Jump to content

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Photo

Tárcsafékek

- - - - -

• This topic is locked This topic is locked
6196 replies to this topic

Dig

Dig

maximus

• fórumtag
  • 10,884 posts

Ha valóban kicsi a féktest a Camino-nál, kisebb mint a HFX MAG-nál (ezt a "gyári" honlapon található információk alapján pontosan nem látom), akkor inkább maradok a bevált konstrukciónál, és így még anyagilag is jobban fogok kijönni.

Én MAG-ot csak ajánlani tudom mert gyári kiszerelésben is nagyon jó fék nem nehéz, oké hogy a caminonál nehezebb de az a fék csak marketing fogás mert szinte egy az egyben avid ugye(amit szintén nem tennék olyan gépre ahol nagy sebességû fékezések vagy lejtõzések jöhetnek a képbe)
Ha meg tuningolni akarod a gyárilag is nagyon jó féket akkor vehetsz hozzá goodridge csövet és ebc pofát és kész.
Vedd be a piros kapszulát, és kitágul az univerzum.

Valeria Victrix

Valeria Victrix

Isten ostora

• fórumtag
  • 9,274 posts
Ha valóban kicsi a féktest a Camino-nál, kisebb mint a HFX MAG-nál (ezt a "gyári" honlapon található információk alapján pontosan nem látom), akkor inkább maradok a bevált konstrukciónál, és így még anyagilag is jobban fogok kijönni.

sysrq

sysrq

új vendég

• fórumtag
  • 9 posts
Sziasztok. Avid tárcsafékem és LX fékkarom közé keresem a nekem megfelelö bowdent. A Probike-ban van nokon, nem túl vészes áron, de csak V fékszett. Az eladó srác szerint tárcsához vagy vegyek még egy szettet, vagy van kiegészitö csomag az is elég lehet(?). Tud valaki Bp.-en valahol tárcsához szettet? (nokon)
A Jagwire márkárol nem volt túl jó véleményel, bár sokkal olcsobban kijönnék anyagilag. Ripcord és a Hyper között mi a külömbség? Esetleg valami más alternativa?

albertfish

albertfish

Posztolányi Dezső

• fórumtag
  • 8,749 posts
  • LocationPécs
a kona csapat nem caminoval megy most!?!?!?

de valóban pici a féktest,igy kérdéses hogy hogybirja a melegedést...

könyû még a (ha más gyártó is játszik)hope régebb 2dugattyús(C2)illetve a carla a magurától...
vagy márta is könyû nekik..

Egy Házam van, annak az Égbolt a teteje,padló a végtelen Föld, falak nincsenek.Apám a Nap, Hold Anyám, Csillagok a gyermekek,határtalan horgolják illatok a kertemet.Óceánkád, láng a lámpa, arcom tóban mosom,hegytetõ az irodám, ottan, józan gondolkozom..

BDPST melókeresés in progressz..ha tudsz valamit ne titkolózz! 

Valeria Victrix

Valeria Victrix

Isten ostora

• fórumtag
  • 9,274 posts
A nagy tárcsa csak az új telóval lesz jó, mert a Marzonál a "6-os az ajánlott, és a Pike-ot lehet, hogy majd csak a szezon vége felé tudom megvenni.

Vole

Vole

bentlakó

• fórumtag
  • 7,561 posts
Ha a suly nem szamit, akkor MAG nagytarcsaval.

Persze folosleges a nagytarcsa, de ha mar nem szamit a suly ;)
Ride fast or be last!
I`m as fast as nobody!

Valeria Victrix

Valeria Victrix

Isten ostora

• fórumtag
  • 9,274 posts

A Camino -t azert talaltak ki, hogy legyen a Hayes -nek is egy konnyu tarcsafeke. Ergo a sulykulonbseg miatt kerul tobbe leginkabb. Persze ujabb technika meg blabla, de a lenyeg ez.
Ha van ra penzed, szerintem a Camino a nyero, de ha tudsz nagyon olcson HFX Mag -ot, akkor vedd azt, egyik sem rossz.

Az elsõdleges szempont a megbízható mûködés minden körülmények között. A súly nálam lényegtelen momentum, ahogy az ár is. Egyébként az X-Factorban fogom megvenni, így az árak már adottak.

Vole

Vole

bentlakó

• fórumtag
  • 7,561 posts
A Camino -t azert talaltak ki, hogy legyen a Hayes -nek is egy konnyu tarcsafeke. Ergo a sulykulonbseg miatt kerul tobbe leginkabb. Persze ujabb technika meg blabla, de a lenyeg ez.
Ha van ra penzed, szerintem a Camino a nyero, de ha tudsz nagyon olcson HFX Mag -ot, akkor vedd azt, egyik sem rossz.
Ride fast or be last!
I`m as fast as nobody!

Valeria Victrix

Valeria Victrix

Isten ostora

• fórumtag
  • 9,274 posts

Az El-Caminoval egy baj van, hogy mivel eleg kicsi a fektest es a fekkar, ezert DH -nal melegszik. Minden mas felhasznalasi teruletre jo. Neked eleg 160-as tarcsaval. A Hayes nem Marzo, valszeg alaposan leteszteltek mielott piacra dobtak.
GuMi is kiprobalja DH-ra, ha tenyleg nagyon melegszik, akkor a 4X gepen lesz, de sajnos mire neki lesznek tapasztalatai valszeg mar neked is :)

Alapvetõen all mountain-re fogom használni, mivel olyan vagyok, hogy minden elöttem álló hegyre felmászok az eresztést megelõzõen. A "csak" DH távol áll tõlem. Kezdésnek természetesen "6-os tárcsával indítok, de ahogy láttad az alkatrészek felsorolásánál (átütõs elsõ agy és teló), meg lesz a lehetõség a késõbbi továbblépésre ("8-s tárcsa).
A Camino felé történõ "hajlásomat" a nagyon tetszetõs design indokolja, nem a mûszaki fejlettség. Amennyiben úgy látod/látjátok, hogy nincs olyan különleges mûszaki elõny, ami a Camino felé billentené a mérleg nyelvét, gondolkodás nélkül a HFX MAG-ot fogom választani, mivel mellette szól a kipróbált és megbízható szerkezet, a stabilitás és a kedvezõbb ár.

Vole

Vole

bentlakó

• fórumtag
  • 7,561 posts
Az El-Caminoval egy baj van, hogy mivel eleg kicsi a fektest es a fekkar, ezert DH -nal melegszik. Minden mas felhasznalasi teruletre jo. Neked eleg 160-as tarcsaval. A Hayes nem Marzo, valszeg alaposan leteszteltek mielott piacra dobtak.
GuMi is kiprobalja DH-ra, ha tenyleg nagyon melegszik, akkor a 4X gepen lesz, de sajnos mire neki lesznek tapasztalatai valszeg mar neked is :)
Ride fast or be last!
I`m as fast as nobody!

Valeria Victrix

Valeria Victrix

Isten ostora

• fórumtag
  • 9,274 posts
Üdv Mindenkinek!

Az elkövetkezõ 1-2 hónap folyamán szeretnék áttérni tárcsafékre. A végleges választásban szeretném kérni a segítségeteket.
Alternatíva 1: Hayes HFX MAG XC (stabil, kipróbált és megbízható darab)
Alternatíva 2: Hayes El Camino XC V6 (vadonatúj típus, teljesen új fejlesztés)

Én személy szerint a Camino felé hajlok, de még nem jutottam hozzá használható felhasználói tapasztalatokhoz. Amennyiben valaki már olvasott róla (fõleg a külföldi site-okon), az ossza meg velem is az ott látott véleményeket! Sajnos elég kevés idõm van az alaposabb kutatásra a témában (mindig idõhiányban szenvedek), ezért fordulok hozzátok.

Mire használnám? All Mountain!
Váz: Magellan (elvben 2003-as Serpens, de ez egy hosszabb történet)
Teló: jelenleg Marzo EXR Comp, de rövidesen váltja egy RS Pike
Felni: Sun Mach IV (mivel most még V-fékem van), és Singletrack fogja váltani
Agy: Novatech tárcsafékes (a Pike-al együtt majd átütõs Nova jön elõre)

Endroo

Endroo

bentlakó

• fórumtag
  • 7,030 posts
iljics akkor inkább veszek vmi handmade vázat, meg 200 milis telót de akkor már kell 8 dugattyús hope titán karbon kerámia tripla vízhûtéses tárcsával és megintcsak felszabadul az adapter :D

iljicS

iljicS

zsonglõr

• fórumtag
  • 6,613 posts

zap: volt heverve de most váltottam 203-ra, ha nem jön be esetleg megkaphatod

Hohó ! És mikor jön a linkplate+216-os tag+duplavállas villa ?! ;)

Mer' egy állat vagyok !

Three attributes of a good mountaineer are high pain threshold, bad memory, and ... I forget the third.

Dig

Dig

maximus

• fórumtag
  • 10,884 posts
Csak a blue cet sportba ne vidd:Dott várhatsz rá két hetet;)
De a jó munkához idõ a kell..a rosszhoz meg mégtöbb;)
ajánlom hogy nézz ki egy boltot beszéld meg velük hogy odamész mondjuk 3-ra és ott csinálják meg.Ez ált beválik
Vedd be a piros kapszulát, és kitágul az univerzum.

málna

málna

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3,117 posts
mst tavasszal? szvsz bárhol várhatsz rá bõven.
amugy próbáld meg, nem veszélyes azt megcsinálni

vendég_rvilike_*

vendég_rvilike_*
  • vendég
Melyik boltba vigyem a bicajomat,ahol ott helyben legtelenitik a fekemet(juicy7)?Szoval hogy ne kelljen otthagyni.Meg ahol frankora megcsinaljak.Arban amugy mennyi kb?

Cornel

Cornel

törzsvendég

• fórumtag
  • 645 posts

cornel én szenthez használom, ha ahhoz jó akkor avidhoz is. bemész ride bike és megveszed ugyanaz a cég ;)

Próba cseresznye!:) Még az is lehet, hogy Szombathelyen is találok. ;)

Endroo

Endroo

bentlakó

• fórumtag
  • 7,030 posts
cornel én szenthez használom, ha ahhoz jó akkor avidhoz is. bemész ride bike és megveszed ugyanaz a cég ;)

Cornel

Cornel

törzsvendég

• fórumtag
  • 645 posts

cornel: kattint az igen-re és lám ;)

Itt szoktam megnézni én is legelõször, ha keresek valamit...:) És ez AVID-hoz is jó? Különben meg olyan üzlet kellett volna, ahová be tudott volna menni tegnap délután és hazahozta volna nekem, most várhatok megint egy hetet... :cry: Azért köszi.

Zap

Zap

bentlakó

• fórumtag
  • 6,961 posts
elsõ, elsõ... a váz marad. azér kösz

Aktuális civil