Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Tárcsafékek

- - - - -

• Lezárt topik Lezárt topik
6196 hozzászólás a témában

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21.267 hozzászólás

Tudja valaki, mik a legkonnyebb olajos fekek cc felhasznalasra? Valami olyasmi kellene, ami konnyebb a mostani XT-mnel.

xtr 370 g (persze nem dual control karral)
Magura marta sl 330 g/db
Hayes hfx mag plus kb 380 g/db
hope mono mini 381 g/db 160as tárcsával persze

mindegyik bûn drága, az xt (új) 410 g.....(nem dc karral) viszont 50 felett van mind / darab...megéri ?
"Az Ég szemébe nézve, Széttárt karral áll, Halálos viharra vár egy haldokló világ "
Az idézet a Nemesis együttes Éden c. számából való

whitefulu

whitefulu

újonc

• fórumtag
  • 9 hozzászólás
Szóval ha az alátét ronda, és cigány megoldás, akkor hogy raknátok fel egy 185ös tárcsát Manitou telóra? Van biztos adapter lelõhelyetek?

Wf.

07aszp

07aszp

törzsvendég

• fórumtag
  • 638 hozzászólás
Nekem most egy sram9.0 van hátul deore kistárcsával...
Szerintem marha jól fog, kiválóan adalgoható és nem melegszik túl. Mondjuk BBB betét van benne, meg jó olaj. Tehát sztem hátulra tejesen jó ez a fék 160as tárcsával is. Hátsó kerekem:XT agy+dt küllõk+DoubleTrack+duplabelsõ+2.6os KUJO DH. Nem egy könnyû szerkezet, és mégis marha jól megfogja...
Hull York Medical School
1st Year (Hull Campus)
Anaesthetist wannabe

Jankó

Jankó

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.030 hozzászólás
Tehát buktam... Azért köszi!

Lord_Leslie

Lord_Leslie

Házigazda

• globális moderátor
  • 17.297 hozzászólás

Egyébként tudom módosítani az eredeti postot? Hogyan?

15percig tudod, annyi ideig alatta van egy: Feltöltött kép gomb.
azután buktad.

ON
Fekete Bárány........ Táltos Csacsi
.......+++Eladó "kacatok"+++...........:openarms: Lokálpatrióta Házigazda

ViktoRider

ViktoRider

törzsvendég

• fórumtag
  • 993 hozzászólás
Nekem SD5 van és sztem az nagyon király fék, az én 65kg-omhoz legalábbis tökéletes. Ha sokat tekersz akkor az alap pofa ami rajta van nem fog sokáig tartani, én júliusban vettem és má nemsok van rajta. Viszont néha úgy érzem, hogy esõbe jobban fog mint szárazon:D
bocs az offért
ON
Havernak a bringáján van Deore hidraulikus, a hátsó nagyon zsírül müxik, nem kell sokat húzni, hogy blokkoljon. Az elsõ viszont nagyon nem tetszett, az enyém annál sokkal jobb, akármit csináltam azzal, nem birtam elsõ kerékre állni. Sztem azzal vmi lehet, rámehetett vmi kis olaj, amit nem vettek észre, v nemtom, egy tárcsaféknek nem ilyennek kéne lennie sztem.

Jankó

Jankó

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.030 hozzászólás
Egyébként tudom módosítani az eredeti postot? Hogyan?

Jankó

Jankó

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.030 hozzászólás
Ezt télleg elírtam.... Bocs.

A helyes adatok: 219 vs 199

az elõzõ postodban 100 rongy volt...

szume

szume

törzsvendég

• fórumtag
  • 715 hozzászólás
Tudja valaki, mik a legkonnyebb olajos fekek cc felhasznalasra? Valami olyasmi kellene, ami konnyebb a mostani XT-mnel.

Merida CX500

xian

xian

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.280 hozzászólás
  • LocationTahitótfalu (ritkán Ózd)

A 20 rongy különbséget

az elõzõ postodban 100 rongy volt...

Vegyipari Technikus, Biológia Tanár, Specialized Epic Marathon, Lumix G80, Golden retrievers

thez

thez

maximus

• fórumtag
  • 26.354 hozzászólás
:D
a
értem már
a "hidraulikus deore' kénytelen deore karral lenni mert olajos fék.

és bõven jó cc-re
bocsi, de félreolvastam, bb5nem az sd5-öt
ezt csak Te döntheted el komolyan..
mályerfaktora nagyobb a tárcsaféknek,(olajos deore, bowdenesnek nem!) viszont súlyban a bowdenes jobb lesz sztem....

de akkor úgy írom ha Neked megér ennyit egy olajos tárcsafék, akkor azt vedd mindenképpen! ha viszont ennyire nincsen rá szükséged, akkor nyugodtan maradj a v féknél, bár télen fõleg idõjárásfüggetlenebb sokkal....(nyáron is, de most tél jön:P)

andris

andris

mod

• globális moderátor
  • 10.714 hozzászólás
ha mnden ugyanaz rajt, akkor aviddal, mert sokkal jobban jössz ki azzal ár/érték arányban. s ha nem tetszik el tudod adni az avid pár féket 15000ft körül és tudsz venni majd valami komolyabbat.

Kerékpáros hírek - bikemag.hu
Blog - blog.bringasandras.hu

Jankó

Jankó

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.030 hozzászólás
Merida Matts Special Edition "D" vagy Special Edition "V"? Elõbbin Deore hidraolikus tárcsa és ha jól emlékszem Deore karok (sajnos nem tom milyenek), utóbbin Avid SD5 fékek Avid karokkal. Az Avidról még csak jót hallottam (errõl a típusról legalábbis). A Deore hidro fékjeit nem ismerem. Nyilván nehezebb is, mint az Avid "V". A 20 rongy különbséget fordítsam-e inkább egy Hayes hidro vásárlására (és marad-e egy zsír új Avidom is...)? Meekora a súly és minõségi különbség a Deore és a Hayes (mondjuk FX-9) között? Meg ilyenek...

thez

thez

maximus

• fórumtag
  • 26.354 hozzászólás
én nem értem a kérdést csak?:-D

melyik deore fék? 525?
illetve avid bb5?
egyik hidraulikus, olajos érzéssel, olcsóbb pofával, másik meg vmi csökkentett verziós cps...
döntsd el mit szeretnél.

Jankó

Jankó

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.030 hozzászólás
Szép Napot!

Kérdésem: Ugyanaz a verda Deore Hydro Disc fékekkel 219-ért, vagy Avid SD5-el 119-ért? Nagy a dilemma... Elõre is kösz a tanácsokat, tapasztalatokat, end szo ón...

thez

thez

maximus

• fórumtag
  • 26.354 hozzászólás
és utána megveheted ~8-10ért a tárcsát.
lol:P

Kislust

Kislust

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.507 hozzászólás
ha jól belegondolsz, akkor 1400 forintot lehet így spórólni, cserébe nem lesz anyira jó és szép..:D
Van állásom...:bananadan

andris

andris

mod

• globális moderátor
  • 10.714 hozzászólás
én meg azért írtam, mert nekem ilyenre nem volt szükségem és nem tudom, hogy jó-e. csak egy olcsó ötlet volt...

Kerékpáros hírek - bikemag.hu
Blog - blog.bringasandras.hu

thez

thez

maximus

• fórumtag
  • 26.354 hozzászólás
nem bántja senki:P
csak mondtuk hogy nem épp jó megoldás.
(volt ilyenem, azért írom)

newbiker

newbiker

törzsvendég

• fórumtag
  • 520 hozzászólás
ne bántsátok, csak segíteni akart!!!

ez igen, egy hibátlan cigány megoldás, csökkenõ fékerõvel, és meglehetõsen rondán.

mûködik persze, de ha van keret egy nagy tárcsára, akkor van adapterre is.