Jelentkezz be Regisztrálj
Critical Mass - 2006. április 22.
Írta 2005. április 07. - 09:39
Elkezdtem egy ilyen körleveles/továbbküldõs cuccot a WiW-en.
(remélem ismeritek a portált, napi többezren látogatják, és többtízezren regisztráltak)
továbbá ma megírom nekik, hogy tegyék fel a bannert a nyitólapra!!
legyen igazán fasza ápr 22-e!
hejj!
Írta 2005. április 07. - 09:18
kinyomtam az egyik bannert A4-ben, mellétettem még pár infot (útvonal, stb...), azt osztogatom. A korisok örülnek neki, már Szolnokról is kaptam mailt, hogy jönnének
Bringásoknak nehezebb osztani, úgy húznak el, mint a csík, van valami tippetek?
csibogaras :slimak::slimak::slimak:
mikóleszmánormálisbringám.
Írta 2005. április 06. - 20:46
Vasárnap szortam ki egy párat a Kerepesi úton és folytatásában lévõ kerékpárútra. A Bökényfölditõl Hungária krtig futotta. Kicsik és alig észrevehetõk de aki a pirosnál várakozik az szerintem észreveszi!
Írta 2005. április 06. - 18:23
vendég_SenkiaLfonz_*
Írta 2005. április 06. - 15:59
szerintem az a baj avval a papírral amit nyomtatgatunk hogy a LAIKUSOK nem fognak rájönni hogy bringásfelvonulásról van szó!!! Jövõre olyat kell tervezni, meg lehet, hogy akad aki kimegy a Mûjégre (gyalog) és gondolja valami jó kis mûsort lát majd!! Nekem egybõl leesett meg lehet következtetni (útvonal leírás), de higyétek el sokan akik nagyon hobbi bringások nem fogják egybõl levágni!! De tagnap is ragasztottam ki pár helyre!!
hát nemtom...van benne valami, mondjuk én ha a városban adok valakinek, mindig elmondom, hogy felvonulás, sok ezren leszünk, kurva jó hangulat, lezárt útvonal stb...és úgy látom, hogy alapvetõen nagyon tetszik az embereknek:)egyébként a felvonulás elõtt egy héttel már sztem biztos sok helyen lehet róla hallani, biztos sokan megtudják, hogy ez egy tüntetés...én arra gondoltam még, hogy a lapon, amit fénymásolok, minden flyerre ráírom, hogy criticalmass.hu, de csak kézzel tudnám mert nekem nagy falat géppel megcsinálni ezt:D:D
Írta 2005. április 06. - 13:17
Írta 2005. április 06. - 10:46
vendég_SenkiaLfonz_*
Írta 2005. április 06. - 10:38
De, lehetsz szervezõ, menj fel a www.criticalmass.hu-ra, aszt iratkozzá fõfele.Egyébként szintén onnan le lehet tölteni a szórólapot ( sajna pdf, én nem tudom szerkeszteni, mert csak readerem van), felvagdosod, szétosztod, és máris sokat segítettél. Egyébként lehetsz forgalomirányíto-szervezõ is, keresd Küküt az említett oldalon, vagy a hajtaspajtas.hu-n. 1000 HUF a póló, embléma rászitázva, narancssárga, márkájára nézve frútofdelúm.
Annyi a dolog ebben az esetben. hogy keresztezõdéseket kellene biztosítani, na, de Kükü úgyis elmond mindent.
ja a szórólapozást csinálom folyamatosan a városban...rendezõk közé meg már fel vagyok iratkozva, csak nem jön semmi levél, hogy akkor most mi a harci helyzet, meg itt a topicban is olvastam valami utolsó lehetõségrõl, mikor még lehet menni szervezõnek:Dde majd lesz valami:)köszi
Írta 2005. április 06. - 10:06
Írta 2005. április 06. - 09:17
Annyi a dolog ebben az esetben. hogy keresztezõdéseket kellene biztosítani, na, de Kükü úgyis elmond mindent.
vendég_SenkiaLfonz_*
Írta 2005. április 05. - 20:39
senkialfonz: mi nem megy a banneren? leszeded, felrakod az oldaladra, azt rátolsz egy linket.
az tény, hogy én hülye vagyok alapvetõen ilyen dolgokhoz, de akkor se megy...na mindegy...az lenne a kérdésem, hogy szervezõnek már nem lehet jelentkezni ugye?amúgy én csináltam már nagyon sok flyert, mert szerencsére van itthon fénymásoló meg ilyen kis vágógép is, szóval a vágás, ami gondolom másnak a legnagyobb gond, az nekem nem az...most is van legalább 500, ha valakinek kell, szóljon és csinálok!így bringásoknak szoktam adni mindig a városban, hogy adják tovább...meg nõvérem visz majd be a BGFre és öcsém a gimijébe.amúgy nagyon szkeptikusan állnak hozzá az emberek a dologhoz(mármint a kívülállók), jön mindig a szokásos szöveg, hogy "ezzel is csak rontanak a helyzeten a bringások", meg hogy "minek ez az egész, ettõl úgyse fognak kerózni az autósok" meg hasonlók...de sztem legalább olyan jó lesz, mint a tavalyi:)))))
Írta 2005. április 05. - 17:56
Ja meg míg azt mondja egy miniszter, hogy azért nincs vagy nem építenek új bringautat, mert nincs elég kerékpáros!! Meg a hogy választási hitegetésre használják fel a kerékpárutak építését szerintem ez undorító!! De ez a demonstráció most nem a politikáról fog szólni, de lesz mondanivalója és érzékelhetõ lesz hogy van bringás a fõvárosban méghozzá rengeteg!!
Írta 2005. április 05. - 17:12
Írta 2005. április 05. - 16:45
Errõl van szó:
Értesítünk benneteket, hogy a Városi Biciklizés Barátai, a Zöld Fiatalok Egyesület, a budapesti biciklis futárszolgálatok, és más bringás szervezetek újra óriási kerékpáros felvonulást rendeznek 2004. április 22-én a Föld Napja alkalmából.
A szervezési módszer hasonló a tavalyi 3-4000 fõs akcióhoz, azaz újra többszáz civil szervezetet, egyesületet, bicikliboltot, iskolát kérünk meg arra, hogy szervezzen saját csapatot a felvonulásra, illetve terjessze saját köreiben a felvonulás hírét. Az így összeállt csoportok saját boltjuknál, iskolájuknál, stb. gyülekeznek és indulnak majd 17 óra körül, hogy 18 órára a városligeti Mûjégpályánál egybeolvadjanak, és így kezdõdhessen a nagy felvonulás. Idén már 6-8000 emberre számítunk, de ennek fontos elõfeltétele, hogy a lehetõ legtöbb kerékpároshoz jusson el a felhívásunk. Egy kerékpárboltnak ebben kulcsszerepe lehet.
Úgy gondoljuk, hogy szinte minden biciklibolt körül kialakult egy párszor 10 fõs társaság, akiknek ez újabb felejthetetlen élmény lesz, másrészt így is tovább erõsíthetitek a már kialakult kapcsolatot, ami a boltnak sem válik kárára. Tavaly már a starthoz is 20-30 fõs csapatok érkeztek. Többnyire együtt tekerték végig az 5-6 kilométeres útvonalat, sõt utána további programokat szerveztek estére.
Szeretnénk azt is elérni, hogy a fenti módon létrejöjjön egy olyan civil hálózat, aminek az alszervezetei egy pillanat alatt elérhetik a saját csapatuk tagjait. Így akár pár nap alatt is szervezhetõek lennének hasonló, egyre nagyobb megmozdulások. Az Autómentes Napon (09.22) és a Föld Napján (04.22) minden évben megafelvonulást tartanánk. Amennyiben szeretnél tájékoztatást kapni az aktuális, illetve ezután következõ critical mass felvonulásokról, kérünk keresd fel a
Írta 2005. április 05. - 15:28
Másrészt Föld Napja lesz, amikor is illik nem autóba ülni ...
Írta 2005. április 05. - 15:07
Van valami célunk vele vagy csak buliból?
Tüntetünk vmiért/ellen?
1st Year (Hull Campus)
Anaesthetist wannabe
Írta 2005. április 05. - 06:33
Írta 2005. április 04. - 23:28
Én is ott lennék akár mint rendezõ, akár mint résztvevõ. Nyomtattam szórólapot, és majd kirakom a fõsulin, meg egy-két bringásboltban. Remélem jó sokan leszünk...
Gyilkos Lódarazsak SE - Killer Hornets