Jelentkezz be Regisztrálj
Tárcsafékek
Posted 2005. April 24. - 14:24
énis vettem volna szívesen 10e-ért fékkart, de valahogy nem vitt rá a lélek, hogy olajos fékkar árban vegyek egy vacak bowdeneset.
akkor már inkább az avidot veszem, bikepositive matricával.
Posted 2005. April 24. - 14:22
fékkar: bár nagyon istenititek, én nme vennék sh!mano rc/lx kart fékkarnak. rövid a fékkar maga, és bár az erõkar állítható azzal a bizbasszal, nincs olyan gümõ a fékkar végén, amire minden triálos vágyik, hogy megtámassza az ujját. egy jó avid fékkar szerintem milliószor többet ér. nekem ráadásul kényelmesebb is. (volt rc-m, mielõtt valaki beszólna, és öcsémnek évekig volt avidja)
"A man always has two reasons for doing anything: a good reason and the real reason." J.P. Morgan
"Science is not a democracy that can be voted on with the popular opinion." Earl R. Geddes P.h.D.
Posted 2005. April 24. - 13:24
van eredeti(mindig kapható) van ebc, bbb, jagwire, és mindegyik folyamatosan van.
én még nem láttam külön avid adaptert....
Posted 2005. April 24. - 13:08
csak lenne ebike-on másik pm adatper, mert boltban elég drága...
ja, másik kérdés: kapok hozzá fékpofát?
Posted 2005. April 24. - 13:02
ha nem, akkor nemszóltam
cps= a kis félgömb alakú "távtartó" ami megoldja, hogy oldalirányba is lehessen dönteni a tárcsafék féknyergét.
olyan kis mütyürök, mint a v féken levõk.
avid fékeken van, csak ha hayes adapterrel megy fel, akkor ha jól emlékszem, ezek a kis mütyürök már nem mennek be az adapter, és a fék közé. tehát oladalirányba már nem lesz állítható, dönthetõ a féknyereg.
de msot elbizonytalanítottál jól.
kérdésedre: egyántalán nem baj.
Posted 2005. April 24. - 12:58
Posted 2005. April 24. - 12:40
de így is jó hozzá.
Posted 2005. April 24. - 12:37
nekem pm adapter kéne 203-as tárcsához... ebike-on csak hayes van, de az nem csak hayes tárcsákhoz?
Posted 2005. April 24. - 11:02
a legdrágább avidot, esetleg amire van pénzed, minél drágábbat(aNál jobb ugye)
de nekem az LX is bevált... kitünõ volt vele.
az a moduláció dolgo lx-en meg hasznos, mert attol függ ki hogy szereti. sokat húz, és kis erõvel blokkol, vagy érintésre koppan, és fejreáll....
én a kemény nyomáspontot szerettem/szeretem most is(ugye hayesnek ilyen van) így úgy b e tudtam lõni, hogy elöl hátul azonos húzása legyen a két féknek(az avidot olyanra löttem be mint a hayes)
és így jó volt.
Posted 2005. April 24. - 10:47
Szerintetek melyik éri meg a legjobban?
Avid FR-5: 5 590
Avid SD SL: 9 790... olyan mint az lx, bár nekem erõsebbnek tûnnek ezek az Avid fékkarok. SD 7: 7 690...Az lx 3 állásban állítható fékerõ modulációt tud, vagy mit, az Avid SD 7, SD SL meg fokozatmentesen... SD SL és SD 7 között csak az anyagok különböznek, de az SL 9 790... remélem érthetõen fogalmaztam
Shimano LX: 2 880
Az lx azért tetszik, mert darabonként is lehet kapni, és még ha 1 párt is veszek akkor is szinte jobban jövök ki mint a "mezei" FR 5-el, de szerintem az Avid erõsebb, legalábbis fogásra annak tûnt... drágább is...
Egyáltalán kell ez a fékerõ moduláció változtatás vagy mi, vagy nem?
Tulajdonképpen mire jó? De tényleg ez mi, mert nem igazán vágom...
ja és avid bb7-hez
a válaszokat elõre is kössz
Posted 2005. April 24. - 10:35
sziasztok!
tudnátok mondani egy weboldalt, ahol kicsit részletesebben le van írva a biciklis tárcsafékek mûködése, típusai, miegyéb? nem nagyon értek hozzá, és ezen szeretnék változtatni (googléval így hirtelen nem találtam túl sok jót, gondoltam, megkérdezem itt is, hátha)
elõre is köszi!
ajánlom ezt a topikot visszaolvasgatni... mást nagyon nem tudok. magyar nyelven legalábbis. De itt sok mindent meg lehet ám tudni, hidd el.
RAUH-Welt
B E G R I F F
Posted 2005. April 23. - 23:19
ugyn az a téma mint a váltó bovden.ha dzsuváslesz vagyeltömõdik akor baszhatód...
Egy Házam van, annak az Égbolt a teteje,padló a végtelen Föld, falak nincsenek.Apám a Nap, Hold Anyám, Csillagok a gyermekek,határtalan horgolják illatok a kertemet.Óceánkád, láng a lámpa, arcom tóban mosom,hegytetõ az irodám, ottan, józan gondolkozom..
BDPST melókeresés in progressz..ha tudsz valamit ne titkolózz!
Posted 2005. April 23. - 21:46
Posted 2005. April 23. - 20:47
jó bowden meg nem feltétlen egyenlõ drága bowdennel, veszel vmi alap jagwire vagy acor bowdenrendszert, és kész is a tökéletes fék. lx kar megintcsak + pont.
igénytelenség pedig... nemtudom, nkem az olajos fékekkel sincs sosem gondom, nem kell hozzányúlni, bír mindent, pedig volt már a bicikli vóterdzsámpolni, a velencei tavat is túlélte a hayes....
Posted 2005. April 23. - 19:31
tudnátok mondani egy weboldalt, ahol kicsit részletesebben le van írva a biciklis tárcsafékek mûködése, típusai, miegyéb? nem nagyon értek hozzá, és ezen szeretnék változtatni (googléval így hirtelen nem találtam túl sok jót, gondoltam, megkérdezem itt is, hátha)
elõre is köszi!
Posted 2005. April 23. - 19:30
Posted 2005. April 23. - 18:48
fékkar és fékbovden függvénye az avid esetében. hulladékkal sz*rul fog, jóval meg atomul bealázza a deore-t.
"A man always has two reasons for doing anything: a good reason and the real reason." J.P. Morgan
"Science is not a democracy that can be voted on with the popular opinion." Earl R. Geddes P.h.D.
Posted 2005. April 23. - 17:55
Posted 2005. April 23. - 16:49
jövhéten inkább beviszem bótba' aztán a szervizesek majd megoldják... inkább kifizetem semminthogy elbarmoljak valamit az érzékeny cuccon..
Posted 2005. April 23. - 16:41
Ilyen esetben szedd ki a kereket , majd a beteteket is es valami lapos targyal (amivel nem serted meg) told vissza a munkahengert finoman a hazaba Ha nagy erore sem megy vissza (mint nalam volt) akkor le kell engedni a fekfolyadekbol (vagy teljesen ha maskepp nem megy) es utana visszatolni. Ha onbeallos a rendszer mint a hayes-nal akkor mindenkepp erdemes engedni az olajbol mivel nem biztos hogy vissza tudod preselni a dugattyu mogott levo anyagot a csobe ill a tulfolyoba. Ezutan beteszed a tavtartot, rapumpalsz parszor a fekkarra , feltoltod es kesz. Persze ez szepen hangzik igy ,de nem mindig mukszik. Ja es ha koszos a haz, azt is erdemes megtisztitani.
Ja es meg az is lehet hogy csak a feknyereg van fenn rosszul a vazon