Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Tárcsafékek

- - - - -

• Lezárt topik Lezárt topik
6196 hozzászólás a témában

conor1326

conor1326

bentlakó

• fórumtag
  • 5.055 hozzászólás
dohány u. eleje.
a zsinagógától indulsz el, és nézel balra mindig, kb 3 perc mulva ott lesz egy csavarbolt.
20-as szám körül...
20ft volt egy 8.8-as imbuszfejû 4cm-es csavar.

vagy amit Thommey ajánlott:
www.fabory.hu
elvileg Árpád híd körül...
Autist Team:)

fuckbkv

fuckbkv

törzsvendég

• fórumtag
  • 278 hozzászólás

mûködni fog de azért jobb ha elmész egy csavarboltba és 40 forintért veszel 2db jó minõségû imbuszos csavart.
de addig is megteszi...

Plz mondj valami jó csavarboltot, mert mifelénk nagyon kemény lehúzás folyik: kétszáz forintokat akarnak kérni imbuszos dolgoké'. teszkó-osan-bamumax-brikofos-praktiker stb. helyeken meg nincs is
http://kep.tar.hu/fuckbkv <frissítve: márc. 5> <Sportkiállítás képek is vannak>

málna

málna

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.117 hozzászólás
én is jobban szeretem az imbuszt, nincs +1 szerszám, meg bõven elég, ha ésszel használja az ember.
on
nekem is van tárcsafékem :P

conor1326

conor1326

bentlakó

• fórumtag
  • 5.055 hozzászólás
ez igaz:)
de az imbusz szebb:-P
hát végülis lehet hogy igazad van...de én az imbuszt jobban szeretem...

de hogy ON legyek:
ha 8.8-as vagy jobb minõségû az a csavar ott az avidon akkor jó lesz.

málna

málna

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.117 hozzászólás
ugyan olyan tulajdonságú csavarok közül erõsebb a hatlapfej. nagyobb felületen érintkezik...

conor1326

conor1326

bentlakó

• fórumtag
  • 5.055 hozzászólás
azért ezzel vitatkoznék.
több hatlapfejû csavart nyaltam már el mint imbuszt...
pláne ha ilyen 5 forintos akkor...
mi van ráírva? 5.6? akkor cseréld le szvsz.
8.8-as az már jó...
de én akkor is imbusz párti vagyok.

málna

málna

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.117 hozzászólás
ezt jobban meg lehet húzni, mint az imbuszt, de kicsit körüményes a szerszám cipelése

conor1326

conor1326

bentlakó

• fórumtag
  • 5.055 hozzászólás
mûködni fog de azért jobb ha elmész egy csavarboltba és 40 forintért veszel 2db jó minõségû imbuszos csavart.
de addig is megteszi...

thez

thez

maximus

• fórumtag
  • 26.354 hozzászólás
igen, fog.

fuckbkv

fuckbkv

törzsvendég

• fórumtag
  • 278 hozzászólás
Egy elsõ adapterrel feltettem hátra a fékemet (némi alátét segítségével), amihez kellett egy hosszabb csavar is. Mivel imbuszos épp nem volt kéznél, hát egy gazdaságos 5 forintos 6lapfejûvel oldottam meg... De szerintetek mûködni fog ez így??:

http://kep.tar.hu/fu...4227/10651466#2
http://kep.tar.hu/fuckbkv <frissítve: márc. 5> <Sportkiállítás képek is vannak>

PTR

PTR

vendég

• fórumtag
  • 127 hozzászólás
ok, tiszta sor!

thez

thez

maximus

• fórumtag
  • 26.354 hozzászólás
vagy kiszedetni a 8ast(faktorban csinálják úgytudom), vagy egy kicsit távolabb állítsd a fix pofát a tárcsától.

albertfish

albertfish

Posztolányi Dezső

• fórumtag
  • 8.749 hozzászólás
  • LocationPécs
akkor a fent említett mdokat kell alkalmazni(pár oldallal ezelõtt volt vita ebben)

fékezni egy Istenhegyi utat...
ezt még Pécsiként is tudom ;)

Egy Házam van, annak az Égbolt a teteje,padló a végtelen Föld, falak nincsenek.Apám a Nap, Hold Anyám, Csillagok a gyermekek,határtalan horgolják illatok a kertemet.Óceánkád, láng a lámpa, arcom tóban mosom,hegytetõ az irodám, ottan, józan gondolkozom..

BDPST melókeresés in progressz..ha tudsz valamit ne titkolózz! 

PTR

PTR

vendég

• fórumtag
  • 127 hozzászólás

bowden nem kell a beállításhoz
tárcsa helyén, adapter a helyén, ezek után belövöd úgy a féknyereg helyzetét az adapteren, hogy a tárcsa a fix pofa mellé kerüljön, minél közelebb. ez megvan, akkor rögzíted a féket, majd bowdent bekötöd, és olyan feszesre állítod, hogy kellõ mennyiségü bowdenhúzás legyen. tehát alig kelljen húzni, akkor nagyon ráállítod a pofát a tárcsára, ha szereted markolatig húzni, akkor meg sok helyet hagysz a pofa és a tárcsa között.
az egyik fix pofás tárcsáknál elkerülhetetlen, hogy kicsit oldalra nyomja a tárcsát, de ez a müködési elve a féknek, így van kitalálva. tehát ezzel ne foglalkozz, de minél kevesebbet kell oldalra nyomnia a tárcsát, annál jobban fog fogni, és annál kevésbbé lesz nyúlósabb a fékhatás.
ezért kell a fix pofát ráállítani a tárcsára nagyon, hogy csak azt a hajszálnyit kelljen rányomnia a mozgó pofának.
persze kopással folyamatos utánahúzás szükséges.
szerencsére viszont lassan kopik a hayes pofa!

És mi van akkor, ha már nem vadi új a tárcsa és van benne egy kicsi -de már látható- nyolcas??

ultio

ultio

TARC

• fórumtag
  • 1.169 hozzászólás
Köszi a választ!

Canyon Spectral 29 AL 5

rasti rusti

thez

thez

maximus

• fórumtag
  • 26.354 hozzászólás
bowden nem kell a beállításhoz
tárcsa helyén, adapter a helyén, ezek után belövöd úgy a féknyereg helyzetét az adapteren, hogy a tárcsa a fix pofa mellé kerüljön, minél közelebb. ez megvan, akkor rögzíted a féket, majd bowdent bekötöd, és olyan feszesre állítod, hogy kellõ mennyiségü bowdenhúzás legyen. tehát alig kelljen húzni, akkor nagyon ráállítod a pofát a tárcsára, ha szereted markolatig húzni, akkor meg sok helyet hagysz a pofa és a tárcsa között.
az egyik fix pofás tárcsáknál elkerülhetetlen, hogy kicsit oldalra nyomja a tárcsát, de ez a müködési elve a féknek, így van kitalálva. tehát ezzel ne foglalkozz, de minél kevesebbet kell oldalra nyomnia a tárcsát, annál jobban fog fogni, és annál kevésbbé lesz nyúlósabb a fékhatás.
ezért kell a fix pofát ráállítani a tárcsára nagyon, hogy csak azt a hajszálnyit kelljen rányomnia a mozgó pofának.
persze kopással folyamatos utánahúzás szükséges.
szerencsére viszont lassan kopik a hayes pofa!

ultio

ultio

TARC

• fórumtag
  • 1.169 hozzászólás
Vole
Igen, az egyik pofa fix, a másik mozog és nyomja a fixhez a tárcsát.

thez
Ha így beállítom, ahogy mondod, de nagy helyet hagyok a tárcsa és a mozgó pofa között, akkor még így is nyomni fogja a tárcsát., jól látom a helyzetet? És hogy milyen sorrendben célszerû ezt a beáálítást megtenni? A bowden be van kötve, vagy elõször beállítom a tárcsa és féknyereg helyzetét, aztán kötöm be a bowdent? Vagy fordítva?

Canyon Spectral 29 AL 5

rasti rusti

thez

thez

maximus

• fórumtag
  • 26.354 hozzászólás
ezért kell amíg 8asmentes a tárcsa úgy belõni, hogy a fix pofánál egy papírlap alig férjen be a tárcsa és a pofa közé. úgy jó, hogy pont ne súrolja, és párhuzamos legyen a fix pofa a tárcsával.
ekkor a másik, a mozgó pofát már csak igény szerint kell állítgatni, sokat kelljen húzni, keveset esetleg..

Vole

Vole

bentlakó

• fórumtag
  • 7.561 hozzászólás
Ha elnyomja a fekpofa a tarcsat, az azt jelenti hogy a tarcsa nincs kozepen. Ugy kell beallitani a feknyerget, hogy a tarcsa pont kozepen legyen. Utana nem fogja nyomkodni.
Mondjuk ez bovdenes, lehet hogy majd a fekpofa tavolsagon is kell allitani.

Most esik le, ez egy oldalrol nyom? Mert akkor persze hogy mozgatja a tarcsat, mivel az egyik oldal fix, es ahoz nyomja hozza a mozgo fekpofa a tarcsat.
Ride fast or be last!
I`m as fast as nobody!

ultio

ultio

TARC

• fórumtag
  • 1.169 hozzászólás
Próbáltam beállítani a fentebb említett tárcsaféket, de a hátsónál nem sikerült elérnem azt, hogy mikor a pofa megnyomja a tárcsát, a tárcsa ne mozduljon el néhány mm-t. Ez természetes, vagy lehet rajta javítani? Az elsõnél is elmozdul egy kicsit, de alig észrevehetõ.

Mielõtt azt mondanátok, hogy lámakérdés, valóban az, de az új bicajomon tárcsafék van, eddig még nem volt tárcsafékem és mivel bicajozni nem tudok, hát állítgatom legalább az egész bicajt. Szóval egyáltalán nem értek a tárcsafékekhez, ezért kérdezek.

Canyon Spectral 29 AL 5

rasti rusti