Jump to content

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Photo

Critical Mass - 2006. április 22.

- - - - -

  • This topic is locked This topic is locked
5013 replies to this topic

#3861
dori

dori

    törzsvendég

  • fórumtag
  • 306 posts
zolle: "egyszer szakadó esõben merevvillával slick gumikkal az örsvezér téren akartam lemenni a lépcsõn hogy elérjem a hévet. olyan 9 óra lehetett, szombat talán

kb az 5. lépcsõfoktól nem emléxem semmire, csak hogy lenn próbálok lábra állni, de nem sikerült, megin elestem. jött egy faszi, és megkérdezte hogy "na mivan, mit ittál?" senki sem segít. egyedül vagy! aki segített, az egy barátom faterja volt, aki bevitt a balesetibe."

Ott van, tessék, a tipikus gyász pesti hozzáállás, a "haljon meg mindenki egyszuszra" mentalitás. De nekünk épp azon kéne lennünk, hogy ez megváltozzon. Nem lenyomni egymás fejét a víz alá, hanem mindenki egy kicsit segítsen a másikon, és akkor talán mind átérünk a túlsó partra, élve. Vagy a zebrán... Egy kicsit visszavenne mindenki az arcából, feltûnne, hogy "jé, nem egyedül vagyok a városban/országban/világban", onnan egy apró lépés, hogy "akkor már hadd kapjon a másik is levegõt/esélyt/elsõbbséget, hátha" és talán végre nem egy mind lakhatatlanabb, használhatatlanabb városban, egyre brutálisabb körülmények között élhetnénk. Ha nem így teszünk, és most csak azt mondjuk, hogy csak az menjen ki tekerni, aki "tud" (ami ugye elég relatív), akkor mire öreg leszel, majd fellökhetnek a járdán a húszéves srácok, mert mit botorkálsz ott a járókereteddel, vén csokker, ha nem tudsz rendesen járni, ne menj le a közértbe kifliért, hanem halj éhen otthon. Bocs a szájtépésért, de eleget láttam a világból ahhoz, hogy tudjam, máshogyan is lehet élni. El kellene végre döntenünk, hogy szolidáris társadalomban akarunk-e élni, egymást segítve, vagy farkastörvények szerint, ahol csak a legerõsebbek és legügyesebbek, illetve a legnagyobb autókkal rendelkezõk mehetnek ki az utcára.

#3862
Stiggs73

Stiggs73

    törzsvendég

  • fórumtag
  • 335 posts
Kutyanyul: Köszi! Nanáhogy!!! este a bibicben!!!! dobj egy mélt az ittenire adok telszámot, hogy lehessen szervezni idõpontyot! Ja a 37-es a 37cm es átjáró a hungárián, a bokrok és az oszlopok között. 5-6. kép.

Stiggs

"I have wept in the night for the shortness of sight

that to somebody's need made me blind; But I never

have yet felt a tinge of regret for being a little too kind"

http://bringaut.freeblog.hu


#3863
szinuhe

szinuhe

    törzsvendég

  • fórumtag
  • 911 posts

De este zsír! esetleg a Bíbicben is...


mintha csak en mondtam volna ... kicsit konnybe is labadt a szemem :~)
mostly harmless
toltesen tuliak tarsasaga - powered by patakmeder

#3864
Kutyanyul

Kutyanyul

    törzsvendég

  • fórumtag
  • 644 posts
Jó, majd bemutatlak neki.
Egy barátságos varacskosdisznó vagyok tulajdonképpen.
És teljesen Bogaras is.:brum:

#3865
zolle

zolle

    bentlakó

  • fórumtag
  • 8,703 posts
Áron arc spanod lemegy a lépcsõn esõben slickekkel,merevvillával? Ja, a pedálon se volt sok pöcök :) Mutass már be neki!

#3866
Kutyanyul

Kutyanyul

    törzsvendég

  • fórumtag
  • 644 posts
Hát ja. De pont az lenne a lényeg - a CM, meg a civil megmozdulások lényege - , hogy tudatosuljon az emberekben az, hogy lehetne ez másképp is, és amiért nincsen máskélpp az nem más, mint a közöny. Mondok egy példát. Létre lehetne hozni egy frankó bringautat a felvonulási téren a parkoló és az út mellett lévõ földes terület között. Egy tábla kellene csak, illetbve kettõ, négy darab fel-és lehajtó, oszt annyesz.A hely már el van választva a parkolótól régen, csak a felhajtók kellenének, mert nehéz felmenni a járdára. Érdekel valakit? Naná, hogy nem.

Arra meg, hogy esõben akarsz merevvillával , meg slickgumival lemenni az Örs vezéren a lépcsõn, mit mondjak? Ha bevállalod, nen csodálkozz rajta, hogy akkorát szállsz, hogy kórház. És egyébként, ha innennézem, akkor az én Áron barátomhoz képest te sem tudsz bringázni. Tudod az van, hogy lehetne bringaút, sok, csak a városvezetés úgy gondolja, és ezt a nagy D. ki is mondta, hogy nem kell bringaút, mert nincs rá igény. Közben meg nincs a f*szt. A sógornõm azért nem jár bringával, mert bár tud biciklizni, egyedül nem mer.

Vaze, kicsit kihagytam, és tuti dolgok történnek az odaladdal Stiggs. Gratula! Egyébként milyen 37-es? Én nem tudok menni az óriáskörútra vbasárnap reggel, mert - a hóhért akasztják alapon - vezetni megyek....De este zsír! esetleg a Bíbicben is...
Egy barátságos varacskosdisznó vagyok tulajdonképpen.
És teljesen Bogaras is.:brum:

#3867
zolle

zolle

    bentlakó

  • fórumtag
  • 8,703 posts
[quote name='dori']Nem beleszarni és félrenézni kell, hanem ha látsz valakit, kicsi zolle, elzakózni a cm-en, vagy bárhol, állj meg, és nézd meg, tovább tud-e menni. Te is csúszhatsz még száz métert a véres taknyodon, és jól jöhet, ha esetleg felkanalaz valaki.[QUOTE]

egyszer szakadó esõben merevvillával slick gumikkal az örsvezér téren akartam lemenni a lépcsõn hogy elérjem a hévet. olyan 9 óra lehetett, szombat talán

kb az 5. lépcsõfoktól nem emléxem semmire, csak hogy lenn próbálok lábra állni, de nem sikerült, megin elestem. jött egy faszi, és megkérdezte hogy "na mivan, mit ittál?" senki sem segít. egyedül vagy! aki segített, az egy barátom faterja volt, aki bevitt a balesetibe.

lens: nem értem magam asshole-nak. bárhogy is állítod be, nem érzem magam se szamurájnak, se faszkalapnak. ha valaki nem tud vezetni, ne üljön autóba. ha nem tudsz sielni, ne menj a fekete pályára. ha nem tudsz bringázni csak 2 méteres amplitudóval, ne menj a városba könyörgöm, mert életképtelen vagy ott.

félreértés ne essék, nem arról van szó hogy én vagyok az "eszetlen nagykirály", mert nem. egyszerüen annyi hogy szerintem a bicikli nem közlekedési ezköz pesten. extrémsport. bicóút nincs sehol, ha van akkor dualslalom pálya. autók közt ugye senki sem akar meghalni... járdán nem mehetsz mert kinyomják a szemedet mint egy pattanást a kancigányok.

aki emellett még mindig bátornak érzi magát biciklizni, nem azt mondom, biciklizzen bátran. de aztán ne jöjjön azzal hogy "pedig nekem volt elsõbbségem". ilyen nincs. bicikli vs autó = az erõsebb kutya baszik. mindig.

biztonságos közlekedést mindenkinek!

#3868
Andrew Wolf

Andrew Wolf

    fórumfüggõ

  • fórumtag
  • 3,844 posts
Sztem ez ritka hülye hozzáállás, hogy csak bizonyos szint felett menjél bicajjal, bár elismerem érdekes látvány lenne egy 70 éves papi, aki végigmanuálozik az Andrássyn, miközbe a cekker ott fityeg a kormányon. Sztem ez nevetséges. A város alkalmatlan bármilyen normális közlekedésre, ez most hétvégén tudatosult bennem, hogy elkezdték a felújitásokat, meg a metróépitést.

#3869
lensver

lensver

    bentlakó

  • fórumtag
  • 5,944 posts
Mikor lehet elmondani, hogy tudok biciklizni? Lehet Zolle, hogy rád Cedric Gracia is csak annyit mondana, hogy "de béna". Mindenkinek van egy saját szintje, amitõl ha valaki más elmarad, az a mi szemünkben már nem tud. Az az ember, akit lenézünk azonban éppúgy tud, csak a saját szintjén. Éppen ezért - ha igy vesszük - te is tök béna vagy, és egyáltalán mit keresel a biciklin.
Éppen ezért senkit se ítélj el. A mércét ne magadhoz képest állítsd be, és ne felejtsd el, hogy te se úgy jöttél a világra, hogy már tudtál tekerni. Már persze kérdés, hogy most tudsz-e! :D
Kérlek SEGÍTSETEK!!! Ellopták Giant Anthem 1 (2008-as) 18 colos bringámat. Fekete/bronz színben - ebbõl csak ez az egy volt MO-on! Ez a bringa volt az: http://bikemag.hu/teszt/giant-anthem-1 Ha láttok ilyet apróban, légyszi szóljatok! Megtalálónak jutalom.

#3870
Stiggs73

Stiggs73

    törzsvendég

  • fórumtag
  • 335 posts
Kutyanyúl: Vasárnap reggel, ott fogok épp elhaladni. Nálunk lesz két metszõolló, és a TTL- elõtti részt kitakaritjuk. Utána mondjuk megyünk is tovább Szentendrére, meg befotózni egy pár trükköset amit az olvasók küldtek. De ha sikerül összehozni idõben a 37 centisben is segitünk. Zsák lesz!

Stiggs

"I have wept in the night for the shortness of sight

that to somebody's need made me blind; But I never

have yet felt a tinge of regret for being a little too kind"

http://bringaut.freeblog.hu


#3871
Kutyanyul

Kutyanyul

    törzsvendég

  • fórumtag
  • 644 posts
Zolle, tudod az van, hogy kemény ez a hozáállás, hogy aki nem tud bringázni, az ne menjen a városba, meg ilyenek, egy kicsit olyan aszfaltszamuráj-dolog.

Cserébe egy csomó ember szeretne bringázni, hobbiból, mondjuk eltekerni Szentendrére, sört inni, meg sütit enni, böfögni egy jót, és hazatekerni. Ezért lenne jó, ha lennének normális kerékpárutak a városban. Aki ezt nem látja be, annak tágabb látókörre van szüksége. Aga is úgy röpköd mindenfele a bringájával, mint egy repülõ, még se ír ilyeneket. Respect, man.
A másik meg: mi lenne, ha szombaton hat után, vagy ha késõn végzünk, akkor vasárnap azon az ominúzus óriáskörúti szakaszon is megnyírnánk a bokrokat? Tegnap jöttem arra, hát...És nájlonyzsákot hozzatok, én is viszek, hogy eltakarítsunk magunk után.
Egy barátságos varacskosdisznó vagyok tulajdonképpen.
És teljesen Bogaras is.:brum:

#3872
dori

dori

    törzsvendég

  • fórumtag
  • 306 posts
Hmmm.... szóval ha mindenki (verdás, bicós, gyalogkakukk) azon lenne, hogy odafigyel és vigyáz a másikra, mindenkinek jobb lenne, nem? Végre nem kéne belátni mindenkinek, hogy a másiknak is ugyanolyan joga van vezetni, tekerni és sétálni, függetlenül attól, hogy mennyi és milyen kerék van (vagy épp nincs) a segge alatt?? Nem beleszarni és félrenézni kell, hanem ha látsz valakit, kicsi zolle, elzakózni a cm-en, vagy bárhol, állj meg, és nézd meg, tovább tud-e menni. Te is csúszhatsz még száz métert a véres taknyodon, és jól jöhet, ha esetleg felkanalaz valaki. Hosszú az élet, bármi megtörténhet! Járdát a gyalogosnak, használható bringautat a kerósoknak (kiskrapektól a dédiig mindenkinek!), dugó-, és kátyúmentes utakat az autósoknak!!

#3873
kalaius

kalaius

    maximus

  • fórumtag
  • 11,904 posts
a burkolat minõségén is lenne mit javítani...
hogy országútit is érdemes legyen a "bicikliútra" vinni,és ott repeszteni vele
Stiggs: nagyon 1etértek!

#3874
Stiggs73

Stiggs73

    törzsvendég

  • fórumtag
  • 335 posts
Valamikor 85 és 92 között is jó sokat jártam már bringával akkor csepel szilajjal. Bringaút nem volt, de vigyáztak is rám az autósok. Persze az is igaz hogy harmad ennyi verda koszolta pestet. Mameg aki vett százezermillioért autót, már azt hiszi hogy az út csakis az övé, és mindenki takarodjon elõle. Ugyanez igaz sajnos az anyutolkatpam 500 rugós bringát, húzzáinnen a teszkóssal fazonokra is. Vagy máshol olvastam a Quad drága, ezért bemehetek az erdõbe vele hozzáállást is! A kerékpár a városban KÖZLEKEDÉSI ESZKÖZ, terepen, pályán pedig sporteszköz! Vonatkozik rá a kresz! Függetlenül az ÁRÁTÓL!

Stiggs

"I have wept in the night for the shortness of sight

that to somebody's need made me blind; But I never

have yet felt a tinge of regret for being a little too kind"

http://bringaut.freeblog.hu


#3875
zolle

zolle

    bentlakó

  • fórumtag
  • 8,703 posts
engem még sosem kúrtak el, pedig nem mentem apuval sátrazni sok napra

#3876
Oo_TurBO_Atti_oO

Oo_TurBO_Atti_oO

    vendég

  • fórumtag
  • 107 posts
:D :D :D

Az megeshet, na pont ezért kellene egy-pár BIZTONSÁGOS bringaút, ami kivezet a városból...

Monnjuk lehet, hogy túl van dramatizálva a helyzet... amikor kissrác voltam és faterommal mentünk bicózni (sátorral, több napra is) akkor még hírbõl sem tudtuk, hogy mi az a bringa út OZT MÉG MINDIG EGYBEN VAGYOK (igaz a városban elkúrtak eccer-kéccer)
:klony: Mégtöbb bringát a buliba!:klony:

#3877
zolle

zolle

    bentlakó

  • fórumtag
  • 8,703 posts
de ezek a nyomi családok nem jutnak el északpestig, mert már a körúton elkúrja õket egy vasárnapi szuzukis

#3878
Oo_TurBO_Atti_oO

Oo_TurBO_Atti_oO

    vendég

  • fórumtag
  • 107 posts
Arra leszek még kiváncsi, hogy mire fogják költeni azt a 200 MILLIÓ FORINTOT ??? :)

Az bizti, hogy a polgármesternek új verdája lesz, de remélem nem csak 1 hordó sárga festékre lesz elgendõ :(
:klony: Mégtöbb bringát a buliba!:klony:

#3879
Oo_TurBO_Atti_oO

Oo_TurBO_Atti_oO

    vendég

  • fórumtag
  • 107 posts
Bezony, bezony!

Ha már az adómból, amit befizetek nem tudnak semmit felújítani, se auto se bringa utakat, akkor kénytelenek vagyunk mi tenni valamit. Az biztos, hogy nem fogok arra várni amig itt az önkorm. tesznek vmit.

Van viszont egy jó hírem, ha még nem hallottátok: Dunakeszi megnyert egy 200 milliós pályázatot és összeköti az északpesti és a Gödtõl Szobig tartó bringa utat. :D (nyomi, bicozni nem tudó családoknak ideális túra útvonal lesz arra, hogy megszeressék a bringázást és akkor még lehet, hogy rendesen meg is tanulnak majd egyszer tekerni :)
:klony: Mégtöbb bringát a buliba!:klony:

#3880
zolle

zolle

    bentlakó

  • fórumtag
  • 8,703 posts
végszóul:
nem árt ha az ember fel van készülve dolgoka. az se baj ha kocsiban nem nyomod padlóig a féket ónosesõben. ugyanígy az se baj ha egy padkában nem esel pofára

pÍsz