Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Tárcsafékek

- - - - -

• Lezárt topik Lezárt topik
6196 hozzászólás a témában

rott3n

rott3n

törzsvendég

• fórumtag
  • 263 hozzászólás

Leszedtem a festéket. Volt mit, de sajns ez nem oldotta meg a gixert. Valahogy úgy érzem, hogy a tárcsa is túl közel van az adapterhez (tán max 1mm), de ezt nem oldotta meg a festékkaparás sajna.
Az adapterhez közelebbi betét nem mozog látszatra, azaz mintha folyton a tárcsán feküdne, mert közelebb van a tárcsa, mint kéne. Vagy a bánat tudja. Mára feladtam, de már nincs ötletem, hogy mit lehetne.
Pedig az elsõ olyan flottul jár :(

Szerintem reszelj meg nyugodtan, ha nem akarod a vazat, akkor reszeld az adaptert, az azert olcsobb... :) Belovod pozicioba es zsir lesz.

Mosolyogj a vilagra es a vilag visszamosolyog rad :w_morde:

kalaius

kalaius

maximus

• fórumtag
  • 11.904 hozzászólás
hátul mindig nyúlósabb 1 picit a fékérzés... (eleve hosszabb fékvezeték)
leghasznosabb,ha felmész hegyre,és yol kifékezed,vmennyire beáll magától

kisgest

kisgest

vendég

• fórumtag
  • 20 hozzászólás
Leszedtem a festéket. Volt mit, de sajns ez nem oldotta meg a gixert. Valahogy úgy érzem, hogy a tárcsa is túl közel van az adapterhez (tán max 1mm), de ezt nem oldotta meg a festékkaparás sajna.
Az adapterhez közelebbi betét nem mozog látszatra, azaz mintha folyton a tárcsán feküdne, mert közelebb van a tárcsa, mint kéne. Vagy a bánat tudja. Mára feladtam, de már nincs ötletem, hogy mit lehetne.
Pedig az elsõ olyan flottul jár :(

rott3n

rott3n

törzsvendég

• fórumtag
  • 263 hozzászólás
Vagy te unod meg, ha nem vagy eleg kitarto :)

Mosolyogj a vilagra es a vilag visszamosolyog rad :w_morde:

rob

rob

This is the way

• globális moderátor
  • 16.879 hozzászólás
ki kell hézagolni. érdemes a vázról leszedni a festéket a tárcsafékszemrõl belülrõl, majd vékony alátétekkel középre állítani a féknyerget. ez az egyszerûbb megoldás. ha valami miatt nem kivitelezhetõ:
akkor párszor leszed, csavarhúzóval beállít, felszerel, nyomogat, majd ujra leszed, visszanyom, .... amig jó nem lesz. önbeállós, egy idõ után megunja ;)

"A man always has two reasons for doing anything: a good reason and the real reason." J.P. Morgan

"Science is not a democracy that can be voted on with the popular opinion." Earl R. Geddes P.h.D.

kisgest

kisgest

vendég

• fórumtag
  • 20 hozzászólás
Megvettem az 525öt :)
Nagyon király. Az elsõt felrakva rögtön minden tökéletesen mûxik, semmi súrlódás, jó fékerõ a bekopatlanság ellenére is. Ámde...
A hátsó elég gáz :( Sajna behúztam a kart mielõtt összeraktam és úgymaradtak a pofák. Finoman kinyitottam õket csavhúzóval és látszólag minden ok, de miután összraktam nagyon súrlódik és csak az egyik pofát mozgatja. A másik mintha állandóan a tárcsához érne. És a fékkart is más érzés húzni, mint az elsõt. Az elsõ határozott nem nyúlós, míg a hátsó picit nyúlos és jobban behúzható. De fog az is, de elviselhetetlen a súrlódás.

Segítsetek!!! :(

rob

rob

This is the way

• globális moderátor
  • 16.879 hozzászólás
nincs nagy erõsségbeli különbség.

381-re nem ajánlom a 200-as avidot

"A man always has two reasons for doing anything: a good reason and the real reason." J.P. Morgan

"Science is not a democracy that can be voted on with the popular opinion." Earl R. Geddes P.h.D.

conor1326

conor1326

bentlakó

• fórumtag
  • 5.055 hozzászólás
Sok nincs erõsségben sem. Állítólag
de legyen a 36-os;)
Autist Team:)

golya

golya

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.347 hozzászólás
na el van döntve a dolog:
bb7
zoggie iparis alutengelyes tárcsás agy
DT küllõk
Mach1 210 felni
sok különbség van a32 ill. 36 luk között???
ha csak az apár gram akkor 36-os lesz

golya

golya

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.347 hozzászólás
SZVSZ-el én is hasonló képpen vok
az avid +nem 21 hanem vmi18 postaköltséggel.:)

thez

thez

maximus

• fórumtag
  • 26.354 hozzászólás
szvsz: szerény véleményem szerint.
381 bírni fogja egy. egy ideig. ki tudja meddig, szal sztem elég kisbicóra ha nincs átütõs villa a 160mm. a julisnál meg tuti jobban fog....
szal ha olajostól félsz, mindenképp avid. de hogy kistárcsa, vagy nagytárcsa, döntsd el te.

Brian

Brian

vendég

• fórumtag
  • 10 hozzászólás
Nah még 1 kicsit az avidró':21postaköltséggel az ebikeon szal sztem is naon faca......és a magura julie...hát...inkább veszek 1 baromi jó mechát 203as táecsával mint 1 szar 2dugyttyús hydrát 160assal!Meg amúgyis írtózom a olajfolyástól!Szal már csak az a kérdés hogy az én szar rst 381ELem Lbírja e az 54 kilómmal 1ütt!?

jah és még valami: kezdõ vok szal magyarázza már L vki h mi az az SZVSZ?????!!!!!!!

málna

málna

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.117 hozzászólás
elvileg vmit számít. de nem túl sokat, lehet, hogy a súly miatt nem éri meg ;)

rob

rob

This is the way

• globális moderátor
  • 16.879 hozzászólás
odalenn már nem érvényesül annyira, de ahogy érzed.

kisgest

kisgest

vendég

• fórumtag
  • 20 hozzászólás
Na ez már csak éles helyzetben fog kiderülni, amikor megveszem a féket :)
Támadt egy olyan elvetemült ötletem, hogy a telón lévõ fékszemekre beteszem egy régi Kingstone fékmerevítõmet. Szerintetek ez jótékonyan befolyásolja a villa csavarodásást tféknél, vagy csak hülyének fognak nézni. A merevítõ elég méretes darab.

rob

rob

This is the way

• globális moderátor
  • 16.879 hozzászólás
a 160-as pizza az 160 mm, és biztosan el kell férnie a vázadban. nem sok olyan váz volt, ahol nem fért el (háromról tudok, a wheelernek volt egy dual próbálkozása '99-ben, abba nme ment bele a 160-as pizza, és a scott fx-dh-ba nem megy bele a 200-as, meg a régebbi bullit-okba sem - a 160-as ott mindekettõnél elfér)

kisgest

kisgest

vendég

• fórumtag
  • 20 hozzászólás
Igen ezt én is vizsgáltam már, hogy van gyárilag tárcsás XC, de azok már újabb taggal vannak szerelve. Nekem még az elsõ German A-s taggal van. De én is abban bízom, hogy csak nem tervezték el. Új korában is ezzel jött, tehát nem utólag beszerelt.
Ha jól tudom az 525-ös 160-as tárcsával érkezik, ugye ez 160mm és nem valami bolygóközi mértékegységben mérve? Lehet, hogy csak kisebb tárcs férne el? No persze, ha létezik ilyen...

golya

golya

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.347 hozzászólás
nekem az a bajom h a 2002-es kalahari vázamon nincs hátul tfékszem:(
de ha anyámék nem mennek bele akkr meg várok és nyár fle leváltom a bicajt egy használt ösztelós tárcsásra olyan200 körül.

tamaska

tamaska

Beast of the East

• globális moderátor
  • 19.996 hozzászólás
szerintem a Merida nem követi el azt a hibát, hogy rárakja a tárcsafékszemet, és nem ellenõrzi le, hogy rá lehet e szerelni a féknyerget vagy nem. Ennél azért komolyabb cég. A másik dolog, amiért sztem nyugodtan megveheted a féket, hogy a Mission Speed-en és Comp-on v-fék van, a Mission Race-n pedig tárcsa. És szerintem e három között a felszereltség csupán az eltérés, a váz ugyanaz.
YETI CYCLES - RIDE DRIVEN SINCE 1985. BEFORE MOUNTAIN BIKING WAS EVEN CONSIDERED AN INDUSTRY.

RAUH-Welt
B E G R I F F

kisgest

kisgest

vendég

• fórumtag
  • 20 hozzászólás
Egyre biztosabb vagyok az 525-ben. Köszi mindenkinek az építõ tanácsokat :)

Még egy olyan kérdésem lenne, hogy nincs-e valakinek Merida XC Mission váz és tfék tapasztalata? Mert ugyan van rajta tfékszem hátul, de úgy nézem szemre, hogy nem fér el a tárcsa a rugóstagtól, illetve fordítva :)
Ez azért érint érzékenyen, mert már megvettem a kerekeket is és hát a felnim is tárcsás. Esetleg ismer valaki valakit, akinek tárcsás a Meridája?