Jelentkezz be Regisztrálj
Tárcsafékek
Posted 2005. February 15. - 21:09
van még sok más elõnye, de azokat már leírtátok.
Posted 2005. February 15. - 11:48
Egy jó hidraulikus tárcsafék, nem folyik el, nem ?rázódik össze?, és nem gyakran levegõsödik fel.
Jobban fog, és más érzés.
Posted 2005. February 15. - 11:46
Posted 2005. February 15. - 11:22
tényleg. a hone féke lesz olyan mint egy 4esXT???
a hone ugyanaz mint az LX. csak más színben. de ez már elhangzott párszor ám... nomeg van olyan is, hogy shimano.com
amugy ilyen a hone fék
RAUH-Welt
B E G R I F F
Posted 2005. February 15. - 04:14
Posted 2005. February 14. - 19:44
Aztán kibéreltem egy fél napra egy Kona Coilert, amin hayes hfx-9 volt 160-as tárcsával.Már 10 próbálgatás után ráéreztem, annyira jól volt adagolható, jobban, mint a v-fékem.Nap végére a hayes fékkara koppant a markolaton, annyira elkopott, vagy elfolyt az olaj, vagy nem tudom, de ez elvette a kedvemet e hidrás fékektõl, mert idõ után úgy is tönkre megy benne valami, aztán az sok pénz.
Valószínûleg csak a fékkartávolság állító csavar rázódott be, tipikus a hayes fékeknél, de másnál is. Egy csepp menetrögzítõ, és nincs többé ilyen probléma.
Kizárt, hogy ennyi idõ alatt elkopjon a fékpofa.
Posted 2005. February 14. - 19:08
a manualban nem az a szép hogy nem tekersz rá és nem is fékezel csak ha elcseszted??? nem tudomm mert nekem nagyon orrnehéz a gépem...
az avid asszem egyoldarról nyom ugyhogy ha a fix pofát messzebb rakod akkor egy bizonyos pontig csak görbiti a tárcsát (nem hal bele) oszt akkor adagolható
tényleg. a hone féke lesz olyan mint egy 4esXT???
dios amigos
Posted 2005. February 13. - 19:29
szertem inkább azzal lesz baj, hogy nem biztos, hogy az áttétel ugyan akkora.
Posted 2005. February 13. - 19:01
erõs fék nehezebben adagolható.
nem kell olyan pontosan beállítani a féket, akkor nyúlósabb lesz, és jobban is lehet az avidot adagolni(picit több helyet hagyni a fix pofa és tárcsa között)
Posted 2005. February 13. - 18:59
ez a kérdés vagy a tárcsafék topicba való, vagy a tippek & trükkökbe (opcionális és nem egy új topicba!
valamint minden fékkel lehet manualozni, a legszarabb logan V-féktõl kezdve a 6dugagttyús Hope-ig
http://forum.bikemag.hu/faq.php? <-- ingyen betûs regény
Posted 2005. February 13. - 18:55
Nem akartam átnézni a tárcsafék témához írt 7300 hozzászólást, hogy egyszer megtudjam ezt is, addig 5x megszakad a net kapcsolatom, ezért nyitottam egy új témát.Amíg meg volt a sima acera v-fékem egész jól beletanultam a manualozásba, ment már terepen is, meg 60-80 méter aszfalton (gondolom kb.)Aztán kibéreltem egy fél napra egy Kona Coilert, amin hayes hfx-9 volt 160-as tárcsával.Már 10 próbálgatás után ráéreztem, annyira jól volt adagolható, jobban, mint a v-fékem.Nap végére a hayes fékkara koppant a markolaton, annyira elkopott, vagy elfolyt az olaj, vagy nem tudom, de ez elvette a kedvemet e hidrás fékektõl, mert idõ után úgy is tönkre megy benne valami, aztán az sok pénz.Szal miután kipróbáltam a tárcsát, vettem hátra egy Avid cps-t, mert azt írják a legtöbb helyen, hogy a legadagolhatóbb mechanikus tácsafék.Addig jó volt, amíg be nem kopott a fékpofa (kb. fél óra) aztán elkezdett olyan dúrván fogni, hogy adagoplhatatlanul nagy fékereje lett. és mindig odaverte a kis Marzocchimat a földre, alighogy hozzáértem a fékkarhoz.A fékkaron bovdenhúzás állítási lehetõség is van, Avid sd 2.0, azt is próbáltam minden állásba, de nem jött össze.Aztán kipróbáltam hozzá egy Deore tárcsát, ami gondoltam gyengébben fog-->jobban lehet majd talán adagolni, de nem.Szal igaz e az, hogy mechanikus tárcsával nem lehet manualozni?(Mármint abba a stílusba, mikor nem egyensúlyozok elõre hátra, hanem csak egy picit húzom a féket a holtponton túl hátradõlve, és ülök a nyergen)Ezt csak úgy lehet megoldani, hogy hidrás tárcsát kell venni?160-as tárcsa jó?Ha már hidrásat vennék, akkor milyet érdemes.<---itt nem az lenne az elsõdeleges cél, hogy letépje a támvillámat a nagy erejétõl, hanem az, hogy minél jobban lehessen adagolni, manualozni vele.Kösz, ha írsz valamit.
Posted 2005. February 13. - 18:35
RAUH-Welt
B E G R I F F
Posted 2005. February 13. - 18:30
még egy uccsót hagy: kb mennyi(lesz?) itthon a hone/lx?
kösz a válaszokat
Posted 2005. February 13. - 14:35
(triálosok is csak ásványivs növényi, magura vs shimano cuccokat cserélgetnek)
Posted 2005. February 13. - 14:30
van egy grimeca hidrtf-m dot os fékolajjal. ha veszek egy S fékváltókart akkor az tudja müködtetni vagy gubanc lesz belöle (S ásványi olajos)
thx
Posted 2005. February 13. - 12:27
Posted 2005. February 13. - 10:06
Posted 2005. February 13. - 00:19
Posted 2005. February 12. - 22:12
"A man always has two reasons for doing anything: a good reason and the real reason." J.P. Morgan
"Science is not a democracy that can be voted on with the popular opinion." Earl R. Geddes P.h.D.
vendég_rvilike_*
Posted 2005. February 12. - 20:03
k jol erezheto nyomaspont;iszonyat finoman adagolhato(nem igaz h digitalis);es persze emellett eszmeletlen brutalis fekero Total egyujjas kezeles,a kis 750g-mos elsokerekemre asszem kicsit sok is...
Szal:ez egy uberfasza fek,sot ez A FEK