Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Tárcsafékek

- - - - -

• Lezárt topik Lezárt topik
6196 hozzászólás a témában

málna

málna

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.117 hozzászólás
szvsz egy IGAZI elõnye van: ha sokat fékezel, kevésbé fárasztja le az újjaid, jobban tudsz reagálni, ha újra fékezni kell.

van még sok más elõnye, de azokat már leírtátok.

Dig

Dig

maximus

• fórumtag
  • 10.884 hozzászólás
Azért mert erõs egy fék, attól még lehet nagyon jól adagolható..
Egy jó hidraulikus tárcsafék, nem folyik el, nem ?rázódik össze?, és nem gyakran levegõsödik fel.
Jobban fog, és más érzés.
Vedd be a piros kapszulát, és kitágul az univerzum.

jikol 3

jikol 3

vendég

• fórumtag
  • 13 hozzászólás
Hát kösz a segítséget, már beállítottam úgy, ahogy mondtátok, csak még nem tudtam kipróbálni, mert ilyen ocsmány idõ van.De végülis azt mondtátok, hogy nem azon múlik, hogy nem tudok manualozni, mert mechanikus tárcsám van, hanem azért, mert túl nagy a fékereje.De akkor miért jobb a hidrás, ha az elfolyik, meg összerázódik, meg belevegõsödik, ha a mechanikust is be lehet állítani úgy is, hogy olyan adagolható legyen?

tamaska

tamaska

Beast of the East

• globális moderátor
  • 19.996 hozzászólás

tényleg. a hone féke lesz olyan mint egy 4esXT???

a hone ugyanaz mint az LX. csak más színben. de ez már elhangzott párszor ám... nomeg van olyan is, hogy shimano.com ;)

amugy ilyen a hone fék

Feltöltött kép
YETI CYCLES - RIDE DRIVEN SINCE 1985. BEFORE MOUNTAIN BIKING WAS EVEN CONSIDERED AN INDUSTRY.

RAUH-Welt
B E G R I F F

rocsipeti

rocsipeti

bentlakó

• fórumtag
  • 6.770 hozzászólás
hayesnel sosem tudhatod.havernak felfele tolas kozben folyt el belole az olaj.

Begbie

Begbie

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.228 hozzászólás

Aztán kibéreltem egy fél napra egy Kona Coilert, amin hayes hfx-9 volt 160-as tárcsával.Már 10 próbálgatás után ráéreztem, annyira jól volt adagolható, jobban, mint a v-fékem.Nap végére a hayes fékkara koppant a markolaton, annyira elkopott, vagy elfolyt az olaj, vagy nem tudom, de ez elvette a kedvemet e hidrás fékektõl, mert idõ után úgy is tönkre megy benne valami, aztán az sok pénz.

Valószínûleg csak a fékkartávolság állító csavar rázódott be, tipikus a hayes fékeknél, de másnál is. Egy csepp menetrögzítõ, és nincs többé ilyen probléma.
Kizárt, hogy ennyi idõ alatt elkopjon a fékpofa.
Like a rock...

trakis

trakis

törzsvendég

• fórumtag
  • 410 hozzászólás
köszi az olaj dolgot... sejtettem hogy el kell adni a szivem csücskét...
a manualban nem az a szép hogy nem tekersz rá és nem is fékezel csak ha elcseszted??? nem tudomm mert nekem nagyon orrnehéz a gépem...
az avid asszem egyoldarról nyom ugyhogy ha a fix pofát messzebb rakod akkor egy bizonyos pontig csak görbiti a tárcsát (nem hal bele) oszt akkor adagolható
tényleg. a hone féke lesz olyan mint egy 4esXT???

dios amigos
GAME tempolrary OVER

málna

málna

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.117 hozzászólás
a shimano elvileg ásványis, de páran használtak xtket dotos olajjal. fordítva viszont nincs példa mûködõképes rendszerre.
szertem inkább azzal lesz baj, hogy nem biztos, hogy az áttétel ugyan akkora.

thez

thez

maximus

• fórumtag
  • 26.354 hozzászólás
em bowdenes dolgon múlik a történet.
erõs fék nehezebben adagolható.
nem kell olyan pontosan beállítani a féket, akkor nyúlósabb lesz, és jobban is lehet az avidot adagolni(picit több helyet hagyni a fix pofa és tárcsa között)

Lord_Leslie

Lord_Leslie

Házigazda

• globális moderátor
  • 17.297 hozzászólás
namost sajnállak, hogy megszakad a kapcsolatod DE
ez a kérdés vagy a tárcsafék topicba való, vagy a tippek & trükkökbe (opcionális és nem egy új topicba!

valamint minden fékkel lehet manualozni, a legszarabb logan V-féktõl kezdve a 6dugagttyús Hope-ig

http://forum.bikemag.hu/faq.php? <-- ingyen betûs regény

jikol 3

jikol 3

vendég

• fórumtag
  • 13 hozzászólás
Helo!

Nem akartam átnézni a tárcsafék témához írt 7300 hozzászólást, hogy egyszer megtudjam ezt is, addig 5x megszakad a net kapcsolatom, ezért nyitottam egy új témát.Amíg meg volt a sima acera v-fékem egész jól beletanultam a manualozásba, ment már terepen is, meg 60-80 méter aszfalton (gondolom kb.)Aztán kibéreltem egy fél napra egy Kona Coilert, amin hayes hfx-9 volt 160-as tárcsával.Már 10 próbálgatás után ráéreztem, annyira jól volt adagolható, jobban, mint a v-fékem.Nap végére a hayes fékkara koppant a markolaton, annyira elkopott, vagy elfolyt az olaj, vagy nem tudom, de ez elvette a kedvemet e hidrás fékektõl, mert idõ után úgy is tönkre megy benne valami, aztán az sok pénz.Szal miután kipróbáltam a tárcsát, vettem hátra egy Avid cps-t, mert azt írják a legtöbb helyen, hogy a legadagolhatóbb mechanikus tácsafék.Addig jó volt, amíg be nem kopott a fékpofa (kb. fél óra) aztán elkezdett olyan dúrván fogni, hogy adagoplhatatlanul nagy fékereje lett. és mindig odaverte a kis Marzocchimat a földre, alighogy hozzáértem a fékkarhoz.A fékkaron bovdenhúzás állítási lehetõség is van, Avid sd 2.0, azt is próbáltam minden állásba, de nem jött össze.Aztán kipróbáltam hozzá egy Deore tárcsát, ami gondoltam gyengébben fog-->jobban lehet majd talán adagolni, de nem.Szal igaz e az, hogy mechanikus tárcsával nem lehet manualozni?(Mármint abba a stílusba, mikor nem egyensúlyozok elõre hátra, hanem csak egy picit húzom a féket a holtponton túl hátradõlve, és ülök a nyergen)Ezt csak úgy lehet megoldani, hogy hidrás tárcsát kell venni?160-as tárcsa jó?Ha már hidrásat vennék, akkor milyet érdemes.<---itt nem az lenne az elsõdeleges cél, hogy letépje a támvillámat a nagy erejétõl, hanem az, hogy minél jobban lehessen adagolni, manualozni vele.Kösz, ha írsz valamit.

tamaska

tamaska

Beast of the East

• globális moderátor
  • 19.996 hozzászólás
hát felmész ebike.hu-ra, és megsasolod. ;)
YETI CYCLES - RIDE DRIVEN SINCE 1985. BEFORE MOUNTAIN BIKING WAS EVEN CONSIDERED AN INDUSTRY.

RAUH-Welt
B E G R I F F

zsomi

zsomi

vendég

• fórumtag
  • 221 hozzászólás
a suly nem izgat nagyon, csak az erõ számit. ha meg lényegében erõben nem különbözik a kettõ, akkor inkább hone.
még egy uccsót hagy: kb mennyi(lesz?) itthon a hone/lx?
kösz a válaszokat

thez

thez

maximus

• fórumtag
  • 26.354 hozzászólás
dotos és ásványi olajos részeket nem jó cserélni. (szimering szétmaródik és megdagad)
(triálosok is csak ásványivs növényi, magura vs shimano cuccokat cserélgetnek)

trakis

trakis

törzsvendég

• fórumtag
  • 410 hozzászólás
nekem meg lenne egy hülye kérdésem
van egy grimeca hidrtf-m dot os fékolajjal. ha veszek egy S fékváltókart akkor az tudja müködtetni vagy gubanc lesz belöle (S ásványi olajos)

thx
GAME tempolrary OVER

legszebbcsavo

legszebbcsavo

bentlakó

• fórumtag
  • 5.125 hozzászólás
biztos nem ;)

zsomi: súly érdekel? ->XT

Endroo

Endroo

bentlakó

• fórumtag
  • 7.030 hozzászólás
... akkor az XT erõsebb a monobody miatt, de csak laborban optimalizált körülmények között, a valós életben nem biztos hogy észre fogod venni.

zsomi

zsomi

vendég

• fórumtag
  • 221 hozzászólás
ha mondjuk össze kellene hasonlitani teljesitményben egy hone/lx és egy xt féket u.akkora tárcsával, akkor.... ?

rob

rob

This is the way

• globális moderátor
  • 16.879 hozzászólás
"a" fék inkább hope, vagy the cleg..... mindenesetre grat.

"A man always has two reasons for doing anything: a good reason and the real reason." J.P. Morgan

"Science is not a democracy that can be voted on with the popular opinion." Earl R. Geddes P.h.D.

vendég_rvilike_*

vendég_rvilike_*
  • vendég
Jelentem mai hobike-tol bekopott az avid juicy :D Most ezt produkalja:
k jol erezheto nyomaspont;iszonyat finoman adagolhato(nem igaz h digitalis);es persze emellett eszmeletlen brutalis fekero :D Total egyujjas kezeles,a kis 750g-mos elsokerekemre asszem kicsit sok is...:)
Szal:ez egy uberfasza fek,sot ez A FEK :)