Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Tárcsafékek

- - - - -

• Lezárt topik Lezárt topik
6196 hozzászólás a témában

málna

málna

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.117 hozzászólás
rakott rá 1 centi alátétet valszeg. másképp nem, csak ha el van rontva a váz lyuka

conor1326

conor1326

bentlakó

• fórumtag
  • 5.055 hozzászólás

srátz!
neked akkor mi kell pontosan?160-as elsõ adapter meg tárcsa?miért nem veszel 1 nagyobbat,és cseréled L?
amúgy avidnál azt hiszem a 2 fék tök uaz elöl-hátul csak az adapter más (ha nem,akkor tévedtem)

namost akkor hogy van az hogy haverom elsõ avidot ugyanazzal a 160-as tárcsával felrakott hátra??
ugyanazzal az adapterrel...
Autist Team:)

kalaius

kalaius

maximus

• fórumtag
  • 11.904 hozzászólás
srátz!
neked akkor mi kell pontosan?160-as elsõ adapter meg tárcsa?miért nem veszel 1 nagyobbat,és cseréled L?
amúgy avidnál azt hiszem a 2 fék tök uaz elöl-hátul csak az adapter más (ha nem,akkor tévedtem)

lor

lor

phorumus maximus

• globális moderátor
  • 24.199 hozzászólás
masik adapter es tarcsa es elol is 160mm-vel lesz az amugy 185-s feked

NE ÍGY! NE ÍGY!

borzasztus falánkusz
lor-inc g-boxx designer
. . .sár. . .nem haldoklom, így élek. . .k.rva 3mm...

vendég_rvilike_*

vendég_rvilike_*
  • vendég
Rs Duke Race-m van

málna

málna

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.117 hozzászólás
de azt ne feldjük el, hogy az avid adapterrel jön...
milyen villád van?
ha manitou, akkor tökmind1, ugyis le kell szedni az adapter, ha más akkor meg egy új adapter meg fékcsõ kell. esetleg új tárcsa meg új adapter, ha elsõt veszel és azt alakítod át.
de hát amúgy is lassan itt az el camino, szoval ... :D

vendég_rvilike_*

vendég_rvilike_*
  • vendég
Akkor azt hiszem az lesz az igen egyszeru es elegans megoldas a problemara,hogy
biker kinyalhatja a seggemet,es veszek hope-ot vagy hayest...:D

rob

rob

This is the way

• globális moderátor
  • 16.879 hozzászólás
nos öcsém azt akarta mondani, hogy egy hagyományos hátsó féknyereg elõre téve plusz 20 mm-nyi tárcsát igényel. tehát egy 165-öshöz tervezett hátsó féknyereg elöl egybõl (mindenféle adapter nélkül, csak a fékszemre felcsattintva) 185-ös lesz.
ha nézed a képet, akkor látod, hogy nme egyforma a két nyereg, és ez minden féknél igy van. (legjellemzõbb kivételek: magura julie, formula b4, diatech anchor)
azért adnának el 185-öset neked, mert az úgy készült a gyárban, hogy hátsó féknyeregre elsõ madzagot és kart kötöttek. voilá.
mechanikusnál egyszerûbb, ott veszel egy pár hátsó nyerget, és az egyikhez meg egy nagyobb tárcsát. tuning okosoknak. ;)

"A man always has two reasons for doing anything: a good reason and the real reason." J.P. Morgan

"Science is not a democracy that can be voted on with the popular opinion." Earl R. Geddes P.h.D.

vendég_rvilike_*

vendég_rvilike_*
  • vendég
Nehez ugy elvonatkoztatni h nem avid,ha egyszer engem konkretan az avid erdekel :))

tamaska

tamaska

Beast of the East

• globális moderátor
  • 19.996 hozzászólás

Lehet h hulye kerdes: egy elso es egy hatso fek kozott van vmi kulonbseg a fekvezetek hosszan kivul??Vagy csak azert elso/hatso mert gyarilag akkora fekvezetekkel rakjak ossze?

Itt egy KÉP. (vonatkoztassunk el tõle, hogy nem avid fék van a képen) Két nyereg, sztem elég ljól látszik a különbség az elsõ és a hátsó között. (ami alul van az a hátsó)

Van olyan is, amikor ugyanugy néz ki a két nyereg, akkor viszont a hátsó tárcsa kisebb, jellemzõen 2cm-el (átmérõben). Például a Magurák szoktak igy lenni. Meg a Formulák is.
YETI CYCLES - RIDE DRIVEN SINCE 1985. BEFORE MOUNTAIN BIKING WAS EVEN CONSIDERED AN INDUSTRY.

RAUH-Welt
B E G R I F F

vendég_rvilike_*

vendég_rvilike_*
  • vendég
Lehet h hulye kerdes: egy elso es egy hatso fek kozott van vmi kulonbseg a fekvezetek hosszan kivul??Vagy csak azert elso/hatso mert gyarilag akkora fekvezetekkel rakjak ossze?

vendég_rvilike_*

vendég_rvilike_*
  • vendég
Na,csodas,_sehol_ nincsen elso 160as tarcsaval,folhivtam bikert is ,h hol kapok.Hat hogy sehol,mert be se hoztak olyat,csak 185ossel.Mondom remek,es 160assal mikor hoznak?Haat majd szezonkezdesre,marcius vegen.Mondom es addig nem is hoznak ujabb avidokat???Nem...Mondom fasza.
Ennyit errol.185os tarcsaval rafingok a fekre es fejreesek.400g-mos felnivel meg 10 kilos cc geppel.
Ha valaki tud rola hol tudnek beszerezni 160as elsot pls irjon mar.Koszi

rob

rob

This is the way

• globális moderátor
  • 16.879 hozzászólás
beszél itt össze-vissza hülyeségeket az öcsém. az ötöshöz biztos az elsõ jár. láttam, volt a kezemben. és a honlap és a workshop szerint a heteshez is. persze lehet, hogy kapsz még olyan hetest, amihez a régi jár, de nemhiszem, tekintve hogy az hatvanezer körül volt anno, most meg negyvenöt....

"A man always has two reasons for doing anything: a good reason and the real reason." J.P. Morgan

"Science is not a democracy that can be voted on with the popular opinion." Earl R. Geddes P.h.D.

vendég_rvilike_*

vendég_rvilike_*
  • vendég
Na most akkor melyik tarcsa? :)
Amugy az Avid honlapjan is az elso van(a kevesbe hullamos).
Bar ha az uj tarcsa 2005os akkor gyanitom h fele boltban meg a regivel van,fele boltban az ujal,nem?

tamaska

tamaska

Beast of the East

• globális moderátor
  • 19.996 hozzászólás

En azt hittem a regi Xt az csak azert volt osszeszerelt allapotban,mert annak a fekcsove nem volt vaghato.Mellesleg az egy k jo fek volt kar hogy mar nem lehet kapni :(

jó bizony! :spoko:

A hayes-akat is darabokban adják, vagy már nem? mondjuk azokkal nincs probléma összerakáskor. sitty-sutty. :D

A második képen lévõ tárcsád lesz a Juicy-hoz. az az uj. Attól, hoy hullámos sztem rosszabb semmiképpen nem lesz, bár sztem jobb se nagyon. de a lényeg, hogy nem is áldoztak teljesítményt a dizájn oltárán. nem kö paázni.
YETI CYCLES - RIDE DRIVEN SINCE 1985. BEFORE MOUNTAIN BIKING WAS EVEN CONSIDERED AN INDUSTRY.

RAUH-Welt
B E G R I F F

vendég_rvilike_*

vendég_rvilike_*
  • vendég
Fene tudja,en mar annyi mindent olvastam ezekrol a hullamos tarcsakrol.Mindenesetre nem vagyok oda ha vmit csupan az esztetika kedveert csinalnak,es esetleg meg szaeabb is emiatt mintha siman csinalnak.
Szal akkor az elso tarcsaval adjak?Ami kevesbe hullamos ugye?Na kiraly,az jobban tetszik :))
Mostmar tuti jucikat valasztom :)

rob

rob

This is the way

• globális moderátor
  • 16.879 hozzászólás
a sulyban lehet valami, de ennyi erõvel lehetne nagyobb lyuk egy sima tárcsában, és a felület megmaradna... jobban fog? ezt már kiveséztük, hogy nme lehet, kérdezdd lórit.
esetleg jobban hûl. de ebben sem hiszek.

marad a szemfényvesztés: jobban néz ki ;)

Vole

Vole

bentlakó

• fórumtag
  • 7.561 hozzászólás
Most mondjam hogy nem tudom? :D

Suly? Hutes? Meg az is lehet hogy jobban fog ;)
Ride fast or be last!
I`m as fast as nobody!

rob

rob

This is the way

• globális moderátor
  • 16.879 hozzászólás
na okoska, akkord mondjad szépen törpillának, miért hullámos a bácsi tárcsaféke?

Vole

Vole

bentlakó

• fórumtag
  • 7.561 hozzászólás

hullám nem befolyásol semmit

Szerinted a trial bringaknal miert hasznaljak? Ott nincs sok sar...
Ride fast or be last!
I`m as fast as nobody!