alkatrészbõl kéne összepakolni . és a baj hogy kashima nem is csak hogy rlc haqnme csak fit -es.
"Az Ég szemébe nézve, Széttárt karral áll, Halálos viharra vár egy haldokló világ "

rob

rob

This is the way

• globális moderátor
  • 16.879 hozzászólás

off
kösz
szólj ha tudsz valamit.
on

amúgy én is összepakolnék egy olyat (bár ki tudja lehetne e) hogy fix 140 RL, qr15, régi nyilt fürdõ, de kashimás becsúszók

kashima nem csak RLC?

"A man always has two reasons for doing anything: a good reason and the real reason." J.P. Morgan

"Science is not a democracy that can be voted on with the popular opinion." Earl R. Geddes P.h.D.

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21.269 hozzászólás

Jaja, tényleg, egyszer ültem életemben RLC-vel szerelt bicajon, de már egyáltalán nem emlékeztem erre. :-) Igen, alul a láb alján valóban van egy tekerentyû a lockout-hoz, rémlik ilyesmi.

na azt is eccer piszkáltam, akkor is csak kiváncsiságból
á de azért jó teló volt az a 2007-es f80rlc, sajnálom is (de lehet 2006-os volt)

edit: hülye csíkos, 2007-es volt , nem is lehet összekeverni

zscs

zscs

bringás

• fórumtag
  • 3.325 hozzászólás
  • LocationBdapest - Wien - Mondsee

ez még nekem is megy;) amire gondoltam, h. az rlc-s modelleken van lehetõséged a lock kioldási küszöbértékét változtatni. én ezt majdnem a minimális fokozaton használom, így ha nagyon muszáj zárni a villát, akkor sem válik zavaróan keménnyé, mivel a nagyobb huplikon átszambázik.

Jaja, tényleg, egyszer ültem életemben RLC-vel szerelt bicajon, de már egyáltalán nem emlékeztem erre. :-) Igen, alul a láb alján valóban van egy tekerentyû a lockout-hoz, rémlik ilyesmi.

mof

mof

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.297 hozzászólás

C nem a lock, hanem a low speed comression, vagy mi. Sima RL is lockkal szerelt ("L" betû takarja ezt). Szökõévente használom... :-)

ez még nekem is megy;) amire gondoltam, h. az rlc-s modelleken van lehetõséged a lock kioldási küszöbértékét változtatni. én ezt majdnem a minimális fokozaton használom, így ha nagyon muszáj zárni a villát, akkor sem válik zavaróan keménnyé, mivel a nagyobb huplikon átszambázik.

kb akkor szoktam használni a lock-ot mikor az új telón kipróbálom....:) szal igazából elég lenne a float r, csak olyna már nincs.

de az rlc-kben van kisit mozgó lock, Mof szvsz arra gondolt hogy nem betonkemény a lock

ja egyszer volt rlc-m a low speed compressiót is egyszer piszkáltam asszem

ha olyan helyre jutok, hogy sokat kell lefele, akkor betekerem a kompressziót és nem ül össze a villa, marad tartalék. na ilyen helyeken nem jártam mostanság:)

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21.269 hozzászólás

nálunk a laborban épp protetikust keresnek. betanulsz?:)
rl helyett miért nem rlc? hasznos ám mikor le van zárva a villa, de ha nagyon muszáj mozog ahol kell. bár.. ha belegondolok, a tegnapi várpalotai túrán hozzá sem nyúltam a lokc-hoz. kb ezért mernék bevállalni egy rc2es 36ot.

kicsit messze van....

kb akkor szoktam használni a lock-ot mikor az új telón kipróbálom....:) szal igazából elég lenne a float r, csak olyna már nincs.

C nem a lock, hanem a low speed comression, vagy mi.

de az rlc-kben van kisit mozgó lock, Mof szvsz arra gondolt hogy nem betonkemény a lock

ja egyszer volt rlc-m a low speed compressiót is egyszer piszkáltam asszem