Jump to content

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Photo

Tárcsafékek

- - - - -

• This topic is locked This topic is locked
6196 replies to this topic

paul

paul

törzsvendég

• fórumtag
  • 383 posts
Köszi a segítséget akkor viszem vissza a Hajdúékhoz.

thez

thez

maximus

• fórumtag
  • 26,354 posts
ez a jelenség mindenképpen attól van, hogy levegõ kerül a csõbe/féknyeregbe.
akármit csinálsz, ez az.
tehát magyarul rosszul van feltöltve, vagy utána kéne töltened, vagy igen.
vagy ha ez így jó, meg is szokhatod....

paul

paul

törzsvendég

• fórumtag
  • 383 posts
Lehet,de ha felakasztom akkor az egyik fékmunkahenger felül van,a másik pedig alul.Ilyenkor szerintem az egyik féknek kellene csak ezt csinálnia nem?

rob

rob

This is the way

• globális moderátor
  • 16,879 posts
az érdekes túlfolyó elhelyezés miatt valószínûleg van levegõ benne, ami felmegy oda, de ha felakasztod, akkor visszakúszik a csõbe. emiatt lehet.
túl kellene tölteni, mert szerintem nincs rendesen megcsinálva.

"A man always has two reasons for doing anything: a good reason and the real reason." J.P. Morgan

"Science is not a democracy that can be voted on with the popular opinion." Earl R. Geddes P.h.D.

paul

paul

törzsvendég

• fórumtag
  • 383 posts
Sziasztok!
Egy kis segítség kellene.Vettem egy Avid juicy seven tf-et.A Hajdúnál röviditteték és légtelenitették le.Egy érdekes dolgot vettem észre:ha felakasztom a kerékpárt egy kampóra,akkor az elsõ és hátsó fékkart a markolatig be tudom húzni olyan mintha levegös lenne.Ilyenkor semmi fékhatás sincsen.Ha pedig leállítom a földre akkor nagyon sok idõ és húzogatás kell hogy magához térjen.(ha egyáltalán sikerül )Ez természetes dolog?

albertfish

albertfish

Posztolányi Dezső

• fórumtag
  • 8,749 posts
  • LocationPécs
azért hogy lásd hogy mekkora a távolság a betétek meg a féktárcsa közt.

az is igaz minden csavarra hogy észel kell meghúzni.inkább egy kis kék menetrögzítõt tegyél,mint hogy betépd a csavart.

Érdemes jobban meghúzni a gyzt,de ha kónuszos az agy akkor meg csak módjával.
fõleg hogy ha keményebben használod akkor majd jól eltörik a tengely benene.
az meg rosz érzés....

ipari cs agynál anyira nbem szepont hogy meg van-e szorulva a csapágy.ott nics kónusz ami roszul viselné ha szorul kicsit.

remélem a vége érthetõ

Egy Házam van, annak az Égbolt a teteje,padló a végtelen Föld, falak nincsenek.Apám a Nap, Hold Anyám, Csillagok a gyermekek,határtalan horgolják illatok a kertemet.Óceánkád, láng a lámpa, arcom tóban mosom,hegytetõ az irodám, ottan, józan gondolkozom..

BDPST melókeresés in progressz..ha tudsz valamit ne titkolózz! 

don_iNSECT

don_iNSECT

vendég

• fórumtag
  • 192 posts
koszi a tippeket ;)

->insect

j.akos

j.akos

vendég

• fórumtag
  • 161 posts
Ja és ha hfx9-ed lesz akkor vigyázz a két kis csavarra ami tartja az olajtartáj "fedelét" a fékkaron, mert nekem egy légtelenítésbõl adódóan le kellet szednem, és mikor húztam meg erõsen akkor leesett a csavar feje. Szal megszívtam rendesen. Szóval arra majd vigyázz .
A szex miatt megnõsülni olyan, mint megvenni egy Boeing 747-est az ingyen mogyoróért.

http://szirmariders.uw.hu/
http://szirmariders.atw.hu/

PTR

PTR

vendég

• fórumtag
  • 127 posts

fölteszed az alátétekkel beállítod hogy kb a két munkahenger ezonos távolságban legyen a tárcsától.erre jó pl egy papírlapot meg egy zseblámpát segítségül hívni.
fékezni egy két hoszabb lefelét akkor nagyából bekopik a fékbetés és jó lesz :)

Miért kell a papírlap??

rob

rob

This is the way

• globális moderátor
  • 16,879 posts
a ciripelést egy erõs lefelé sok fékezéssel eltünteti szerintem, a gyorszárat meg illik meghúzni rendesen, ki ne lazuljon. de nem kell törésig feszíteni. csak módjával.

"A man always has two reasons for doing anything: a good reason and the real reason." J.P. Morgan

"Science is not a democracy that can be voted on with the popular opinion." Earl R. Geddes P.h.D.

karakoram

karakoram

törzsvendég

• fórumtag
  • 1,558 posts
Ez rendeben megvan de egy kicsit ciripel, mert ugye a tárcsa nem lehet tökéletesen egyenes. Ez így normális (tényleg csak minimálisan ér hozzá), vagy valahogyan egyengessem ki a tárcsát?
És már csak egy kérdés: A gyorszárat jó rá kell húzni, vagy csak módjával ahogyan régen is meghúztam? elõre is köszi mindenkinek a segítséget!

albertfish

albertfish

Posztolányi Dezső

• fórumtag
  • 8,749 posts
  • LocationPécs
9es hayes pöpec kis fék.a fékkar külömbség a mag hoz képes
arra figyelj hogy a fékkar állító csavart menetrögzítõzda kívánt ponton mert külömben hajlamos a kar marokolnál pihizni egy hoszabb lefelé után.
Meg ha sokat fékezel folyamatosan akkor besüthetõ.
Fékereje faszás.föleg nagytárcsával.remekül érezhezõ a blokkolás pont.
egy éves nem kelelt még légteleníteni.
az adapter viszont pofátlanul drága.
mint minden gyári...

Ha hidraulikus a fék akkor az önbeállítós.
fölteszed az alátétekkel beállítod hogy kb a két munkahenger ezonos távolságban legyen a tárcsától.erre jó pl egy papírlapot meg egy zseblámpát segítségül hívni.
fékezni egy két hoszabb lefelét akkor nagyából bekopik a fékbetés és jó lesz :)

Egy Házam van, annak az Égbolt a teteje,padló a végtelen Föld, falak nincsenek.Apám a Nap, Hold Anyám, Csillagok a gyermekek,határtalan horgolják illatok a kertemet.Óceánkád, láng a lámpa, arcom tóban mosom,hegytetõ az irodám, ottan, józan gondolkozom..

BDPST melókeresés in progressz..ha tudsz valamit ne titkolózz! 

karakoram

karakoram

törzsvendég

• fórumtag
  • 1,558 posts
Most tértem át HS33-ról tárcsára, tudtok olyan oldalt mondani, ahol tárcsa beállítási tippek vannak? Ha jól emlékszem, valamelyik Bikemagban is volt szó a beállításról, de nem találtam a cikket. Köszi

don_iNSECT

don_iNSECT

vendég

• fórumtag
  • 192 posts
csak nem ez az uj '05os tarcsa?

http://www.bike-mail...cheibe_2005.jpg

mert imho egesz pofas :)

don_iNSECT

don_iNSECT

vendég

• fórumtag
  • 192 posts
jaja, a suly.. :) dehat valamit valamiert... en meg nem lattam a '05-oset... most egy 180-as tarcsas van megrendelve, nemtom,h azt hoznak -e... meg annyira lennek kivancsi,h mennyire zuzhato le, ez FR-ra lesz, azert oda-oda van vagva a bico rendesen...

->insect

ThufirHawat

ThufirHawat

törzsvendég

• fórumtag
  • 516 posts
Nekem elöl hátül HFX9 van. Elöl 04-es, hátul, 05-ös. 160mm mindkettõ.
Ami tetszik benne:
-Komoly fékerõ (CC-hez, kb. 9kg sigle speed gépen)
-Jól adagolható
-Könnyû és szép tárcsa (a 05-ös tárcsa nem túl szép)
-A karok szépek masszívak, a 05-ös különösen. Ez ráadásul kétcsavaros, így nem kell lebontanod a kormányt.
-Lehet kapni hozzá tartozékokat, ha lezúzol valamit...
-Elérhetõ ár
-Könnyû beállítani

Ami nem tetszik:
-A 05-ös tárcsa (V6" a mûvészneve)
-A súlya

:snajper:
"nem vagyok senki csak ûzöm a vadat
másnak hajtok, mások hajtanak"

don_iNSECT

don_iNSECT

vendég

• fórumtag
  • 192 posts
hali, sracok, valaki meselne nekem bovebben a Hayes hfx9-esrol? most szeretnek venni egyet, csak erdekelnenek a tapasztalatok... egy 2k4-es louise FR-hez kepest is kivancsi lennek a velemenyetekre... thx,

->insect

rocsipeti

rocsipeti

bentlakó

• fórumtag
  • 6,770 posts

Kezdok vagytok ;) :D

www.auctionsniper.com

:D

ja,eddig csak a rugostagot,meg a fekeket nem az ebayen vettem a geminire.
a sniperrel csak az a baj,hogy ha teszem azt valaki ratesz egy bazinagy osszeget valamire,akkor te azt nem latod,mert csak meghatarozott lepesekkel megy felfele a licit.a sniper meg majd meg arra is ralicital.te meg fizethetsz...

Paul Vitti

Paul Vitti

fróumfggüõ

• fórumtag
  • 2,025 posts
Én egyébként a hmx-2 HD ra gondoltam, de mostanra sikerült lebeszélnem magam róla.

Nem gondoltam h ekkora galibát okoz a hozzászólásom, én kérek elnézést minden érintettõl! :mexico:
Olyan nincs, hogy valami nem sörnyitó.

málna

málna

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3,117 posts

edig az épeszû ember azt hihette volna a hmx-2 hd-rõl van szó de ezek után már...:rolleyes:

no igen én is így sejtettem, de mán ez nekem sok.
amugy meg a hmx2 egy szar fék, mert van nem sokkal drágábban avid, ami ezerszer jobb...