Jump to content

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Photo

Fox

- - - - -

• Please log in to reply
2442 replies to this topic

DannyL81

DannyL81

Dancó a hegyről...

• fórumtag
  • 1,373 posts
  • LocationVeresegyház

ha netán valaki olcsóbban akarna foxot:

Fox 32 F100 RLC Suspension Forks

Ez tényleg nagyon jó ár. 150 környékén itthon lenne.

dzsonhee

dzsonhee

törzsvendég

• fórumtag
  • 687 posts
  • LocationBad Goisern
ha netán valaki olcsóbban akarna foxot:

Fox 32 F100 RLC Suspension Forks

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21,268 posts
oem nek meg azért kicsi a valószínúsége, mert az elmúlt 5 évben nem nagyon szerelt egy gyártó sem foxos kategóriájú bringát v-fékkel
"Az Ég szemébe nézve, Széttárt karral áll, Halálos viharra vár egy haldokló világ "
Az idézet a Nemesis együttes Éden c. számából való

Grande

Grande

törzsvendég

• fórumtag
  • 1,328 posts

Ez a Fox milyen széria lehet? Lábon a matrica alapján 2011, viszont V-fék tüskék vannak rajta, ami több mint furcsa. Ez valami "legózott" lehet? (Fékfelfogatás PM-es, szóval ha legózott is, legalább 2008-as a láb.)
Fox f32 100mm 2011 « rugózás « MTB ALKATRÉSZ « Kategóriák tallózása
A másik, hogy állítólag 1500 km-t, ami nagyon kevés, mégis szimmeringet kellett már cserélni benne, ami (nálam) a korábbi Foxomnál olyan 6000-7000 km körül volt esedékes - de ez már egy mellékes szál, kevésbé érdekes. (Apróhirdetõben mindig minden 500-1500 km-t futott, ezt megszokhattuk.) :) Fotók alapján mondjuk szép állapotban van.

Igazából csak azért kérdezem ezeket, mert ilyen verziót még soha nem láttam. :)

Igen a V-fék tüske furcsa, nem is találtam 2011-es verzióban ilyet. Volt egyáltalán? De ettõl még létezhet külön igény szerint valami OEM, RL-es, V-fék tüskés verzió...

Ha nem, akkor átmatricázott 2010-es (vagy 09'-es...) :)
Feltöltött kép

zscs

zscs

bringás

• fórumtag
  • 3,324 posts
  • LocationBdapest - Wien - Mondsee
Ez a Fox milyen széria lehet? Lábon a matrica alapján 2011, viszont V-fék tüskék vannak rajta, ami több mint furcsa. Ez valami "legózott" lehet? (Fékfelfogatás PM-es, szóval ha legózott is, legalább 2008-as a láb.)
Fox f32 100mm 2011 « rugózás « MTB ALKATRÉSZ « Kategóriák tallózása
A másik, hogy állítólag 1500 km-t, ami nagyon kevés, mégis szimmeringet kellett már cserélni benne, ami (nálam) a korábbi Foxomnál olyan 6000-7000 km körül volt esedékes - de ez már egy mellékes szál, kevésbé érdekes. (Apróhirdetõben mindig minden 500-1500 km-t futott, ezt megszokhattuk.) :) Fotók alapján mondjuk szép állapotban van.

Igazából csak azért kérdezem ezeket, mert ilyen verziót még soha nem láttam. :)

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21,268 posts

A csillapítás az remek :) ,úgyhogy az olaj is van hogy több,van hogy kevesebb.viszont akkor a kottyanást megnézetem.Bár,hogy õszinte legyek picit csalódás kb. 500-600 km után ilyen hiba,ahhoz képest, hogy mennyibe kerülnek a bringák.A szerelõm mindig azt mondja:"szerinted érdekli õket?el kell adni.." :D Köszönöm a gyors választ!

én láttam 0km-es vázat ami kotyogott

û

amúgy most látom, hogy ez nem is a rugóstagok topic :D elnézést az offért.

de fox úgyhogy elfér
"Az Ég szemébe nézve, Széttárt karral áll, Halálos viharra vár egy haldokló világ "
Az idézet a Nemesis együttes Éden c. számából való

Sly78

Sly78

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1,513 posts
amúgy most látom, hogy ez nem is a rugóstagok topic :D elnézést az offért.

sumisti

sumisti

újonc

• fórumtag
  • 5 posts

ugyancsak rp2-rõl lenne szó. az természetes, hogy lezárt állapotban koppan a tag, ha rámegyek vmire?

Az enyém nem koppan propedalban sem.A nagyobb egyenetlenségeknél bemozdul,de zajtalan mindkét állapotban.

sumisti

sumisti

újonc

• fórumtag
  • 5 posts
A csillapítás az remek :) ,úgyhogy az olaj is van hogy több,van hogy kevesebb.viszont akkor a kottyanást megnézetem.Bár,hogy õszinte legyek picit csalódás kb. 500-600 km után ilyen hiba,ahhoz képest, hogy mennyibe kerülnek a bringák.A szerelõm mindig azt mondja:"szerinted érdekli õket?el kell adni.." :D Köszönöm a gyors választ!

Sly78

Sly78

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1,513 posts

Forgáspontban van egy teflon gyûrû, annak cseréje orvosolja a kotyogást, cserével együtt kb 3-4ezer forint
az hogy a becsuszón áll a dzsuva az nem mérvadó, nedves rongyal töröld mindig tisztára. Gond akkor van , ha belül elfossa magát és ezért tolja ki az olajat, de azt könnyen észreveszed, szröcsög és nem tökéletes a csillapítás, visszarúg.

ugyancsak rp2-rõl lenne szó. az természetes, hogy lezárt állapotban koppan a tag, ha rámegyek vmire?

sala

sala

Telóguru

• fórumtag
  • 13,254 posts
  • LocationSvájc

Hali!

Fox RP2-esem van a,a bringa 2 hónapos,de úgy látom elég sok olajat enged egy túra után...a beállítógyûrûn szabályosan áll a cucc.Van valakinek hasonló tapasztalata?Plusz,felfelé is kottyan a rugós tag felsõ forgáspontja kicsit.Ez az elsõ össztelósom,ugyhogy nincs sok tapasztalatom a forgáspontok terén.Eresztem neki,de õrülten nem ugrálok vele.És mivel csak 2 hónapos kb,nem örülök.

Forgáspontban van egy teflon gyûrû, annak cseréje orvosolja a kotyogást, cserével együtt kb 3-4ezer forint
az hogy a becsuszón áll a dzsuva az nem mérvadó, nedves rongyal töröld mindig tisztára. Gond akkor van , ha belül elfossa magát és ezért tolja ki az olajat, de azt könnyen észreveszed, szröcsög és nem tökéletes a csillapítás, visszarúg.

fuck me, i'm famous!
-- Go ahead, Droids! --->

https://www.veloinfanger.ch/

sumisti

sumisti

újonc

• fórumtag
  • 5 posts
Hali!

Fox RP2-esem van a,a bringa 2 hónapos,de úgy látom elég sok olajat enged egy túra után...a beállítógyûrûn szabályosan áll a cucc.Van valakinek hasonló tapasztalata?Plusz,felfelé is kottyan a rugós tag felsõ forgáspontja kicsit.Ez az elsõ össztelósom,ugyhogy nincs sok tapasztalatom a forgáspontok terén.Eresztem neki,de õrülten nem ugrálok vele.És mivel csak 2 hónapos kb,nem örülök.

zeezoltano

zeezoltano

bentlakó

• fórumtag
  • 6,068 posts
szervíz
Amíg van más aki idegeskedjen helyettem, tegye meg az !
Ha nem kergeted az álmaid akkor csak vegetálsz!

bringaturas

bringaturas

újonc

• fórumtag
  • 2 posts
sziasztok,
van a bringámban egy fox rp23 boost valve tag, egy ideje nem mûködik a propedal rendszere. hiába fordítom el a kart nem történik semmi, ugyanúgy mozog, mint nyitott állapotban.
Ezzel lehet valamit csinálni, vagy szervíz?
köszi a választ!

Lopakodó

Lopakodó

törzsvendég

• fórumtag
  • 283 posts
Upsz, csak most olvasom, hogy írtál. Nos akkor értékelem a kedves aggodalmadat, de megnyugtatlak, kihasználom az adottságait teljes méretben ;)

A keréknél, csak a kerékpár nagyobb találmány  B)

Gege911

Gege911

törzsvendég

• fórumtag
  • 647 posts

Én csak annyira használom, hogy a sík betonon a tekerés közbeni pogózást kiküszöböljem. De ez úgy is megoldható persze ha a Compr. hiányában valaki 1 picit többet fúj a kamrába. De szerintem csak amolyan nice to have opció.

Hát én úgy vagyok ezzel amit te írsz, h akkor minek is neked ilyen villa?:confused:

Lopakodó

Lopakodó

törzsvendég

• fórumtag
  • 283 posts

A kompresszió mindig is befelé út csillapítást jelentette. Van belõle nagy sebességû, meg kis sebességû. Utóbbi, kis sebességû a kisebb úthibák kimozgásának finomságát lehet beállítani. Míg a nagy sebességûvel a letörések, nagyobb ugratok bemozgását lehet beállítani.

Én csak annyira használom, hogy a sík betonon a tekerés közbeni pogózást kiküszöböljem. De ez úgy is megoldható persze ha a Compr. hiányában valaki 1 picit többet fúj a kamrába. De szerintem csak amolyan nice to have opció.

A keréknél, csak a kerékpár nagyobb találmány  B)

rocsipeti

rocsipeti

bentlakó

• fórumtag
  • 6,770 posts
van itt Komlón egy srác, aki csak ilyen felsõkategóriás cuccokat szervizel. vágtunk, próbáltam, vágtunk, próbáltam, aztán jó lett. de az 120-as rlc volt.

Ez nagyon szimpatikus - neked ki csinálta meg?

Dante

Dante

bentlakó

• fórumtag
  • 7,199 posts

a nyomórúdlevágós update-et mi megcsináltuk, és minõségi változás jött. lineárisabb mozgás, teljes rugóút. de vigyázni azzal, hogy mennyit vágsz, mert ha túl sokat, akkor meg mindig fel fog koppanni. szóval inkább vágj 3szor keveset... és bízd szakemberre.

Ez nagyon szimpatikus - neked ki csinálta meg?
With this bike you can traverse even the most technically difficult terrain and still maintain some semblance of control (obviously depending on your skill level).
GIANT ANTHEM-X hivatalos leírás :)

rocsipeti

rocsipeti

bentlakó

• fórumtag
  • 6,770 posts
a nyomórúdlevágós update-et mi megcsináltuk, és minõségi változás jött. lineárisabb mozgás, teljes rugóút. de vigyázni azzal, hogy mennyit vágsz, mert ha túl sokat, akkor meg mindig fel fog koppanni. szóval inkább vágj 3szor keveset... és bízd szakemberre.

Ha már Fox...hogyan lehet a rugóutat kicsiholni egy Fox-ból (RL modell, nyílt olajfürdõs) ? Szóval akárhogy játszom a sag beállításokkal, két lehetõség adódik:

a. A beülés ~35 %, ezáltal a rugóutat a villa jól kimozogja, viszont a bõ 1 cm-t megérzi (károsan) a geometria.
b. A beülés 20-25 %, de ebben az esetben még egy méteres letörésrõl betonra csõröst ugratva is maximum 80 mm csiholódik ki a 100-ból.

Nincs mese, tuningolni kell, minden ötletet szívesen fogadok, egy kicsit lineárisabb rugózást szeretnék.