Jelentkezz be Regisztrálj
Critical Mass - 2006. április 22.
Írta 2005. április 23. - 08:18
Most komolyan 10,000-en voltunk??? Az nagyon durva, és akkor tényleg elértük a Critical Mass-t!
A felvonulásban több volt a pozitivum mint a negativum szerintem. Igaz, hogy irtó lassan haladtunk, volt pár összetûzés kocsis-bringás, bringás-kocsis közt, de szerintem jóval kevesebb ilyen történt, mint ami egy ekkora tömegnél megtörténhetett volna, mind a szervezõk, mind a rendõrök jó munkát végeztek, és többé-kevésbé kézben tartották a dolgokat. Volt ugyan néhány nagyon bunkó ember, de azt hiszem ezek kevés galibát tudtak okozni (legalábbis arrafelé, ahol én jártam).
A hangulat pedig klassz volt, és tényleg sok autós mosolygott, emberek integettek nekünk az utcákon, házakból. Egy vicces momentum: egyik bérház ablakán sörösüveget markolászó, ápolatlan sörhasú faszi kiabált nekünk kifelé: "Hajrá magyarok".
A másik pozitivum: a póló nagyon klassz nemcsak minõségileg, de design-ilag is. Gratula érte, ezt szívesen hordja az ember, nem úgy mint sok más pólot (pl.egyes maratonosat)
És persze gratula a szervezésért is, nem lehetett kis meló.
Írta 2005. április 23. - 07:44
Írta 2005. április 23. - 07:40
Írta 2005. április 23. - 05:39
eddig ezekezn a cimeken talaltam, tegnapi kritikalmesszel kapcsoltan:Jó volt a tandemes dobos meg a csörgõse.De jó volt az óriáskerekû is.Képek valakinek?
- nova.uw.hu/Photos/CriticalMass/index.html <-- hwsw -> Kétkeréken - -NoVa- @ 2005.04.23. szombat 2:26
- forum.hwsw.hu/uploads/post-17-1114209983.jpg <-- hwsw -> Kétkeréken - lazac @ 2005.04.23. szombat 0:46
- fa.index.hu/criticalmass <-- ket-harom megas kepek, a cikkhez
- index.hu/gal/?dir=0504/kult/cmass <-- zindexes cikk galeriaja
- origo cikk kepei @ 2005. április 22. péntek 23:45
- johnmalkovich.kerekperec.hu/criticalmass <-- ba'jkmakk -> Critical Mass 2005-04-22 - mittu #355 @ 2005.04.22. 22:28
- csomalin.csoma.elte.hu/~szp/cm <-- index -> KERÉKPÁROS TOPIK 2.0 - Vintersorg (109638)@ 2005.04.22 23:45:19
- foto.granc.hu/kerekpar <-- KERÉKPÁROS TOPIK 2.0 # rgranc (109644) @ 2005.04.23 02:27:45
- kep.tar.hu/kertiati/50045375#2 <-- index -> KERÉKPÁROS TOPIK 2.0 - kertiati (109641) @ 2005.04.23 00:07:23
Írta 2005. április 23. - 03:22
[...] Bezzeg hogy a parasztok kolbászt zabálnak a felvonulási téren azt órákig mutogatták.
Legközelebb mi is traktorral vonuljunk fel! :]
[...] Minden elismerésem a szevezõké!
Remélem szeptemberben még többen leszünk, énmeg pedál hajtásos traktorral megyek hogy komolyan vegyenek... )
Ez ma' majdnem traktor:
nova.uw.hu/Photos/CriticalMass/IMG_2363.jpg
nova.uw.hu/Photos/CriticalMass/IMG_2364.jpg
nova.uw.hu/Photos/CriticalMass/IMG_2365.jpg
Írta 2005. április 23. - 02:22
harminc... haromsza'eze vagy nemtuoomIttvan néhány kép, nem a legjobbak, nem a legtöbb, de.
(http://johnmalkovich...u/criticalmass/)
klassz trikó
Nem tudtuk eldonteni rola, hogy tenyleg ilyen vagy csak Szalacsi imitator
Szerintem csak veletlenul, munkabol hazamenet botlott ebbe a nehany bicsajos felvonulaba
Írta 2005. április 23. - 02:02
Azért vicces hogy figyeltem a híreket (híradókat) és volt amelyikben benne sem voltunk, de ha igen akkor meg csak egy 20 másodperces blokkocska erejéig... Azért ez ennél komolyabb volt...
Bezzeg hogy a parasztok kolbászt zabálnak a felvonulási téren azt órákig mutogatták.
Legközelebb mi is traktorral vonuljunk fel! :]
Nem vagy te paranoiás Dig? Mert ennek egy jól ismert jele az hogy ha valahol röhögést hall az ember, akkor azt hiszi hogy rajta nevetnek! Egyébként én a bringádat látva inkább sírni akartam! :]
Az index szerint amikor az eleje felért a margit hídra, a vége még az erzsébet hídon volt!!!
http://index.hu/kult...tmod/bring0422/
Minden elismerésem a szevezõké!
Remélem szeptemberben még többen leszünk, énmeg pedál hajtásos traktorral megyek hogy komolyan vegyenek... )
t
Írta 2005. április 22. - 23:53
Hát ez baromi jó volt Ugyan azzal a szerkezettel amivel voltam, kicsit kemények voltak emelkedõk, de azért jó volt Az idõ nagyon jó volt. Nem volt vészesen hideg se, de meleg se, és esõ se volt. Szóval minden megvolt, ami kell. Szervezés is nagyon jó volt, bár a sebeség valóban nem volt nagy, de szerintem ez nem is baj! Ha gyorsan végigmegyünk az egész úton, annak semmi értelme...
Hát örültem, hogy ottlehettem, találkozunk (legkésöbb) 09.22-én!
Ja, ha vkinek vannak képei, és fel tudja tenni vhova, akkor címet pls írja meg
Csáócsáóó
Írta 2005. április 22. - 23:50
Írta 2005. április 22. - 23:41
1 idõ után meg lehetett szokni a rollerezést,én voltam a hüjjje,h SPDbe mentem:)És így tényleg nem okoztunk akkora torlódást,bár igaz,h múlt évben élmény volt,h TEKERNI is lehetett:)Azt sajnos nem vettem észre,h többen lettünk volna,igaz,most szinte végig ugyanazon részén haladtunk a sornak,és, ha az okosok azt mondják..:)Mindenesetre az is szép,h ennyien Lmentünk kicsit tekerészni egy közös célért,és sikerült az egészet kultúrált módon intézni.
A tömegbõl a legérdekesebb mazsolák most sztem az 1kereküsek voltak,volt a óriáskerekes srátz meg a Velocipédes,aki ha fenn ült a gépén,mindig kilátszott a tömegbõl.
Zsuzsi: a "megmászlak" srátz cécós volt.
Dig:a népszerûség átka,oda se neki.Ennyi szöveggel,mint amit te adsz le itt fórumon,más már miniszterelnök lenne,és a fél ország utálná,a másik fele meg leborulna elötte.
Írta 2005. április 22. - 23:26
Jó volt, nagyon tetszett a tandemes dobos csapat, de a tempó tényleg csiga volt.
Írta 2005. április 22. - 23:20
Ha az eleje rendes tempóban végigtekert volna, találkozott volna a Hõsök terén az elindulókkal (40 perc). Nem lett volna profi. Annyi tanulság van azért, hogy nem szabad kis utcákba vinni, mert azon lehetetlen 10.000 embernek gyorsan áthaladni (Rottenbiller vége 1 sáv, és Attila út egy része). Ez simply fizika.
Ez a dolog egyébként nem annyira a lendületrõl, inkább a hangulatról, és a közlekedéspolitika csõdjérõl szól. Ez egy tiltakozás. Állhattunk volna egyhelyben a Városligetben, de azt észre sem veszi senki.
Évi 60-70.000 bringát vásárolnak Budapesten. Csak az áfája 500.000.000, amibõl 0 km bringaút épül. Egyszer viszont elkezdik kitolni az utcára a bringákat az emberek, mert közlekedni szeretnénk.
Én sajnálom az autósokat ma, hogy belecsöppentek ebbe, bár mindent megtettünk a tájékoztatás terén. Érdeksérelemmel járt, de hosszú távon az érdekeink közösek. Egy átjárható és mindenki számára élhetõ nagyváros. Ezért vonultunk fel ma.
egy szervezõ
Írta 2005. április 22. - 23:20
Írta 2005. április 22. - 23:10
Mittu! országútis volt a gyerek a soknyelvû poloban?
A kormány alapján nemhiszem, de azis lehet, h álcázta magát
de g*cijó trikója volt
Jövõre elõre megyek, és lassan le-lemaradozok, h fotózhassak is. Vagy tekerünk, vagy fotózunk...
Írta 2005. április 22. - 23:01
Írta 2005. április 22. - 22:52
Csak 1 idõs bácsival találkoztam, aki elküldött minket a fenébe. Sok integetõ, gratuláló, mosolygós ember! Bárcsak így lenne egész évben!
Nem tudom bátyóm hogyan csinálta, de defektelt...
És volt szerencsém 1 autóst visszaparancsolni, aki be akart hajtani a tömegbe a Rákóczin 1 kis utcából. Vagyis befékeztem elé, aztán picit nekem jött, de semmi para. Aztán magyaráztam neki, h itten sehovase jön. Vissza is tolatott. És a "kedvenc" sportom "nagyágyúját" kaptam ki: Lothár Matthausz bácsi csodaszép A6ban. Még szerencse, h tisztel más sportágat is. Eddig se kedveltem, ezek után...
Még sok ilyet! Hajrá bringások! Hajrá Föld!
Írta 2005. április 22. - 22:51
Jó volt a sok ember.
Viszont tele volt fikázódó emberrel a tömeg:/ kiröhögtek stbstb
És baromi lassú volt..
Ilyen alapon végigtolhattuk volna pesten a briungákat
Persze tudom a gyerekek meg az öregek de ez azért..
Szóval nekem több volt a negatívum jóval..
A szokásos fikázós magyar virtus maximálisan jelen volt.
Ja és az autósokat ezel soha nem fogjuk meggyõzni..
A felvonulás végén jól bekiabáltak nekünk.
A fikázáson kívül (én nem hallottam ilyesmit meg engem ki se röhögtek) sajnos teljesen egyet kell értsek.
Embrek ! Ez biciklifelvonulás volt, ugye ? Akkó' mi lett volna ha TEKERTÜK is volna a bringákat ?!
Mer' egy állat vagyok !
Three attributes of a good mountaineer are high pain threshold, bad memory, and ... I forget the third.
Írta 2005. április 22. - 22:42
nagyon sokan voltunk, sok jófej bringás....
a tempó engem is idegesített a végén... nem azt mondom, hogy 20-30cal kell nyomni, de ez az egyensúlyozgatás, már majdnem triál volt:D
aztán este még felmentünk fogasozni...... lámpa nélkül... érdekes volt
http://www.kepfeltol...ltoltes.hu_.jpg
http://www.kepfeltol...ltoltes.hu_.jpg
Írta 2005. április 22. - 22:42
Viszont tele volt fikázódó emberrel a tömeg:/ kiröhögtek stbstb
És baromi lassú volt..
Ilyen alapon végigtolhattuk volna pesten a briungákat
Persze tudom a gyerekek meg az öregek de ez azért..
Szóval nekem több volt a negatívum jóval..
A szokásos fikázós magyar virtus maximálisan jelen volt.
Ja és az autósokat ezel soha nem fogjuk meggyõzni..
A felvonulás végén jól bekiabáltak nekünk.