Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Tárcsafékek

- - - - -

• Lezárt topik Lezárt topik
6196 hozzászólás a témában

albertfish

albertfish

Posztolányi Dezső

• fórumtag
  • 8.749 hozzászólás
  • LocationPécs
szerintem sincs sok jelentõsége,max ha valaki kipróbálja agéped akkor meg tudod viccelni....

akkor a gyári fékpofához nem kéne erõltetni!?

Edit:

hát nem tudom hirtelen hogy a gyári 525ös pofa mien.szal jó az ugy vagy sem!?

Egy Házam van, annak az Égbolt a teteje,padló a végtelen Föld, falak nincsenek.Apám a Nap, Hold Anyám, Csillagok a gyermekek,határtalan horgolják illatok a kertemet.Óceánkád, láng a lámpa, arcom tóban mosom,hegytetõ az irodám, ottan, józan gondolkozom..

BDPST melókeresés in progressz..ha tudsz valamit ne titkolózz! 

málna

málna

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.117 hozzászólás
ptr: ebböl már voltak érdekes eszemecserék jó régen, érdemes olvasgatni a régi topikokat. amugy szertem a nagytöbbség a hagyományos felállásban nyomja, ha lenne két hayes fékem, kipróbálnám a cserét mondjuk... nincs jelentõsége

deore alivio nem uaz. az alivio gyengusabb, rá is van írva, hogy gyanta pad only.

albertfish

albertfish

Posztolányi Dezső

• fórumtag
  • 8.749 hozzászólás
  • LocationPécs
deore tárcsa ua mint az alivió?!
felületkezelésben!??

ha gyári tárcsával lesz akor lehet jobb?!!?igaz 160as...

Egy Házam van, annak az Égbolt a teteje,padló a végtelen Föld, falak nincsenek.Apám a Nap, Hold Anyám, Csillagok a gyermekek,határtalan horgolják illatok a kertemet.Óceánkád, láng a lámpa, arcom tóban mosom,hegytetõ az irodám, ottan, józan gondolkozom..

PTR

PTR

vendég

• fórumtag
  • 127 hozzászólás
www.sheldonbrown.com -on azt olvastam, hogy a srác úgy kötötte be magának a féket, hogy a jobb oldali kar az elsõ fék (mint a motoron)
(Azt írja a jobb keze amúgy is erõsebb, -többek között- ezért rakja oda a jobban fogó féket.)

felmerült bennem a kéréds, hogy Ti hogy használjátok?
Mindenki a megszokott felállásban?
(Jobb-hátsó; Bal-elsõ)

legszebbcsavo

legszebbcsavo

bentlakó

• fórumtag
  • 5.125 hozzászólás

hayes 203-mas tárcsa 14 ezer körül lesz (per darab!)

12.900 Ft

thez

thez

maximus

• fórumtag
  • 26.354 hozzászólás
de hayes dh fék.
deore meg egy nagypizzával gyógyított általános fék...
de valamit elböktél, mert hátul nagypizzával teljesen jónak kéne lennie. adagolhatónak, erõsnek, stb...

albertfish

albertfish

Posztolányi Dezső

• fórumtag
  • 8.749 hozzászólás
  • LocationPécs
hm még a vödör szines is baby blue!! ;)

lehet velem van a gond vagy az hogy elöl nagytárcsás hayes hátul 525 és azért..
de állítom hogy hátul ugy fog mint egy v fék.fékerõ alig,vagy már blokkol...
igaz a tárcsa sem mai darabnak tûnik...

Dig

Dig

maximus

• fórumtag
  • 10.884 hozzászólás
OFF:Szebb a hope tárcsa hope fékkel;)
Vedd be a piros kapszulát, és kitágul az univerzum.

rob

rob

This is the way

• globális moderátor
  • 16.879 hozzászólás
azért a kidolgozás minõsége nem egyforma sram/grimeca és sh!mano szinten....
aki meg tárcsát keres: nézd meg az új avid pizzákat is. elég olcsók. és személy szerint most mono 6 ti hope tárcsákat használok (nék, ha lenne hajtókar) a saint féknyereghez, de pölö elcsé ugyanehhez a fékhez hayes tárcsát használ. nagyon jó vele! arra számíts, hogy a hayes 203-mas tárcsa 14 ezer körül lesz (per darab!) plusz a jagwire adapter is vagy 2 ezer.
iljicset kérdezdd meg, mennyiért hoz neked hope tárcsát, lehet, hogy azzal olcsóbban jössz ki. (nekem 12-ért hozta ezeket: hope mono 6ti) de már nem lesz ennyiért :)

"A man always has two reasons for doing anything: a good reason and the real reason." J.P. Morgan

"Science is not a democracy that can be voted on with the popular opinion." Earl R. Geddes P.h.D.

thez

thez

maximus

• fórumtag
  • 26.354 hozzászólás
velem is:-)
az újak is csak abban különböznek, hogy center lock-osok(már amelyik)
(csak mivel nagyobb cégnek készül, ezért h menõbb kinézete legyen a küllõk aljánál kapott még + pár lyukat)

tamaska

tamaska

Beast of the East

• globális moderátor
  • 19.996 hozzászólás
hát nekem meg semmi különbség nem tünt fel a grimeca és a shimano tárcsa között. se tapintásra, se színre, se fékerõre... (biztos velem van a baj)
YETI CYCLES - RIDE DRIVEN SINCE 1985. BEFORE MOUNTAIN BIKING WAS EVEN CONSIDERED AN INDUSTRY.

RAUH-Welt
B E G R I F F

málna

málna

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.117 hozzászólás
annak ellenére, hogya shimanonak a grimeca gyártja a pizzáit, az xt, az új deore és a CLes tárcsák jobbak, mint a grimeca. fogtam a kezemben grimecát és más a felülete. a régi deore is olyan.

Mario77

Mario77

vendég

• fórumtag
  • 17 hozzászólás
Köszönöm mindenkinek a hozzászólást.Most már csak szét kell néznem és számolnom hol-mi mennyi!Aztán tunying!Még 1X thx!:)

Endroo

Endroo

bentlakó

• fórumtag
  • 7.030 hozzászólás
thez: a sramnál azért csak jobb :P

biczaj

biczaj

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.017 hozzászólás
Köszi a segítséget, !!
Óvakodj a részeg AutóStohl !!!

thez

thez

maximus

• fórumtag
  • 26.354 hozzászólás
ezt a faktor ugyanígy oldja meg! esztergályos csinált nekik sok ilyen kis pótlást,így a szerelt fékek már megbonthatóak alul is. gyári megoldás nem igen akad:\
én véleményem szerint tökéletes a hayes tárcsa is, hisz mind2 fék szinteres pofákkal müködik. tehát bírja a kiképzést majd, és jól is fog funkcionálni, ezért nem érdemes agyat, és tárcsát is venni. tehát nyugodtan használd.(hayes: 203 mm)
Endroo: shimano se különb.

biczaj

biczaj

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.017 hozzászólás
Hi.. Rob, thez szerintetek Hayes 200-as tárcsája jó a saint fékhez??? Mert ugyebár agyat is kellene ,na meg akkor tárcsát cserélni,, a az új fékhez, így olcsóbb lenne..vagy így enm érdemes spórolni??

És még egy kérdés,. szét-berrhültem a hajas elsõ fékem fékcsõ becsatlakozását a féktestnél, egy esztergájos segítségével, így most már roppantógyûrûvel is szerelhetõ alul,,ennek nem lett volna valami gyári megoldása??Valaki tud ilyesmirõl, vagy ezt direkt csinállják a gyártók-hogy alul nem lehet bontani, és kötést létrehozni, csak felül....(hayes-nél, másnál nemtom hogy van..)?
Óvakodj a részeg AutóStohl !!!

Endroo

Endroo

bentlakó

• fórumtag
  • 7.030 hozzászólás
Csak halkan: a grimeca és az XT tárcsa ugyanaz, amirõl a pletkya terjeng az a Sram tárcsa

thez

thez

maximus

• fórumtag
  • 26.354 hozzászólás
nekem meg bowdenes(!!!!) deore volt 200as grimeca tárcsával egy ujjas fék.
egy bowdenes olcsó fék.
tehát:-)

Kislust

Kislust

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.507 hozzászólás

kedves névrokon,
igen a grimeca tényleg nem a legjobb...
a jag adapter meg piszok olcsó,gyárit ne vegyél mert kissé tulzás az ára!!

edit

igen én is igy tudom hogy a grimeca=shimno
DE valami mágiával mégis átitatja a S a tárcsát mert az 525ös nálam 200as grim tárcsával alig fog 3ujal fog jól,havernál meg a 160 gyári setupal jobban fog mint nálam....

a hiba benned van, met nekem elöl 525+200as grimeca, és remekül blokkol egy újjal is..igaz, nem egy hope,de azért megteszi...:)
Van állásom...:bananadan