Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Critical Mass - 2006. április 22.

- - - - -

  • Lezárt topik Lezárt topik
5013 hozzászólás a témában

#4241
AGA

AGA

    AGA

  • fórumtag
  • 2.353 hozzászólás
Nyugi van baz... Ez a fórum nem fogja bevezetni az útdíjat, mert nem politikusok fórumoznak, no. (asszem :) )Meg nem is a teher/áruszállítókkal vagy a postásokkal van a gond hanem Pl. azokkal a "pénzes" emberekel Akik ugyanonnan ugyanoda mennek két külön autóval (férjfeleség) Rohadt sokan vannak, onnan tudom, hogy parkolóban vagyok pénztáros. Ritka az ha többen ülnek az autóban (kivéve vidékiek).

#4242
voti

voti

    törzsvendég

  • fórumtag
  • 1.179 hozzászólás
Na ezt szeretem ebben az országban: valami szar (nincs kerékpárút, nem lehet bicajjal közlekedni), csináljunk belõle még szarabbat (tiltsuk ki az autókat vagy fizessenek ha be akarnak jönni pestre). Hát ez egy vicc!!!
Én többek közt abból élek, hogy kisteherautómmal pestre is szállítok, de már most itt helyben feladok egy hirdetést: KERESEK BICIKLIS FUTÁRT AKI 1 TONNÁT TUD SZÁLLÍTANI! FIZETÉS: AZ EL NEM FOGYASZTOTT GÁZOLAJ ÁRA. Ezzel kiváltható lenne az én teherautóm bp.-en. Ha csak pár dologért jövök be pestre és az idõ is szép akkor én is inkább bringázom, de vannak dolgok amit bringával nem lehet. A két gyerkõcömet sem fogom bringán szállítani mondjuk 5 fok esõben. Az útdíjról meg jó lenne ha leszállnátok! Nézzétek meg a magyar autópálya díjakat a világon nincs még ilyen drága. Itthon mindenbe bele kell számolni a Sógor-Koma Kft. zsebeinek megtömését is. Ha ezt bevezetnék tuti legalább 10 ezer Ft lenne a beugró a belvariba. Lassan ott tartunk, hogy mi bringások azért tüntetünk, hogy vezessék be az útdíjat Bp.-en. Hát én ebbõl inkább kimaradok!!!
Inkább azon gondolkodjatok, hogyan lehetne összefogni az autósokkal, mert szerintem az nekik is érdekük, hogy kerékpárutak legyenek, hiszen akkor nem köztük cikázunk. Az is érdekük, hogy ne legyenek kátyúk, no comment. Ha többen ülnének bringára, kevesebb lenne az autó, megint csak jól jár mindenki. Inkább ilyeneken kellene gondolkodni, nem kéne még nagyobb szart csinálni abból ami már úgyis van! Ha meg van valami amin bosszankodni kellene szerintem akkor az az, hogy erre a hatalmas tüntetésre a mi kedves politikusaink mennyire oda sem figyelnek. Mondta ezután valaki, hogy jó akkor építsünk 1m bringautat pluszban, az elkövetkezõ 100 évben? Nem, semmi reakció, elmúlt, semmi bajuk nem lett tõle, remélik, hogy legközelebb rossz idõ lesz, vagy kevesebben jönnek el.

Na ezen most jól felhúztam magam:)

#4243
attibike

attibike

    törzsvendég

  • fórumtag
  • 353 hozzászólás
Pitechusnak teljesen igaza van!! Budapest felépítése tök más mint Londoné nem azt mondom hogy szar az ottani ötlet csak Bp-n nem kivitelezhetõ!! Habár a sétálóutca és kerékpárút építésben eléggé levagyunk maradva!! Az ott élõ nem izélnek amiatt hogy sétáló utcában laknak vagy keresztutcákban vagy mélygarázsokban kéne megoldani az autójuk parkolását!! A cégeknek is sokkal nagyobb hangsúlyt kéne fektetniük hogy az emberek bringával járjanak be!! Pl: nyugati példa (talán éppen észak asszem svéd) hogy a cég benzinpénz egyrészét a dolgozónak adta ha õ kerékpárral intézte el ügyét és nem autóval!! Azt Bécstõl tanulva több kerékpár parkolót még védettet is létre lehetne hozni vagy utcai kölcsönzõket!!! Szóval elõször nem az autókat kell megfékezni hanem a kerékpáros helyzeten javítani!! A remény hal meg utoljára, nemde?
join your life, join your bike

#4244
husevotelefonfulke

husevotelefonfulke

    visszatérő

  • fórumtag
  • 2.349 hozzászólás
1.Honnan tudod ki milyen gyorsan megy?
2.A taxisok mi a fenéért lennének a tömegközlekedés tagjai?Ezt hol hallottad?A tömegközlekedés név, szerinted mire utal?Egy taxi az egy kocsinak megfelelõ személymennyiséget:) képes szállítani.A buszok,villamosok... ennek rengetegszeresét.Azért hívják tömegközlekedésnek.Ilyen erõvel mindegyik kocsist ide lehetne sorolni.Azért mert pénzbe kerül, attól még nem az!
Kiváncsi lennék, hogy néznének ki az utak ha buszok helyett csak taxik járnának...

#4245
Pitechus

Pitechus

    törzsvendég

  • fórumtag
  • 660 hozzászólás
Ehhez lenne 1-2 hozzászólásom

1 - A belépõdíj nem rossz ötlet...Londonban. De Butapesten ez csak a társadalmi ollót nyitná szét jobban. A szegénynek nem lenne pénze, nem vállalhatna munkát a város másik oldalán, gyerekét nem tudná kórházba vinni. A gazdag meg amúgy sem fizetne semmit, mert kapna ingyen belépõt a kapcsolatain keresztül.
2 - A buszokat feltartjuk a buszsávban, és azok a szerencsétlenek szívnak, akik a buszon ülnek.
3 - Találkoztam már bunkó buszossal is.
4 - A taxisok pedig részei a tömegközlekedésnek, akár teccik ez nekünk akár nem.
5 - Nem mész Te 40-el.

#4246
Dante

Dante

    bentlakó

  • fórumtag
  • 7.199 hozzászólás

Az autókat meg igenis ki lehetne tiltani,ha nem is folyamatosan,de egy idõre a városból...


Egyetértek, lásd London - legyen beléptidíj a körúton belülre! A buszsávban meg nehommá ne mehessünk. Fura, mert a legtöbb buszossal nincs ezügyben probléma (már ha 40-el mész, mint én :) ), de a taxisokkal mindennapi a konflikt. Nem is értem miért meetnének a buszsávban . hiszen elvileg az a tömegközlekedés preferenciájának növelése miatt van kialakítva - namost a taxi nemhogy nem tömeg-, hanem, árképzésük miatt, mindennapi forgalomban a tehetõsek kiváltsága.

#4247
Ati001

Ati001

    törzsvendég

  • fórumtag
  • 329 hozzászólás
Hm... Ha a CMbõl esetleg politikai felvonulás lenne, akkor én a mostanin voltam utoljára és lekaparom a géprõl a matricákat...

#4248
Pitechus

Pitechus

    törzsvendég

  • fórumtag
  • 660 hozzászólás
-Te kire szavaztál?
-b*meg

#4249
Pitechus

Pitechus

    törzsvendég

  • fórumtag
  • 660 hozzászólás
Szerintem határozottan kell fellépni, ezért javaslom, hogy legyen a nevünk:
Biciklisták
Alattomos
SZervezetének
Destruktív
Magyarországi
Egyesülete
Gané

öö..vagy valami ilyesmi

#4250
Gyurmagyerek

Gyurmagyerek

    újonc

  • fórumtag
  • 8 hozzászólás
Nem szabad a feszültséget szítani???Mi nem is érzem,hogy szítanánk...mi felvonultunk,akik nem bírták,azok feszültek lettek...aztán az Õ hatásukra a médiákban olyanokat írtak,hogy gyakorlatilag "agyonvernének",ha meg lehetne oldani törvényes keretek között...mikor,ha nem most van itt a pillanat,hogy még húzni kell egy kicsit a húrt...szerintem.Persze én sem arra gondolok,hogy egyesek elfojtott dühét,ott helyben töltse ki a másikon...:)
De azért ne nyeljünk már folyamatosan.
Az autókat meg igenis ki lehetne tiltani,ha nem is folyamatosan,de egy idõre a városból...lásd környezetszennyezési határok túllépése(szmogriadó) miatt és akkor milyen jól menne a BKV-nak,gyors is lenne+több utas is,de ez csak az egyik alternatíva...de ezt meg lehetne csinálni csak 7végén is,tisztuljon csak a város.
Szóval szerintem jó út ez és nem olyan nagy baj,hogy kettéosztja az embereket...
erre a legjobb példa a Metro újság...ugyanannál az újságnál 2újságíró mennyire másképp gondolkodik!!!
A megbocsátás az az aroma,amit a rózsa hagy a cipõ talpán,amelyik eltaposta.

#4251
AGA

AGA

    AGA

  • fórumtag
  • 2.353 hozzászólás
Vannak autók a városban? Azokról a mozgó vaskadályokról beszéltek amikbõl néha üvöltözõ emberek lógnak ki? Pozitívabban nem lehetne írni? Szargyárban élünk ezt mindenki tudja.... Alszom inkább.

Ride everywhere.

.


#4252
Tailor

Tailor

    törzsvendég

  • fórumtag
  • 665 hozzászólás
ööö igen, a feszült hangulatot nem szabad tovább szítani, inkább az összeférhetetlenséget kéne megszüntetni az autósnak is , és persze a kerékpárosoknak is. Az nem jó , hogy néhány ember az elfojtott dühét az ilyen megmozdulásokon keresztül próbálja érvényre jutattni, arról nembeszélve, lehet, hogy igy több kárt okoz , az amúgy is feszült helyzetben, mint amekkora hasznot tudna hozni a kerékpáros társadalomnak.

Sajnos , az autókat kitiltani nem lehet, ezért marad az, hogy megtanulunk egymás mellett élni.
Amint elözöleg már irtam, szerintem kerékpárútak épitésével a feszültség csökkenthetõ, hiszen nem kényszerülünk rá, hogy az autók között tekerjünk.

A másik, senki ellen nem szól, de szoktam látni, hogy a LÁgymányosi-hídon a bringás az autósávban teker, ami azért furcsa, mert tõle 3m-re megy a bringaút. Ha már van, használjuk ki, és akkor nem adunk okot arra, hogy baszogassanak.
Persze, az is igaz, hogy okot mindig lehet találni.
A megmozdulás nagyon jó felhivás volt arra, hogy itt vagyunk, még akkor is , ha ez sok autosnak a nem tetszését váltja ki....

#4253
vendég_fac€_*

vendég_fac€_*
  • vendég
Bringaúthiány Miatt Felvonulgatók Tábora :D


egyébként meg ha felháborognak az emberek ellenünk akkor egy politikusnak sokkal jobban megéri, ha ellenünk nyilatkozik. A többség úgis azthiszei a riderek nagyrésze gyerek és nem szavazhat..._(

nyáron nem lesz felvonulás?

#4254
petracz

petracz

    törzsvendég

  • fórumtag
  • 268 hozzászólás

Lehet, hogy jövöre betiltják, politikai megmozdulás miatt??


Háát, szerintem még ez sem elképzelhetelen, ebben az országban minden megtörténhet... Bár a franc tudja, hogy van ez. Remélem nem!
Anyway, let's be positive ;)
Többek között rendezõként ezért voltam olyan állati dühös azokra, akik nem bírtak magukkal - hiszen tényleg nem a szítás volt a célja, mégis csomóan úgy jöttek el, hogy na, majd én megmutatom a köcsög autósoknak...
Ez nagyon sokat rontott az összképen, mert bár atrocitás nem történt (tudomásom szerint), azért mégis befolyásolja a hangulatot. Ha pl. rákiabáltam valakire, hogy ne menjen a szembejövõ sávba, zárkózzon fel, stb., rögtön vissza is szóltak, hogy hagyjá' má', vazze! Tisztelet a kivételnek.
Nekem is, mint mindenkinek vannak személyes sérelmei autósokkal, gyalogosokkal kapcsolatban, mégsem megyek oda rugdosi az xy lábát vagy az autót, mert most több emberrel vagyok.
Ez nagyon köcsög hozzáállás, az ilyen emberek egyedül általában meghunyászkodva kussolnak.
De a szeptemberin nem leszek ilyen rendes, aki visszaszól vagy direkt baszakodik, jól fejbe lesz csapva, rohadjon meg ;)!
Ehhez persze az kell, hogy lehetõleg minél több rendezõ legyen, akik tényleg hatással tudnak lenni a hülyegyerekekre.

Miután egyik - másik újságban annyira negatívan nyilatkoztak, komolyan pár napig attól féltem CM után, hogy valami fasz el ne üssön, csak ezért mert bringán ülök és mondjuk pénteken lekéste a kedvenc TV mûsorát.
Never Knock On Death's Door. Ring The Bell And Run Away. Death Really Hates That.

csibogaras :slimak::slimak::slimak:
mikóleszmánormálisbringám.

#4255
Tailor

Tailor

    törzsvendég

  • fórumtag
  • 665 hozzászólás
Tudom én, csak poénkodtam... ;)

#4256
vendég_fac€_*

vendég_fac€_*
  • vendég
akkor nem marad más minhogy alakítsunk egy pártot:D
mondjuk CM Biriglis Párt és szálljunk rá magunkra a többi elõtt:D:D:D
hamár akikapjamarja


najó ténylegnem akaro a kedved elrontni
politikai megmozdulás miatt meg nem tiltják be a dolgokat hacsak nem vagy szélsõség

#4257
Tailor

Tailor

    törzsvendég

  • fórumtag
  • 665 hozzászólás
Lehet, hogy jövöre betiltják, politikai megmozdulás miatt??

#4258
petracz

petracz

    törzsvendég

  • fórumtag
  • 268 hozzászólás

azért remélem egyik párt sem akar rászállni erre a civil megmozdulásra


Hát, ebben nem lennék olyan biztos. A mai Mo.-n sajnos olyan a politikai élet, mind az ellenzék, mind a kormánypártok körében, hogy aki kapja marja, aztán verjük a mellünket. De ebbe inkább ne menjünk bele, elromlik a kedvem. :(
Never Knock On Death's Door. Ring The Bell And Run Away. Death Really Hates That.

csibogaras :slimak::slimak::slimak:
mikóleszmánormálisbringám.

#4259
vendég_fac€_*

vendég_fac€_*
  • vendég
azért remélem egyik párt sem akar rászállni erre a civil megmozdulásra

#4260
petracz

petracz

    törzsvendég

  • fórumtag
  • 268 hozzászólás
Mai metro.
Never Knock On Death's Door. Ring The Bell And Run Away. Death Really Hates That.

csibogaras :slimak::slimak::slimak:
mikóleszmánormálisbringám.