Jelentkezz be Regisztrálj
Critical Mass - 2006. április 22.
Posted 2005. July 28. - 09:32
Azon az útvonalon engem mostanában legjobban a Lurdy melletti benzinkútnál lévõ lámpa zavar. Sokszor van, hogy 10 percet is várok, ha szabályosan akarok átmenni. Nem egyszer volt már olyan, hogy minden irányban piros volt (bár ez azt hiszem valami váltás a lámpák nappali, meg esti mûszakja között). Egy sráccal is beszélgettünk errõl, mikor már annyi bringás összegyûlt, hogy az út közepén a járdaszigeten nem fértünk el. De átmenni még mindig nem lehetett.
egyébként szerintem ez az út hosszabb, mint 17 km.
Posted 2005. July 28. - 09:17
Gondolom azért ezt az útvonalat választották, mert ez egy sorozat, ami Bp. bringaútjait próbálja bemutatni. De a tényleges hibák helyett azt emeli ki, hogy lumpen elemek vannak a Népligetnél.
Jaham. Hát ezesetben a bemutatás egyenlõ az elborzastással....
Posted 2005. July 28. - 09:15
A másik meg hogy szerintem még a stefánia a leghasználhatóbb út, kár lehúzni.
A rakpartot kb 2 hete mutatták be, egy hasonló riportban.
Stiggs
"I have wept in the night for the shortness of sight
that to somebody's need made me blind; But I never
have yet felt a tinge of regret for being a little too kind"
Posted 2005. July 28. - 09:04
Szép jó reggelt Mindenkinek!
Az elsõ cikkben azt furcsálom, hogy a lehetõ leghosszabb utat választották és ráadásul a belvárosban. Nem lett volna egyszerûbb átmenni az északi összekötõn és utána végig a rakparton? Jó, mint tudjuk, az sem egy életbiztosítás, de jobbnak mondható, mint az általuk választott útvonal. Ha egy olyan ember olvasa aki azon töpreng, hogy esetleg kerékpárral kéne járni munkába, akkor tuti, hogy lemond róla....
Második cikkhez meg annyi a hozzáfûzni valóm, hogy a kerékpáron ért balsetet nagyobb esélyed van kikerülni/túlélni, mint egy metró alagútjában. Õszintén szólva itthon sem szállok szívesen metróra, de sajnos néha nem lehet kikerülni. Bár a metrón inkább tõlem "félnek" az emberek. Áltlában egy 120x40-es fekete basszusgitár keménytokkal járkálok, ami kívülrõl nézve nem lehet túl bizalomgerjesztõ London óta....
Más: Tegnap láttam egy biciklistát a Margit-hídon. Tekerésközben telefonált és cigizett egyszerre. Ezt úgy oldotta meg, hogy az egyik vállával odaszorítota a telefont a füléhez és azzal a kezével fogta a kormányt, míg a másik kezével lekesen szipkázott. Azért biciklisták között is akad egy-két csodabogár....
Gondolom azért ezt az útvonalat választották, mert ez egy sorozat, ami Bp. bringaútjait próbálja bemutatni. De a tényleges hibák helyett azt emeli ki, hogy lumpen elemek vannak a Népligetnél.
Posted 2005. July 28. - 08:57
Az elsõ cikkben azt furcsálom, hogy a lehetõ leghosszabb utat választották és ráadásul a belvárosban. Nem lett volna egyszerûbb átmenni az északi összekötõn és utána végig a rakparton? Jó, mint tudjuk, az sem egy életbiztosítás, de jobbnak mondható, mint az általuk választott útvonal. Ha egy olyan ember olvasa aki azon töpreng, hogy esetleg kerékpárral kéne járni munkába, akkor tuti, hogy lemond róla....
Második cikkhez meg annyi a hozzáfûzni valóm, hogy a kerékpáron ért balsetet nagyobb esélyed van kikerülni/túlélni, mint egy metró alagútjában. Õszintén szólva itthon sem szállok szívesen metróra, de sajnos néha nem lehet kikerülni. Bár a metrón inkább tõlem "félnek" az emberek. Áltlában egy 120x40-es fekete basszusgitár keménytokkal járkálok, ami kívülrõl nézve nem lehet túl bizalomgerjesztõ London óta....
Más: Tegnap láttam egy biciklistát a Margit-hídon. Tekerésközben telefonált és cigizett egyszerre. Ezt úgy oldotta meg, hogy az egyik vállával odaszorítota a telefont a füléhez és azzal a kezével fogta a kormányt, míg a másik kezével lekesen szipkázott. Azért biciklisták között is akad egy-két csodabogár....
Posted 2005. July 28. - 08:42
Nem annyira a demagógságával van a baj, hanem inkább azzal, hogy az irónia nem a legjobb eszköz. Így azt lehet az egészbõl levonni, hogy ne használj biciklit és nem az, hogy szar az út, meg kellene javítani. És így a cikk nem igazán érte el a célját, sõt!
rc
Igazad van, a te megfogalmazásod pontosabb.
Posted 2005. July 28. - 08:33
Nem annyira a demagógságával van a baj, hanem inkább azzal, hogy az irónia nem a legjobb eszköz. Így azt lehet az egészbõl levonni, hogy ne használj biciklit és nem az, hogy szar az út, meg kellene javítani. És így a cikk nem igazán érte el a célját, sõt!http://index.hu/kult...mod/bicikliut2/ (ezt egészen halványan demagógnak érzem, és vannak benne apróbb tévesztések is, de legalább folyamatosan foglalkoznak a dologgal.)
http://www.vg.hu/ind...-27&r=133&c=161
Ez meg egy másik cikk, fõleg az utolsó sora érdekes.
rc
Posted 2005. July 28. - 06:41
http://www.vg.hu/ind...-27&r=133&c=161
Ez meg egy másik cikk, fõleg az utolsó sora érdekes.
Posted 2005. July 28. - 00:10
Ugy sem tud megfogni ;-) En is igy vagyok vele.
Amugy a heten mar nem megyek bicoval melozni. Ezt a 35 fokban tekerest hatizsakban (nem bringas, az meg csak majd lesz) nem nekem talaltak ki. Olyan szinten izzadtam at, hogy a polom utan atazott a taska kulso resze, majd a szivacs, majd belul es a vallpantokbol csavartam az izzadtsagot :-)
a gyengek elhullanak
mellesleg rohej, de pont ma este mondtam a babamnak, hogy en holnap be nem megyek bicoval melozni, mert egyszeruen elviselhetetlen kovetkezmenyekkel jar :|
pedig nekem "bringas" tatyim van, de laptop, valtopolo, bringa cuccai (sok), maga a tatyi, cd-k/dvd-k, bari... kozel 10kg. nem vidam ilyenkor :|
toltesen tuliak tarsasaga - powered by patakmeder
Posted 2005. July 27. - 20:52
Posted 2005. July 27. - 20:49
Nekünk van kenyérsütõ gépünk nagyon király! Bioliszt, só, cukor, élesztõ, olivaolaj, szentkirályi víz= fini kenyér. Meguntam hogy a kenyér is tele van minden féle puffasztó szarral.
Nahát! A bringások ebben is hasonlítanak? :-) Nekem is van. És nem félek használni..
Posted 2005. July 27. - 20:49
Nekem is van, csak nagyon régen nem használtam.. Én általában teljeskiörlésu biolisztet használok, és legalább 3 féle magvat teszek bele. Mennyivel jobb, mint a bolti..Nekünk van kenyérsütõ gépünk nagyon király! Bioliszt, só, cukor, élesztõ, olivaolaj, szentkirályi víz= fini kenyér. Meguntam hogy a kenyér is tele van minden féle puffasztó szarral.
rc
Posted 2005. July 27. - 20:43
Nekünk van kenyérsütõ gépünk nagyon király! Bioliszt, só, cukor, élesztõ, olivaolaj, szentkirályi víz= fini kenyér. Meguntam hogy a kenyér is tele van minden féle puffasztó szarral.A lejobb a házisütésu kenyér! Csak már rég nem sütöttem, pedig milyen egyszeru..
Posted 2005. July 27. - 20:41
A házi sütésû kenyérbe szoktak tenni aszkorbinsavat, jót tesz a tésztának.A természetes dolgokat kedvelem, ha C vitamint akarok enni akkor valami gyümit nyomok be (más kérdés hogy az is tele van szeméttel ha nem bio), nem E330 aszkorbinsavat. Egyébként friss kutatások szerint a mû C vitamin (aszkorbinsav) egész máshogy épül be mint a természetes.
Posted 2005. July 27. - 20:39
Posted 2005. July 27. - 20:39
Jaj akkor lobbizhatok egy kicsit? Már lassan nem kapni olyan kajákat amiben nincs legalább három féle Exxx. Ha ez így megy tovább marad a saját sütésü kenyér meg az ásványvíz. Kedvenc felirataim:
- Sajt jellegû hõstabil készítmény (sajtnak nézett ki)
- Fagyasztott garnélarák. Készült: garnélarák, Exxx, Exxx, Exxx, Exxx, Exxx, Exxx, Exxx, Exxx. (megszámoltam 8 féle E betûs)
Bocsesz az offért!
Excuses are like assholes... Everybody's got one, and they all stink
Let the people speak
Posted 2005. July 27. - 20:36
A lejobb a házisütésu kenyér! Csak már rég nem sütöttem, pedig milyen egyszeru..Jaj akkor lobbizhatok egy kicsit? Már lassan nem kapni olyan kajákat amiben nincs legalább három féle Exxx. Ha ez így megy tovább marad a saját sütésü kenyér meg az ásványvíz. Kedvenc felirataim:
- Fagyasztott garnélarák. Készült: garnélarák, Exxx, Exxx, Exxx, Exxx, Exxx, Exxx, Exxx, Exxx. (megszámoltam 8 féle E betûs)
Bocsesz az offért!
És ez hogy tetszik: "rákhúsimitáció".. Persze, lehet, hogy Exxx (sem) volt benne..
rc
Posted 2005. July 27. - 20:33
Jaj akkor lobbizhatok egy kicsit? Már lassan nem kapni olyan kajákat amiben nincs legalább három féle Exxx. Ha ez így megy tovább marad a saját sütésü kenyér meg az ásványvíz. Kedvenc felirataim:
Bocsesz az offért!
Nem mindegyik E bánt. Az E330 pl, az aszkorbinsav. EGyszerû rövidítések.
Ha olyan rákot eszel, amin meg az van, hogy shurimi, abban meg még rák sincs. :-) De ezt még autodidaktaként tudom.
Posted 2005. July 27. - 20:30
Jaj akkor lobbizhatok egy kicsit? Már lassan nem kapni olyan kajákat amiben nincs legalább három féle Exxx. Ha ez így megy tovább marad a saját sütésü kenyér meg az ásványvíz. Kedvenc felirataim:Élelmiszermérnök leszek.
Bocsesz az offért!
Posted 2005. July 27. - 20:26
Nehogy azt hidd, hogy én tudom. Még nagyon friss ez a kétciklusú képzés, nem adtak meg szakirányokat.Nna, az nem tudom mit csinál..
Én még nem estem csak egyszer, de az is inkább csak botlás volt. Pedig nem ártana. Amikor kajakoztam azért nem alakult ki az "egyensúlyozási" technikám, mert az alap hajóban nem borultam egyszer sem.. Meg is bosszulta magát, amikor átültem verseny hajóba..
Na, jó, azért annyira nem szeretnék esni..
rc
ui.: én általában úgy fékezek, hogy pont határra tudjak megállni, mert az elég ijeszto az autós számára is, hátha tanul belole..
Én eddig egyszer estem komolyabbat, amikor a parkolóban ütöttek el. Ez most lehetett volna csúnyább is, ha mondjuk én sem fékezek, és õ is csak egy picivel késõbb áll meg.
Az az igazság, hogy én nagyon dagadt vagyok, és nem számítanak rá, hogy ennyivel megyek, azt hiszik talán, hogy abban a közértbejárós tempóban nyomom. :-)
(mondjuk másnak ez nem sok, de nekem elég meló felgyorsítani, lassítani is nehezebb)