Jelentkezz be Regisztrálj
Tárcsafékek
Írta 2004. december 17. - 00:08
Lor?
Aktuális civil
Írta 2004. december 17. - 00:06
mert pl a pofa középsõ részén lyuk nemlyuk lyuk nemlyuk... kb 60%-40%... akkor ott is megdagadna, és kimarná a tárcsát? hát, mind1.
on
Írta 2004. december 17. - 00:04
ezt mesélem:-)
[/url]
amúgy meg atomkemény szinteres pofa.
Akkor valamirõl lemaradtam... bocs.
Végülis, ha meggondoljuk eltérõ felület koptatja a betétet, nem? Mondjuk a tárcsán végig rajta van, a küllökön meg ezen idõ 10% ában. (Énse vagyok fizikus detalán értitek..) Úgyhogy kevesebbet is kell kopnia... Ha jólértelmezem a jelenséget, vagy mi...
Aktuális civil
Írta 2004. december 17. - 00:00
Írta 2004. december 16. - 23:57
Lehet valami abban amit mondasz... Vazz, dedurva. Nmehittem volna.
Aktuális civil
Írta 2004. december 16. - 23:55
csak az egész féknyereg csúszótt 2-3 mm-t lejjebb
annyit sem. és nem kopp kop volt, hanem szépen lett egy vájat a küllõk, és a felület között.
mind2 oldalon, a fékpofa meg ott sokkal több anyaggal bír.
erre nem tudtam gombot varrni.
ott nincs valszeg kiképezve ekkora erõ elviselésére..(mint a fékfelület)
vagy...
mittomén.
ha lenne digis gépem, mutathatnék fotót.
de az a szar is meghalt.
grr.,
Írta 2004. december 16. - 23:51
Én spec ezt a setupot nem használnám, hogy nagy betét, kisebb tárcsa.. Akárhogy is, egyenlõtlen lesz.
Aktuális civil
Írta 2004. december 16. - 23:43
Kösz!a hayes kicsit nagyobb felületen fog, mint a saint tárcsa felülete. ha meg tudsz barátkozni azzal, hogy a féked a küllõkön is fog, akkor menni fog.
ha nem, akkor vegyél másféle agyat. saint árban (tárcsával együtt) már lehet venni funn-t (az újat), roox-ot, novatec-et, bike+-ot, zoggie-t, stb.
de olyan agy kell ami jo a saint hátsó váltóhoz!
Funn nekem nem jött be 3 hónap után szétment!
most meg shimano xt van az meg kész rémálom!
üdv
Írta 2004. december 16. - 23:41
Írta 2004. december 16. - 23:32
leglaábbis én nem az alapján nézem, gondolkodom.
de van egy fém lap, 2 oldalról nyomja a tárcsa. mitõl ferdülne el a dugattyú? se neki, se a tárcsának nem természetes pozíció ez. õk szeretnek párhuzamosan lenni abban az esetben, HA a féknyeret is párhuzamos a tárcsával. ha nem, akkor persze így-úgy fog kopni, meg ha középen sincs igazából akkoris. és ezt sokkal inkább el tudom képzelni. ha a küllõkön fog, akkor ferde nem igazán tud lenni, csak vagy a tárcsát nyírja szét, vagy pedig rendesen kopik a tárcsával párhuzamosan...
elõbb adja meg magát a tárcsa(mint esetmeben) mint hogy ferdén mászkáljanak a dugattyúk.
legalábbis a hayesnél.
legalábbis nálam.
Írta 2004. december 16. - 23:27
Írta 2004. december 16. - 23:24
pont ezaz.
a küllõkön fogásról...
jó folyamat.
a pofa félig vagy akármennyire lelóg a fékfelületröl.
tehát nincs az a súrló erõ, ami koptatja, tehát kevésbbé kopik a küllõkön mint a fékfelületnék.
ebbõl az következik, h ott több anyag lesz a pofán.
viszont a fék továbbra is a fékfelülettel fog, és igaz, beljebb van mint a kis rész, ami lelóg róla, de õ oda FOG menni. a fékfelülethez.
és ez hogy lehetséges? hogy szépen a kevésbbé kopós, vastagabb rész szépen váge gy kört a küllõkbe.
azaz elvékonyítja az anyagot, "perforálja"
tehát lelógó fékpofával inkább ne... ott reszeljük akár simán ki a felesleges anyagot, de a küllõket kiméljük ezzel.
amúgy hayes vs avid tárcsa, házi "adapterrel"
szerencsére már kaptam rendes hátsó, pont odavaló adaptert.
Írta 2004. december 16. - 23:21
Írta 2004. december 16. - 23:19
a munkahenger is folyamatosan feszül, mert a ferde fékpofamozgásra kényszeríti a dugattyút.
??
NE ÍGY! NE ÍGY!
lor-inc g-boxx designer. . .sár. . .nem haldoklom, így élek. . .k.rva 3mm...
Írta 2004. december 16. - 23:17
Írta 2004. december 16. - 23:12
ha nem, akkor vegyél másféle agyat. saint árban (tárcsával együtt) már lehet venni funn-t (az újat), roox-ot, novatec-et, bike+-ot, zoggie-t, stb.
"A man always has two reasons for doing anything: a good reason and the real reason." J.P. Morgan
"Science is not a democracy that can be voted on with the popular opinion." Earl R. Geddes P.h.D.
Írta 2004. december 16. - 23:03
RAUH-Welt
B E G R I F F