Jump to content

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Photo

Fox

- - - - -

• Please log in to reply
2442 replies to this topic

Gege911

Gege911

törzsvendég

• fórumtag
  • 647 posts

Sziasztok!

Érdeklõdnék, hogy hivatalos szervizzel most akkor hogyan állunk?
Bolton keresztül tudok beküldeni tagot szervizre?

Igen.
Paul Lange intézi.

emptytrash

emptytrash

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1,789 posts
Sziasztok!

Érdeklõdnék, hogy hivatalos szervizzel most akkor hogyan állunk?
Bolton keresztül tudok beküldeni tagot szervizre?

Bacu

Bacu

új vendég

• fórumtag
  • 9 posts
Köszönöm mindenki válaszát a Terralogic témában!
Õszintén bevallom: nem lettem meggyõzve, hogy kell az nekem! Lehet maradok a szokásosnál, max én lelockolom, ha annyira mereven szeretném a villát.

Nagual

Nagual

újonc

• fórumtag
  • 1 posts
Sziasztok,
Egy kis segítséget kérnék, hátha valamelyikõtök belefutott ilyenbe.

FOX TRIAD hátsó teleszkóp.

Ez egy 3 állású karral van ellátva, amibõl a közép állás a lockolás. Ám sajnos valamiért a két oldalsó pozícióban megfelelõen belekattan a helyére, ám a középsõ pozícióban nem marad meg, hanem elforog vaj puhán. Így most nem tusom a középsõ pozíciót használni.
Egyébként, amíg a közép pozicióba van addig szépen lockol is, tehát nem a telo mechanikájával van gond, csak a kis tekerõjével.
Ehez hozzá lehet nyúlni, vagy szervíz csak? Látttatok már ilyet?

Köszi elõre is.

Feltöltött kép
Feltöltött kép
Specialized Stumpjumper Expert FSR

MJani01

MJani01

maximus

• fórumtag
  • 15,907 posts
  • LocationSzékesfehérvár

"Kicsit" elkopott, ezért írtam vállat.

Az enyém is ilyen.

A sebesség mindent megold.

zeezoltano

zeezoltano

bentlakó

• fórumtag
  • 6,068 posts

Most az én foxomban is terralogic egység van, de nincs 3mp a visszazárásig, ha nem kap ütést.
Van baja annak a becsúszónak? :)

"Kicsit" elkopott, ezért írtam vállat.
Amíg van más aki idegeskedjen helyettem, tegye meg az !
Ha nem kergeted az álmaid akkor csak vegetálsz!

MJani01

MJani01

maximus

• fórumtag
  • 15,907 posts
  • LocationSzékesfehérvár

Brain Explained - YouTube
3:30 tól magyarázza el h mi a különbség a két rendszer között. Tudom h ez Brain, de ugyan ez az elve a villáknál is.

Köszi, errõl eddig nem tudtam.
Az enyém biztos elsõ generációs, annyira régi.

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21,267 posts
sose fogunk egyet érteni :)

sztem egy rugozó elem mozogjon amilyen jól lehet, ne "gondolkodjon". majd én eldöntöm akarom e csökkenteni aktuálisan a mozgása mértékét.
bár sajna az utóbbi pár évben nem találkoztam olyik telóval amelliknél kellett volna használnom a lock funkciót.
"Az Ég szemébe nézve, Széttárt karral áll, Halálos viharra vár egy haldokló világ "
Az idézet a Nemesis együttes Éden c. számából való

Gege911

Gege911

törzsvendég

• fórumtag
  • 647 posts

Most az én foxomban is terralogic egység van, de nincs 3mp a visszazárásig, ha nem kap ütést.

Brain Explained - YouTube
3:30 tól magyarázza el h mi a különbség a két rendszer között. Tudom h ez Brain, de ugyan ez az elve a villáknál is.

MJani01

MJani01

maximus

• fórumtag
  • 15,907 posts
  • LocationSzékesfehérvár

Én így tapasztaltam az alatt a 3 év alatt amíg megvolt. A váll becsúszó még megvan:)

zeezoltano

zeezoltano

bentlakó

• fórumtag
  • 6,068 posts
Én így tapasztaltam az alatt a 3 év alatt amíg megvolt. A váll becsúszó még megvan:)

Gege911

Gege911

törzsvendég

• fórumtag
  • 647 posts

Nekem volt terralogicos telóm imádtam, pár nap alatt belöttem aztán elfelejtettem hogy van. Érdekes volt mikor kipróbáltam a haverom bringáját majdnem pofára estem az elsõ métereken mert nagyon bebologatott az eleje. Néztem mint Rozi a moziban, annyira elfelejtettem hogy milyen egy "normális" teló. Én imádtam hogy aszfalton nem rugózott viszont ha belementem egy kis kátyúba akkor már igen. Rázós terepen meg nincs különbség mert alulról jövõ ütés után 3mp-ig nyitva van a szelep-ergo folyamatosan nyitva van.

Legjobb tudomásom szerint ez a három másodperces "nyitva" tartás csak a hidraulikus szerepelésûekre igaz.

zeezoltano

zeezoltano

bentlakó

• fórumtag
  • 6,068 posts
Nekem volt terralogicos telóm imádtam, pár nap alatt belöttem aztán elfelejtettem hogy van. Érdekes volt mikor kipróbáltam a haverom bringáját majdnem pofára estem az elsõ métereken mert nagyon bebologatott az eleje. Néztem mint Rozi a moziban, annyira elfelejtettem hogy milyen egy "normális" teló. Én imádtam hogy aszfalton nem rugózott viszont ha belementem egy kis kátyúba akkor már igen. Rázós terepen meg nincs különbség mert alulról jövõ ütés után 3mp-ig nyitva van a szelep-ergo folyamatosan nyitva van.

Kisherceg

Kisherceg

fullamatőr kocabringás

• fórumtag
  • 8,037 posts
Én még sosem próbáltam, de magamat ismerve tetszene, feltéve, hogy megbízható és nem kell túl sokat molyolni a beállítással. Utóbbi ezel szerint nem így van.

"Nyugi. Minden a legnagyobb rendben csúszik ki a kezeim közül..."

"Itt vannak sárkányok, b@zdmeg???!!!"

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21,267 posts
akkor már inkább egy távszabályzó a kormányra, ha annyira macerás lenyulkálni, meg annyira kell a lock.

az akkor legalább amikor kell szépen mozog. (vajon a srác mért akar ilyen könnyedén megszabadulni a terrás cucctól, ha annira jó ?)
"Az Ég szemébe nézve, Széttárt karral áll, Halálos viharra vár egy haldokló világ "
Az idézet a Nemesis együttes Éden c. számából való

Gege911

Gege911

törzsvendég

• fórumtag
  • 647 posts

Nah, úgy néz ki, hogy át lehet építeni, cucc is van hozzá.
Viszont van még egy második megoldás: egyik srácnak Terra Logicos 100-as telója van, viszont neki össztelós a bicója.
Felajánlotta, hogy átépíti azt a cuccot az enyémbe, és így lesz 100-as rúgóútja a cuccnak. (kolléganõm párja)
Így 10-bõl baráti áron meglenne.

A mostani telóm ugye RL vagyis mindig 'rugózik', így viszont Terra Logicos lenne.
A vázam merev. TREK8500-as
Érdemes ehhez a vázhoz Terra Logicra 'váltanom'? vagy inkább húzassam ki simán 100-asra?
Terralogicról vélemények? (ismerem, hogy mi ez, csak még nem olvastam róla felhasználói véleményt)

Nagyon megoszlanak szvsz róla a vélemények.
Vki imádja, isteniti, vki meg ki nem állhatja.
Én az utóbbiak közé tartozom. Rosszul lehet beállítani, irgalmatlan idõ. Nem lehet igazán finomra hangolni õket.
Én nem ajánlom, de ez én vagyok.

Bacu

Bacu

új vendég

• fórumtag
  • 9 posts
Nah, úgy néz ki, hogy át lehet építeni, cucc is van hozzá.
Viszont van még egy második megoldás: egyik srácnak Terra Logicos 100-as telója van, viszont neki össztelós a bicója.
Felajánlotta, hogy átépíti azt a cuccot az enyémbe, és így lesz 100-as rúgóútja a cuccnak. (kolléganõm párja)
Így 10-bõl baráti áron meglenne.

A mostani telóm ugye RL vagyis mindig 'rugózik', így viszont Terra Logicos lenne.
A vázam merev. TREK8500-as
Érdemes ehhez a vázhoz Terra Logicra 'váltanom'? vagy inkább húzassam ki simán 100-asra?
Terralogicról vélemények? (ismerem, hogy mi ez, csak még nem olvastam róla felhasználói véleményt)

Bacu

Bacu

új vendég

• fórumtag
  • 9 posts

Kérdezd meg sala-t itt a fórumon.

Köszi! Igen, már írtam neki.

DannyL81

DannyL81

Dancó a hegyről...

• fórumtag
  • 1,373 posts
  • LocationVeresegyház
Kérdezd meg sala-t itt a fórumon.

Bacu

Bacu

új vendég

• fórumtag
  • 9 posts
Sziasztok!

Anno másfél éve vettem egy FOX RL 80-as telót. Akkor alkatrész hiány miatt nem lehetett kihúzatni 100-ra, mert nem lehetett hozzá távtartót (talán ez volt a neve, de nem esküszöm meg rá)
kapni hozzá. Nem tudjátok, most hogy áll a dolog? Lehet most már ilyen alkatrészt kapni, amivel 100-ra ki lehet húzatni a telót?
Ha igen, akkor kihez kellene vinnem szervízelni?

elõre is köszi a választ, üdv

Bacu