Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!Jelentkezz be Regisztrálj
Tárcsafékek
Started by
KeX
, 2004. September 09. 12:46
Posted 2005. December 13. - 03:16
akkor megint nem lesz feked mire hazamegyek. sebaj. nem varok rad. megyek hegyre nelkuled
I wish that I could fly, why do I even try when everything I’ve ever known is kissing me goodbye.
I wish that I could fly, I’d take you there with me across the sky, beneath the veil, we all want to be free!
wannabe...
I wish that I could fly, I’d take you there with me across the sky, beneath the veil, we all want to be free!
wannabe...
Posted 2005. December 12. - 22:33
az lesz
szeretek kísérleti nyúl lenni:)
a hope is jó kör volt, minden irónia nélkül!:-)
szeretek kísérleti nyúl lenni:)
a hope is jó kör volt, minden irónia nélkül!:-)
Autist Team:)
Posted 2005. December 12. - 20:32
Posted 2005. December 12. - 19:08
ebike-on darabokban is van saint. nyereg, fékkar, fékcsõ, tárcsát meg veszel valahol.Endroo: hol van 25-ért saint az apróban?:-)
30-ért van, csak centerlockos tárcsával, azt meg b*szhatom:)
40 alatt nem jön ki a saint sehogy sajna:(
de ha a juicy 5 tényleg ilyen jó, akkor az lesz...
"A man always has two reasons for doing anything: a good reason and the real reason." J.P. Morgan
"Science is not a democracy that can be voted on with the popular opinion." Earl R. Geddes P.h.D.
Posted 2005. December 12. - 16:32
conor: keresõ! de lehet hogy cl-es nem kérdeztem rá. hope is jó volt nem? aztán ... de probálkozz mint a kiskutya aztán majd rájössz
Posted 2005. December 12. - 15:58
na most akor melyik a jó a sok jobbnál jobb közül.
hegesztek én v konzolt a demóra oszt kész...
eddig se volt fékem. megszoktam hogy csak lassít, nem fékez...
hegesztek én v konzolt a demóra oszt kész...
eddig se volt fékem. megszoktam hogy csak lassít, nem fékez...
Posted 2005. December 12. - 15:46
no akkor:)
dotos fékolaj nem öli meg az ásványis féket(látszólag)
mármint shimano fék megy DOT 4.0-val(bár én nem eröltetném)
a hayest meg megöli a magura lötyi
amúgy pont ezért lehet használni a shimano fékkarokat magura féknyergekkel.
alá triál.
dotos fékolaj nem öli meg az ásványis féket(látszólag)
mármint shimano fék megy DOT 4.0-val(bár én nem eröltetném)
a hayest meg megöli a magura lötyi
amúgy pont ezért lehet használni a shimano fékkarokat magura féknyergekkel.
alá triál.
Posted 2005. December 12. - 15:44
XT -be lehet rakni Dot 4 -et, birja. Nekem is ugy volt, es akinek aldtam az sem panaszkodott utana hogy szetment volna tole.
A regi XT -t nem kell fikazni, kint azert szeretik. Lattam M3 -at Deemax kerekekkel es 4 dugattyus XT -kkel
Amugy Hayes Mag, Hope Mono M4, Hope Enduro 4, 6Ti ( csak ez nehez ), Saint.
Polgarnak volt Schladmingban elol Saint hatul 4 dugattyus XT, es nem volt gondja a fekekkel.
Nekem is vagy M4 lesz vagy Saint. Persze Goodridge csovel
A regi XT -t nem kell fikazni, kint azert szeretik. Lattam M3 -at Deemax kerekekkel es 4 dugattyus XT -kkel
Amugy Hayes Mag, Hope Mono M4, Hope Enduro 4, 6Ti ( csak ez nehez ), Saint.
Polgarnak volt Schladmingban elol Saint hatul 4 dugattyus XT, es nem volt gondja a fekekkel.
Nekem is vagy M4 lesz vagy Saint. Persze Goodridge csovel
Ride fast or be last!
I`m as fast as nobody!
I`m as fast as nobody!
Posted 2005. December 12. - 15:40
Posted 2005. December 12. - 15:39
ezt a növényi-ásványi olaj dolgot sosem értem meg:)
mineral oil only a shimano is meg a magura is, akkor hol a növényi?:-)
amúgy meggyõztetek, juicy lesz, és jövõ hétvégére lesz is bicóm:-)
mineral oil only a shimano is meg a magura is, akkor hol a növényi?:-)
amúgy meggyõztetek, juicy lesz, és jövõ hétvégére lesz is bicóm:-)
Posted 2005. December 12. - 15:35
Endroo: hol van 25-ért saint az apróban?:-)
nem hiszem hogy nagyon banni fogod azt a Juicy5 ot nagyon zsir
YETI CYCLES - RIDE DRIVEN SINCE 1985. BEFORE MOUNTAIN BIKING WAS EVEN CONSIDERED AN INDUSTRY.
RAUH-Welt
B E G R I F F
Posted 2005. December 12. - 15:33
rocsi: pontosan
mineral= ásvány;)
amugy ha karbantartás akkor hayes. egyik legjobb ilyen téren
amúgy nagy meg otromba, de túlélõ fék
saint zsír, akinek volt mind bejött, hátrány nélkül asszem...
de errõl olyan nyilatkozzon majd akinek van is és lejtõzik;)
izéhozé.
dugattyúk száma semmit se jelent, max az áttétel, ami a fékkar és a féknyereg dugattyúi között
mineral= ásvány;)
amugy ha karbantartás akkor hayes. egyik legjobb ilyen téren
amúgy nagy meg otromba, de túlélõ fék
saint zsír, akinek volt mind bejött, hátrány nélkül asszem...
de errõl olyan nyilatkozzon majd akinek van is és lejtõzik;)
izéhozé.
dugattyúk száma semmit se jelent, max az áttétel, ami a fékkar és a féknyereg dugattyúi között
Posted 2005. December 12. - 15:32
Endroo: hol van 25-ért saint az apróban?:-)
Posted 2005. December 12. - 15:25
a munkahengerek száma már nem nagyon számít. pl. a juicy csak kéthengeres,mégis sokkal erõsebb,mint az xt.
hayes hfx 9et árul az egyik haverom 40ért, 203as tárcsákkal. az is jobb az xtnél.
thez: a shimanoba nem mineral oil kell?
hayes hfx 9et árul az egyik haverom 40ért, 203as tárcsákkal. az is jobb az xtnél.
thez: a shimanoba nem mineral oil kell?
Posted 2005. December 12. - 15:25
elvileg szamit hogy mennyi munkahenger van, lasd Hope kinalat [2dugi CC, 4 dugi AM/FR, 6 dugi DH/extrem FR -altalam krealt kategoriak]
Es vannak is, akik szerint csak sok dugattyus rendszerbol lehet igazan nagy fekerot kicsalni lasd Clim8, meg aligator meg ki tudja meg milyen 6 meg 8 dugattyus feknyergek, de az a problema, hogy a 2 dugattyus Louise FR megeszi mindet reggelire. Najo nem mindent, de legtobbet. Szoval nem a meret a lenyeg, hanem a pontos gyartas, jo konstrukcio, megfelelo anyagok.
Es vannak is, akik szerint csak sok dugattyus rendszerbol lehet igazan nagy fekerot kicsalni lasd Clim8, meg aligator meg ki tudja meg milyen 6 meg 8 dugattyus feknyergek, de az a problema, hogy a 2 dugattyus Louise FR megeszi mindet reggelire. Najo nem mindent, de legtobbet. Szoval nem a meret a lenyeg, hanem a pontos gyartas, jo konstrukcio, megfelelo anyagok.
YETI CYCLES - RIDE DRIVEN SINCE 1985. BEFORE MOUNTAIN BIKING WAS EVEN CONSIDERED AN INDUSTRY.
RAUH-Welt
B E G R I F F
Posted 2005. December 12. - 15:19
köszi a véleményedet.
eddig nem volt hidrós fékem azért kérdezgetem. nem az számít hogy mekkora és hány munkahenger van? a kocsiknál legalábbis igen (eltekintve az olaj vezeték fékkar stb tényezõk tõl).
azt mondták hogy a shimanó fékei strapabíróak jól karbantarthatóak.
a saint féküket pl extrémkedésre ajánlják, de egy ilyen pici munkahengerrel hova adják le a hõt?
eddig nem volt hidrós fékem azért kérdezgetem. nem az számít hogy mekkora és hány munkahenger van? a kocsiknál legalábbis igen (eltekintve az olaj vezeték fékkar stb tényezõk tõl).
azt mondták hogy a shimanó fékei strapabíróak jól karbantarthatóak.
a saint féküket pl extrémkedésre ajánlják, de egy ilyen pici munkahengerrel hova adják le a hõt?
Posted 2005. December 12. - 15:09
a shimanoba ásványi kõ, és láttam már aki belerakott dot-os fékfolyadékot is
tuti fék, aki szereti a nyúlást annak.
de 70ért már kapsz mandjem vagy teljesen zsír új pár MAG tárcsaféket nagytárcsával adapterrel kutyafülével.
az xt drágább újonnan ennél.
saint is tuti:)
tuti fék, aki szereti a nyúlást annak.
de 70ért már kapsz mandjem vagy teljesen zsír új pár MAG tárcsaféket nagytárcsával adapterrel kutyafülével.
az xt drágább újonnan ennél.
saint is tuti:)
Posted 2005. December 12. - 15:00
Posted 2005. December 12. - 14:58
rocsi: még nem tûnt fel?
conor: ha nem akarsz állandóan váltogatni akkor miért nem jó a saint? apróból 25-ért?
conor: ha nem akarsz állandóan váltogatni akkor miért nem jó a saint? apróból 25-ért?
Posted 2005. December 12. - 14:57
tegyük fel,hogy elromlik a verseny helyszínén. normál fékolaj van mindenkinél. növényi csak max olyannál,aki shimanot használ. de persze ha felkészült vagy,akkor nálad is lesz. alkatrészt nem tudom,hogy mennyire kapsz hozzá, ezt nagyobb szakik majd megmondják neked. fékerõben biztos,hogy elmarad egy hayes-tõl, vagy az én kedvencemtõl, a juicytól.
hogy mennyit ér,arról fogalmam sincs. juicyt vagy hayest már akár 50ért is kapsz.
hogy mennyit ér,arról fogalmam sincs. juicyt vagy hayest már akár 50ért is kapsz.