Jump to content

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Photo

Tárcsafékek

- - - - -

• This topic is locked This topic is locked
6196 replies to this topic

thez

thez

maximus

• fórumtag
  • 26,354 posts
(én meg csak csendben megemlítem, hogy shimano tárcsa ugyanaz mint a grimeca végeredményben... mind a 2 ugyanugy allergiás a felmelegedésre, a hirtelen hõmérséklet változásra, és a mechanikai sérülésekre. csak más márkát gravíroznak bele, és kicsit módosítanak a küllõk kinézetén. de minden más ugyanaz rajtuk.)
ezek után ajánlom nyugodt szívvel a Hope, Avid és Hayes tárcsákat.
de ha nagyon shimano kell, akkor 200-as xt. ez meg már az elöbb említett tárcsák árában van...

albertfish

albertfish

Posztolányi Dezső

• fórumtag
  • 8,749 posts
  • LocationPécs
kedves névrokon,
igen a grimeca tényleg nem a legjobb...
a jag adapter meg piszok olcsó,gyárit ne vegyél mert kissé tulzás az ára!!

edit

igen én is igy tudom hogy a grimeca=shimno
DE valami mágiával mégis átitatja a S a tárcsát mert az 525ös nálam 200as grim tárcsával alig fog 3ujal fog jól,havernál meg a 160 gyári setupal jobban fog mint nálam....

Egy Házam van, annak az Égbolt a teteje,padló a végtelen Föld, falak nincsenek.Apám a Nap, Hold Anyám, Csillagok a gyermekek,határtalan horgolják illatok a kertemet.Óceánkád, láng a lámpa, arcom tóban mosom,hegytetõ az irodám, ottan, józan gondolkozom..

BDPST melókeresés in progressz..ha tudsz valamit ne titkolózz! 

málna

málna

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3,117 posts
annyival egészíteném ki, hogy inkább shimano tárcsát, mert a grimeca roszabb minõségû. vagy avid/hayes, ha van rá pánzed.

conor1326

conor1326

bentlakó

• fórumtag
  • 5,055 posts
telefon.
amúgy speedmetalban volt 3 napja.
meg asszem a hugóban is.
Autist Team:)

Mario77

Mario77

vendég

• fórumtag
  • 17 posts
Most 160-as és IS-rendszerû és az is marad ha minden igaz!Nem is tudtam,h a Jagwire csinál adaptert is!Hol kaphatnék itt Pesten v Budán Jagwire v hasonló adaptert?

thez

thez

maximus

• fórumtag
  • 26,354 posts
ehhez tudni kéne, hogy a deore-d IS vagy PM rendszerû.
most 160 v 180 mm-es.
ha PM-es akkor gyári hayes adapterrel simán átalakítható 203 mm-esre.
ha IS-es, akkor jagwire vagy hasonló gyári 2cm+ -os adaptererl átalakítható 200 mm-esre.
tárcsa pedig a grimeca, vagy a shimano másnéven.

Mario77

Mario77

vendég

• fórumtag
  • 17 posts
Vki tud nékem segíten?Símanó 555-ös t féket akarok kicsit tuningolni.185 v 203 as tárcsát szeretnék.Szintem a régi XT-tárcsa lenne a legjobb csak már nem naon kapható.Aztán adaper is kéne ugye.Mennyire kompatibilisek a különbözõ gyátók cuccai?Mondjuk egy Hayes adapter jólenne az 555-ös höz?Mert láttam már nagy tárcsás Deore t féket,és nem alátétes,anyás gány megoldással volt,hanem tök korrekt adapter és nagy tárcsa és nagyon jól mûködött.Csak már azt nem vágom melyik tfék cég cuccai voltak!:-( De az bizt,h ua a gyártótól volt a tárcsa és az adapter is.Ha már volt a téma akkor bocsi de nem olvastam vissza.A válszokért elõre is THX!

málna

málna

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3,117 posts
jah, thez mondja jól.
nekem az egészböl a '02es tetszik a legjobban.
legjobb fékkar amit valaha láttam
ha tudsz még olyat szerezni, tedd meg!

thez

thez

maximus

• fórumtag
  • 26,354 posts
sztem 2002-ig 4 dugattyús fémházas 90 fokos csati
2003-tól egyenes csõcsati, a túlfolyó teteje egyvonalban a karral, mûanyag csõ, 4 dugis.
2004-ben pedig már a saint szerü:-)

Shaman

Shaman

vendég

• fórumtag
  • 237 posts

jól tudod.
és azok még jó kis 4dugattyúsak voltak.
azért hozzátette: "felszerelt állapotban" :D....hát igen. különben jöttek volna a mókamikik.

ja:), de még így is megfordult a fejemben, h nekemjöttök vmi ilyennel, hogy " ha gurulok lefelé v esés közben vagy mittomén:)

mód:

1.nem próbáltam még, de van egyáltalán érezhetõ külünbség a mûa és a fém között?

2.a 2003 as xt féktest változott vmit? elv nem. szal a különbség csak a csõ és a fékkar.

3. ha pénzrõl van szó a 2002 es súlyosabb?

na több kérdés nincs
Keep hands on bike at all times....

rob

rob

This is the way

• globális moderátor
  • 16,879 posts
volt a régi négydugattyús nyereg is új egyenes csatlakozású fékkarral.

"A man always has two reasons for doing anything: a good reason and the real reason." J.P. Morgan

"Science is not a democracy that can be voted on with the popular opinion." Earl R. Geddes P.h.D.

tAmS

tAmS

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 4,796 posts
jól tudod.
és azok még jó kis 4dugattyúsak voltak.
azért hozzátette: "felszerelt állapotban" :D....hát igen. különben jöttek volna a mókamikik.

rob

rob

This is the way

• globális moderátor
  • 16,879 posts
a kilencven fokos az a fémházas, a mûanyagos szerintem csak egyenes becsatlakozással van. a fékkar teteje meg szerintem a régebbieknél egyenes csak, az újak, amik eleve mûanyag csõvel, és egyenes becsatlakozással jöttek, azoknak a túlfolyó teteje nem olyan alakú, mint régen, és nem is lapos. kb 2003 óta van igy, ha jól tudom.

"A man always has two reasons for doing anything: a good reason and the real reason." J.P. Morgan

"Science is not a democracy that can be voted on with the popular opinion." Earl R. Geddes P.h.D.

Shaman

Shaman

vendég

• fórumtag
  • 237 posts
ha vki on:
az xt tfék mely szériáját v változatát adták fémbevonatú ill. mûanyagcsõvel?
ezek közül meik volt 90fokos csatlakozású, és minden xt fékkar túlfolyótartálya vízszintes ( felszerelt állapotban) ?
köszi.shaman
Keep hands on bike at all times....

conor1326

conor1326

bentlakó

• fórumtag
  • 5,055 posts
megint csak azt tudom mondani amit Thommey ajánlott:
fabory
ott állítólag alu meg titán csavarok is vannak...
Autist Team:)

tamaska

tamaska

Beast of the East

• globális moderátor
  • 19,996 posts
Ez aztán a hasznos és bõséges információ! :D :spoko:
YETI CYCLES - RIDE DRIVEN SINCE 1985. BEFORE MOUNTAIN BIKING WAS EVEN CONSIDERED AN INDUSTRY.

RAUH-Welt
B E G R I F F

rob

rob

This is the way

• globális moderátor
  • 16,879 posts
volt egy régebbi bikemag, amiben volt cím, hogy hol lehet csináltatni alu csavarokat.

tamaska

tamaska

Beast of the East

• globális moderátor
  • 19,996 posts
szerintem simán lehet kapni. Ahogy karbont meg titánt is. Csak kérdés, hogy mennyiért. A hayes-nak van titán csavarszettje, szal nem muszáj ragaszkodni az acél csavarokhoz.

De volt valami grammánia topik, ott volt szó ilyesmirõl.
YETI CYCLES - RIDE DRIVEN SINCE 1985. BEFORE MOUNTAIN BIKING WAS EVEN CONSIDERED AN INDUSTRY.

RAUH-Welt
B E G R I F F

vendég_rvilike_*

vendég_rvilike_*
  • vendég
Hm hamar csavaroknal tartunk,alu imbuszokat mennyire lehet kapni?
Nem tarcsfekhez,ode nem mernem betenni,de mashova.

rob

rob

This is the way

• globális moderátor
  • 16,879 posts
a fabory minõségi kötõelemeket csinál. megéri beruházni.