Jump to content

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Photo

Tárcsafékek

- - - - -

• This topic is locked This topic is locked
6196 replies to this topic

málna

málna

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3,117 posts
huzd meg a tárcsa rögzítõ csavarokat.
vagy a féknyereg rögzítõ csavarokat.
vagy nézd meg, hogy jól be van e állítva.
de ezért nehogymár lecserélj egy féket.
mellesleg a shimano gyártja az egyik legjobb fékeket.

conor1326

conor1326

bentlakó

• fórumtag
  • 5,055 posts
valami rosszul van felrakva.
próbálj játszani alátétekkel, szedd le a festéket a tárcsaszemrõl ahol a csavarokkal érintkezik, ilyenek.
nem szabadna neki rezonálnia....
amúgy hayes

gyors vagyok, nah:-P
Autist Team:)

dezo

dezo

vendég

• fórumtag
  • 26 posts
Hali!

Deore hidraulikus fékem van és rohadtul berezonál hátul!
Mondanátok vmi jobbat (nem Shimanot) ami árban közel van a 30-hoz?
Élj úgy, hogy ha lepereg elõtted az.......

tamaska

tamaska

Beast of the East

• globális moderátor
  • 19,996 posts
ha csak simán leszeded a vázról/villáról, akkor nem hullik szét. Miért kellene? :chin:

a pofák se esnek ki, ahhoz össze kell nyomni õket , és akkor kipattannak. egy rugó tartja õket.
YETI CYCLES - RIDE DRIVEN SINCE 1985. BEFORE MOUNTAIN BIKING WAS EVEN CONSIDERED AN INDUSTRY.

RAUH-Welt
B E G R I F F

ultio

ultio

TARC

• fórumtag
  • 1,169 posts
Ha leszedem a féknyerget a tartójáról, nem hullik szét, illetve a pofa nem esik ki belõle?

Canyon Spectral 29 AL 5

rasti rusti

compressor

compressor

vendég

• fórumtag
  • 173 posts
Jó 5let volt...Bújom az archív anyagot.Köszi.:)

Eerie

Eerie

törzsvendég

• fórumtag
  • 514 posts
Körülbelül négy millió hozzászólás lehetett ebben a fórumban Avid és 525 tárcsafék ügyben, hiszen mindkettõ fasza és népszerû. Szóval használd bátran a keresõt ;)

málna

málna

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3,117 posts
hát, fékerõben talán az avid erõsebb, meg könyebb is, de az 525 is elég erõs és hidraulikus, ami szerintem elõny. mellesleg megtanulhatsz légteleníteni is :D

vendég_luongo_*

vendég_luongo_*
  • vendég
Az a CPS már BB7Feltöltött kép Szerintem jó az 525-ösFeltöltött kép

compressor

compressor

vendég

• fórumtag
  • 173 posts
Hali,

Jaja,Black jó kis teló,imádom.
Írtam elöbb hogy mi a véleményetek a CPS Avidról.Köszi a válaszokat.
Képbe került itt egy Deore 525 ös szett,zsír állapotban(szinte még be sem kopott)
Szal,mi a meglátásotok,melyiket szeressem,(illetve Ti melyiket választanátok,és ha van tapasztalatotok ezzel vagy azzal akkor írjatok ha van kedvetek)Nekem ez lenne az elsö tárcsafékem,idáig V fékkel mentem...

Avid CPS vs. Deore 525...

Köszi

málna

málna

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3,117 posts
rob, macs: oké, elég kimerítõ válasz.

mohus: na egen, jó kis vella volt az x vert. kinézete még ma is tetszik. meg sok a sárférõhely..
a black _sokkal_ merevebb, amúgy szinte ugyan az. ja, meg az állítócsavarok mûködnek is nem csak lehelletnyi különbséget érzek ha tekergetem. meg jobban bírja a tpc tömítése.

ZSIROSMACSKA

ZSIROSMACSKA

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1,931 posts
vagy:

sakkban nem tud csalni
Too many times your body can't take
Too many times you've made a mistake
Too many times you haven't realized
Too many times your mind became paralyzed

A biciklim. Saját konstrukció.

vmi állást én is keresnék. esetleg ha vki tudna vmi testhezállót, egészen nyugodtan ne fogja vissza magát...

rob

rob

This is the way

• globális moderátor
  • 16,879 posts

1. miért jobb a másik oldalra rakni? nem csak azér' ,hogy ne süléjön meg a mancsod, ha fékezés után akarod kiszedni a kereket?

is. meg ott egyesek szerint a tárcsafék által termelt hõ nem zavarja annyira (nem lazul ki)

2. ez az aláírás... az utolsó mondat elég hm meggondolatlan. egészen addig egyet értek vele, de, miért ne kéne skill sakkhoz? elég primitív megközelítés...
on

ez egy idézet. olvastam, és tetszik. mivel igy komplett, igy maradt. van benne amugy valami. a lényege, hogy lehet mást is játszani, nem kötelezõ csalva jónak lenni.

"A man always has two reasons for doing anything: a good reason and the real reason." J.P. Morgan

"Science is not a democracy that can be voted on with the popular opinion." Earl R. Geddes P.h.D.

Mohus

Mohus

törzsvendég

• fórumtag
  • 1,156 posts

shimano gyz és 200as hayes maggal számomra meglepõen merev a black. persze hajlong valamit, de ezt leginkább látni, érezni nem lehet (mint az xvertnél :D )
jah ez is 10 centis.
szoval szertem nem lesz baj.

OFF:
Lecserélted a jó öreg Xvert-edet? Black miben különbözik? Én egy RS Reba race-re akarom lecserélni majd nyár környékén.

málna

málna

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3,117 posts
1. miért jobb a másik oldalra rakni? nem csak azér' ,hogy ne süléjön meg a mancsod, ha fékezés után akarod kiszedni a kereket?
off
2. ez az aláírás... az utolsó mondat elég hm meggondolatlan. egészen addig egyet értek vele, de, miért ne kéne skill sakkhoz? elég primitív megközelítés...
on

rob

rob

This is the way

• globális moderátor
  • 16,879 posts
gyorszár fejet érdemes a másik oldalra rakni. és a belsõ mechanikással nagyobb erõt lehet kifejteni.

"A man always has two reasons for doing anything: a good reason and the real reason." J.P. Morgan

"Science is not a democracy that can be voted on with the popular opinion." Earl R. Geddes P.h.D.

málna

málna

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3,117 posts
shimano gyz és 200as hayes maggal számomra meglepõen merev a black. persze hajlong valamit, de ezt leginkább látni, érezni nem lehet (mint az xvertnél :D )
jah ez is 10 centis.
szoval szertem nem lesz baj.

conor1326

conor1326

bentlakó

• fórumtag
  • 5,055 posts
elvileg a belsõ mechanikással nagyobb erõt tudsz kifejteni, így jobban rögzíti, így kicsit merevebb lesz talán.
tárcsafékhez azt mondják a belsõ mechanikás ajánlottabb.

de tényleg jobb a csavaros rögzítés, mert jóval merevebb.
Autist Team:)

thez

thez

maximus

• fórumtag
  • 26,354 posts
annyi, hogy a mechanika milyen.
létezik az a rendszer, ami a nyeregcsõbilincsen is jelen van(félkörív, egyre nagyobb sugár, ami rászorítja a kis lapocskát a másik oldali csavarra. így megszorul)
illetve létezik a belsõ mechanikás, ami a shimano gyorszárak. kivülrõl nem látsz semmit, a kis kallantyút ugyanúgy rászorítod, de az a tengelyt tépi kifelé a másik oldali szorítógyürühez képest.
elõny hátrányon nem érdemes vitatkozni, hisz súlyban azonosak, csak kinézet más...
illetve hogy nagyon olcsó külsö mechanikások néha képesek zajt kiadni tárcsafékkel.

karakoram

karakoram

törzsvendég

• fórumtag
  • 1,558 posts
Mit tud az a belsõ mechanikás gyorszár? Ez lenne az? http://www.mavic.com...ct.id=91&lg=uk#
Hol lehet kapni, és mennyiért?
A tárcsával ellentétes oldalra kell a gyorszárat rakni, vagy mindegy?
thx